Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez igen... lego felnőtteknek! :)

www.smart-bus.hu

Na EZ már jobban hangzik!

www.smart-bus.hu

repvez

Valami ilyesmit csak kevesebb alkatrészből, meg persze a centerrugót is meg kéne oldani hozzá.
:DD

Egyébként te milyen felfogatásra gondoltál konkrétan?

www.smart-bus.hu

En mondtam!!! Ezeket kell kiváltani csavarra, azt jovan, mingyá occsobb! Mellékesen jelzem, h a linken lévőnél ha jól látom, csak maga a váz 100juro, egy szaros tmhw plate, 5ös alubol, még 30juro, tehát egy komplett combo, választható platnival, cirka 300€, annyiért nevet is gravirozok bele bárkinek, és masnival átkötve, személyesen a kezébe adom debrecenben. :)
Nem hangzik rosszul... :)

www.smart-bus.hu

Van hozzá leszorító szár az állítható, plusz az aluprofilon is tudod állítani a távolságot (arrébb csavarozod), szóval mindegy az asztalvastagság. A gond ott kezdődik, hogy ENNEK lekértem az árát... 12000.-Ft / db + áfa! :D Plusz a leszorító szár természetesen... mindjárt nem lesz drága amit linkeltem elsőnek! :D
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.11.10. 16:33:14

www.smart-bus.hu

Mert a linkelt még csaverosan is állítható a lakat funkcio mellett, ez a szoríto mondjuk ránézésre már jóval többe fáj mint 5, véleményem szerint, ez dobja meg az árát gyanítom. :)
repvez
A mechanikát csapágyasan akarom kicserélni, itt ahogy láttom mindegyik kompatibilis egymással igy csak az épitő elemeket kéne kiválogatni amiből a legkevesebb darabszámmal egy joy mechanika lesz a végén.
Ötleteim már vannak rá, csak a középretartást nem tudom, hogy kéne megoldani vele.
A szoritokarosnál csak az a bibi, h egyfajta vastagsághoz rögzíthető megfelelően, ha vastagabb az asztallap, nem tudod zárni, ha vékonyabb, nem szorít kellően. Az árát pedig simán egy 5 ös re lőném be, ha nem biliacélból készült.
LeonSilver
Persze. lemérem majd a cuccot és küldöm az eredményt :D

Nekem rinocéroszhoz kell majd méretezni a cuccot.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2016.11.10. 15:53:44

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Egy komplett joy-t akarsz csinálni?

www.smart-bus.hu

Találtam ILYENEKET is, ezek elvileg olyasmik mint amik a linken voltak, ha jól látom...

www.smart-bus.hu

Igen, ez jobban fixal, ha eleg eros a keret es szet nem nyilik!
repvez
structural-componentsinnen az oldalról viszonylag olcsón lehet építő elemeket rendelni,
Gondolkodok , hogy egy joy mechanikához , mi kéne ezekből.
Valami EHHEZ hasonló cucc kéne.

www.smart-bus.hu

Csavarosan tudom, az talan eleg konnyu, a rogzitettsege azert fugg sokmindentol, ha nagyon rangatva van, oldalra a linkelt is elfordulhat siman, gumi csuszasgatlo mindenkepp szukseges a pofakra.
Nem ragaszkodom ahhoz a rögzítési módhoz... az a lényeg, hogy stabilan tartsa, és könnyen oldani lehessen... ;)

www.smart-bus.hu

Azt a fajta rogzitest nem tudom reprodukalni minta v rajz hianyaban, max egy sima csavaros, amolyan husdaralo rogzitest tudok eszkozolni helyette! :)
Nekem elég masszív asztalom van, ráadásul a monitor állványa is elég stabil, szóval az FFB-s joy semmi hatással nincs rá... :) Kalkulálj nekem mesterem egy árat arra a verzióra amit linkeltem! ;)

