36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
feca1229 #23579 http://thedigitalstories.blog.hu/2017/06/03/a_banyaszok_szopatjak_a_gamereket
és megvilágosodtam :-) -
feca1229 #23578 http://index.hu/index2/#bloghu/thedigitalstories/2017/06/22/videokartyat_vennel_bajban_leszel
Gondolom erről írtál Solt!
Lehet, hogy láma vagyok de minek a "bitcoin vadásznák" annyi kártya? Bocsánat ha teljesen hülye a kérdés.
Csak azért érdekel mert én is video kártya vásárlás előtt vagyok, és meglátásom szerint kb 10-20 ezer forinttal drágábbak a kártyák. -
levy668 #23577 Hát a LeftWin+Home az minden modulból 2 gombos indításút csinál.Multiban is nagyrészt engedélyezve van, amikor lusta disznó vagyok nyomkodni én is szoktam használni. -
#23576 Külsős stúdiók moduljaival nem hiszem, hogy sok mindent tudnának kezdeni, főleg ha azóta megszűnt, felbomlott, átalakult pár.
FC3 gépeit kellene felhozni mai színvonalra, de azokat gyakorlatilag újra kellene programozni. Orosz technikákról nem tudom, hogy mennyire lehet infót szerezni, NATO oldalon elég necces a ma is használatban lévőkről olyan doksikat szerezni, ami egy ilyen modulhoz kellene. Hiába vannak ennyire szem előtt, rengeteg fotón meg videón látni őket, azért a avionika szoftvereiről, a valós képességekről, a tényleg érzékeny infókról a neten nem fogsz találni normális anyagot, ahhoz csak a gyártóval/légierővel egyezkedve lehetne csak hozzájutni. Ami viszont nagyon nem egyszerű. -
#23575 ezt nem tudom, de ezt is irtam multkor, hogy jó lenne ha egyszer egyenlő szinvonalra hoznák a modulokat, mert igy nem a legjobb, hogy mig valakinek 2 gomb a hajtomű inditás a másiknak meg real kapcsolása van , meg ha rálövök az egyikre akkor az egyik egyből robban mig a másik egy nagyobb sérülésre sem lesz repképtelen.
Ezért lenne jo egy globális fizikai modelt bevezetni , mind aerodinamika mind sérülés szinten, mert enélkül még frusztrálóbb a gépek közti különbségek. -
#23574 A damage modell részletességét nem csak a ww2-es gépeknél növelték meg?
-
egy kicsit azért zavar, hogy elvileg a leujabb verzióval használják és még mindig a legrégebbi sérülés látványban van részünk ott is, hogyha egy rakéta eltalál valamit akkor 3 irányba szétmegy a füst egy tüzgömb körül szabályosan 120 fokra majd a célpontból 2 alkatrész szintén düstölve leszakad, semmi random vagy reális sérülés nem látszik.
Ahhoz képest , hogy nemrég mutogatták, hogy megnövelték a damadge modell részletességét és hatását a látvánnyal ugy látszik nem foglalkoznak -
#23572 Félreérthető volt amikor írták, én is azt hittem, hogy csak az az után kifejlesztett új modulokra vonatkozik, de nem. A régi modulokra is, amiket most adnak el.
Amiket korábban vettél, azok továbbra is működnek úgy, ahogy megvételkor.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.06.23. 11:41:05 -
levy668 #23571 Köszi! Abban nem voltam biztos, hogy visszamenőleg is a régiekre is érvényes. -
#23570 NEM!
Eddig lehetett a steames modulokat a nem steamesben aktiválni, de ez pár hete (hónapja?) megszűnt!
Steam alatt vásárolt modult csak a steames, nem steam alatt vásároltat csak a nem steames DCS Worldben lehet csak aktiválni.
Ez minden újonnan vásárolt modulra vonatkozik, a régebben kiadott gépekre is ugyanúgy, mint az újakra.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.06.23. 00:16:26 -
levy668 #23569 Elkezdődött a gőz nyári vásár(steam).
A francia csodagépet(mc-2000c) 40%-ra leárazták, tudja valaki, hogy ezt a modult lehet e még a nem steames kliensben aktiválni?
