36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • zoltang
    Látom, hogy sokakat érdekelhet a hír. Lehet gyűjteni a pénzt... :)

Szintet léptek a VR headsetek a Varjónál
  • VO101Tom
    Erről a modulról már látjuk a képeket és a fejlesztés is halad. Azt ígérik, hogy az F-14-et még idén kiadják (ok, ígérni bármit lehet). DX12-ről még pletyka szinten sincs semmi. Csak halkan jegyzem meg, EDGE-ről és a DX11-ről már 2014-ben hivatalos bejelentés volt ED fórumon, szóval annak esélye, hogy itt hirtelen DX12-re konvertálnák az egészet, szerintem nagyon nagyon kicsi.
  • Solt
    Jogos amit mondasz, de egyszerűen nem merem elhinni, hogy annyira lököttek legyenek, hogy ilyen részletességet rá akarnának engedni a játékra DX11 alatt... össze fogja fosni magát szerintem. :)
  • VO101Tom
    A probléma az, hogy teljesen fölösleges a borostának normal mapot adni, meg a fejhallgató műanyagára kopásnyomokat tenni ilyen részletességben (ehhez többezer pixeles mapok kellenek), amikor a legjobb esetben is néhány 10 méteres távolságból fogod látni. Már az általuk feltett egész alakos képen SEM látszanak ezek a részletek. Úgyhogy hacsak nem csinálnak valami cinematic jellegű átvezető animációkat (repszimben hova?), ezeknek a részleteknek az ég világon semmi értelme azon kívül, hogy a 3D artist portfóliójában qrva szépen néz ki. Elpazarolnak rengeteg időt a fejlesztésnél és erőforrást a szim futtatásánál a nagy semmiért.
    Nekem ez volt a bajom akkor is, amikor az F14 vagy a hordozójuk részletességét nézem, de ugyanezt látom Normandia térképen is a tankokkal, házakkal. A 3D artistnak fingja sincs arról, hogy mikor kell azt mondani, hogy "leállok, ez már fölöslegesen részletes".

@Solt. A DX12 nagyon fasza lenne, de ha ebből pár éven belül működő engine-t akarnának, akkor a 2.1-nek már rég ezeket kellene tesztelnie. De egyenlőre az új anyagok és fények elviszik a fejlesztés és a drága fps nagy részét. Az 1.5 elvileg egy "régi és lassú" engine, de nekem 120-150 fps-t tud a mostani gépem csuklás nélkül, míg 2.1-nél meg az van, amit már Sakkayval itt tesztelgettünk pár hete. Stabil 60 fps, de akad, vagy pl a legutolsó patch óta már nem akad, cserébe úgy néz ki, mint a régi il2 :/ (most látom, a screenshoton a 60 fps sincs meg, fasza)

@levy. Igen, erre valók a fejlesztői utasítások, poligon számok, textúra méretekkel, de látszólag ED itt bedobta a gyeplőt a lovak közé, kizártnak tartom, hogy olyan szimulátoros környezetben, ahol így fog kinézni a hordozó és ilyen lesz az F-14 (mindegyiket a Heatblurosok csinálják) normálisan fusson akkor, amikor a PC-nek számolnia kell a szimuláció rengeteg más elemét is. Ez egyszerűen nem mai PC-re való akkor, amikor egy 80x120 km-es Normandia térképet nem tudnak normálisan megcsinálni. Lehet, hogy a rengeteg fa az oka, de akiknek megvan Normandia, azok is panaszkodnak, hoyg az utolsó pár patch óta nem fut olyan jól mint előtte.

@krisztian. Akkor innentől az animációkat is tárolni és kezelni kell, megint nem kevés adatról beszélünk, ami a processzortól folyamatos munkavégzést igényel. A probléma sosem abból van, hogy lehet-e találni olyan helyzetet, amikor esetleg nem lenne vele gond. nyílt víz közepén, offline, ellenfelek nélkül ha csak egy gép mozog a fedélzeten, stb stb. A gond az, hogy a júzer, aki fizet a modulért, azt bárhogy, bármikor használni akarja. Ugyanez a baj -Sakkay, most ne figyelj ide :) - a fák ütközésmodelljével is. Nem az a gond, ha belerepül egy gép, és annak a szárnya letörik, ez qrva szépen néz ki a demo videókon is. Az a baj, amikor majd online egy egész köteléket vezet valaki az erdőbe, a többiek meg majd pislognak, hogy miért állt meg a játék. A probléma mindig akkor jön elő, amikor a szarul kitalált, de éppen még elfutó elemeket hirtelen 10x 20x kell a programnak számolnia, akkor jön a recegés, akadás vagy fagyás - a probléma mértékétől függően.

