36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • 2Pete
    És ez a végső ár? Vagy erre még rájön az áfa? A szállitási díj biztos.
  • Solt
    Nekem élményre jobb, neked eredményességre nem hiszem, hogy ugyanolyan lenne... plusz ehhez illene egy 1080Ti ahhoz, hogy stimmeljenek a dolgok.
  • LacAI
    Lehet vele úgy harcászkodni mint egy TR el? Érted ,hogy értem.
  • Solt
    Ha valakit érdekel az OR és tud német Media Markt-ból rendelni: LINK

Ennyiért Touch-l együtt "ajándék"...
  • LeonSilver
    Razbam azé' dolgozgat: "We have a new team member in the AV-8B NA project, he is an active duty AV-8B pilot, he already have the module and is helping us in fine tuning the aircraft. For those that mingle at Reddit, his name there is Zenithc."
  • wolfhgb
    Ugy ugy! :)
  • Solt
    Az élet apró örömei...
  • wolfhgb
    A karik 90% ki be kapcsolasnal megy tonkre, v hutesi problemaktol, nem 0-24 es plafon jaratastol, a banyaszok pedig igencsak ugyelnek a homersekletre, hisz a meleg kartya teljesitmenye csokken, de ezzel sem mondtam senkinek ujat sztem.
  • wolfhgb
    Oh, micsoda finom kis vitabol maradtam ki a napokban! :) mar mikor minap olvastam a bejegyzest, h banya kartyat nem gariznak, pont hasonlo kerdest akartam feltenni, amit latom masok is vitattak, h miert is nem? :) De hat igy jar az, aki nyaron elfoglalt, lemarad a jo kis szajkaraterol! :)
  • Colos1357
    Értelmeztem ezt a garancia leírást.

Az e pontban említett "folyamatos amortizálódás" nem kifejezetten a bányászat, hanem ahogy a kolléga írta, akár DCS is okozhatja. Az a lényege, hogy bizonyos elemeknél halmozódó károsodás van, pl. a kondenzátorok esetében. Ezek általában 105°C -on 5000 órára vannak hitelesítve, de feleakkora hőmérsékleten ez már 20000 óra. Ha te folyamatosan egy zárt, nem szellőző házban használtad egy melegedő proci mellett, akkor is elhasználódhatnak, idő előtt is akár.

Az i pontban - ez amúgy egy általános pont szinte minden elektronikus eszköz garancia feltételeiben - környezeti hőmérsékletekre vonatkozik. Meg szoktak adni egy durva tartományt, általában olyan -10°C - +50°C -ig szokott terjedni, de ez változó. Tartozni szokott hozzá egy páratartalom is. Ez azért van, mert ha pl. 50°C -os környezetben használod, még egy jól szellőző házban sem fog rendesen hűlni. Kíváncsiságból leszedtem az RX580 manualját, abban nem írja számszerűsítve.
  • LeonSilver
    Ezt a "szájkarate" bibaszt kérlek hanyagold. Nem volt és ezután sem lesz divat itt így beszélgetni, vitatkozni.

Egyébként meg pont te nem érted, amit érteni kellene.
    Mi számít nem rendeltetés-szerű használatnak szerinted? 0/24 GTA, ELIE, DCS, stb.. vagy bánya? Teljesen mindegy, hogy mit futtatsz.
    Vagy ha bányászol és a gépedbe beépítesz egy komplett jégszekrényt és nem melegszik, akkor az már rendeltetés-szerű?
    Az általad linkelt hivatkozás NEM a szoftver futtatására vonatkozik.

A kutatóintézeteket, egyetemeket ne keverd össze a grafikai stúdiókkal. Egy iskola vagy egy kutatóintézet hülye lenne akármilyen szorzóval rendelkező kártyát venni, amikor a normál, gémereknek szánt kártya is megteszi. Ahogyan sok intézet sima, mezei PS3 konzolokat vett kifejezetten számítási feladatokra.

Egyikünk sem mondott semmi olyant, hogy bányász kártyát megéri megvenni, ellenkezőleg. Mi is azt mondtuk, hogy nem vennénk ilyent.

Ennyi. Ahogy a kolléga is jelezte alant, zárjuk le ezt a parttalan vitát és anyázzuk EDét inkább.
  • Solt
    Még egyszer és utoljára: Nem tudják bizonyítani, hogy bányásztál vele, pont. Részemről lezártam.
  • MBW126
    ASUS garancia 82. oldal e és i pont. Az e pont végén említett folyamatos amortizáció megfeleltethető a bányászatnak, az i pontot beidézem neked: A Termék károsodása a Felhasználói kézikönyvben részletezett üzemeltetési vagy tárolási paramétereken vagy környezeten kívüli használatból ered.