www.smart-bus.hu

A gyors levetel szeknel is megoldhato, marokcsavarral, vagy mas egyeb modon, a kozepre helyezes hasonlo keppen, van boven rogzitesi hely pl az en irodai szekemen is, de persze, csak otleteket akartam adni, nekem sosem volt szimpi az asztali rogzites, foleg most, h nagyobbacska a monitorom, ruhellem, ha mocorog, attol felek ramborul. :) Tovabba en kenyelmetlennek is erzem abban a pozicioban a hasznalatat, ahogy a linken mutatja. De ez tenyleg csak az en szempontom, nalam senki mas nem garazdalkodik a kicsikemmel! :)
Nekem azért fontos az asztalhoz rögzíteni, mert nem csak én használom azt a széket amihez egyébként rögzíthetném... a két némber állandóan garázdálkodik a gépem körül amitől egyébként is ver a víz, hát még ha a székhez lenne rögzítve a szemem fénye! :D Így amikor nem kell, akkor kioldhatom és eltolom az asztal szélére. Arról meg nem is beszélve, hogy azt szeretem amikor a joy középen van... fogalmazhattam volna másképpen is, de az egy kicsit bugyibucisan hangzott volna! :D

www.smart-bus.hu

Csak batran. :)
PhantomAss
Lehet hogy majd én is megkereslek akkor később, ha vállalsz ilyesmit!

GOOBY, pls

Szukseg lesz majd egy ket meretre toled, az egyedi megvalositashoz, mert ugye szeke valogatja a csavarhelyeket es a talcak is akkor szepek, ha meretre vannak keszitve, en meg x 65 hoz csinaltam oket, nem passzolt tokeletesen mint lathato, a tmhw hoz, de mar nem reszelgettem oket! :)
LeonSilver
Fasza!
Akkor ez lesz az első prodzsekt aztán lassan jöhetne majd a kollektív, me má az is nagyon kéne.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

z0ty4
Csaba's F-16 home cockpit
kiváncsi vagyok mikorra lesz kész :)

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Ha hasonlo irodai szekhez rogzitheto szeretnel, ket oldali, allithato felfogatasi lehetoseggel, alubol, h konnyu legyen, szerintem 10-15 kozott megallna a tortenet, ebben akar le is fujnam mondjuk feketere, ami az enyemnel meg elmaradt. :)
LeonSilver
No és drága bajtársam, te hogyé' vállalnád egy olyan szerkezet kivitelezését, mint a tied?

Egyebként a linkelt darabban sem az alapanyag a drága, habár az alu sem épp olcsó, a vágás vizzel ls egy tétel, felületkezelni kell, a két specko csatos rögzítő pedig egyenként vagy 5 guriga, tehát ne csak azt nézzük, h egy kiló alut a cigusok 300 ért adnak le a lomisnak! :)

És akár kollektívet is fogadhat. A másik bajosan.

Nem akarok senkit semmire rádumálni, de igy kompaktabb, kényelmesebb, hitelesebb a helyzete és monitor baratabb! :)
LeonSilver
Én is gondolkodtam már a székhez rögzítésen, mert ugye a gépen a láb között két örömbot is van.. :)
Csak hát én qrva fakezű vagyok az ilyesmik gyártásához, ráadásul se hely se szerszám nincs hozzá.

jojo a cucc, minta alapján meg is oldható, de igazából piszkosul nem értem, miért az asztalhoz akarjátok mindannyian rögzíteni és miért nem a székhez? mert úgy nem rángatjátok rommá a monitort? és ugy egyutt mozog az emberrel? mindjárt dobok fel egy képet az enyémröl, nekem jobban bevált ez a konstrukciu.
Srácok a világ sok országában az emberek még egy villanykörte cseréhez is "szakembert" hívnak. Ez a mindent megoldunk és elkészítünk hozzáállás nem jellemző a nyugati világban. Másrészt a 91 fontos ár nem olyan vészes ott ahol a minimum órabér 7.20 font (UK).
Meg úgye egy termék árát nem az eladó határozza meg hanem a vevő :)
(ugyanez igaz a munkabérre is!)
Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2016.11.09. 20:08:47

A Béna.