@repvez. Pedig az lesz itt is. Az animációkkal a legnagyobb baj az átvezetések. Az, hogy a katona sétál vagy fut, az egyszerű. Az a nehéz (pontosabban rengeteg variációt kell letárolni), hogy hogyan kombinálja ezeket a mozgásokat. Futásból hogy lassít sétálásra. Fekvésből hogyan kezd futni, vagy épp fordítva, mi történik, ha futás közben hasravágod magad? Ezeket nagyon bonyolult élethűen kezelni, és bár az Armában tényleg néha érdekesen mozognak, szerintem még mindig a jobbak közt van. Unreal engine tud olyat, hogy neked csak a főbb mozgásokat kell hozzáadnod, és az animációs blueprintek közt kiszámolja az átvezetést is (hol szebb, hogy gagyibb, de ez van), de az megint nem repszim jellegű szoftver, ott van idő ezekre is.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.06.20. 13:03:11
  • sakkay
    De hát pont egy négert?????? Ez komoly??

Eddig csak azt hittem, hogy szimplán szokásos ede baromság. De most elgondolkodtam, hogy vagy tudnak valamit a közeljövőben hardver\szoftver vonalon, vagy ők értek el komoly teljesítmény emelkedést a 2.x kísérleti verzióján. Ezt viszont, az eddig látott Normandia repülésim során nem látom sehol sem..de valami van az biztos.
  • repvez
    Az ARMA is tudja, de még is valahogy kilóg a lóláb az összképet nézve. Amikor 10 emberből 6 ugayan ugy ugyan akkor mozdul az nem a legjobb meg amikor a két mozgásforma között van egy kis szünet.
  • krisztian005
    Tavaly már tettek fel képeket a személyzetről és az animációrol. Eddig nem tudta kezelni a program a skeletal animation-t, vagyis nem lehetett rendes emberi animációkat csinálni, de már kezeli, vagy kezelni fogja mire kiadják.

Tavalyi cikk.

Ha nyilt vizen lessz a hordozó szerintem nem lessz gond, amennyi poligont meg texturát használnak most a városokhoz, földi egységekhez, civil forgalomhoz összességében szerintem ez sem lessz több, a gond akkor lessz ha egy partközeli város mellett lessz majd a hordozó.

• repvez
    A legjobb majd az lesz amikor az animáció meg úgy el lesz rontva, hogy csak egy pont körül forgolódik a fószer meg úgy mozog mint a robotok, na az lesz ám csak a kiábrándító.
    DE tényleg ez már tul sok egy szimbe, még egy FPS-be se csinálják meg ilyen részletesen , mert ott sincs idő nézegetni a másikat.
    Az egyik commentnél kérdezik is, hogy az órája működni fog e a csávónak :)
  • levy668
    "Lefogadom ez az egy figura több polygont tartalmaz, mint clodban egy teljes külső modell"--> Hehe és hány darab ilyen mókus tartózkodik a fedélzeten üzemidőben?
    Kíváncsi leszek hogyan lesz ez megoldva, hogy az ajánlott min config ne a NASA pályaszámítgató számítógépe legyen...
    Egyébként tök logikus, olyan részére tegyünk a játéknak potenciális beszaggató elemeket(abból is jó sokat), ahol tényleg semmilyen finom mozdulatokat nem kell csinálni a géppel :-)

(Sajnos inkább az az érzésem ,hogy a cégnél a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.)
    Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.06.20. 08:52:24
  • LeonSilver
    Egy kis olvasnivaló drágáim :)
  • LeonSilver
    Biztos, hogy nem hegesztenek semmi ilyesmit a háttérben. Ők isz a nézetet vallják, mint a legtöbb szoftverfejlesztő - ha szarul megy a gépeden vegyél jobbat, oszt' jó napot. Nekik egy-két erőmű nem pénz, mert a legritkább esetben veszik saját zsebből.

