36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • molnibalage83
    A DCS motorja eleve képtelen F4 szintű hadjáratot futtatni, mert tudtommal nincs benne 2D/3D világ. Ha lerakok 100 db repcsit, 800 db járművet és 5 hajót, akkor a játék fogja magát és megfekszik, legalábbis tudtommal.

8 éve még az is megugorhatalan volt, hogy a LOD kezelés működjön, 30 km-re levő járműcsoport felé nézve az FPS feleződött...

Nálam ez a ED féle "színvonal". Sajnos...
  • sakkay
    Meglátjuk. Valami szerintem alakul a DCS-nél.
  • molnibalage83
    Én feladatam a reményt, hogy a DCS valaha is játszható játék lesz. Ez egy videózásra alkalmas bugos techdemó és soha nem lesz több. 10 év alatt nem sikerült elérni semmit, csak több bugos tartalmat és egy új mapet.

Nem fogja fel az ED, hogy a játékosnak a dinamikus környezet megteremétse kellene úgy, hogy azért ne a játékos dolgozzon. Lásd Falcon 4.0 és leszármazottak. Start, launch campaign és fix kezdőállapotból is dinamikus vég lesz.

Valahol döbbenetes, hogy egy HARCÁSZATI szimbulátor készítői ezt képtelenek felfogni. Ha ma is 8 évvel ezelőtti graf lenne, de F4 szintű din. hadjárat már régen ezzel repülnék. Így meg soha a büdös életben nem lesz fent többé a gépemen.
  • sakkay
    Ja gondoltam-Tom meg Papa-hogy egyre többen vagyunk így.
  • sakkay
  • Papa01 #23975
    Nekem a Sabre volt az utolsó, nem is emlékszem mikor.. :))
  • VO101Tom
    Én már a közelmúlt "sláger" moduljait sem vettem meg, Viggen, Mirage és társaik. Valszeg ha nem lenne a WW2 vonal, már nem is lenne fent a DCS :/
  • kiskorúbézoltán #23973
    Én gerinctelen, remegő szarkupac vagyok, aka konzumidióta, félár környékén jöhet minden... :D
    Max annyival teszek túl egy medúzán hogy azoknál a moduloknál is megvárom a ákcijót amik érdekelnek. Mondjuk a ww2 és még úgy 3 modult leszámítva eddig minden érdekelt. :)
  • sakkay
    Lassan lassan érik talán valami koncepció, mert így élvezhetetlen a játék. Nincs normális multi világ, hadjáratok sehol, teljesen értelmetlenül kiadott mappok, és gépek. Én pl. már erőszakot teszek magamon és csomó mindent nem veszek meg-akcióban sem-mert nem akarom adni a lovat alájuk:mondván, nem baj ha nincs is működő keret a szimhez, így is veszik a parasztok, akkor meg jóvan'. Szóval várok.
    ((((((kivéveami-24))))
  • Papa01 #23971
    Akkor nagyjából jól emlékeztem... :) Köszi az infókat.
  • Kurfürst
    Ha jól értem a Hawk bétában már kinn van és a jelenlegi buglist alapján befejezik (lehet nem lesz benne sok köszönet). De csak tipp, én a kályhacsöves cuccokkal nem foglalkozok, azok közül egyik modul sincs meg. :)
  • kiskorúbézoltán #23969
    Ja, rég kint van már, volt valami baromkodás is, hogy árulták ilyen meg olyan repmodellel is, amiből értetlenkedés lett, aztán tán összevonták, meg azóta tán volt valami pénzvisszafizetési akciójuk is.

