36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • LeonSilver
    :D Szerintem qrva jól sikerült kis vga az a 760gtx. Én csak azért cseréltem le erre a 770-re, mert csont nélkül alkalmam volt rá. Egyébként (vagy mónika showsan egyéPként :D ) most is az lenne.
  • Papa01 #24179
    :D: D Hát igen... lehet hogy naiv vagyok...
    A CPU csere elég költséghatékony lett... erre cseréletem: Xeon E5640 (4C/8T) 4Ghz-en teljesen jól megy és kemény 6000 Ft-ba került. :D A régi valamiért már csak alapon volt hajlandó elindulni...

Megvagyok döbbenve, milyen FPS értékeim vannak.. és nem annyira forrófejű és nem is fogyaszt annyit, (RoF, CLOD, BOS, DCS,Fallout 4). Remélem, az alaplap kihúzza vagy 3 évig és akkor már ddr5-ös rendszerre váltok..
    Ja, a VGA egy igazánszaros GTX760...
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.09.30. 18:31:10
  • flyinghigh
    A Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD tipusnak tavaly novemberben 80K körül mozgott az ára.
  • Solt
    A Newegg 99%-ban a nettó USD árakat listázza. Nézd ki az adott terméket, szorozd meg az aktuális dollár árfolyammal és adj hozzá még cirka 10-15%-t. A kijött "bruttó" Forint ár tekinthető "beállt" árnak, aminél jelentősen olcsóbb csak akkor lesz az adott termék, ha a gyártó csökkenti az árát.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.30. 18:07:32
  • Solt
    Nem szokták 1:1-ben váltani, ez egy rossz beidegződés ami akkor maradt a köztudatban amikor 1 euró cirka 1.2 dollárt ért, és a nettó 1 dollár EU-s ÁFÁ-l (átlag 20%) növelt értéke pont úgy jött ki mintha 1:1-ben váltanád. Aztán amikor a dollár beérte az eurót akkor az eurós árak "elszálltak" mivel szinte eltűnt az árfolyamkülönbség de a 20% ÁFA természetesen még rájött a nettó dollár árra. Szerencsére a dollár sokat gyengült, ezért is normalizálódott sok hardver ára. (VGA a bányászat miatt más tészta)

A gyártók által közölt MSRP árak nettó dollár árak, vagyis ezek forintosítása úgy történik, hogy az adott MSRP árat szorozzuk az aktuális árfolyammal plusz hozzáadjuk a 27% ÁFÁ-t. Amikor eurós árról váltunk forintra, akkor csak az ÁFA különbözetét kell hozzáadni, vagyis 7%-t. Vám egyik esetben sincs, a kiskereskedői haszon (2-3%) pedig általában eltűnik mert az MSRP árhoz képest sok nagykereskedő olcsóbban kapja a termékeket a nagy tételben történő vásárlás miatt.

Amikor a fenti képlethez képest is olcsóbbra jön ki egy termék ára akkor vagy a nagykereskedő kapott nagyon jó árat, vagy beindult a szürkeimport! :) Utóbbit akkor lehet "tetten érni" amikor cirka az ÁFA felével olcsóbb egy adott termék. Ez egyben a sweet spot is, általában ez szokott lenni az az ár, aminél jelentősen lejjebb már nem megy a termék ára amíg az MSRP ára nem csökken, vagyis amíg a gyártó nem csökkent árat.

Jelenleg jó példa erre a nemrég megjelent i7-7800X aminek a nettó MSRP ára 389 dollár, ehhez képest iPon-n jelenleg 110000.-Ft, vagyis az árfolyam váltás után cirka 7-8% ÁFA teher van rajta! :) LINK

