36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#24100 Eladó G940
https://hardverapro.hu/apro/logitech_g940_flight_system_3 -
TakiPetya77 #24099 Rift-be hogyan lehet nagyítani a nézetet? Úgy értem a pilóta fülkébe ülve hogyan nézhetek távolabbra?
Üdv! TakiPetya -
#24098 Windowsban is megnéztem (pagefile.sys-t), főleg azért, hogy nehogy véletlenül az alap pagefile legyen ennyinek beállítva. De nem, alapból 1GB nekem is, 32GB RAM van a gépben, amiből 10GB-ot foglalt le a Normandia, 14GB-ot meg pagefile-ba küldött. Én meg ültem a töltőképernyő előtt percekig.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.09.11. 14:16:31 -
#24097 MSI Afterburner tud monitorozni kismillió paramétert windowsban is és játék alatt is, a "pagefile" nekem alapból 1GB, de Normandia indításakor kúszott fel 14GB-ra, közben a RAM 10, VRAM olyan 6 -ig. Hagyományos vinyón volt a DCS, nem SSD-n, onnan 2 perc 34 másodperc alatt töltött be egy szaros free flight pályát, egyszer lemértem, mert unatkoztam minden betöltés alatt :/ -
Solt #24096 Jogos, az Aida is virtuális memóriát néz, lapozófájlt nem... -
Colos1357 #24095 Az a baj, hogy sok program a virtuális memóriát hívja PageFile -nak, ami rohadtul nem mindegy.
A lapozófálj méretét úgy lehet a legpontosabban ellenőrizni, hogy úgy állítod be a win10 -nek - SSD esetén érdemes is így beállítani - , hogy 1024MB kezdeti méret (attól függ, hogy milyen memóriaképet kérsz összeomlás esetén, lehet akár 16MB is a minimum), és egy tetszőleges maximális méret. Majd játék közben nyomsz egy alt+tab -ot, és megnézed fájlkezelőben, hogy a pagefile.sys mekkora. Ha 1GB, akkor az alapméret van, ekkor 1GB alatt volt a használat. Ha több, mint 1GB a méret, amit látsz, akkor maximum annyi, amennyit látsz. Nálam ez még sosem ment 1GB fölé DCS közben, de máskor sem, 16 GB RAM mellett.
A virtuális memória viszont teljesen más. Nem szabványosított, ezért két különböző program is mást-mást jelezhet ilyen néven. Elvileg a virtuális memória = RAM + PageFile + vRAM (oprendszer és VGA függő) + bármilyen memória, akár a HDD cache is. -
Solt #24094 Aida 64 például...
A W10 cirka annyi lapozófájlt használ mint amennyi a fizikai memóriából "elfogy". -
kiskorúbézoltán #24093 Nem túl látványos, nem túl izgi, de friss, ropogós AV-8B videnyók Razbaméktól... Nem teljesen világos némely dolga nekem, de ugye még csak bétásnak se bétás. Azt' majd meglássuk. ;)
Szerk.: A látszat ellenére ez két külön videnyó, nem pedig elszabott linkelés. :)
Utoljára szerkesztette: kiskorúbézoltán, 2017.09.11. 08:36:42 -
Colos1357 #24092 Mivel monitorozod a lapozófájlt? Csak mert nálam az alap 1 GB -ot nem foglalja el, nemhogy 14GB -ot -
#24091 Ebben nincs köztünk vita, ha 7700K 4.8 GHz-en 1070-essel nem tudja 1080p-ben futtatni azt a szart vajsimán, akadás nélkül, akkor a qrva anyjukat. Én csak azt mondom, hogy az új proci ezekben a játékokban sokat nem fog javítani, mert a videokártya a bottleneck. -
levy668 #24090 Jaja tervben van, csak sajnos a lóvé nem úgy jön mint a bővítési ötleteim:)És sajnálatosan nem csak a pc szimulátor az egyetlen hobbim...
