36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #24060 Igazából nemcsak az alapdolgok miatt örülök a TF-nek(had ne soroljam miért örülök alapból) hanem azért is, mert a DCS-nek lett egy WW2 vonalon futó riválisa. Amikor a TF hivatalos lett, fel is pörgött a DCS Normandy vonal..nem kicsit. Bárcsak jönne a semmiből egy modern szim is. Persze nem fog, de igen jó lenne.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.09.10. 08:46:27 -
#24059 Ahogy Reaper is írta, egyszer elérkezünk oda hogy ahelyett hogy a nép megvenné a rákényszerített fasságokat (ww2 asset pack pl), majd szépen elfordulnak, aztán kereshetnek más üzleti modellt. Szerintem már most elértünk arra a határvonalra hogy egy hajszál választja el ettől őket. Én pl. nem vettem meg sem a Normandia térképet, sem a pakkot, pedig csak ww2 gépekkel repülök. Egyszerűen pofátlanságnak tartom, hogy a játék alapjaiban olyan bugok vannak hogy nem lehet normálisan online repülni, és fizessek egy csomót hülyeségekért.
Amúgy meg a CloD üzleti modellje tetszik, remélem összejön Toméknak és látnak belőle némi pénzt is.
Így is lehetne csinálni, abban a játékban valahogy nem a pénzlehúzást látom hanem a fanatizmust, előbb bebizonyították hogy értenek hozzá, most pedig majd fizetni kell ha többet akarsz.
Már nagyon várom Afrikát és a Fókát, lehet hogy átszokom oda a DCS helyett, főleg ha lesz VR támogatás is. -
#24058 Ezt a bannolós dolgot soha nem értettem. Akár ED, akár BoS. Ha valaki normális hangnemben valami hibajavítást küld, azt megköszönni kell, nem bannolni. Ha olyanról van szó, ami nem ED hatásköre (külsős modul) vagy nem tudja megcsinálni (licenc jogok, engedélyek, vagy szimplán nem tud arra áldozni, hogy leprogramozza), azt meg hasonló normális hangnemben mindenkivel meg lehet értetni. Még ha néha zajos is a fórum, az sokkal jobb a fejlesztőnek, mint amelyikben kuss van mert kihalt.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.09.09. 22:52:06 -
levy668 #24057 No igen vagy elmegy az EA és társai irányába a cég(és megdöglik), vagy nem.
Ha van egy kis eszük nem bosszantják fel a simes társadalmat.Mondjuk ha csak skinpack, vagy egyéb lenne fizetős ami nem befolyásolja a játékmenetet, az nekem nem lenne probléma. Ám ha a mig-21 upgrade amit említettetek....ehh.
Nekem a játékkal 1 baromi nagy problémám van jelenleg, a rossz spotting rendszer(régebbi gépekkel szeretek repkedni).Állítólag ezt már a 2.0-ban megoldották.
Legyen egy kis bizalom, bár ha 1 éven belül ezt nem oldják meg akkor abadon game és megveszem a team fusion 6-ot:)
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.09. 22:29:38 -
#24056 Igen sajnos ez megint egy nem jó irány aminek ez a GPS modul az elsó tagja.
ugye láttunk már CoD-hoz(call of Duty) a fegyverekre skin pakkot külön dlcként ez nemsokára itt is lesz.
Ezzel a GPS modullal sem lennie semmi gond, ha azon kivül, hogy egy plusz elem a müöszerfalon és megjeleniti azt amit kell , mindamellett a kampányban is változást jelentene , hogy a lelött pilóta koordinátáját megadva megtalálni vagy valami ami egy plusz játékelemet visz a dologba.
Viszont azt nem szeretném, ha tényleg elmenne ilyen pay to win dologba és pimp my ride felé, hogy akinek sok lóvéja van azupgradelheti a mig 21est egy hasonló konfigura mint a román lancer amivel sisakcélzó és lézeres GbU dobható.
SAjnos saját maguk alatt vágják a fejlesztők a fát, mert ha nem nézik a felhasználók igényeit akkor egyszer csak a leg fanatikusabbaknak is elfogy a kedvük töle és akkor roló le, ahelyett, hogy nővelnék a játékos bázist olyan dolgokkal ami sokakat vonz .