Az AvioDev(?) C-101-es modulja ugyanez csak pepitában, én nem látok eget rengető különbséget a két gép közt. Ha azt egyszer valaha befejezik (az EB és CC változatot is) nem veszítünk nagyot a Hawk-kal. Már ha valaki nem feltétlenül és kimondottan Hawk-kal akarna repülni...
  • Papa01 #23968
    Köszi a válaszokat! :) A Hawk már rég kint van, nem? Talán 2 verzió (repmodell különbségek, vagy valami hasonlót olvastam valamikor...) is van belőle, de lehet tévedek...
  • kiskorúbézoltán #23967
    Tán a jurófájter lett volna náluk nagy durranás.
    Szerintem nem kár érte, nem a típus miatt, hogy nem tetszene, hanem egyszerűen nem hiszem el, hogy annyi infó lenne publikus arról a gépről amiből egy mai szim elvárásokat hozni lehetne.

Amúgy mintha valami gomolyogna a dcs körül, a polyakármi is vár valamire a Bo-105 kapcsán...
  • Kurfürst
    Ha jól értem a Hawkot lényegében jelenlegi állapotában kiadják, a P-40-est meg valamikor befejezik.

Minden más (pl. Spit XIV, Buchon stb.) megy a levesbe.
  • Papa01 #23965
    Milyen modulokat nem fejeznek be?
  • Kurfürst

A VEAO végleg bedobtda a kulcsot.

Hivatalos bejelentés - a P-40 modult még befejezik, a többit kukázzák
  • LeonSilver
    Igazán nincs mit.
  • krisztian005
    Válaszoltak is, mostmár müködik, mégegyszer köszi.
  • krisztian005
    Köszi, megpróbálom.
  • LeonSilver
    Volt vele valami kínlódás, aztán állítólag megjavult. Ennek ellenére ahogy olvasom a fórumon, még sokaknak adódik vele probléma.
    Azt javasolják, hogy írj e-mailt ide: [email protected]
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.08.20. 12:57:16
  • krisztian005
    Sziasztok, az utóbbi időben nem volt időm játszani, azóta volt több patch, frissitettem és a Mig-21 nem indul, nem engedi sem aktiválni, sem deaktiválni, valami ötlet hogy mit lehet csinálni?
  • wittman
    Megkaptam a privátodat. Jövő héten otthon leszek, addigra megjönnek a 5PIN-es csatlakozók, majd kereslek.
  • LeonSilver
    Wittman szabin van/volt valahol germániában. Lehet még nem jött haza.
    Fészbúkon hamarabb válaszol.
  • kiskorúbézoltán #23956
    OFF

Itt az sg-n elő szokott fordulni, hogy nem mennek át a privát üzenetek?
    Wittmannak írtam de még nem jött válasz, PhantomAssnak és hooahnak válaszoltam de arra nem jött semmi...

ON

Más.

Elmélkedtem, hogy mit lehetne tenni az gonosz Mirage ellen és a helikben láttam a jövőt arra alapozva, hogy az alacsony sebességük és kis repülési magasságuk majd betesz a nagyorrúnak.
    A tegnapi repülésre betettem két AI mihut, de ellenfelem elmondása szerint semmilyen problémát nem okozott lokátorral megtalálni őket, pedig A-10-nél gyakran említi, hogy nehéz befogni és könnyen eldobja a célt a Mirage.
  • kiskorúbézoltán #23955
    Sikerült végül megoldanom, túlbonyolítottam egy kicsit fejben...
  • kiskorúbézoltán #23954
    Küldetésszerkesztőt vágja valaki? Van egy problémám de nem tudom rájönni a megoldásra.

Van egy páncélos oszlop, megy szépen az úton, elér egy ponthoz ahol zárótüzet kap ezért megáll. Kókányul de ezt megoldottam.
    Amit nem tudok megoldani az az, hogy tovább menjen a következő pontra ha a zárótüzet lövő egység megdöglend akkor az oszlop menjen szépen tovább a következő pontra...

Próbáltam Flag-ekkel megoldani de nem sikerült.
  • PhantomAss
    Válasz is ment vissza!

Akinek esetleg szintén kellene még a Warthoghoz hosszabbító toldás, az pls. írjon nekem privit a héten.