A felhasználói kézikönyv megkeresését már rád bízom. Ha nekem nem hiszel, vegyél sok-sok bányászoknál mergröccentett hardvert, aztán mondjad majd nagykernek meg a gyártónak ezt a hol van ez leírva dumát, majd jó pénzért megmutatják neked ők is. Nem véletlenül írtam, amit írtam ezekről a megnyúzott vackokról, ha ilyennel mész gart intéztetni, a nagyker és a gyártó jóindulatára vagy bízva.

Az igaz, hogy nem csak bányászatra, hanem tudományos számításokra is használják a GPU-k egyes területen tapasztalható gigászi számítási teljesítményét, de ezt csak a professzionális célra szánt sorozatoknál minősül rendeltetés szerű használatnak (nVIDIA Quattro és talán AMD Fire), csak ezeknél van egy egytől különböző egész számú szorzó az árban a lényegében azonos GPU-val szerelt játszós kártyák árához képest.

@Tom: ha a telemetria kiviszi, hogy három hónapig 90-100 fokos volt az adott sorszámú kártya akkor ott már nem sok kérdés marad a használatot illetően.

A témát részemről lezártam, aki meg akarta érteni, megtette, a szájkarate bajnokok alá meg nem adok lovat. Ki kell várni, amíg ez a mostani bányászati filoxéra lecseng, aztán majd rendeződik a piac.
  • Solt
    Megmutatod nekem, hogy hol van leírva, hogy egy VGA-t milyen külső hőmérsékleten lehet használni? Én még az életben nem hallottam ilyenről... a bányászok ugyanúgy használják a VGA-t mintha játszanának, csak nem a GTA V pörgeti szarrá 4K-n, hanem egy "bányász" szoftver pörög rajta és nem napi 4-5, hanem 24 órában. Nem véletlenül vannak a kártyákon hőmérséklet érzékelő szenzorok... ha melegnek érzi magát a VGA, akkor elkezd visszavenni az órajelből, végső esetben lekapcsolja magát, de amit a kártya kibír hőt, azt a ventilátoroknak is bírni kell... ha nem, akkor garancia. Baj akkor van, amikor 1-1 alkatrész nem bírja azt a hőt, amit még a kártya védelme enged, viszont ez meg garanciális gond.

Értem én, hogy mit akarsz mondani és egyet is értek veled abban, hogy bányász VGA-t nem érdemes megvenni, de a kisker / nagyker nem tudja bizonyítani, hogy te mire használtad az adott VGA-t... nem hivatkozhatnak arra, hogy upsz ez azért sült meg, mert bányásztak vele, vagy mert meleg volt nálad otthon, de még arra sem, hogy ha SLI / CF alatt nem hűtötted rendesen. Vigyázzon magára a VGA, ezért van rajta védelem. A júzerek sem azért hűtik pluszban ezeket, mert annyira féltik, hanem azért, hogy ne vegye vissza az órajelet és a számítási kapacitást. :)

@Tom: Szoftveresen nem tudod helytelenül használni, a 0-24 órás használat nem tiltott, a teljes terhelés nem tiltott, innentől pedig csak az marad, hogy ha fizikailag nem érte külső behatás a VGA-t, akkor cserélniük kell a garancia ideje alatt. Még az elcseszett BIOS frissítéssel sem tudnak mit kezdeni, pedig ott mindig kiírja, hogy saját felelősségre... :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.06.29. 06:52:45
  • Colos1357
    Én egyszer olvastam valahol egy nem hivatalos gyártói állásfoglalást a széthúzott kártyák garanciájáról. Ha a VGA -nak nincs szemmel látható fizikai sérülése, akkor a gyártó azért nem fogja megvonni a garit, mert a bevizsgálás, amellyel amúgy 100%-ban meg tudják állapítani a széttuningolás tényét, többe kerül, mint simán kicserélni a terméket.

A bányászás ugyanolyan elhasználódást okoz, mintha folyamatosan játszottál volna, mert a VGA -t a hőmérséklet terheli. Egy ilyen kártyánál a kockázati tényező egyrészt a hűtés elhasználódása (csapágykopás), másrészt a GPU kiforrasztódása lehet. Ha egy szétbányászott kártyát veszel, és dobsz rá pl. egy Arctic Cooling hűtőt, akkor még évekig használhatod hiba nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2017.06.29. 06:47:09
  • LeonSilver
    A felhasználási feltételek között nincs nevesítve az, hogy mi számít rendeltetés-szerű használatnak. Annyira nincs, hogy a vga kártyák számolási kapacitását nem csak bányászok használják. És nem csak a VGA karikat használják ilyen célra, hanem a konzolokat is.
    Ugyan nem olvastam a garanciális feltételekre vonatkozó leírást, de elég erősen kétlem, hogy ki lenne emelve benne az, hogy számítási/számolási feladatok a nem rendeltetés-szerű használatba tartozna.
    Egyébként is mitől is lenne az? XYZ játékkal terhelni rendeltetés-szerű, mást számolgatni meg nem az?