Ahogy Reaper is irta ez egy játék, még akkor is ha realisztikus, de a cél az lenne, hogy szórakoztasson, ezt pedig csak ugy tudja megtenni ha sok ember rendszeresen tudja használ ehhez kellenek az egymásra épülö és egymással partiba lévő modulok, térképek.
-
#24055 Gyerekek, ez a játék - igen szándékosan írtam ezt - már réges régen nem a repülőgépek / környezet minél valószerűbb szimulációjáról szól, hanem a pofátlan lehúzásról. A 26. rókabőrt is húzzuk le egy dologról és adjuk el ötször-tízszer. Logikátlan fejlesztési irányokat kövessünk és amellett, hogy bizonyos területeken fejlődik a program, más területeken az eddig már működő dolgokat basszuk el. Akinek meg ez az irány nem tetszik és hangot is ad ennek, azt zokszó nélkül bannolja ED a fórumról. Meg lehet nézni a DCS orosz nyelvű fórumát, ahol manual-okkal és olyan emberek tudásállományával, akik repülték / üzemeltették az adott típusokat megtámogatva nyilvánítják ki nem tetszésüket páran a "fejlesztésekkel" szemben. Rendszerint ban a válasz ezekre a commentekre vagy minimum válaszra sem méltatják őket. Az ED világában csak a profit a lényeg, semmi más, a user addig érdekes amíg megveszi a szart, sajnos tudomásul kell ezt venni. És mindez addig fog így menni, amíg nincs konkurencia. Az pedig nem lesz, mert csak egy relatíve szűk réteget mozgat meg ez az irány és amúgyis költséges / nehezen megtérülő terület a szimulátorfejlesztés.
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2017.09.09. 21:19:30 -
levy668 #24054 Hé Tom, peace!:)
Hogy mi lesz a játékból a jövőben ,majd meglátjuk.(lehet hogy madárfütty, lehet ,hogy anyázás)
Szerintem nem kaptad a nyakadba a fél fórumot, de ha mégis, férfiak vagyunk vagy mi, kibírjuk:)
Egyébként röhögni fogsz, mert a rossz nyelvek azt csevegik vala, hogy az amcsiban szolgáló repcsik, és az exportált amcsi repcsik között hmmm kb. pár fontos funkció a különbség, aminek a bekapcsolását természetesen meg lehet vásárolni plussz pénzért a good US of A -től....(na ez lehet egy baromi drága dlc:)) +pont a realitásért:)))(hehe vicc volt)
Legyen egy kis hited a fejlesztőkbe(te is az vagy,ha jól tudom), és ha kicsesznek a játékosokkal, akkor kb. megdöglik a játék... ennyi.A szimulátorok nem engedhetnek meg ekkora hibát, egyszerűen nem. -
#24053 Ok, písz.
A GPS-t eddig sem szidtam, a Belsimteket sem, és a DLC-kkel is csak annyi a bajom, hogy HA MAJD VALAMIKOR ESETLEG fegyvereket is árulnak, akkor az nem lenne okés.
Erre nyakamba kaptam a fél fórumot, hogy hogyan képzelek én ilyet, itt nem lesz ilyen, csak madárfütty és boldogság.
Oké, majd nézzünk vissza fél év, egy év múlva, hogy az F-18 hány rendszere lesz DLC-ben megvásárolható, és mit lehet majd kapni az orosz vasakhoz ellensúlyozni azt.
Ha valaki tényleg azt hiszi, hogy ezek után komplett modulokat komplett modul áron fognak adni, alapmodul + kismillio DLC helyett, az átaludta az elmúlt 5 évet. -
#24052 Nem a véleményedre mondtam, hogy nem mérvadó, hanem a szerverre a példádhoz, de megint kiragadsz egy részt, és azzal az egy mondattal vitázol a mondanivalóm helyett. Nem szeretem ezeket a fórumos vitákat, mert mindenki arra válaszol amit megért a másik mondandójából, és a másik meg arra a kiragadott részletre kénytelen reagálni. Elmentünk a szerver kérdés felé, pedig a repülőgép DLC volt a téma. Hogy az mennyire tudja vagy nem tudja befolyásolni, fizetősen balanszolni az online játékot. Szerinted a különböző kategóriájú gépeknél semennyire, szerintem a közeli típusoknál nagyon is. Nem is ugyanarról beszélünk... -
levy668 #24051 ŐŐŐ ezt most nem teljesen értem miért jöttél nekem.