Tapasztalatok róla? Érdemes megvenni? (jutyúb videókon sokan használják, nagy megelégedéssel, gondoltam azért rákérdezek) -
LacAI #23568 Biztos,hogy nem:) testvírem.Én fel nem veszek egy ilyet a kupakra már mondtam. Nyilván ha lesz vagy lenne egy olyan megoldás mint mondjuk egy sima szemüveg az más lenne,de elég hülye vagyok én anélkül is, még csak az kéne,hogy egy ilyenben forgolódjak a monitor előtt:) Mindennek van határa ,nekem ez már nem fér bele. Biztos jó meg élvezetes,de egy tálca sör az mára valahogy jobban bejön:) -
Solt #23567 Nem emlékszem, hogy időt mondtam volna, de azt most is tartom, hogy fogod te még VR sisakban nyomni! :D
A következő generáció szimulátorozni már teljesen jó lesz... -
LacAI #23566 Pedig még győzködtetek is,hogy meglássam 1 év és én is búvárszemüvegben nyomom:)
Mindamellett még mindig tökéletlen ,legalábbis úgy és abban a formában ahogy én elvárnám tőle. Majd 5 év múlva már jó lesz az:)
-
Solt #23565 Nem emlékszem ilyen vízióra, de ettől függetlenül én imádom... sokat elmond, hogy 90%-ban csak olyan játékkal játszom ami támogat VR-t. :) -
LacAI #23564 Nem is értem,hogy ,hogyan lehet egy búvárszemüvegben játszani:))) De mint mindig megint igazam volt:))) emlékszem 2 éve még azt vizionáltátok,hogy mostanra már minden happy lesz ,de mégse:) És ahogy látom kell ennek még jó pár év:) -
Solt #23563 Az tény, hogy többet kell forgolódni, de amilyen hülye vagyok nekem ez kifejezetten tetszik! :D -
#23562 Ott nem kellett távoli kontaktokat keresni, viszont ami hátrányt mondtak, az az, hogy többi repüléseiknél nem szokták meg, hogy ennyit kelljen hátrafelé nézve repülniük és az az OR-ben sokkal kényelmetlenebb mint TrackIR-el -
Solt #23561 Akkor én jövök be a napról... :)
Ezt szerintem nem lehet így leírni... próbáld ki valahol... a Tom által linkelt légi harc versenyen úgy tudom volt aki Riftben játszott, nem úgy nézett ki, hogy hátrányban lenne.
Itt ami fontos az a fix 90 FPS, mert ha ledobja 45 re magát, akkor a duplázott képkockák miatt ami gyorsan mozog hozzád képest, azt "duplázva" látod, célzásnál zavaró lehet. -
sakkay #23560 Ja ez már a a dcs-re vonatkozott! -
#23559 Colander már használja -
#23558 Mivel az OR felbontása elég rossz, szerintem az 1 pixeles láthatóság jobb lesz mint hagyományos monitoron. -
Solt #23557 Jó kérdés, főleg, hogy nem lehet kipróbálni, mivel nem támogatja! :D Szerintem lassan gyere be a napról... :D -
sakkay #23556 A kérdés mennyire lehet észrevenni a messzi légi célokat? -
sakkay #23555 Tényleg -
Solt #23554 A CloD még nem támogatja a VR-t.. -
sakkay #23553 Van itt olyan aki cv1-et használ Clodhoz? -
Solt #23552 Plusz még az, hogy a natív felbontást a Rift még felskálázza alapból, tehát durván olyan 1500x1700 pixelt számol a GPU, és akkor ezen még semmilyen egyéb képjavító eljárás nincs. Nem véletlen, hogy sem a Vive sem az Oculus nem tervez cserét a következő 1-2 évben. -
MBW126 #23551 Kabin építéssel kapcsolatban gondoltam arra, egy Pápán rohasztott MiG-21 bisz-t megveszek, fájó szívvel levágom róla a kabint, s megoldom az egész összekapcsolását a szimulátorral - költségben ugye most tartunk egy közepesen frekventált helyen lévő budapesti belvárosi lakás áránál - de valószínűleg hamarabb lesznek a kabin tapintásérzetét is szimulálni képes haptikus VR kiegészítők, mint ahogy ennek a sok száz mérnökórát igénylő egyedi fejlesztésnek használható eredménye volna. -
#23550 Jogos, a 90Hz-et nem számoltam bele. OR-nél sem igazán a felbontás okozta a teljesítményproblémákat, hanem az atomstabil 90 fps. -
MBW126 #23549 Oculus Rift CV1 wiki oldaláról: Graphics 2160x1200 (1080x1200 per eye) @ 90 Hz
A finnek megoldásánál 1920 x 1080 pixel van szemenként, ez majdnem kétszer annyi oszlopot jelent (2 megapixel a finn, 1,3 az Oculus). -
#23548 Kétszer az 1920x1080 kijelző az a 4K felbontás pont fele. Mert az függőlegesen is dupláz, ez meg csak vízszintesen teszi egymás mellé a két HD képet. Szerintem ezt a teljesítményt a 4K-ra felkészített rendszereknek csuklás nélkül tudniuk kellene. -