//www.youtube.com/embed/Ew0lLElytbw
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2016.11.09. 19:13:52
LeonSilver
Én megértelek és egyetértek veled, de... De nem az a hülye, aki ennyiért árulja, hanem az, aki ennyiért megveszi :)

Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2016.11.09. 17:24:56

PhantomAss
Hát igen. A 10 centis Warthog extensiont is 60 € -ért árulja a neten a srác. Az kb ~20k postával. Egy 10 centis alu cső+egy darab ps2 vezeték.
Én megcsináltattam egy ismerősömmel a csövet 4k-ért, vezetéket vettem a boltban és levágtam méretre.
Nem volt 5k az egész.
Értem én hogy ez tőlünk nyugatra nem tétel, de akkor is röhej milyen árakat elkérnek.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.11.09. 16:34:44

GOOBY, pls

Én is próbáltam úgy fogalmazni, hogy magára ismerjen! :D

@repvez: Szerintem nyitnak egy pofátlan árral, ha megy akkor jó, ha nem, még mindig lejjebb lehet venni... ezek szerint így is megy. :)

www.smart-bus.hu

repvez
Marha jó, de ezeket az árakat hogy találják ki? értem én , hogy kis széria, meg kell a profit, de számoljuk 5k/m a zártszelvény meg legyen 10k/m2 a lemez, abból alsó hangon kijön 5db minimum .
A munkadijjal meg postával együtt akkor legyen a valós 10k/db már itt is van haszon, de erre még 6x -an adja el ?
LeonSilver
Én először wolfhgb kollégára gondoltam. :)

Én is rácuppantam, de még 30-ért is sok lenne... ki lehet ezt hozni olcsóbban, csak meg kell fűznünk egy szakit! :))

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Ááááá de fasza! Csak az a 60+ ropi...

Valaki estleg tudna ilyesmit gyártani?

Nézzétek milyen fasza asztalhoz rögzíthető Hotas tartót találtam: LINK

Az ára horror sajnos, szóval házi barkácsban kéne megoldani valahogy! <#gonosz1>

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Lehet csak én nem vettem észre eddig, volt ilyen.. nem tudom, de ez nagyon állat :)

A prémium vs. nem prémium tüza kérdéséhez: ha a motort 95-ös benzinre tervezték, semmilyen észlelhető előny nem származik a magasabb kompressziótűrésű tüza használatából. Az ilyen-olyan tisztító adalékoknak sem célszerű bedőlni, egy szétszereléses tisztítást az ilyen csodavackok nem helyettesítenek. Emellett, amit mégis leoldanak, az ugye átmegy a motoron, amit azért nem szilárt, kikühedt diribdarabkák tovább darálására terveztek.
A jármű viselkedését, fogyasztását sokkal inkább meghatározza a guminyomás megfelelősége, a gumi anyagának keménysége, a szélirány és erősség, az útburkolaton lévő csapadék jellege és mennyisége, valamint az út minősége.
Úgy tudom, a belső - külső égés kategóriáját az választja el egymástól, egy térfogatban történik-e az égésfolyamat és a munkavégzés. Egy dugattyús motor egyértelműen belső égésű, egy gőzgép, gőzturbina egyértelműen külső égésű. A tolóerőt szolgáltató gázturbináknál a tolóerőt ismereteim szerint az égéstér fala veszi fel, ebből a szempontból belső égésű.

Vannak viszont olyan tengelyteljesítményt szolgáltató gázturbinák, ahol a gázgenerátor rész - aminek igazán nem is kell gázturbinának lennie, a harmincas években ugye kísérleteztek dugattyús motor füstgázának felhasználásával is - és a munkaturbina, vagyis az a turbina rész, ami a füstgáz belső energiájából forgó mozgást állít elő, az nincs mechanikai kapcsolatban egymással. Az ilyen gázturbina végülis tekinthető külső égésűnek. (Valójában ugye nem kell a harmicas évekig menni példáért, elég csak a garázsig, mert minden turbófeltőltő lényegében ilyen gázturbina, csak a munkát nem légcsavar, hanem egy kompresszor hajtására fordítjuk..)