-Azért van kicsillagozva a mondandóm, mivel meg akarok felelni a fórum szabályzatának, egyébként természetes alapon így beszélek(csúnyán).
-A gold ammo és az aim-120 az egy erős túlzás volt nyomatékosítva mondandómat.És nem vagyok szakértő, hogy milyen paraméterekkel lehetne csalni a játékban az egyik fél felé.De ugye, hogy a gold ammo-ról rögtön a nagy genyaság jutott az eszedbe...
-Gps több mint gps, egy átfogó rendszer...... Azt ugye tudod, hogy párhuzamosan beszélünk... Szeretem a belsimtek-et, jó modulokat csinálnak, ehhez pénz kell, adjanak ki dlc-t nem érdekel, akinek kell megveszi.Keressenek vele pénzt!
Figyu, én csak egy mezei játékos vagyok, hogy mennyi mindent kell leprogramozni, meg hogy ez mihez kell majd a jövőben ,az pont nem érdekel.DE mint mezei játékos támogatom a kedvenc fejlesztőimet!(sabre, mig-15, f-5e megvan)
Szóval megkérnélek ne támadj rám, légy szíves, egy oldalon vagyunk, szeretném, ha a dcs normális szimulátor lenne, dinamikus hadjáratokkal, normális spottolással stb...
-
#24050 Neem, a 2. rész szerintem nekem szólt, de a kolléga nem tud szöveget értelmezni, ő is a GPS-nél akad meg, úgy túnik ez a három betű valahogy vonzza a tekintetet, vagy nemtom. Lehet front van, vagy valami.
levy. Ez a stílus itt nem okés, ha a csúnya szavakat nem mered kiírni, akkor ne írd le csillagozva sem. Attól nem leszel sem vagányabb, sem komolyabban nem fognak venni.
Az sem okés, ha mondasz pár faszságot amit senki nem is mondott előtted (gold ammo és aim120 az f-5-re) és azonnal meg is cáfolod, mintha baromi okosat mondtál volna. Sajnálom, ha neked a DLC hallatán a gold ammo ugrik be elsőnek, hidd el tudnának is sokan sok olyan dolgot is felsorolni neked, amit nem úgy neveznek, hogy gold ammo, de a pvp játéknak ugyanúgy alárakna.
Ha te komolyan azt hiszed, hogy ez a DLC nem egy jóval átfogóbb rendszer bevezetésének a tesztje, akkor neked fingod sincs arról, hogy egy-egy ilyen modul normális leprogramozása, a hozzá szükséges háttér kialakítása mennyibe kerül. Minden egyes játéknak vagy szervernek minden egyes játékos vásárlásait, és jogosultságait kezelnie kell úgy, hogy az ne akadjon össze a netkóddal, ne okozzon fagyásokat vagy a missionok ne akadjanak ki attól, ha valaki jogosulatlanul akarna használni vele. Tudnia kell kezelnie az egyjátékos módnak, a küldetésszerkesztőnek, a szervereknek, az AI-nak, egyszerűen a teljes egésznek. Ezt nem egy GPS miatt fejlesztették le. -
kiskorúbézoltán #24049 Értem. Tehát az hogy nekem mi tetszik vagy nem tetszik az nem mérvadó. Oké, amúgy egyet is értek. Ahol többen vannak az össznépi katyvasz, az megint nem mérvadó. Jól látom, hogy az a mérvadó amit Te normálisnak tartasz? Meg, hogy az általad emlegetett szerverek azok "voltak egyszer"? Mondjuk a Cold War még megy, ebben igazad van. Úgy ahogy mondtad, tehát ebben is igazad van. Amiben meg esetleg nincs_teljesen _igazad az meg ugye csak katyvasz...
Nézd Tom, komoly embernek ismerlek - már amennyire ismerlek - itt az sg-n megtanultam szelektíven olvasni pihepuha lelki nyugalmam megőrzése érdekében. A te hozzászólásaidat mindig olvasom, fogom ez után is.
De... Szerintem most fölöslegesen fikáztad Edét. De látom nem tudlak meggyőzni. Te se engem, hogy de jogos volt.