Küldtem már éppen elég sok szart garba, még olyan cuccot is, amit nyilvánvalóan az user balfaszsága tett tönkre, mégsem kellett sem vitatkozni se semmit sem csinálni. Garos volt - megnézték - kicserélték - vevő megkapta, örült.

Ha fizikailag sérült és nem látni rajta konkrétan, hogy mondjuk lefeszegetted a ramot róla, akkor sem tudnak mit tenni.
    Mindig nekik kell bizonyítani azt, hogy az user volt a ludas és nem fordítva!

"A folyamatos, magas hőmérsékleten működéstől a ventillátorok csapágyazásából kifolyik a zsír" :D Hát.. néhány vga-t már tartottam a kis kacsómban, de ilyesmivel sohasem találkoztam. Nem beszélve arról, hogy ez NEM az user sara. Már bocs, de az user pont leszarja (jogosan), hogy mikor-miből-mi folyik ki.
  • VO101Tom
    Használati statisztikával szerintem sokra nem mennek (garancia ügyintézésnél), és az egész garanciavesztés dolognak akkor van értelme, ha már fizikailag is sérül a kártya. Az meg tisztán látható bármelyik panelen, ha van hozzá megfelelő felszerelés, és tudja a szervizes, hogy mit kell keresni. Azon viszont és sem lepődnék meg, ha amolyan indikátorként egyik vagy másik alkatrész látványosabban reagálna a magas hőre, mint általában a többi.
  • MBW126
    Egyébként, azon sem lennék meglepve, ha a driver, vagy a driverrel érkező özön szemétből valami darabka esetleg használati statisztikákat küldene a gyártónak.
  • VO101Tom
    Azt nyilván nem. Csak azt, hogy "helytelen használat".
  • Solt
    Persze, én sem vennék ilyet, de az fix, hogy nem mondják meg mitől ment tönkre... :)
  • MBW126
    A folyamatos, magas hőmérsékleten működéstől a ventillátorok csapágyazásából kifolyik a zsír a lapátokra, amik szétcsapják a kártyán meg a környezetükben, csupa olaj a kártya, aztán a kenőanyag nélküli csapágy meg gyorsan berágódik, beáll. Általában előírja a gyártó, milyen külső hőmérséklet mellett lehet a termékeit használni, a kritpobányászoknál meg minden van, csak hideg nincs. Szóval a gyártó mondhatja, túl meleg volt a levegő ahol a kártya működött, aztán te meg fogadhatsz szakértőt, aki majd egyezkedik a nagykerrel vagy levelezik a világ másik felére. Ők is tudják mi ez a kripto cumó, nem most jöttek a falvédőről.

De nekem pont mindegy, mire költöd a pénzed.
  • VO101Tom
    Ha a túlmelegedés fizikai sérülést okozott, ha tönkretette a kártyát, annak nyoma van. A szakszerviz meg elég jól tudja, hogy ilyen esetekben melyik alkatrészt kell komolyabban megvizsgálni. A júzer viszont ezt nem tudja, valszeg felszerelése sincs hozzá, ezért én sem vennék használt cuccot soha, még a nem bányásztól sem :)
  • Solt
    De ezt, hogy bizonyítják? Hol van leírva, hogy mennyit mehet egy vga egy nap? :)
  • MBW126
    Nem rendeltetés szerű használat miatt. Aztán lehet vitatkozni meg küldözgetni a kártyát oda-vissza.
    Utoljára szerkesztette: MBW126, 2017.06.28. 22:27:50
  • LeonSilver
    A garancia szempontjából tök mindegy, hogy az aknakereső vagy szénbányászat miatt ment tropára valami.
    És még ha húzvan is van a kártya szoftveresen, akkor azt senki nem mondja meg (a tulajon kívül).
    Persze ettől még igaz az, hogy a legjobb ezeket a cuccokat kerülni.
  • LeonSilver
    Ja, azon jót röhögtem én is.
    Ez tipikusan oylan lehet, mint az alig használtnak hirdetett cuccok, amik fényképéről lerí, hogy szarrá van használva :D
  • Solt
    És mire hivatkozva dobják vissza? Miképpen állapítják meg, hogy bányásztak vele? :)
  • MBW126
    Bányásztól VGA-t ne vegyetek, ha eladja, valszeg baja van a kártyának, garban pedig visszadobhatják ha bányásztak vele, mert a kereskedőknél és VGA gyártóknál is tele a puttony a három havonta félig elégve, beállt hűtéssel visszakapott csákányokkal.
  • VO101Tom
    "A két kártya csak a két darab EKWB vizesblokkal lenne eladó (mert mit kezdenék a megmaradt vizesblokkal?!)"
    HAHAHAHA, ez a gyökér vett rá két vizesblokkot, ami nem is rá való, anélkül hajtotta eddig a kártyákat, most meg csak "csomagban" akarja eladni? Neeeee
  • levy668
    LOL "Azért fontolnám meg az eladását, mivel kinéztem egy ingatlant." RX480 eladó vagy ingatlanra cserélhető