Tegnap óta nézegetem ezt a szutykot. Szép tényleg, letettem a hajamat tőle, de hogy egy szimbe nem kell ilyen részletes faszi, az hótziher.
  • Solt
    Aztakurvaéletbe! :D

Szerintem ezek a háttérben reszelgetnek valami Low-Level API-t... vagy Vulcan-t, vagy DX12-t. Másképpen nem tudom elképzelni, hogy miképpen akarják ezeket működésre bírni! :)
  • VO101Tom
    Crew member a készülő carrier modulhoz.

https://www.facebook.com/heatblur/photos/pcb.734071483447139/734070386780582/?type=3&theater

Azt írják, hogy ez a játékba kerülő végleges modell! És azt ígérik (!), hogy nem fogja kinyírni a PC-t. Javaslom lapozzatok a wireframe nézetig, az többet mond ezer szónál :)

Komolyan mondom ezek nem normálisak. A textúra festő és a 3D modellező remek munkát végzett, gyönyörű és részletes a modell, de ilyet nem szabad játékba tenni, ez nem real time renderhez van, ahol ezen kívül még egy komplett repülőszimulátort kell(ene) valós időben számolgatni. Lefogadom ez az egy figura több polygont tartalmaz, mint clodban egy teljes külső modell (ez mondjuk a TFS-nek csak jó, amíg a DCS normális futtatására a PC-s piac felső fél százaléka lesz képes, addig nem lesz sok gond a konkurenciával ).
  • feca1229
    Én is őket választottam sokkal több pozitiv visszajelzésük volt mint a Kander.hu nak. Továbbá a Kandernak nagyon lekezelő a panaszkezelése. Hiaba olcsó ha utána meg szétb*sz az ideg ha gond van és nem csinálnak semmit.
  • MBW126
    Hardverkerrel eddig jó tapasztalataim voltak, ha valami elromlott, kérdezték, garos csere legyen, vagy levásárolom / visszautalják az árát.
  • levy668
    Köszi, nem szükséges. DCS 2k-ban? Hmm biztos vagyok benne, hogy 1080p-ben jól fog működni.
  • feca1229
    Nem is rendeltem tőlük. Remélem ezzel nem lesz gond. Ha még is persze rögtön megosztom! :-)
  • LeonSilver
    Hogy milyen az áru, arról a boltok zöme nem tehet. Én is futottam már bele szar lcd monitorba, amit az ipontól rendeltem.
    Meg hát olyan bolt a világon nincs, ahol minden vásárló mindig mindennel elégedett.
    Ez a kander ez nagyon gagyi.. be kellene záratni a rákba.
  • feca1229
    Én ezért néztem körbe, + megkérdezek pár embert akinek adok a véleményére!
    Erről a Bestmarktról vagy Hardeverkerről is vannak negatív vélemények, de csak komolyabb bolt mint ez a Kander.hu! Végül is a netes vásárlás valamilyen szinten lutri, csak hát ugye nem mindegy, hogy egy 3000 ft-os pendrive-al basznak át vagy egy 86.000 video kártyával. Utánvétes lesz a vásárlás, persze ez csak úgy is akkor fog kiderülni, hogy jó ha már használom!
    Minden esetre azért nem árt tájékozódni mielőtt rendel az ember a netről.
  • LeonSilver
    De bakker. Akik vásárolnak egy webáruházban, azoknak van internet hozzáférésük.
    El tudják olvasni ezeket az értékeléseket. Akkor miért vásárolnak ott? Komolyan mondom bakker, ennyire ostobák.. Húúúúúúú 2e ft-al olcsóbb, mint a izéné.. Közben meg halálra szopatják őket.
  • feca1229
    Szerintem már felnyomták őket, de ugye ez évekig eltart. Addig meg ugye átbasznak pár gyanútlan embert.
  • LeonSilver
    Én azt nem értem egyébként, hogy ha ennyi és ilyen problémák vannak a céggel, akkor az emberek miért nem nyomják fel őket a csába?
  • LeonSilver
    Úúúú apám. Megnéztem a fészbúkon ezt a céget. Én még üres dobozt sem kérnék ezektől. Qrva gáz egy banda..
  • VO101Tom
    Számítástechnikai alkatrészek kereskedelme annyira elterjedt, hogy nem szabad csodára számítani, ha valami az átlagárakhoz képest sokkal olcsóbb, annak mindig oka van (olyan, amiért később anyázni fog az ember). Vagy használt cuccot dobozoltak vissza, vagy a garanciával lesz problémád, vagy amit Solt is ír, nem pont azt kapod amit rendelsz. Én Aqua-nál és iPonnál vásároltam eddig, aqua a garanciális ügyeimet tök normálisan kezelte, de egy kicsivel drágább mint iPon, iponnal még nem kellett garanciát intézni.
  • feca1229
    kfa2-geforce-gtx-1060-oc-6gb-gddr5-videokartya
    Ezt rendeltem meg aránylag jókat írnak a kártyáról, gondolom nem okoz majd csalódást. Eddig egy Radeon HD6870 kártyám volt, aránylag jól ment, persze a DCSben komoly kompromisszumok kellettek de a Clodhoz nagyon jó volt, persze a fehér csíkok megvoltak. Meg öreg is volt már szegény.
    Utoljára szerkesztette: feca1229, 2017.06.18. 21:26:03
  • feca1229
    ok. köszi, az elsőnek jobban utána néztem, szerintem kihagyom a facén is csak szidják, meg kb. minden forumon ahol lehet.
    Igen azt láttam, hogy érkezik de egy-két hét nem probléma, csak tuti legyen, hogy rendeben minden és ha mégis van valami gond akkor tudjak hova menni vele.
    Megnézem a többi boltban is amit ajánlottál.
    Köszönöm még egyszer a gyors választ!
  • Solt
    Az elsőről életemben nem halottam, de ez gyanúsan alacsony ár... gyanítom az lesz, hogy ez 3GB-s csak elírták... amikor berendeled, jó esetben majd akkor mondják meg! :) A Bestmarkt az tulajdonképpen a Hardverker, de ha megnézed ott nincs raktáron, csak "érkezik".