Én itt a vitát most lezárom részemről mert nem megyünk vele előre. Ha valamit még szeretnél elmondani tedd meg, ha nem kérsz rá választ akkor én sem fogom tovább erőltetni a dolgot. Amúgy állok rendelkezésedre természetesen. ;) -
#24048 Ami azért mutatja, hogy a köpködés nem alaptalan...
A szomorú meg az, hogy nem esik le nekik, hogy ez az egész céltalan...
Persze, ha üzletileg megérni nekik csinálják, de én szerintem soha nem fogod DCS-sel repülni. Ebben harcászati szimben a harcászati modellezési lehetőségek úgy, hogy ne a játékos dolgozzon érte, az a DCS-ben egy nagy 0-val leírható valami... -
kiskorúbézoltán #24047 Egyszerűen csak fölösleges fikaszórásnak láttam ezt a mostani nekiesést az Edének. Ennyi nem több.
Ránézek köszi a szerónevet, jónak tűnik.
A továbbiakat ha nekem szántad, akkor fordítva ültél fel a lóra! ;) -
#24046 Volt régebben az A-10 vs Mig-21 szerver. Mióta van F-5 már nincs, de egy időben Mig-21-est csak A-10 ellen repülték, mert F-15 már nem volt fair ellenfél. Gyanítom ugyanez lenne a helyzet az A-10 vs Su27 -el is. Ahol ezek direktben egymás ellen repülnek, az nekem nem normális szerver. Én ezekről beszéltem, nem a nagy össznépi katyvaszról, ahol mindenki lő mindenkit. Te két végletes példát hoztál fel, hogy miért nem gáz ha DLC-kkel belenyúlnak a gépek képességeibe, pedig teljesen nyilvánvaló, hogy ott kellene aggódni, ahol a különbség eleve kevés. -
levy668 #24045 @kiskorúbézoltán:
Átolvastam a kiakadásodat, és őszintén nem igazán értem.
Egy észrevétel:
-"A Viggen vs 21 szervert még nem láttam" cold war server, a kedvencem:)
Egyébként tényleg nem értem, hogy miért vizionálsz pay to win dolgot, egy darab nyomorult gps modulból?
A belsimtek minőségi modulokat csinál, amiknek a fejlesztése szerintem basz***tt sok idő, munkaóra és pénz.Miért baj az hogy kiadnak egy opcionális gps-t a minyóhoz.És ebből te pay to win rendszert hallucinálsz....
Tények: a többi játékhoz képest a dcs, bos stb egyéb szimulátornak nincs akkora játékos bázisa, hogy csak úgy játszanak ezzel.
Én kb 100%-ra mondom, hogy nem lesz gold ammo(ala Wot) vagy Aim-120 a f-5e-re, szóval nyugodjál le egy kicsit.
Ez a kibeba***t gps modul úgy rohadtul nem szükséges, hogy sikeres legyél multiban, vagy bárhol(tudod map-on jelezve van a gép automatice). Akinek meg kell az meg meg tudja venni és kész, és szép lesz a minyója.
Szóval nem kell mindenféle fa**ságot levonni 1 db modulból.
Ha mégis pay to win-re fordulna a játék ITT fogok tőled bocsánatot kérni nyilvánosan!(csinálj screenshotot a post-ról, komolyan!) -
kiskorúbézoltán #24044 #24035
"Mig-21 feltápolva sem lenne jobb mint egy F-15 és az A-10 sem lőné le a Su27-est, nyilván nem is erről beszéltem, nem is értem miért ezek a végletek jutottak eszedbe. Ezek normális szerveren eddig sem repültek egymás ellen. "
Erre mondtam, hogy amit én a szerverlistákban látok az ennek a pont ellenkezője. -
#24043 Mi van a szerverekkel? Tényleg nem értem, hogy szombat este hatkor felmentél, és mit láttál? Ez most mit és mennyiben érint, inkább mondd egyértelműen, hogy mire akarsz kilyukadni, és akkor arra lehet válaszolni. -
kiskorúbézoltán #24042 Én meg még mindig azt mondom, hogy nem lesz ilyen probléma akkor se ha fegyvereket kezdenek árulni. (Mindamellett, hogy nem fegyverekkel is komoly előnyre tehet szert valaki amúgy, lásd emlegettet A-10A/C).