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.09.10. 22:15:08 -
sakkay #24089 8 Gb. ram van a karin(mint neked is)... egy most 160000+ videókarin. Ha ez nem elég, leszophatnak. Kétszer. Veszek egy jó procit, aztán ha megoldódik ez a bányász mizéria, és ár érték arányba valami le tudja nyomni a kártyámat-na akkor lesz videó kártya csere
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.09.10. 22:05:07 -
#24088 Én is ezért tettem be a hírt. Meg ez egy jel szerintem is. Ez a vég kezdte és másnak is feltűnt... -
#24087 Teljesen igaza van. Nem a minyó GPS a probléma, nyilván ez apróság, hanem az, hogy az utóbbi években merre haladt ED és hova mutat mindez. -
flyinghigh #24086 A 6GB-os vga mellé még vehetsz legalább +8GB ramot (de inkább +16ot ha a deszka és a pénztárca elbírja) , ugyanis lapfájl nélkül pár multi szerón még a 16GB is kevés neki. -
levy668 #24085 Most sokan ki fognak röhögni, de én a G4560-at használom(2 magos, 2 szálas, 3500ghz), és úgy érzem nálam is a ram(8 gb van most benn)/videokártyánál karcsú a dolog.
DCS, Bos remekül fut(mediumon), ha jól kalkulálok, akkor egy gtx1060 6gb-vel meg fog oldódni minden problémám.(stabil 60 fps , sima high-on)Ok ez a proci szar a videokódolásnál, kitömörítésnél meg minden olyan alkalmazásnál ami használja az összes magot...node csak 17k Forintba került:)
Én azt mondom, egy jófajta videokártya(ami a rohadás bányászok miatt az egekben van), és ram bővítés a jó választás.
Ha megengedheted magadnak, akkor egy jobb procival nagy bajt nem csinálsz(sőőt jó befektetés hosszútávra), csak lehet hogy csalódás ér ha nem jön be az általad elképzelt többlet teljesítmény a szimulátorokban baromi sok pénzért:)
-
#24084 A BMS4 fórumot írták a DCS-ről és ED-ről...
Some ppl are paying for this ... then ppl cry afterwards. Honestly ... pathetic.
You can continue to ignore or deny it ... but I personally see more and more and more ppl (some were fan boy from the first day) going furious against ED development orientation, commercial strategy ... and communication.
Sure ... not on ED forum because moderation is even more radical than here (on ED forum, posts are literally suppressed, thread deleted), but I know a 3rd party dev who worked on a famous DCS mod (he do not want me to tell which one) and he told me how it is inside and how some dev do not cares about customers , he left the team because so disappointed about ED release "strategy" and how DCS updates are breaking stuff without any possibilities to test 3rd party mods before proper update releases (sounding like : throw it like this and see what happens, anyway, we do not care if it breaks stuff on 3rd party modules this is not our problem) no coordination ... well ... he described me like he he were in hell.
And what we see => Trains and GPS ... this is seriously pathetic, even if I can imagine why and where this GPS comes from. But I can understand ppl going crazy when watching this kind of stuff.
I do not what to talk too much about it ... but honestly ... it is somehow laughable. And you know what ... it was expected. Read again my comments about payware missiles and fuel ... step by step ... Meet you there in few month/years. I bet we will see more and more stuff like this ... and still not critical flaws seriously addressed.
And hey ... I've made a good advertisement for this GPS add-on here! ... Sure some ppl will be happy about it and the others are not obliged to buy it ... sure ... but try to imagine what can be the side effect of this kind of stuff! ... HOW do you expect some customers does not get crazy!? I am a very light customer, and I am going crazy!
Now the situation has become so bad that I can't even so read any single thread on external DCS french forum where ppl do not seriously complains about something. (and I still think that the situation is because customer's behavior ... it is their fault.)
You can kill me now @ 5 (amectree, UncookedMeatloaf, and friends) vs 1 ... but this is just what I think (and see).
