Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VO101Tom
Ez a cucc, amit először linkeltél, ez állítólag qrvajó (TF-ben 1-2 gyereknek van ilyen), a pedálja ránézésre sokkal szélesebb, mint a G940-é, ami szerintem annak a legnagyobb problémája.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Hát... megnétem, nem tetszik. A G940 pedáljában is rohadtul utáltam, hogy ilyen kicsit mozog csak.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Hecker007
Még az "olcsóbbak" közzül való 😄
A Slaw Device cuccok még drágábbak, mondjuk szerintem jobb konstrukció. Volt BF109 copy pedál is, de abból kb egy hónapja csinálta az utolsót, elvileg az már nem kapható.

LeonSilver
De hát 320€? Nem sokk egy kicsit?

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

repvez
Egy házi barkács pedál kinőtte magát és elkezdték árulni és sorozatban gyártani. kb mint a cougarhoz az FSSB mód.
LeonSilver
Most EZ má' megint mi?

Relax99
Sziasztok!
Eladnám, vagy cserélném Fw-190 modulomat (Nem steames), Steames egyéb modulra

He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.

DonZorro
Sziasztok! Kerestem választ de nem leltem eddig. Segítsen valami guru légyszi!
Amikor csatlakozni szeretnék BÁRMILYEN szerverhez akkor nem jut el még a gép választó képernyőig sem.
Csak tölt és tölt vadul. Látom a háttérképet de nem tölt be tovább.
Gép megfelelő még a 2-höz is, portok nyitva vannak..
Minden segítséget elfogadok!

Köszi előre is!

Bastiano Coimbra de la Coronilla y Azevedo...

PhantomAss
Ja , trekket már egy jó ideje nem lehet készíteni mert totál mást játszik vissza. Ez már kb egy éve nem működik nálam.

GOOBY, pls

LeonSilver
Ez a trekk izé kábé akkora vicc, mint a talaj alatt hullámzó óceán. Én már nem is próbálkozom vele, pedig régen jó volt.
Most meg... helikopterrel repültem faszán. A trekkben meg 5 másodperc után lezuhant a gép és a további időben a roncs volt látható.
Elmehet EDe a picsába. nahát.

VO101Tom
Nem hallottam még, de nem csodálkoznék rajta, ha lenne ilyen. A DCS olyat is csinált, hogy track visszajátszásnál az egyik gépet hozzácsapta a betonhoz (a track felvételkor nem volt baleset), és a track további részében már csak egy gép "kötelékezett" <#alien>

www.pumaszallas.hu

Borisz80
Az igaz hogy ha nem elég erős a gépünk és nincs meg a kellő fps, akkor a DCS hibásan számolja az aerodinamikai dolgokat? Pl. helikoptereknél.
Utoljára szerkesztette: Borisz80, 2016.08.06. 21:24:52

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Köszi. Csak az a baj, hogy ami már megérné az 70 ft, nemtudom dobna e annyit. De köszi azért. Ami biztos a gtx 1070.

Ertem a lenyeget, koszi.
VO101Tom
Általánosságban tudom csak mondani, nem ismerem a 27-est, de a TWS-nél több adatot lát a gépekről, a mozgásukról, viszont kevesebb célt lát egy időben a radaron (a jel nem azonnal a kijelzőre megy, hanem számítógép dolgozza fel, el is tárolja, a változásokból csomó mindent számol és jelez). RWS meg szimplán csak távolsági információt ad a radarjel mellé. RWS-t akkor használjuk, ha célt keresünk, ha megvannak, akkor meg TWS-t.

www.pumaszallas.hu

Tudom, h alap dolog, regen vagtam is a dolgot, de hat oregszunk, de mi a kulombseg es mikor melyik modjat illik hasznalni a su-27 radarjanak rws/tws modjai kozul? Az ok, h az rws range while scan, tehat valami tavolsagi pasztazas, a tws pedig track while scan, ami viszont mar nem igazan tiszta. 😊 Szoval, ha valamelyik radar guru szaktars kiokitana a temaban 5-10 sorban, akkor biztos nem qva anyaznek tovabb magamban!!! :-D
Max, ha kicsit meg javitani akarsz a teljesitmenyen, kicsereled a procit egy alaplapodba meg rakhato plafon i7 re, javulhat tole, viszonylag kis befektetes mellett.