Még mindig azt mondom, hogy a gépek közt most is hatalmas a különbség mégse dőlt össze a világ, pedig egy szerón repülnek egymás ellen. (És hogy jócsávó legyek rápillantottam a most ippen futó egy oldalnyi legnépszerűbb szerverre. Olyan szervereket találtam amikről beszéltem, a tieidet viszont nem találtam. Persze ha mondanál pár szerónevet amiről beszéltél akkor biztos megtalálnám.)
Egy szónak is száz a vége, még mindig azt mondom, hogy lehet és jogos is általában Edét fikázni, de ez esetben nincs alapja. -
#24041 Nem, én azzal indítottam, hogy a fizetős DLC-ket nem érzem gáznak.
A GPS-t aki megveszi az megveszi, aki nem az nem.
Online repkedéseknél nem sok vizet zavar, az ATC is inkább csak felesleges.
De ha fegyvereket kezdenek árulni, az szemét húzás lesz (pay to win).
Mindezt online pvp szempontok miatt. Én nem tudom, hogy te mit olvastál el abból amit írtam, de valami teljesen mást értettél belőle és itt vitázol valami ellen amit nem is mondtam. -
kiskorúbézoltán #24040 Sorry lekéstem a szerkesztési időt itt a link Tom: DDM -
kiskorúbézoltán #24039 Hogy mé' nem akadok le a gps-ről? Mert ebből a nyomorult gps-ből indítottad a dolgot a pay for win-re, maire nemhogy semmi valós jel nincs, de inkább az ellenkezője igaz. Persze írhattam volna azt is, hogy persze Míg-15-höz sisakcélzó meg miegymás, de azt ki venné meg és minek?
Ha egy DCS-s repcsihez a valóságban is van valami, de nem feltétlenül tartozéka a típusnak ilyen vagy olyan okok miatt, miért ne csinálja meg valaki. Nyilván pénzért, de ugye ezen nem is volt vita. Ha ezzel jobb lesz mert mondjuk olyan hogy számít is, hát legyen.
Most a típusok közt is nagy különbségek vannak, mégse dőlt össze a világ. Mégse emleget senki pay for wint.
Ettől függetlenül ebből a dologból már most azon rettegni, hogy mi lesz majd itt teljesen fölösleges. Van pay for win játék nem egy, van repülős is (a'szem tán abból is nem egy), miért akarna a DCS is beállni a sorba és versenyezni velük?
Az, hogy én hol, meg hol nem repülök szerintem teljesen mindegy. Körülbelül pont olyan jelentéktelen, hogy téged érdekel-e a Su-25 vagy nem.
Az viszont sokkal beszédesebb lehet, hogy a szerverek többsége milyen géplistával megy és ezeknek milyen a kihasználtsága. Feltételezem elfogadhatjuk ezt egy amolyan népszerűségi/igény mutatónak.
Te is mondtál valamit, én is mondtam valamit. Egyszerűen nem ugyanazt látjuk a szerverlistákban és a szerver infóban. És akkor most nagyon polkorrekt voltam.
Linket nézek, de amúgy - mint az sejthető is - valamelyik Razbam/Mirage topik, valamikor a fejlesztés idejéből. Nagy lobbizás nem volt, kérte valaki/k hogy legyen opció és az lett. Nem kell többet látni a dologba mint amennyi, konteót gyártani meg végkép felesleges. -
#24038 Miért nem akadsz már le a GPS-ről, én nem a GPS-ről beszéltem sem az elején, sem később. A GPS az okés. Értem? Hanem arról, ha fegyvereket fognak árulni. Ha datalinket adnak F-15-höz. Ha vontatott csalit F-18-hoz, AIM-120D-t vagy sisakcélzót bármelyikhez, Armarsky-t vagy hatásosabb flare-t a Szuhojhoz. Földi cuccoknál is robotrepülőgépek, LaserJDAM, vagy JSOW, qrva sokat számít. Hagy ne folytassam. Olyan cuccokat, amiket MEG FOGNAK VENNI mert ezeket mindig el lehet adni. És teljesen mindegy, hogy mennyien nem veszik meg ezeket, ha néhányan meg igen, akkor onnantól vagy beállsz a sorba, vagy AI-kat lövöldözöl vagy keresel olyan szervert, ahol ezeket szabályozzák (mintha olyan sokat szabályoznának egyébként is).