#23547 Ezen gondolkoztam már én is, egy épített kabin köré tett projectoros kivetítésnél simán meg lehetne oldani úgy, ahogy a mozitermekben is, hogy a vízszintesen eltolt képeket 90 fokban elforgatott polarizált szűrőkkel vetítik ki, amit a szintén 90 fokban elforgatott polarizált szemüveglencsék osztanak el a jobb és bal szemre. Az előnye lehetne az épített kabin köré vetített 3D-s kép, aminél megmarad az épített kabin minden előnye, hiszen azt ugyanúgy lehetne látni, érezni, kapcsolgatni mint normál esetben, a vetített kép viszont teljesen 3D érzetet kapna. Ha rengeteg pénzt tudnék ilyesmire költeni, azt tuti így oldanám meg... vagy nem :)
A VR sisakok nagy előnye, hogy géptől és korszaktól teljesen függetlenül ugyanazt az élményt adják, ráadásul a kabinban fejforgás, hátra nézés is sokkal valóságszerűbb, mint épített kabinokkal. Hmm, nehéz kérdés, nem vagyok biztos benne, hogy minden pro és kontra érvet egymás mellé téve a kabin építést választanám, ha ilyen minőségű kijelzőket is fognak tudni gyártani, megfelelően széles látómezővel... -
#23546 Mondjuk az nem teljesen világos számomra, hogy azt hogy oldották meg, hogy egy sokkal kisebb képet felnagyítanak attól miért tűnik el a screen door és mitől lesz részletesebb a kép mint a mostani azonos FHD felbontáson? Ráadásul ott még fennáll a 2x ismételt nagyításnál, a kép életlensége vagy torzulása ami a lencsékből adódik -
MBW126 #23545 Az 1920 x 1080-as méretű kijelzők darabja kerül 900 USD-be, az UHD változat ennek többszöröse, ha egyáltalán ilyen méretben bárhonnan beszerezhető UHD kijelző. (Projektorokban is hasonló kijelzőkkel állítják elő a képet.)
A cikkben is írják, a 2 x FullHD-hez is cseperedni kell kicsit a CPU/GPU teljesítménynek. Az UHD kijelzőn négyszer annyi pixel van, mint a FullHD kijelzőn, ennek meghajtására nagyjából négyszeres számítási teljesítmény kell. Most ugye ott tartunk, a csúcs hardverek éppen képesek kiszolgálni a jelenlegi, vacak felbontású headseteket.
Szóval, véleményem szerint az átlag felhasználó számára kompromisszum mentesen használható VR rendszerektől még annyira vagyunk, mint amennyi mostanáig eltelt az Oculus Rift fejlesztésének kezdetétől.
Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.06.20. 20:00:41 -
#23544 A kérdés majd, hogy mennyire lesz rászorulva az ember arra, hogy legyen valaki a másik ülésben is vagy az AI teszi majd jól a dolgát .Igen az árazás eléggé kérdéses , de már ugy gondolom ez is közelébe van annak a szintnek, ami már kirekeszt pár olyan felhasználót akik megvennék , de nem tehetik meg , föleg nem ad ki jó szívvel ennyit ha évekig félkész állapotba kell játszani vele
A részletességre meg még azt tudom elképzelni, hogy a combinet arms miatt dolgozzák ki ennyire, de nem látom eddig nyomát, hogy ennyire érdekelné az embereket az a modul, meg belülről már koránt sincsenek úgy kidolgozva a tankok mint kellene egy földi szimhez.
Meg a gyalogos katonák se. Az Edét meg nem úgy ismerjük, hogy előre gondolkodva megágyaz a későbbi dolgokhoz, hogy azért csinál ilyen részletes faszikat, hogy majd egy infantrys részbe is megjelenjenek -
feca1229 #23543 Tartok tőle, hogy az F-14-et nem a szokásos "olcsó" 60 dolláros árral fogják árulni!
Pedig ez lenne a legütősebb gépük, nekem biztos! Számomra a Tomcat valahogy mindig is egy ikonikus gép volt. Gondolom azért mert mikor kölyök voltam nagyon sokszor néztem meg a Top Gun-t, meg a Végső visszaszámlálást, na meg persze megvettem makettben is.
Az ilyen részletesség számomra azt jelenti, hogy van mire pénzt kérni érte. -
#23542 Nem tudom, hogy a projector felé miért nem mozdulnak , sztem már ott is elö tudnák állitani a 4k-s képet és a szem elötti felületre vetitve nem lenne pixeles a kép, de akár egyből a szemre is mehetne kisebb méret és suly, és még lehet az autómatikus élesség vagy fókuszálást is hozzá leetne illeszteni ami a szemüvegeseknek nagy elöny lenne -
#23541 Na igen, ez az a felbontás, ahol már érdemes komolyan foglalkozni vele. Az ára viszont elég horror... -
Solt #23540 Nem tudok belekötni az érvelésbe... kíváncsi vagyok mi lesz a végeredménye ennek a részletességnek! :)