36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Solt
    Így van! Ugyanis egy mezei 1080p 60Hz-s monitorhoz jóval kisebb hardverigény társul mint egy VR-hoz, vagy egy 144Hz-s 1440p-s monitorhoz.

- 1080p + 60Hz-re: Ryzen 1600 + RX580, vagy i3-8350K + GTX 1060
    - 1080p + FreeSync 144Hz: Ryzen 1600X + valamelyik Vega (ha kapható :S)
    - 1080p + G-Sync 144Hz: i5-8600K vagy i7- 7700K + GTX 1070
    - 1440p + FreeSync 144Hz: Ryzen 1700 + Vega (ha kapható :S)
    - 1440p + G-Sync 144Hz: i7-7700K, i5-8600K, i7-8700K + GTX 1080
    - VR: i7-7700K, i5-8600K, i7-8700K + GTX 1080Ti

A FreeSync verziók azoknak érik meg, akik ár/érték arányban gondolkoznak, mivel rendszerszinten ezek olcsóbbak. Szerintem jobb választás egy 24" FreeSync-s rendszer mint egy mezei 60Hz-s monitor + egy GTX 1060. Tudom, hogy sokan nem szeretik az AMD-t, de játékélményt és ár/érték arányt tekintve jobb választás, mivel nem kell törekedni arra, hogy meglegyen egy fix FPS érték, plusz nincs képtörés.

Ha a plusz pár tízezer forint nem okoz gondot, akkor ott a G-Sync-s verzió 1080p-n, bár ez közel annyiba kerül mint egy 27" 1440p 144Hz-s FreeSync rendszer.

Amennyiben nem vagy árérzékeny, akkor 27" 1440p + G-Sync 144Hz + GTX 1080... Ez a felbontás a G-Sync-l és a 144Hz-l párosítva meglehetősen pazar élmény, de itt csak a monitor ~250000.-Forint körül van... :)

Tömött zsebek és türelmes barátnő/feleség esetén VR... ide kell a legerősebb gép, mert itt nincs mese és a jó élményhez tartani kell a fix 90FPS-t, ráadásul a grafikából sem nagyon lehet visszavenni, mert nagyban rontja az élményt. Érdemes i7-7700K / 8700K-ban és 1080Ti-ben gondolkozni.

Játékhoz a 32GB memóriára szerintem nincs még szükség, 16GB (2x8GB) elég, főleg ilyen árak mellett. Ryzen mellé érdemes magas órajelű (3200Mhz) memóriát nézni, az Intel mellé elég lehet a 2666MHz is.

SSD ma már alap szerintem, a rendszert mindenképpen erre kell telepíteni, játékok közül meg azokat amik igénylik. DCS-t például megéri SSD-re rakni, de mondjuk egy GTA V nyugodtan mehet HDD-re.

Hirtelen ennyi... :)
  • wolfhgb
    Szerintem pont igy gondolja. :) Ezek nagyban befolyasoljak a hardvereket, amivel meg kell tamogatni a megjelenites mivoltjat.
  • levy668
    Gondolom arra gondolsz, hogy úgy kellene átgondolni a rendszert, hogy 1 monitor(g-sync, vagy freesync), vagy multi monitor, vagy VR rendszer, és utána az igények szerint ráépíteni a hardvert?
  • Solt
    Nem! :)

Én ezt a kérdést fordítva közelíteném meg... az első kérdések azok, hogy milyen felbontású a monitorod, hány Hz-s, esetleg a jövőben tervezed-e a cseréjét és ha igen akkor milyenre!?
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.10. 08:36:36
  • levy668
    Szóval akkor összefoglalva a DCS "élményhez" a következők szükségesek(budget edition):
    -az elérhető legnagyobb órajelű I5 vagy egyéb 4 magos processzor.(alap órajel, nem húzva)
    -az alaplap és a proci által támogatott legmagasabb órajelű ram, abból is rögtön min 32gb.
    -a piacon elérhető legjobb videokártya, lehetőleg a legtöbb vrammal.
    -egy gyors ssd ahol a játék tud ficánkolni, lehetőleg a lapozófájl is az ssd-n legyen.
  • wolfhgb
    Itt konkretan le is irjak, a 8700k eseteben, h a megadott 4.7 ghz turbo boost egy magos terhelesnel aktivalodik, minel tobb mag dolgozik, annal kevesebb ez az ertek magonkent, gyanitom ez is a tdp vel van osszefuggesben. Ha nalad a cpu z 4.5 ghz et mutat tobb mag terhelese eseten, akkor gyanitom a lapod 45 os szorzoval mukodteti alapbol a procit.