Ha téged nem érdekel a pvp vagy nem érdekel ki és hányszor lő le, akkor nem értem, hogy egyáltalán miről beszélünk? AI ellen, szerkesztett coop küldiben, ott teljesen mindegy hogy kire mit aggatnak fel. Akkor is igaz ez, ha valaki a típus miatt örömrepked, engem pl a szuhoj kütyüi hagynak hidegen, nem ismerős, nem kényelmesek nekem az orosz gépek. De ez megint egy szubjektív dolog, a játék egészét érintő DLC rendszert ez alapján megítélni megint nem lehet. Illetve lehet, csak qrva arrogáns úgy beállítani, hogy ami engem nem érdekel, az ne érdekeljen mást se.
Ami a Mirage C sztorit illeti, nem olvastam erről, de igen, BIZTOSAN a mirage pilóták lobbizták ki, nem az oroszok, mert a Mirage pilóták nem akarták, hogy az infrás rakétákkal, radar nélkül sunnyogó oroszokat legalább indítás után jelezze valami. Ha már az RWR nem mutat semmit, akkor basszameg, őket már nem érdekli más sem. Hisztis Franciák. Egy fórumot tudsz linkelni azért, ahol ez a győzködés ment? Tényleg kíváncsi lettem. -
#24037 Azé' a népek fantáziája meglódult rendesen.. :D :D
-
kiskorúbézoltán #24036 Hát ha szerinted most nem repülnek mindenféle típussal egymás ellen a népek akkor mi nem egy DCS-t ismerünk. Amit én látok szervereket ott bizony 21-től fölfelé ált ömlesztve van minden legtöbbször. Mondjuk a ww2 el van különülve de kb ennyi. Te hogy látod ott ahol te látod?
Pillanatnyilag ha valaki nagyon nyerni szeretne akkor a legolcsóbb modulokkal teheti meg. Ráadásul ezek a legegyszerűbbek. A régi FC-s gépek. Mégis mennek a népek más - amúgy jelentősen drágább - gépekkel is szorgalmasan. Pay for lose, mi? Ismétlem azokon a szervereken amit én láttam. Amik nyilván nem azok amiket te láttál.
Annó mikor kijött az FC(?) és kipróbáltuk a Su-25 után az A-10A-t, hát én oda voltam meg vissza tőle. De azé' végül csak maradtunk az Su-25-nél. Nem gondoltam, hogy nem fair A-10-zel repülni, csak én nem azzal akartam.
Ez csak egy játék. Lehet persze pöcörőhosszabbító vagy online versenysport is, de a többségnek ahogy én látom ez egy játék. Úgy vélem a többség azzal repül amivel szeret és nem feltétlenül azzal amivel könnyű halmozni a győzelmeket. Szóval nem látom, hogy bármire is kényszerítve lennék.
"Ezek normális szerveren eddig sem repültek egymás ellen" Bakker, nekem nyilván be van pipálva a sztyupid szerver onli koczka. Mert a legtöbb ilyen a listában nálam.
A Viggen vs 21 szervert még nem láttam, de majd megkeresem. Bár abban a DCS-ben amit te ismersz nyilván az izraeli ápgréd 21-is más mezőnyben indulna, nem?
Sőt mondok egy érdekességet - legalábbis nekem az volt mikor rátaláltam - van a Mirage-on a Magic lógatóban valami DDM (DDC?) szenzor. Feltehető a C-re is, meg is csinálták.
Csakhogy a valóságban - anyagi okokból leginkább - a C-re nem szokták feltenni, hanem csak az alacsonyabban dolgozgató változatokra.
A vásárlók/júzerek kérésére azonban bekerült végül egy opció, hogy ne kerüljön fel a szenzor a gépre, ahogy az igazi C-n se szokott lenni rendszerint.
Mindezt csak azért írtam, hogy legyen egy példa arra is, hogy a júzerek nem feltétlenül igénylik "pay for win" rendszerét és egyelőre a DCS-ben nem is mutatkoznak a jelei.
Mert egy szem gps a minyóba az nem az. -
#24035 Ha a DCS-nél elindulnak efelé, hogy GPS-t vagy bólogatós kiscicát tudsz a műszerfalra tenni jó sok pénzért, az sokat vizet nem zavar, akinek kell az megveszi, a többiek meg játsszák tovább a saját játékukat. Ha ATC is DLC alapú lesz, az hülyeségnek tartom online repkedésekre, de az sem kritikus, max felesleges. Viszont ha elkezdenek fegyvereket, fejlesztéseket, jobb célzóberendezéseket, rakétákat, ECM-et, vontatott csalit, és még sorolhatnám, DLC-ben árulni, akkor is ha minden kieg valósághű és a típuson tényleg használatban volt/lévő cucc, akkor is minden egyes játékos rá lesz kényszerítve hogy vagy uptodate DLC csomagokkal repked, vagy akik fizetnek, azok jobbak lesznek a saját korlátaik között.
