36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • wolfhgb
    Inteleknel sajnos mas az uzletpolitika. :) ok szeretnek a chipset bol is penzt csinalni. :)
  • Solt
    AMD más történet, ott ez az üzletpolitika része... jó ár/érték arányú konfigurációkhoz az AMD sokkal jobb választás mint az Intel.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.07. 22:17:38
  • repvez
    "Nem úgy van mint régen, hogy 1 alaplap kiszolgál több CPU generációt úgy, hogy még értelme is van váltani!"

Hát intel vonalon biztos nincs, de AMD vonalon mindig is több generációt kiszolgált egy foglalat. Nekem 5 éves a konfigom , de még mindig tudok venni bele új genes FX procit az am3+os foglalatba, és ugyan ez lesz a helyzet az AM4es résszel is. és a jövöben ha végre megoldodnak a töbmagositási gondok akkor az a pár % frekvencia hátrány talán kevésbé lesz észrevehető a több mag mellet mint most .
  • Solt
    Az oké, hogy számol vele, de ha a 8700K-t megveszed, akkor cirka 4-6 évig megint nem lesz értelme váltani, ergo totál mindegy, hogy Z370 vagy Z390 van alatta, mert mire cseréled már a Z390 is kuka lesz bőven! :) Nem úgy van mint régen, hogy 1 alaplap kiszolgál több CPU generációt úgy, hogy még értelme is van váltani!

Jelenleg a játékok többsége azért 4 magig normálisan skálázódik... az egy dolog, hogy 1 szál mondjuk jobban terhelődik mint a többi, de ettől még a 4 mag jelenleg az alap, de egyébként minimum FPS tekintetében még a DCS is meghálálja a +2 két szálat. LINK. És ez egy régebbi verzió egy Nano-l, gyanítom, hogy a 2.0 egy 1080Ti társaságában mást mutatna! :)

A 8700K-t több tesztben is 5GHz-re húzták 6 magon... azért azzal el lehet lenni a következő pár évben! :) Egyébként a 6700K-t nem nagyon van értelme lecserélni még... az a cirka +20% nem hiszem, hogy megéri a jelentős plusz költséget. Még a 4770K esetében is határeset a történet offline. Aki sokat multizik 50+ fős szervereken annál kijöhet a 6 mag és a magas órajel előnye, főleg ha nem a fix 60 FPS a cél, illetve ha VR-l játszik.

Szóval aki több generációs hátrányban van és már nem akar várni az nyugodtan veheti a Z370-s lapokat is, de 6700K-ról vagy 7700K-ról nincs értelme váltani még 1-2 évig biztos... főleg, ha csak játékra van használva.

Én ezt az útitervet ismerem, több helyen is ezt halottam vissza: LINK
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.07. 22:07:55
  • wolfhgb
    Szar a link? Bocs, telorol dobtam, biztos megviccelt! :) koszi az igazitast. :)
  • macleody
    ööö
    másik
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.10.07. 21:49:23
  • wolfhgb
    Link

Itt is jovoev elejet irnak az uj 300 as lapkakeszletre, ezt olvastam, amin elgondolkodtam.
  • wolfhgb
    Link

En ez alapjan dontottem.
  • wolfhgb
    Tegnap olvastam egy cikket, persze mar nem talalom, h linkeljem, abban olvastam, h elorebb hozzak a megjelenest a korai coffe lake megjelenes miatt es az a chipkeszlet mar szamol a kovetkezo generacioval az ice lake el is. Ha azokkal megussza az ember egy esetleges procicserevel magaban a kovetkezo fejlesztest, akkor sztem megeri varni ra. :) foleg, h kb alig van multicoret tamogato teljesen kihasznalo alkalmazas, ahogy a dcs sem! Itt is inkabb az orajel a fontos. Mert 2 magnal, amit a dcs is hasznal, mar a single core ra vonatkozo turbo boost orajel nem jatszik, hiaba 4.7ghz ez a 8700k nal, ha csak 3.7 az alap orajele. Akkor mar inkabb felhuzom a megjelenesig 4.6 ra a 6700k mat. :)
  • Solt
    A Z390 a 2. félévre van tervezve, meglepne ha a nyár vége, ősz eleje előtt abból bármi is lenne! :) A 8700K nettó USD ára pont annyi amennyi a 7800X ára, szóval pár hét alatt beáll majd a 8700K ára is erre a szintre:
    LINK