A benzinmotorok égését kifejteném: a normál üzemi állapotnak megfelelő szikragyújtásos égésnél a gyertya villamos ívétől kiindulva nagyjából egy gömbcikk alakú hullámfront mentén zajlik az égésfolyamat, aminek hatására a hengerben a nyomás folyamatosan növekszik - ez az egyik gond a wankel motorokkal, ott az égéstér alakja legjobb pillanataiban sincs köszönő viszonyban a gömbbel -, miközben a dugattyú a felső holtponton átjutva már lefelé mozog, a nyomásnövekedéstől hajtva. A kopogásos égésnél ezzel szemben öngyulladás történik, a hengerben lévő benzin-levegő keverék még a felső holtpont felé haladó dugattyú felett gyullad meg, a forgattyús mechanizmus meghatározta haladási iránnyal ellentétes, dinamikus ütést mérve a dugattyúra, azon keresztül az egész forgattyús mechanizmusra. A begyulladás általában több ponton történik, a nyomásnövekedés nagyon meredek. Mivel a dugattyú még felfelé mozog, az elégett, magas hőmérsékletű füstgázt tovább sűríti, emiatt kap az égéstér s így a hűtés szempontjából halmozottan hátrányos helyzetű dugattyútető nagyobb hőterhelést, mint a tervezett égés során.
Hatványozottan rossz a helyzet nagy hengerszám esetén. A hengerszámot a munkaütemek számával elosztva megkapjuk, hány hengerben zajlik épp azonos munkafolyamat. A szóban forgó motor ugye 12 hengeres, vagyis egyidejűleg 3 hengerben van gyújtást követő expanzió, ami forgás irányú hajlító nyomatékot jelent a motor számára, ekkor következik be az ellentétes hajlító nyomatékot előidéző kopogásos égés. Minél hosszabb egy forgattyús tengely - alias főtengely - annál érzékenyebb az ilyen hatásokra.

Nem tudom, a Messer motor valójában mennyi ideig bírta ki röhögés nélkül a kopogásos égést, de figyelembe véve, hogy normál üzemállapotban is néhány tíz üzemórára tervezett élettartamú, katonai célú eszközről van szó, arra tippelnék, nem sokáig.

A diesel motornál sincs robbanás, ott is szabályos égés zajlik. Az ottó motornál az üzemanyag-levegő keveréket sűrítjük össze, majd a megfelelő időpontban villamos ívvel begyújtjuk, a diesel motornál ezzel szemben a levegőt sűrítjük össze, majd a megfelelő időpontban a sűrítés miatt a tüzelőanyag gyulladási hőmérséklete fölé hevült levegőbe nagy nyomással beporlasztjuk a tüzelőanyagot. A tüzelőanyag ugyanolyan szépen, lassan, fokozatos nyomásnövekedést előidézve ég el, mint a szabályos égésű ottó motornál. Ebből nagyjából látható, miért nehezebb jó kibocsátású dieselt faragni, mint ottót: bár az égésfolyamat egyik esetben sem lesz sohasem tökéletes - mert a kémia egy mocskos ribanc - de az ottó esetében több ideje van a tüzának a levegővel keveredni, elpárologni, ideálisabb elegyet képezni. A dieselnél ezzel szemben mire a tüza észrereveszi, hogy itt akár még egy kiadós oxidálásra is lehetőség nyílt, mert van eléggé meleg és oxigén, addigra már vége a bulinak, és a kidobóember szerepét betöltő dugattyú már tessékeli is kifelé.
PhantomAss
Aham, az lehet, már régen volt. Csak megmaradt bennem hogy volt ilyen teszt.
De akkor meg adódik a kérdés hogy ha a benzinkúton nem tudsz 100 oktános benzint venni akkor hol?
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.11.09. 08:15:48

GOOBY, pls

molnibalage83
//www.youtube.com/embed/gmnB_1Zw2TE

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/