A10-es hasonlatod is pontosan ugyanezt írja le. Képzeld el, hogy csak az A vehető meg, és modulonként feltápohatod 5-6 DLC alatt C verzióig. Aztán csinálsz egy online háborút, hogy harcoljanak egymás (földi csapatai) ellen. Szerinted itt sincs semmilyen kényszer, hogy DLC-ket vegyél? Ugyanaz mint a GPS meg a bólogató kiscica? Hát, qrvára nem.
Mig-21 feltápolva sem lenne jobb mint egy F-15 és az A-10 sem lőné le a Su27-est, nyilván nem is erről beszéltem, nem is értem miért ezek a végletek jutottak eszedbe. Ezek normális szerveren eddig sem repültek egymás ellen. Viszont ott, ahol Viggen vs Mig-21 van, ott igen, simán jobban teljesítene az izraeli update-es Mig-21 mint a fapados. Vagy szerinted nem? -
kiskorúbézoltán #24034 Mert úgy érted, hogy a minyó úgy kapta meg a gps-t, hogy a valóságban nem lehet benne? Mert amúgy igencsak sántít a párhuzamod, nem? Vagy kapott valaha valahol olyan cuccokat a MiG-15 amiket írtál?
Vagy szerinted, ha +stekszért lenne izraeli ápgrédelt 21-es (had ne keressem meg mi volt a megnevezése) akkor az F-15-ösök és Su-27-esek hullanának az égből?
Mindamellett, hogy A-10-nél se mindegy, ami A-val küzdelmes, az C-val ízirájder... szóval nem már az sem mindegy. Online sem, vagy még inkább különösen nem. -
#24033 Ha a 15-ös kapna normális radart, datalinket, TGP-t és sisakcélzót, az igenis qrva sokat jelentene légi harcban.
A10-nél nyilván qrvamindegy, mert az eddig sem másik gépek ellen harcolt, hogy jön az ide? -
kiskorúbézoltán #24032 "Ha majd block verziókat és okosabb/jobb fegyvereket lehet venni, az viszont tényleg szemét húzás lenne, mert ott rá vagy kényszerítve, hogy megvedd a legjobbat, legújabbat különben szívni fogsz (Pay to Win)."
Ez akkor lenne igaz ha csak egy típussal lehet menni egy szerveren. Mondjuk ha a 10A-t megcsinálnák rendesen, akkor lenne ilyen meg olyan 10A is. És akkor mi van? Aki megveszi leveri a 27-est az égről? Vagy aki megvette a 10C-t az pay for win volt mert sokkal fejlettebb a C? Ugyanmár.
Én részemről nem látok semmi problémát ezzel a részletével a DCS-nek. Hosszan lehetne sorolni a sokkal súlyosabb problémákat, meg az Edéék nem feltétlenül gerinces húzásait, de ezen fennakadni inkább csak a fikaszórás öröméért lehet. Szerintem... -
#24031 Én a pénzes részt kevésbé érzem gáznak. Valaki időt és energiát tölt azzal, hogy kiegészítő cuccokat gyártson valahova, azért pénzt is kér, az teljesen rendben van. Eldöntöd, hogy neked kell-e, ha igen, megveszed, ha nem nem. Ugyanez van ROF-nál is, senki nem fog pisztolyt a fejedhez, hogy vedd meg a színes szalag DLC-t a szárnyvégre. Nem is vettem ilyen hülyeségeket soha. Ami nagyobb gáz szerintem, hogy ha Flight Simulator szerűen lehet összelegózni a gépeket, meg hogy mit tudjon, az az online repüléseknek nagyon alátesz, még akkor is ha azt felételezzük, hogy PC műszaki ok (netkód, instabilitás) nem lenne faktor. Ha valaki megveszi ezt a kieget, a "new navigation and radio communications option"-al együtt, annak semmi értelme, ha a többiek árkád módban repkednek ahogy eddig. Mit kezdesz a fasza ATC-vel, ha mindenki más szarik rá, vagy egyáltalán meg sincs neki a korrekt légi irányítás? Ez csak még jobban széttöredezi az amúgy is elég kusza állapotokat DCS-ben, és újabb lépéssel megy a Flight Simulator típusú offline szimulátor felé (FS-ban is van online, tudom, de ott a gépek közötti interakció kb annyi, hogy nem szabad közel menni hozzájuk és kész. De mindenki repüli a saját kis útvonalát, gépiesen, eseménytelenül ahogy IRL is kellene).