Happy flying gents. -
#24083 Nem értem miért procira gyúrsz, erről már beszéltünk TS-en is, nálam DCS Normandia mapon a 7700K 4.8 GHz-en nem ment 30% kihasználás fölé. Memóriából kellett neki qrvasok (10GB rendszermemória, 14GB swap file, 5-6 GB Video RAM volt lefoglalva a 32GB RAM és 8GB VRAM-ból), és a videokártya volt a szűk keresztmetszet (ugyanaz mint neked, MSI GTX 1070 8GB) az volt 75-80%-on leterhelve amikor akadozni kezdett. Azokkal a grafikai könnyítésekkel amiket a fórumon mondtak, 1080p HD-ben. VR-nál vagy 4K-s textúrákkal gondolom ez még több lenne.
(Ezért szerintem DCS el ne számolj, azt tuti, hogy optimalizálniuk kell még, mert így nem maradhat... mármint normális esetben nem maradhat... ha azt vesszük, végülis Nevada alá is bevárták mire a hardware-ek megerősödnek hozzá, holott a térkép már megvolt 5 éve is...) -
sakkay #24082 Köszi a linket. Ja, én is így gondolom, csak elfelejtettem idéző jelet rakni a nemtom-ra. -
beci43 #24081 Nem hinném.Egyelőre a DCS csak két magot tud igazából kihasználni.4 mag esetében is csak 1-2 % a gyorsulás.Most még inkább a proci sebesség+memória sávszél+VGA a döntő.
Itt meg tudod nézni. -
sakkay #24080 Igen a procit 5-6 évre veszem. Látni akarok teszteket a szimekhez-az lesz a döntő. A mostani proci egy i-5k 4.3 fut. Nemtom' a Ryzen hozna e komoly változást
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.09.10. 18:11:26 -
Solt #24079 Pénztárca és egyedi preferencia függő a történet... ha én gondolkoznék ebben a kategóriában akkor tuti, hogy az R5 1600-t venném egy Vega-l és egy FreeSync monitorral. Az 1070 alá az esetek 90%-ban szerintem felesleges egy 8700K, a maradék 10%-ban pedig valószínűleg egyébként is szoftveres limit van, ergo mindegy, hogy 30 FPS-d van vagy 36. A 8700K 420 euró körül lesz, ennyiért kapsz egy R5 1600-t alaplappal együtt. Esetleg akkor érheti meg még a 8700K, ha nagyon hosszú távra tervezel (5+év), mert ebben az esetben a későbbi középkategóriás VGA-k mellé is jól jöhet a plusz erő, de ebben az esetben mindenképpen megvárnám a Z390-s lapokat.
@Beci: Ugyanaz lesz a leosztás mint eddig, az i7 kap HT-t, az i5 nem... a 8600K is érdekes lehet, de ahhoz látni kéne, hogy teljesítményben és árban miképpen viszonyul majd a Ryzenhez. -
beci43 #24078
Érdekes,amit eredetileg láttam,abban a táblázatban még 6/12 volt a a felállás.Azóta korrigáltak,én is megteszem most!
Utoljára szerkesztette: beci43, 2017.09.10. 15:43:45 -
beci43 #24077 Ahogy néztem a táblázatot,a 8600K is 6/12 megoldás lesz,csak valamivel kisebb L3 cache és alacsonyabb órajel jellemzi majd.Szóval jóval olcsóbban is meg lehet majd csípni a csúcs teljesítményét.
Kis tuning,jó lesz az!
Utoljára szerkesztette: beci43, 2017.09.10. 15:39:20 -
sakkay #24076 MSI GTX 1070 gaming x van most jelenleg. Meg kb 1.5-2 évig ez is marad. Akkor is a 8700 k? -
Solt #24075 Ha Intel akkor 8700K, de majd csak a tavasszal, mert akkor jönnek hozzá az eredetileg is tervezett Z390-s alaplapok... a rajtnál csak Z370-s lapok lesznek, amik félig meddig kényszer megoldások az előrehozott rajt miatt, így a natív USB 3.1-s támogatás is hiányzik még róluk. A 8700K egyébként szerintem annak lehet releváns, aki csúcs VGA-ban gondolkozik.