(Bocs nem tudtam kihagyni)
  • LeonSilver
    Kössz Tom. lehet, hogy majd élek vele.
  • LeonSilver
    Ja, árat nem is írt. Szóval eladó - soké'
  • LeonSilver
    2db XFX Radeon RX 480 GTR Black 8GB (RX-480P8DBA6)

Nos ez a két kártya nem feltétlen eladó, azért se írtam árat. DE
    megfelelően korrekt árért megfontolnám az eladását.
    Szóval kinek mennyit ér?!
    Kérem olyanok mondjanak árat érte akik rendelkeznek is ezzel az összeggel.
    Amit tudni kell róla: December közepén vásárolt
    A két kártya csak a két darab EKWB vizesblokkal lenne eladó (mert mit kezdenék a megmaradt vizesblokkal?!) (darabja 108 euro volt, a vizesblokknak tehát durván 70 000 ft)
    Az egyik kártya nem volt használva egészen kb most június 22.-éig kb). Akkor kezdtem velük bányászni, de nem nyírtam őket, alul feszelve használtam.
    A vizesblokk nem volt ráhelyezve, ennek két oka van, egyrészt a vízhűtéshez szükséges radiátort, nem vettem még meg, tehát félbe maradt az építése.
    A másik pedig az, hogy a vizesblokk nem teljesen rávaló mivel, ezen több féle videokimenet van (ezt a képen meg is jelöltem, a kártyán. és a vizesblokkon, hogy cnc-vel hol kéne lemaratni).
    Ezt egyébként megtudom csináltatni, és úgy már tökéletesen ráfog illeni!!!
    Ez a kártya majdnem akkora mint a konkurens rx 480-ak 2x-ese.
    Az összes RX 480 közül ez a legerősebb kártya, boost-on 1338mHz!!!
    A bányászás, bár esett az ethereum, de még mindig megéri!
    Azért fontolnám meg az eladását, mivel kinéztem egy ingatlant.
    Tehát a 2db kártyára várom az ajánlatokat, és a használatlan 70 000 forint értékű vizesblokkra!
    A kép, illusztráció (mivel nem volt kedvem kivenni a kártyát, se szétkapni mint a második képen)
  • LeonSilver
    Tegnap láttam hirdetést a fészbúkon. Egy bányász csávó árult két, rx mit tudom én mit, vízhűtéssel - ha jól emléxxem 320e Ft együtt a cucc.... Meg van marhulva az emberi kocka faj!
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.06.28. 17:05:03
  • levy668
    Jah úgy néz ki ebből csak karácsony környékére lesz nekem új videokártya, ha addig nem találnak ki valami újabb crypto valutát.
  • VO101Tom
    iPonon van árgrafikon, nagyon durván felmentek az árak nem is az elmúlt hónapban, hanem az elmúlt pár napban! Asus GTX 1070-es áprilisban még 145, tegnap 160, ma 199e Ft. Úgy tűnik iPonnál tegnap csaptak oda az árazóval, akkora tüske van minden kártya árgrafikonján, hogy kiveri a monitor szélét :/
  • sakkay
    TE jó ég egy éve vettem 160ért
  • VO101Tom
    Úgy látszik mázlim volt, hogy nem vártam tovább a Ryzenre, hogy lenyomja az Intel procik árát, most rengeteget buktam volna a memórián és a videokártyán (amit vettem, olyan kártya konkrétan nem is kapható már, a maradék 1070-esek meg 190-210 körül vannak - anno a 1080-asokat sem árulták ennyiért ).
  • Solt
    Pár hónapja volt már 90000.-forintért is aprón, most megint ilyen 125000.-Ft körül vannak... megvárom amíg elmegy az a kettő aztán teszek egy próbát... :))
  • PhantomAss