Ennél extrémebb dolgokat tudnak produkálni a Gigabyte VGA-k, amik néha előfordulnak MSRP x árfolyam = Bruttó Forint ár képlettel is... ekkora kedvezményt egy nagykereskedő sem kap, szóval ott valami nem kerek, de nyilván ez minket különösebben nem érdekel! :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.09.30. 18:03:14
  • levy668
    Ha már így hardverről van szó...szépen kúszik lefelé a gtx1060 6gb, most már "csak" 90k. (azért jobb mint 1-2 hónapja a 115k)
    Szerintetek mi az a minimum ár ahol érdemes megvenni, meddig mehet le?
  • VO101Tom
    ööö... Én euróval számoltam, általában ami usában 360 dollár, az itthon 360 Euro, mert 1:1-ben szokták váltani.
  • Solt
    Van egy kis gond a matekkal! :) 360 dollár szorozva ~265.-Forinttal + 27% ÁFA az nálam ~121000.-Ft, nem tudom miképpen lett nálad ebből 150000.-Ft! :) A bolt haszna általában 3% körül van... eleinte biztos lesz kaszálás vele, de általában 1 hónap alatt beáll az ára. A 7700K listaára jelenleg 305 USD, szóval az iPon-s ára pont azt a képletet igazolja amit fentebb írtam! ;)
  • sakkay
    Ja..hát nagyon durva tényleg.
  • VO101Tom
    Én az Il-2-őt egy 800MHz-es AMD-n kezdtem, és nagyon irigyeltem az 1.2GHz-es pentiumosokat, hogy náluk milyen simán fut :)
  • LeonSilver
    Az első, AT gépem 8 hertzen száguldott :D Ha bekapcsoltam a turbót, akkor 10-en :D :D
  • sakkay
    Persze sok. D 6 mag, 12szál-bármit is jelentsen:) 4.7 ghz magonként. Az azért brutál.
  • VO101Tom
    Mit nevezünk jelentősnek? 360 dollárt átváltom forintra, ráteszek 27% áfát, akkor már 150e-nél tartunk a bolt profitja nélkül. A 7700K 101e Ft iponon pl. Akárhonnan nézem ez nekem másfélszeres különbség.
  • LeonSilver
    Hát nekem egy szaros i5-ös van a gépben, asse' tudom, hogy milyen, annyira nem érdekel :D VGA meg egy mégszarosabb GTX 770 És néhány hónappal ezelőttig egy igazánszaros GTX760 volt :D És még így is minden fel van húzva (talán csak az víz nem) a dcs-ben ;)
    Viszont jövőre lehet nézek valami kevésbé szaros INTEL procit ;)
  • LeonSilver
    cöcöcö.. AMD :D
  • LeonSilver
    Papa, barátom. Év??? Évtized sem, nemhogy év :D Papa, 2010. Október 11.-én vettem meg az A-10C modul, amit - akkor a NEVADA mappal adtak.

7 igen, HÉT évvel ezelőtt. Az a Nevada map a mai napig nincs kész... Szóval még 7-8 év és talán már majd nem Open Alpha lesz :D :D
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.09.30. 15:04:37
  • Solt
    Az a veszély nem fenyeget, de ár/érték arányban már most is van jobb AMD-s választás! :)
  • sakkay
    Majdnem megfogtál:)))de inkább arra gondoltam, hogy ne adja az ég, de a legújabb AMD porrá alázza:)))
  • VO101Tom
    "Jó lenne valami szimes tapasztalat milyen is a proci-mielőtt megveszem." - Akkor ez nem mindegy?
  • sakkay
    Na remélem nekem is így kitart majd.
  • Papa01 #24160
    Igen, arra! :)) Év sincsen ígérve? :)

Sakkay: Én is most cseréltem le a a 2009 nyarán vett első genes i7-esemet... :)
  • sakkay
    :))))))
  • sakkay
    Csak azért veszem, mert jelenleg megtehetem-aztán ki tudja később mi lesz. Az biztos, hogy ez 5 évig jó lesz. Persze Clod meg dcs, de lehet, hogy később ott is emelkedik az igény, a stratégiai progiknál sem hátrány az erő. És nem két évre veszem. Szóval ezért. Ja, meg ha kitör a 3vh. Keleten, tökre felmennek a proci árak
  • Solt
    360 dollár a listaára, szóval nem lesz jelentősen drágább a 7700K-nál. Hosszútávra jó választás lesz...
  • LeonSilver
    Mármint melyiket Papa úr? ;) Az 1.5-öt és a 2.0-át? Alapvetően majd a 2.x lesz. Két hét múlva :D
  • Papa01 #24155
    Sziasztok!

Ez a két DCS vonalat nem akarják egyesíteni? Ha igen kb mikor?
  • VO101Tom
    Az alap kérdés az, hogy milyen játékhoz akarod használni? 7700K-m van, core fesz. emelés és delid nélkül is stabilan megy 4.8-on, de a CloD, DCS, ilyesmi játékok nem használják ki ezt sem. DCS Normandia mapon sem ment 30% fölé a kihasználás, amikor akadozott, akkor is a videokártya volt a bottleneck. DCS ha jól tudom még négy szálat sem kezel, nem hogy hatot. Szóval ebből a szempontból neki inkább a magonkénti elérhető magas freki a lényeg, nem a magok száma. 8700K-nak mennyi az alap frekije, és meddig lehet majd húzni? Van erről bármilyen infó? Tesztekben (7700K vs 8700K) olyan 5%-os javulást írnak single core teljesítményben, 15% körülit quad core-ban, ami igazán odaver nyilván a multi core teljesítmény a kép plusz mag miatt (55%), de ezek nemtom mennyire megbízható benchmarkok, de feltűnő, hogy magonkénti sebességben gyakorlatilag a 7700K-val egyenlő.