Mivel az Intel is feljebb lép a magok számában, ezért várhatóan javulni fognak a többszálas feldolgozások játékok alatt, szóval akinek fontos az ár/érték arány, vagy középkategóriás VGA van a gépében, annak az R5 1600 jó választás, a maradékból esetleg erősebb VGA, nagyobb SSD, akármi. -
sakkay #24074 Ja amúgy i7 8700-vagy esetleg ugyanez I-5ben. Majd az ár \érték arány megmondja. -
sakkay #24073 A kérdés az, hogy.....
Cserélek procit a gépbe, és most életemben először eleve nagyon jót akarok venni, nem akkor amikor már kezd másod kategóriás lenni. Na most alapvetően intel és éppen ezért várom az októbert is-de nem mindenáron intel. Azt reméltem, hogy van aki vesz valami jobb AMD mostanában, aztán valaki meg intelt októberben, kikérdezem őket és AZTÁN veszek procit. De akkor lehet én leszek az akit kikérdeznek. -
sakkay #24072 Sajnos az leves.. -
Solt #24071 Vége a nyaralásnak? XDD
@Sakkay: Én a tavasszal tervezem... mi a kérdés? -
#24070 Igen, ez olyan, mint Arma a komolynak szánt taktikai lövöldék között. Egész egyszerűen ezeket annyi ideje fejlesztik, annyi cucc van leprogramozva a motorház alatt - amiket talán az átlagjúzer észre sem vesz - hogy ilyet nem lehet nulláról összedobni 1-2 év alatt sem. A megvásárolható grafikai engine-ek meg egyáltalán nem alkalmasak ilyenekre. Én is attól félek, hogy ha ezek egyszer lehúzzák a rolót, akkor hardcore szimulátor már nem lesz több. War Thunder, World of Tanks, Call of Dutyban van a nagy pénz, nem is kérdés, hogy a kiadók mit erőltetnek. A CloD-nak is az a nagy szerencséje, hogy összeállt nagyjából 30 tag, akik szabadidejükben, kvázi ingyen kalapálják a játékot (még mindig), mert amit a BoS mutatott az nem tetszett, a DCS-ben meg nem volt még ww2 kickstarter sem. És ha megnézzük BMS-t meg CloD-ot, a legjobb eredmények akkor születnek, ha nem a pénz az elsődleges szempont, nem a könnyen fogyasztható, eldobható tömegtermelés a cél, hanem hogy valami olyasmit kalapáljunk össze, amivel a készítők is szívesen játszanának. Hátránya persze, hogy a fejlesztés is lassabban reagálja le a felmerülő dolgokat, de ez ilyenkor természetes. Ha majd kijön az első fizetős patch CloDhoz, az adhat neki egy nagy lökést - vagy ha nem lesz népszerű, akkor lehúzzuk a rolót mi is. Ahogy mondani szokták a kocka el van vetve, vagy így vagy úgy de a clod fejlesztése változni fog. -
#24069 Lassan kész a motyó :)
-
#24068 Ha a jövő év a közeljövő... akkor én :) -
#24067 Abból már nem lesz semmi, csak gonoszkodtam :) -
Ludowik #24066 Fighter ops az is csak készül ha készül de ennyi év után jutnia kéne valahová. A vezető fejlesztője betegség miatt eltűnt a web oldal nem elérhető. A facebookon meg semmi ami a játékról szólna, ott is az utsó bejegyzés tavaly év végi. A dcs van meg a falcon és kész. -
#24065 Én semmiféle esélyt nem látok arra, hogy valaha is lesz új valódi HC jet sim. Túl nagy feladat a 0-róé történő felállítása. Ameddig lesz Falcon 4.0 BMS és DCS addig lesznek ezek. Aztán game over. -
#24064 Dee jön! A Fighter Ops... ;) vagy mi is
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.09.10. 11:38:23 -
#24063 semmit csak szóba került a GPS DLC kapcsán mint példa. -
beci43 #24062 Bocsi,nem követtem a fórumot,mit terveznek a MIG-21-el? -
sakkay #24061 Valaki tervez proci cserét a közeljövőben?