Köszi
  • kiskorúbézoltán #23952
    OFF

PhantomAss és Wittman elvtársak, írtam privát üzenetet, vessetek rá legyetek szívesek egy pillantást! Köszönöm!

Többiektől elnézést kérek, de ha ők is úgy fórumoznak mint én akkor ők se sűrűn jelentkeznek be...

ON

Helyzetjelentés a frontról... vagy nátódivatosan ###### SHITREP#####

Nem tudok mit kezdeni a Mirage-zsal.
    A Desznyóval vagy rakétát és gall kiskakast kerülgetek akkor nem tudom megcsípni a földi célokat, álló ismert helyzetűt még csak csak, de mozgó célokat mint pl oszlopok egyszerűen képtelen vagyok.
    Ha a földi helyzetre figyelek akkor meg egyszercsak jön a nagy badabumm meg a külső nézet... Gondolom mindenki látta már eleget magát ilyen nézetben.

Próbáltam már alacsonyan repülve szabadszemmel kiszúrni a célokat és rögtön rárepülni g.ágyú és ccip-s kazettás valamivel kedveskedve, de olyankor nagy valószínűséggel beadja a csöves légvédelem a cumit a számba. Szóval, ha működik is, egylövetű a dolog.

Kicsit magasabban - úgy 5000 láb környékén - frankó a dolog, távolabbról megvan a cél, megabrikoltatom a légvédelem száját, pöpec a rárepülés. Ha... És itt jön a probléma, itt - 5000 környékén - a vadász azonnal kiszúr a lokátoron, ráto'jja a nem_teszkógazdaságost és egy pillanat alatt ott van, badabumm, külső nézet, stbstb...

Próbáltam kombinálni a kettőt. Besumákolok a célkörzetbe, felugrok, szétnézek, vissza le. Álló célnál működhet is, de mozgónál... Egyszerűen most még kevés vagyok hozzá.

Meglepő vagy sem F-5-tel még rosszabb a helyzet bár van egy elméletem.

Ha a Mirage lokátorának fontos a cél sebesség akkor a lassú célokkal meggyűlhet a baja, itt jön majd képbe a Ka-50. Hátha jól jönne a lassú és alacsony kávédarálós repülés. Fedezékek közt lebegésből betolni a vadszömörcés ízesítésű, előbolyhosított, üvegszálas óvszert az gaz ellenséges céloknak.
    Mindezt elképzelésem szerint úgy, hogy a Mirage nem találna meg. :)

Van valakinek tapasztalata Mirage vs helikopter viszonylatban?
  • Papa01 #23951
    Köszi a választ! :)
  • Frenky
    Igen, lehet venni. A HUNAF csoportból is megyünk páran, 10:00-kor lesz egy találkozó :-) Az egyik tag már volt és szerinte jó móka, idézem: Gyuri Pavel A B-52 fedélzetén végig is sétálhatsz, de sok más gépbe is beülhetsz pl. Albatros vagy MiG- 29, de már volt egy Gripentek is amibe beültek. Igaz minden évben más és más...
    A szombati program:
    Pre-program Slovak International airfest SIAF 2017.08.26

Üdv, HUNter :-)
  • Papa01 #23949
    Sziasztok!

Nem tudjátok a Szliácsi repülőnapra a jegyet a helyszínen is meglehet venni? Úgy egyébként milyenek a tapasztalataitok, jó repnap szokott ott lenni? :)
    Köszi a válaszokat! :)

• LeonSilver
    Esetleg PhantomAss tud csináltatni. Nem drága de legalább minőségi cucc. Alamónium, feketére lefestve.
  • LeonSilver
    Egy garnitúra nekem is kellene. Biztos ami izé..
  • kiskorúbézoltán #23946
    Én átvennék egyet! Ha van valami hosszabbítócső a TM Desznyóhoz elfekvőbe az is érdekelne. Térnék vissza a helikhez, de a Desznyó nem elég finom hozzá, a másik (x52) meg kölcsön van adva.