Szóval a kérdés az, hogy miért akarsz 8700K-t, és mennyit számít az ára? Ha a piacon lévő egyik legjobb, legmodernebb, legfaszább intel procit akarod megvenni, kerül amibe kerül, akkor vedd meg ezt (amint lesz hozzá alaplap), ez évekig elég lesz úgy, mint az előződ. Ha szimulátorokhoz keresel procit, azoknál inkább csak mérhető lesz a különbség pl egy 7700K-hoz képest, míg az ára -a magokhoz hasonlóan- tuti, hogy másfélszeres környékén lesz. Ha nem több.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.09.30. 12:28:26
  • kiskorúbézoltán #24153
    Nekem is fejlesztenem kellene, de én biztosan megvárom a 2.5-öt és a hozzá tartozó hw-es tapasztalatokat.
    Az 1.5.akrámennyi a mostani vason nem_kompromisszummentesen de tisztességgel fut, de a'szem az anyagi lehetőségek még erősebben tudják sugallni nekem a kivárást.

Lesz most valami különösen kedvező állása a csillagoknak hw vásárláshoz vagy mi az oka az ápgrédnek? Vagy egyszerűen csak megérdemled? :D
  • sakkay
    Vsz novemberben fogok venni egy 8700k-t. Van esetleg aki ilyesmit tervez, vagy már előbb is? Jó lenne valami szimes tapasztalat milyen is a proci-mielőtt megveszem.
  • wolfhgb
    Azért csak olcsobb egyben megvenni fc3 ként, mint külön külön. Ilyen szempontból jó dolog az fc3.
  • kiskorúbézoltán #24150
    A nem ákcijós moduloknál lehet kapni valami bónuszokat, amit normál esetben bizonyos százalékig, el lehet költeni újabb modulok vásárlásakor.
    Ez a mostani ákcijó meg attól ákcijó, hogy ezt a százalékot jól megemelték egy időre, így akinek felgyűltek a bónuszai azt most el tudja használni ennél a modulnál, a szokásosnál jóval nagyobb arányban.
  • levy668
    Eeegen én is megnéztem az oldalakat és én sem találtam leárazást. Viszont tegnap este ez volt a dcs hírlevelében:"DCS:Flaming Cliffs 3 with 70% off Bonus deals"
    Csak átfutottam a levelet félszemmel és a 70% off, meg a deal szavak maradtak meg:) De akkor úgy néz ki nincs árleszállítás.Egyébként mijafene az a bonus deal?(dcs auchan kártya?:))
  • repvez
    Hol van leárazva? én sem a steamen sem a dcs oldalán nem látom, hogy akciós lenne?
    Egyébként ahogy nézem, lehet nem is érdemes a FC3at már megvenni, mert ahogy nézem, minden gépet ami szerepel benne( kivéve a mig 29et ) már meg lehet venni külön modul ként, ez sztem azt vetiti elöre, hogy ha kiadnák a 29est is akkor beszüntethetnék az fc3as eladást és igy végleg megszünne a kapcsolat a lomac vonnallal.
  • levy668
    Yepp és leárazás is van a flaming cliff 3-ra:) akinek nincs meg rajta:) (bár nem hiszem, hogy valakinek nem lenne meg)
  • molnibalage83
  • z0ty4
  • sakkay
    A földön lévők azért kicsit hörögve nevettek, mert kicsit több vér volt a tüdejükben mint úgy általában
  • beci43
  • gsg16
    utána biztosan jót nevettek az egészen...
  • LeonSilver
    Hát a fémmunka nekem is kiesik, lévén sem palackom, sem trafóm, sem szakértelmem nincs.
    Egy itt megismert, egyébként szombathelyi kolléga fog (többek között) segíteni.
    Én még sehogy sem... simán csináltattam egy 10cm-es extendert csupán a próba kedvéért.
    Ez a próba meg annyira jól sikerült, hogy ugyan így "kicsit" szar használni - mégis qrva jó :D :D