Ipon, PCX, Aqua, Merlinhardver... ha itt nem találsz kedvedre valót, akkor esetleg PH-n Gianni... Az első linken lévőt csak akkor, ha kalandos kedvedben vagy... rendeld meg, de csak akkor vedd át, ha tényleg 6GB-s!
  • feca1229
    http://www.kander.hu/termek/gigabyte-vga000760-gigabyte-geforce-gtx-1060-windforce2-oc-6gb-gddr5-192bit-grafikus-kartya
    ez lenne tudom, hogy kurva drága, de kell egy video kártya
    https://www.bestmarkt.hu/kfa2-geforce-gtx-1060-oc-6gb-gddr5-videokartya-p336108

ez pedig a másik lenne pár ezer köztük a különbség csak nem akarok a pénzem után futni ha valami nem úgy sikerül.
  • Solt
    Mit néztél ki?
  • feca1229
    Üdv emberek!
    Van valakinek infója vagy tapasztalata a Kander.hu webáruházról? Kinéztem egy videókarit nem olcsó, és irtak róluk hideget meleget. Kicsit tanácstalan vagyok. A másik bolt a Bestmarkt.hu ez nekem biztosabbnak tűnik itt kb.5-6 ezerrel drágább a motyó.
  • JanáJ
    Nekem MSI 1060 Gaming 6G van. Igaz 2k-ban tolom és freesync-es monitorral. :S Ha szeretnéd megnézem mit bír. (ci7,8GB,ssd)
  • LeonSilver
    Na, úgy tűnik nem kell ilyen külső szarral kísérleteznem. Úgy néz ki, hogy lesz egy Auzen X-Fi Prelude 7.1 karim majdnem ingyé :)
  • VO101Tom
    Ma nem lesz DCS HUNAF légiharc kupa, jövő hét végén folytatjuk a hátralévő összecsapásokkal.
  • LeonSilver
    Srácok.
    Ismeri valaki vagy használ valaki ilyen külső hangkártyát?
    Úgy tűnik, hogy eldobta magát az X-FI (SB0550) és kell helyette valami. Az alaplapi VIA egy ótvar, szóval az nem játszik :D
    Egy Creative Sound Blaster X-Fi HD nevű kütyüt néztem, csak nem tudom, hogy ez az USB csatlakozás mennyire terheli a gépet.
    Mert ugye a belső, jó hangkarik egyik legfontosabb tulajdonsága a jó hang mellett az, hogy jelentős terhet vesz le a proci válláról.
  • LeonSilver
    Ezt most beírom :D Kíváncsi vagyok meddig marad... We all know Eagle Dynamics. A few more years and they might release it.... in beta. :D Am I right Matt?
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.06.17. 22:11:35
  • VO101Tom
    Ebből nem lesz idén még early alpha sem. Van két MFD, és az egyiken a HUD-ot mutatják, annyira nincs még leprogramozva az avionikából semmi...
  • LeonSilver
    Wágner úr az imént töltött fel egy "DCS: F/A-18C Hornet Pre-Alpha - E3 2017 Demo Mission" nevű videót. Felhívnám a figyelmeteket a pre-alpha jelzőre :D :D Szóval még egy-két évig nem kell a bank kártyákat derzselni...

Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.06.17. 21:46:59
  • gsg16
    nekem nem volt gondom sosem,csak a zoom nem működött
  • repvez
    Nekem stereo monitor módban mindig szét volt csuszva a képe , nem akart összeállni sehogy , de igy a steamVR alatt elég jó csak a feliratok és a felbontás ami egy kicsit retrora sikerült
  • gsg16
    nekem még nem sikerült a trinusVr-el zoomolni a játékban.egyébként a 3D-s fülke,szerintem,nagyon jól néz ki "stereo" monitor módban