Ha majd block verziókat és okosabb/jobb fegyvereket lehet venni, az viszont tényleg szemét húzás lenne, mert ott rá vagy kényszerítve, hogy megvedd a legjobbat, legújabbat különben szívni fogsz (Pay to Win). -
Solt #24030 Majd amikor a tankolásért és a munícióért is fizetni kell... 10000 liter kerozin DLC most csak 9.90 USD! :D -
#24029 Ennél van még lentebb...? Legközelebb mi lesz? Ha lesz F-16 MOD akkor külön kell fizetni majd a CCIP és DTOS bombaoldási módért? :) -
#24028 koszi!
sikerult (bar biztos lesz meg kerdes, mert kicsit mas, mint az FC
csao -
wudman #24027 Szia !
Mikor elindítod a játékot csak a saját profilodba logolsz be a dcs alapvetöen mikor elindítod nem multi játék ezt a profil fülön tudod kiválasztani és akkor tudsz majd multi ba jelentkezni.
-
#24026 sziasztok!
most telepitettem a jatekot(DCS World + on-line megvettem a FC 3-at is, aktivacio sikeres) es fogalmam sincs hogyan tudnek jatszani a kurva internet nelkul(mikor idnditom a jatekot allandoan be kell log-olnom valahova, de en nem akarok LAN kabelt a gepembe, ha nem mueszaly es ha nem logolok ba, akkor nem engedi elinditani a jatekot) hogyan tudnek internet nelkul jatszani?! (single mission-okat termeszetesen!!!)
segitsegeteket megkoszonnem -
Frenky #24025 Sziasztok! Megy valaki?
NATO Days in Ostrava & Czech Air Force Days are the biggest security show in Europe. -
wolfhgb #24024 Nem egyrol beszelunk. A banyasz karik butitott normal kartyak, kevesebb portal es sorolhatnam. Egyszoval aki egy kicsit is ert a vga k hoz, kapasbol vagja, h banyasz kartyarol van szo. Viszont ahogy ezek kijonnek, valoszinusitem, h jonehanyan felteszik az eddig hasznalt kartyaikat eladasra az oldalakra, mert el akarjak adni meg addig, amig aruk van es vesznek a banyaszatra optimalizalt kartyakbol, amik olcsobbak is a butitas miatt. Hat ilyen karikkal lesz tele az oldalak tobbsege, mert valakik csak vasaroltak tonnaszam kartyat ezidaig, ami miatt felszoktek az arak. Ha tele a piac kedvezo aru hasznalt kartyakkal, toredeke lesz az uj eladas, ami letolja az arakat. Azt se felejtsuk el, h mar most sem egyszeru a banyaszat azokkal a kartyakkal, amikkel meg honapokkal ezelott zsiros profitot tudtak termelni, mert minel tobb kartya dolgozik osszesen, annal kevesebb bitcoin jut egyre, mert a teljes keret ugyebar allando. Mar most is gazdagon van fent 1060 as hasznalt kari az oldalakon, pedig 2 honappal ezelott azokat fosztottak, szerintem mar keves nekik, mert sokat arulnak. -
#24023 Nálam csütörtökön volt egy bányászgép. i7 és két MSI 1080-as. Az egyik kari eldobta magát, de még garos volt. -
sakkay #24022 Kijött a 2.1 steamra.. -
#24021 Bányász karikkal az a gond, hogy a GPU biost és a drivert is lehet piszkálni, le lehet letölteni hozzájuk módosított vezérlőket, amikkel túlhajthatják. Nem tudom, hogy a használt piacnak nem pont az fog-e betenni, hogy innentől ellenőrizhetetlen lesz, hogy melyik kártya hol volt használva, melyik mennyire volt szétégetve.