Más. Talán érdekesség.

Miskolciában a Digi babrált valamit valami ipv6-os dologgal és megint nem tudtam hostolni, unokaöcsém is rendezte a dolgot a Diginél ő viszont tudott. Aztán két héttel később már ő sem tudott. Ekkor viszont varázslatos módon az enyém "javult meg" és azóta én tudok megint hostolni, ő meg nem. A 3,14csa se érti ezt...

Ha valaki megvette a ww2 pakkot akkor érdekesség, hogy ha a küldetésben csak egy eleme is szerepel akkor akik nem vették meg nem tudnak csatlakozni akkor sem ha van olyan moduljuk amivel tudnának repülni az adott küldetésben. A szerver neve halványabban is jelenik meg. Nem t'om ez mennyire volt közismert.

Amúgy eddig 10C-vel és F-5-tel küzdöttem Mirage ellen, gondolom sejthető, hogy nem túl acélos eredményekkel.
    Természetesen nem mezei dog volt, hanem kulturáltan, Desznyónak földi cél, földi célnak légvédelem, Mirage-nak Desznyó, a Desznyót meg AI vadászok védték. Amolyan EU vs US stílusban.
    Meglepő vagy sem, de a 10C érezhetően esélyesebben éli túl a találkozást a Mirage-zsal mint az F-5, legalábbis a mi esetünkben ez volt a tendencia. Unokaöcsémnek csak a Mirage van meg, Mirage vs Mirage repülést meg nem akarunk. Egyelőre keresem a megoldást, hogy mivel - és hogyan - kellene menni ellene. Most ippen a Kamovban látom a lehetőséget, hogy azzal meggyűlne a francia kiskakas baja. Viszont ma rá kellett döbbennem, hogy a TM Coca hotas bizony nem helibarát... :D
    Következő jelölt a Viggen lesz, bár egyelőre nem látom, hogy hogyan s miképp lenne jobb a Mirage ellen mint az F-5.
    Utoljára szerkesztette: kiskorúbézoltán, 2017.08.15. 20:58:06
  • wittman
    Nagyon szívesen Leon!

Ha valakinek szüksége lenne ilyen 5Pin-es csatlakozó hosszabításra, pl extender miatt, az írjon rám, mert ilyen dugót és aljzatot nem nagyon lehet beszerezni. Jelenleg egy helyről tudok én is, rendeltem 10-10 lengő dugót és aljzatot. 6PIN-es PS/2-es aljzat nem kompatibilis!
  • wittman
    Nagyon szívesen Leon!

Ha valakinek szüksége lenne ilyen 5Pin-es csatlakozó hosszabításra, pl extender miatt, az írjon rám, mert ilyen dugót és aljzatot nem nagyon lehet beszerezni. Jelenleg egy helyről tudok én is, rendeltem 10-10 lengő dugót és aljzatot. 6PIN-es PS/2-es aljzat nem kompatibilis!
  • PhantomAss
    Örülök hogy tetszik, szerintem is sokkal jobb így. Az ember nem is gondolná hogy az a pár centi plusz ennyit számít :D
    Amikor először elkezdtem használni nekem is feltűnt hogy pl a Minyót mennyivel precízebben tudom irányítani, meg igazából mindegyik gépet, de talán a heliknél a leg szembetűnőbb.
  • VO101Tom
    nm :)
  • LeonSilver
    Hála PhantomAss és Wittman kollégának elkészült a Warthog extender. Magát az extendert PhantomAss csináltatta meg nekem, a kábelt pedig (miután az én próbálkozásom csúfos kudarcba fulladt) Wittman csinálta meg.

Srácok, ezt nem gondoltam volna - valami elképesztően jó lett így a cucc. Annyira jó vele helikopterezni, hogy azt el sem lehet mondani :D
    Isten bizony mondom, hogy qrva nagy élmény!

Kössz srácok!