Borisz forumtarsnak: A zold keresztes kalibracio a szemtavolsag allitasara szolgal, sajna mivel a kereszt ezert a latoter kozepen helyezkedik el, a periferia elesiteset csak teljes kepernyos alkalmazasnal lehet jol beloni, ahol tele a latoter vizualis tampontokkal. A feljebb csusztatast sok felhasznalo irta az eszkoznel, gyanitom a gyarto valami degeneralt fejformaju egyenrol vette a mintat a kialakitaskor, ezert kell sok embernek a normal kenyelmi helyzethez kepest picit feljebb tolnia, ami nem azt jelenti, h kenyelmetlenne valna a viselete, csak ez az elso nehany felvetelnel nem tunik rogton fel, hanem inkabb veletlen szituba jon ra az egyen, mikor veletlenul feljebb tolja a sisakot, h jeee, igy sokkal jobb az elesseg.
Borisz80
Megvan.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Persze így is be volt állítva. Használtam a zöld keresztes kalibrációt vagy mit.

Megvettem a Mi-8-at.
Készített már hozzá valaki magyar skin-t?

Bár a procim csak egy i5 3570k-viszont 4300-ra húzva..nemtom elég lesz-e.

Nagyon köszi srácok. Szeptemberben a gtx 1070 aztán utána valamikor a rift.

Egy picit feljebb kell csusztatni a fejeden az eszkozt, mint a normal pozicio kivanna es utana rogziteni a felso tepozarat, mert olyankor lesz eles a teljes latott kep, erre celoztam, az egyszeri helyes beallitassal.
Borisz80
Ahamm. Gods ray. Mint mondtam inkább az Elite-be láttam jobban.

Nem tudom mit hogy kellett volna beállítani a rift-en (szem távolság kivételével) mert nekem a szélei felé torzulnak, homályosulnak a látottak.
Lencse minőségi gondok lennének?

Ja, a konfiggal kapcsolatban nem valaszoltam, mindenkepp egy 980ti, v 1080 videokari javallott a megfelelo es elvezheto megjeleniteshez, persze a kartyat kellokeppen kiszolgalo cpu val parositva, sot maga a progi ingabb cpu ehes, tehat abbol is egy 6700k t javasolnek felpockolve kicsit. Ram 16gb.
En szemely szerint lattam mar mindket vegleges hmd t, dcs ben, a tapasztalatom az, h mindketto jol hasznalhato, ha szimulator parti elkepzeleseid vannak inkabb az eszkozzel, akkor inkabb a riftet ajanlanam, a tavoli dologok epp a pixelhiany miatt nehezen kivehetok, erre jol hasznalhato a radar, azzal viszont nem ertek egyet, h a rift nel eletlen lenne a kep szelen levo terulet, ha egyszer jol beallitja az ember a fejere az eszkozt, a teljes latott kepen erzekelhetok a pixelek, ami a vive al ellentetben szerintem nagy elony, mivel ott valoban az altalad leirt optikai jelenseg tapasztalhato. A screen door effekt a pixelesseg lathato jelensege tudtommal, amirol te beszelsz, az a godrays effekt, de ez a jelenseg csak sotet, nagy kontrasztu kepeknel lathato a rift lencsei miatt, csak ejjszakai repuleseknel vettem eszre, nappali kuldeteseknel nem lathato, engem nem zavart, sokkal jobban orulok, h a teljes lathato kep eles az eszkoznel a vive al ellentetben. Mindenkepp ajanlom azoknak, akik esetleg hezitalnak meg rajta, fantasztikus elmenyt ad hozza a repuleshez.
PhantomAss
A Telekomnál Pesten ingyen kipróbálhatod a vive-ot, esetleg nézd meg, ugyan az mint a rift kb. Abból már látni fogod mire számíthatsz. Bár gondolom szim nincs náluk csak a sima vr játékok.