CPU-t szerintem legalább 4-6 évre érdemes venni, mert nagyon minimálisakat lépdelnek előre... na most 4-5 év múlva a Z370-s lap pont ugyanúgy kakát sem fog érni mint a Z390... :)

• wolfhgb
    Várnék még a helyedben a 8.gen vételével. tavasszal jön az új chipkészlet, sokkal ügyesebb kivitelben, a z370 a ryzen válaszkapkodás eredménye, kb semmivel nem tud többet az elődöknél, z170, 270 és még a 8. gen procik is magas áron érkeznek indulóban. én is terveztem a cserét, vártam a beigért 110000 es árat, erre 140 el szembesültem a 8700k esetében, hülyék ezek! :)
  • repvez
    jópénzért lehet normandiai mapot venni akinek van rá ingerenciája, amihez az assets pack is kell :(
  • sakkay
    Noname ramot soha nem veszek. Vsz kingston lesz..vagy ilyesmi.
  • VO101Tom
    Nem csak a RAM fajtája számít, az alaplapokhoz tartozó QVL-ben (Qualified Vendor List) listázva van az is, hogy melyik gyártó melyik típusszámú modulja milyen gyors lesz.. Működhetnek a noname ramok is, de csak ezekkel garantálják, hogy a különböző konfigurációkban a memória modulok tényleg a névleges sebességgel fognak működni.
  • sakkay
    Faxa....
    Köszönöm
  • beci43
    Nem,csak ddr4-et fogad a lap.A két ram fajtának teljesen más a lábkiosztása.
  • sakkay
    A z370 laphoz ki kell cserélnem a ddr3 ramokat ugye? Vagy beegy csak nem optimális? Egy Kingston HyperX KHX1866C10D3/8Gvan 2 darab, de nagyon brutál most a ram ára. Egy évesek a ramjaim, fogalmam sincsen mennyiért menne el, de a ddr4 kings. most 50 lepedő...faxomat
  • sakkay
    Pl.
  • sakkay
    Elég jó kritikákat olvastam eddig a 8700k-ról. Csak drága. De mindent lever azokban a dolgokban, amire nekem kell.Ja, meg tuningban.
  • TakiPetya77
    Kötelékrepülés első gyakorlás:
  • Papa01 #24200
    Nekem megvan, de én az A-10C miatt kaptam meg. Vásárolni én sem vásároltam volna meg... :)
  • VO101Tom
    Sivatag nekem sincs meg, még nem győztek meg, hogy az bármire kellhet nekem :)
  • Papa01 #24198
    Tényleg az EDGE... :) A gépek grafja szerintem is csodaszép a sivatag viszont nekem nem tetszik... :)
  • kiskorúbézoltán #24197
    HOTFIX
    DCS 1.5.7.10175 Update 3 by 2017-09-29

DCS World
    Crash after deactivation of an aircraft carrier with a helicopter fixed.
    Stutter caused of some air defence radars fixed.
    AI Su-33 carrier takeoff dynamics adjusted.

DCS Su-33
    Added new instant action missions on Caucasus.
    Missing textures in cockpit fixed.
    Fixed exaggerated hook bouncing when contact with deck.
    Hook retract speed increased to real value.

DCS FC3
    Radio altimeter gives wrong readings when plane fly with a roll fixed.
    Added Su-33 English beta manual.

DCS L-39
    Game mode tendency to pitch up fixed.

DCS Ka-50
    One tube in B-20 rocket launcher visually empty when attached to external pylon fixed.

Known issue
    SA342 Gazelle: Viviane’s MODE selector does not work.

Aktuális frissítések logját mindig megtalálod itt: Ede fórum értelemszerűen mindig az uccsó poszt.
  • VO101Tom
    Akkor 1.5.7. Szorri, annyi verziószámot kell naponta követnem cloddal is és más szoftverekkel is, néha keverem. A régi Kaukázus mapra gondoltam.
  • repvez
    Akció van pár modulra