GOOBY, pls

Borisz80
Nem, a monitor nyújtotta látványát felejtsd el a CV1-ben is. Még a CV1 felbontásban tálalt videók sem adják vissza mennyire lehet látni a lencséken keresztül. (rosszabbul)
A távol lévő dolgokra szerintem VR-ben használni kell a "model enlargement" opciót, hogy lásd van ott valami. (paca)
A lencse miatt csak középre látsz élesen (élesebben), így középen kell ránézned a dolgokra hogy jobban lásd, különben elmosódottabbak. A szemgolyóval nézelődés még mindig nem megoldott.

Borisz80
én úgy jellemezném a DK2 és a CV1 közötti különbséget, hogy a Szu-27-nek a DK2-vel a hud-ját is körülményes volt olvasni, még a CV1-el simán olvasható minden rajta. Amúgy tényleg, szükség lesz még nagyobb felbontásra mert a CV1-é még mindig nem elég.
A-10C-t nem láttam, de szerintem a Ka-50 térkép MFD-je jól olvasható (mondjuk úgy hogy ha nem is élesen de elég gyorsan ki tudod venni mi van odaírva).
A pixelközök tényleg látszanak, de ha nem arra koncentrálsz nem zavaró. Engem a lencse miatti "screen door effect" zavar jobban, főleg sötét árnyalatoknál lehet látni, hogy a világos részek egy ilyen "beszűrődő napsugár" látványt produkálnak pl Elite Dangerous-ban.
Hogy érdemes e DK2-ről CV1-re váltani? Érdemes. Hogy ki akarsz e adni annyi pénzt a CV1 váltásra mikor már a jobb felbontású verzióról beszélnek? Ezt már neked kell eldönteni.

Köszi. A távol létő dolgokat felismered úgy mint monitoron? Vagy , hogy egyáltalán ott van valami? Ja és milyen konfigon fut?

Dk2 nalam kimaradt a probalt eszkozok listajabol, igy nem tudom megmondani, h erdemes e arrol valtanod. Amiket tapasztalok, az az, h meg mindig latszanak a pixelek, legiharcra, murepulesre kivaloan hasznalhato, amire viszont korulmenyesen, az mondjuk az A-10 nel az mfcd kepernyoin celpontot jelolni a tgp vel, na arra tuti ramegy nemi ido. Szerintem a dk2 es tulaj, ha nem penzt lapatol a pinceben ejjelenkent, akkor varja meg a kovetkezo verziot.
Érdemes megvenni? Főleg szimekhez. Látsz messzebb is? Dk2 használok, de nem venném meg, mert kevés a pixel. Mennyivel jobb a végleges? -HAVERÉ.

Igen?
Srácok van itt valakinek oculusa? Mármint a rendes verzió.

Igen, az volt a ludas, koszonom.
gantus68 írta jól.
Options-System-Depth of Field = off
Options-Misc.-F2 view effect :=none
Tudja valaki, h melyik grafikai beallitas okozza a kulso nezetben az elmosodott kepi megjelenitest? Ezalatt azt ertem, h f2 v f3 as nezetben a taj total elmosott formaban kerul megjelenitesre.
VO101Tom
Ha úgy egyébként a légi harcot, BVR, BFM taktikákat ismered, akkor a DCS-el sem lesz sok problémád, de kifejezetten DCS-hez készült tankönyvről, vagy tankönyv szerű gyűjteményről én nem tudok. ED fórumon, youtube-on viszont rengeteg anyag van fent, amik kifejezetten a DCS-ről szólnak. Vannak dolgok, amik jobban eltérnek a valóságtól, vagy más szimulátoroktól, van ami kevésbé. A Keress rá fórumokon, yt-on arra, ami érdekel.

www.pumaszallas.hu

Köszönöm az információt, ezek szerint a virtuális térre kifejlesztett taktikai eljárások a mérvadók. Mármint a virtuális századok is kidolgoznak lehetséges A és B taktikai eljárást a küldetések elött? Ezekről készített valaki leírást, lehet ezekről valahol olvasni?
Fuu ennek nagyon örülök. Már elég komoly elvonási tüneteim vannak. Nagyon kíváncsi leszek, hogy hány 100 százalékkal növeli meg pusztán a fák fizikai léte a helik hatékonyságát.

VO101Tom
Üdv. Az WRW és a SzPO is sokkal pontosabban működik DCS-ben, mint a valóságban. Ezeket nem tudják normálisan lemodellezni, mert nagyon sok körülmény befolyásolhatja, hogy mit mikor és hogyan látnak. Sok része titkos is, hasonlóan ahogy az IFF-re sincs a mai napig megoldás (nem csak DCS-ben, máshol sem). A DCS amúgy is sok mindent egyszerűsít, a besugárzásjelzőtől sem kell csodát várni 😊

Amit Vári Gyula említett manővert, a "notch"-olás is sokkal hatékonyabb a játékban, még az Amraam rakéták ellen is hatásos, pedig a valóságban az ilyen manőver csak pár fokos tartományban, rövid időre és rohadt nagy szerencsével alkalmazható (ez összecseng azzal, amit mond, még a 29-es radarja sem dobta el a célt, pedig az finoman szólva sem modern konstrukció), míg DCS-ben egy egész jól működő, gyakran használt védekezési forma.

www.pumaszallas.hu

Szerintem jó, de hogy mennyire, az relatív. Nekem bejön, a MIG21-eshez hasonlít.

Azt szeretném megkérdezni, hogy az orosz típusok SZPO besugárzás jelzője mennyire van jól modellezve? Tudom, ez nem a valóság, ez szimulált környezet, de mégis. És, hogy mire is gondolok, egy idézet Vári Gyula egykori pilótától.
"Az ellenfelet játszó MiG—29 már régen pontosan látott bennünket, amikor a mi 29eseünk SzPO besugárzásjelző még csak nem is jelzett. A befogást is jó 5–10 másodperc múlva mutatta, és hiába fordult a Puma 2 mindkétszer a 90 fokos lámpa kigyulladásához jó irányba, nem dobta el a támadó gép lokátora a célt.
A gyakorlás megmutatta, hogy ez a műszer még a MiG—29 lokátora ellen sem használható"

Aki kipróbálta, az mit tapasztalt, F5E-nek mennyire jó repülési modellje?
Biztos terveznek a mezogazdasagi kamov modullal is a jovoben. 😊
Az a szép ződ gyep, csak az hiányzik nekik, mint Poldi bácsinak! :-D
LeonSilver
"egy nyüves képet posztoltak a fűről.."

Paszmek!!!! Mindent értek!!! EDe fűnyíró-szimulátort készít... 😉

PhantomAss
Egyébként lejött egy 400 megás frissítés (egy hete nem voltam gépközelben szal lehet ez már régi), és sokkal jobbak lettek az fps számok nálam.
A mig 21 eddig sokat droppolt de most szinte eltűnt minden akadás, csak ha belezoomolok akkor jön elő.

GOOBY, pls

PhantomAss
Szerintem jól néz ki, viszont az a 2016 amit ígértek a végén lesz vagy 2026 ahogy őket ismerem😊
A Normandia térkép is vagy 5 éve készül...és a múlt héten egy nyüves képet posztoltak a fűről..

GOOBY, pls

VO101Tom
facebookon az ED posztolta, hogy az új Kaukázus térképet 2016 vége felé szeretnék kiadni, ami a Nevada map standardra lesz alakítva (Sakkay: új fák! 😊 ). Főleg a textúrák és a térkép elemei lesznek átdolgozva, maga a térkép 3D modelljét nem ígérik biztosra. Mivel ez DCS World alap térképe, mindenkinek ingyenes lesz a frissítés.

Bővebben (+galériával) itt:
https://www.facebook.com/eagle.dynamics/posts/10157257177800341
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2016.07.24. 01:56:48

www.pumaszallas.hu