Egyébként milyen 1.6-ról van szó? mert nálam csak 1.5.7 van pedig ma frissült valami 150mb körülit,de sem verziószám változást sem change logot nem találok .De már többször volt ilyen pár 100 mb os patch kb hetente ,de nem találtam semmit sem, hogy mi változott.
  • VO101Tom
    Nem placebo, teljesen más grafikai engine wan alatta, az évek óta kalapált, EDGE-nek hívott cucc (Eagle Dynamics Graphic Engine), ami nagyon szép grafikát tud prezentálni, de sokkal erősebb gép kell hozzá mint 1.6-hoz.
  • Papa01 #24193
    1.6 nálam 180 fps?? Stablian? Nem semmi, gratula! :) Igen a 2.1 másvilág nálam is, de szerintem szebb is.. pl a gépek (F-15, Szu-27-es) vagy ez csak placebo? :)
  • VO101Tom
    1.6 nálam 180 fps, mindent maxra tolva, ott semmilyen problémám nincs nekem sem. Ugyenez 2.1 alatt Normandián mérve az fps 60-as átlag ott is megvolt kiírva, de nagy akadásokkal, lagokkal.
    Miért nem szaggat? kapcsold ki a vsync-et, akkor valszeg 60 fps fölé is fog menni. Ez ilyenkor nem gond, inkább csak fölösleges (modern játékokban le is lehet korlátozni, adott fps elérésekor a cpu/gpu már nem erőlködik tovább. Emlékszem, amikor a StarCraft 2 kijött, volt egy olyan gond, hogy fps-től függetlenül a videokártyától 100% teljesítményt követelt, és fórumokban lehetett olvasni, hogy néhány kártya el is füstölt). Gond akkor van, ha maxra kihajtott kártya a vsync frekit sem hozz, vagy ha az fps látszólag jó, de mikroakadások, laggok vannak benne (nálam ez utóbbi volt).
  • Papa01 #24191
    1.6. Ami még nekem fura, hogy szinte folyamatosan 100%-os a VGA terheltsége és a VRAM is tele van... hogyhogy majd 60 FPS-t produkál a játék? Miért nem szaggat?
  • VO101Tom
    2.1? Vagy az 1.6?
  • Papa01 #24189
    Igen, én is ezt tapasztalom.. ami nekem fura, hogy nekem csak 6Gb RAM-om van és csak 2GB VRAM-om,, mégis jó FPS-eket produkál...igen, lehet nincs optimalizálva...
  • beci43
    Urak,ezt a Tacview szarságot tudja valaki hogy kell telepíteni a DCS-hez?
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2017.10.01. 11:54:45
  • VO101Tom
    DCS-nél egyértelműen videokártya. Normandia térképen MSI Afterburnerral néztem, a lefoglalt VRAM mennyisége 6 GB körül volt, a videokártya végig minimum 75-80% kihasználáson ment (MSI GTX 1070 gaming X, 8GB VRAMmal), míg a proci kihasználás nem ment 30% fölé (7700K 4.8 GHz-en). Ami nálam még nagyon el volt szállva, a rendszer memóriából 10 GB fogyott, mellette volt 14 GB swap file, ami azért is furcsa, mert a gépben 32 GB memória van (ezt kb két hónapja néztem, azóta nincs a gépemen a DCS 2.1. Ezzel a konfiggal legtöbbször szépen futott, viszont elég gyakran voltak helyek, időszakok, amikor offline quick mission üres térképen is akadni, szaggatni kezdett! Nem igazán találtuk meg az okát, mondjuk kedvem/időm sem volt hibakereséshez, úgyhogy leszedtem. Optimalizálással valszeg ez jó lesz majd, csak kérdés, hogy milyen gépem lesz addigra, mire ED ezzel elkészül.
  • Papa01 #24186
    Még annyi, hogy más szimuknál (kivéve a RoF, ott sokkal több a szabad VRAM, de azt évek óta nem fejlesztik...) is ez a helyzet...
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.10.01. 09:27:25
  • Papa01 #24185
    Én 6000-ért vettem, EZT... :)

Szerintetek a szimulátorok inkább VGA-t használnak jobban, mint CPU-t?

Meglepő a CPU alacsony kihasználtsága.. az látszik, hogy a 2 GB VRAM kevés.... :)
  • z0ty4
    7000ft nem 6000 :)
  • wittman
    Várjál a DCS 2.5-ig nyugodtan. Karácsonykor amúgy sem szabad hardvert venni. Majd tavasszal meglátjuk...
  • levy668
    OK, megnéztem a Newegg-en ott 86k körül jött le 15% -haszonnal a hazai boltoknak.akkor 90k-ért már majdnem megvevős...

Xeon?:))) Dcs/Bos fps miner gép?
  • Papa01 #24181
    Jaja, én is elvagyok vele. :) Amit még szeretnék, az a 3x2 Gb RAM-ot lecserélni 3x4-re, vagy 3x8-ra... de elég drágák használtan is a ddr3 ramok, és nem nagyon vannak FPS gondjaim.