Link
  • wolfhgb
    Mar vilagos, a lapod alapbol huzza a procit 4.2 rol 4.5 re, az nem a boost orajel, mert az csak olyankor aktivalodik, amikor nem dolgozik az osszes lap. Tehat neked mar alapbol van 8% tuningod. Haver lapja is 4.6 on tolja alapbol a 7700k t. En sem azt irtam, ha visszaolvasol, h 20% al no az fps, 20% tuningnal, hanem 5-8fpst jelent nalam, es ez olyankor jol jon, amikor cpu limit miatt 90 ala esik az fps.
  • sakkay
    Tudom, csak mondtam.
  • VO101Tom
    Clod az inkább Proci igényes játék szerintem. És a 3.5 és 4.3 GHz között is jóval több % a különbség, mint nálam.
  • VO101Tom
    7700K turbo boost az mind a négy mag frekit megemeli, nem csak az első magot. Lehet, hogy MSI alaplap miatt, azt nem tudom. De nálam mind a négy mag alapból 4.5GHz egyetlen gombnyomás után a BIOS-ban.

Csak hogy ne értsük félre egymást, én szimulátorokról, vagy konkrétabban DCS-ről beszélek, amikor levy kérdezte, hogy mennyire érdemes húzni ezeket a procikat. 5% a 4 magon soha nem lesz neked 20% teljesítmény különbség, ez nem 3D renderelés, a játékok a különböző feladatokra különböző magokat használnak, amik közt nem egyszerű a feladatot átadni, azt bele kell programozni. A DCS a legjobb példa erre, 1.5-el csináltak is erről egy tesztet:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=157374

Tesztelték, hogy a magok számának mekkora hatása van az fps-re, már az 1 és 2 mag közt sincs dupla fps különbség, de ott azért még átad az új magnak feladatokat, a 4 és 6 mag között meg már alig mérhető. Vagyis 5% különbség magonként az ~5% különbség lesz a játékban, nem 4x5%.

Aminek sokkal lineárisabb összefüggése van az fps-el, az a freki, de ott is inkább a 2 és 3 GHz, illetve a 3 és 4 GHz között van vagy ugrás, 4-4.5 GHz között a 60 fps alá esések száma nagyon azonos értéket ad. Vagyis nekem ebből az következik, 4GHz fölött ha extra fps kell, akkor a video settingsen kell finomítani, a freki emeléssel arányos százalékban sem javítja a belassulásokat, nem még magok számával megszorozva.

Aminek a legkevesebb hatása van bármire, az - nem meglepetés- a memória freki.

A fentiek DCS 1.5-re értendők, tuti, hogy 2.0-nál sem javult sokat a többszálas kihasználtság, mert amikor Normandiát teszteltem, nekem a proci kihasználás soha nem ment 30% fölé, ellenben a 1070-es videokártyával, ami 80% fölött dolgozott (meg eszméletlen mennyiségű memóriát zabált RAM, VRAM és swap-ból is). Közben receget és laggolt az egész. Ha ezt 4.8-ra vagy esetleg 5.0-ra felhúzott procival csinálom, akkor a proci kihasználás "visszaesett" volna, mennyire is? 27-28%? Remek. Legalább pihen a vízhűtés :) A videokártya ugyanúgy 80% fölött és a játék ugyanúgy receg és laggol mint előtte.

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.09. 23:15:11
  • wolfhgb
    Na de a 7700k orajele 4.2 alapon a turbo boost 4.5 az egy magnal hajt csak 4.5 on, ha jol tudom, de ha a multicore hasznalatnal a 4.2 ot 4.8 ra tolod az mar 15%. Feszelve ez mehet 20% ig is jo hutes mellett vidaman, az pedig mar eszreveheto, hidd el.
  • sakkay
    Nekem a jelenlegi 3570k 3.5 helyett 4.3 pörög. CLOD alatt ég és föld a két beállítás. Konkrét számra már nem emlékszem de 15-20% volt a különbség az 560 videókarival.
  • VO101Tom
    Oké, a 4.8 mindig több lesz mint a 4.5, de az is biztos, hogy ez a ~5% különbség nagyon ritkán lenne PONT elég :) Az fps elég összetett dolog, szerintem sokkal egyszerűbb és sokkal több fps-t lehet nyerni a grafikai beállítások finomhangolásával. Ráadásul szimulátorban ennél jóval nagyobb különbségek vannak egyszerűen attól, hogy milyen magasan vagy mennyire sűrűn beépített terület felett repül az illető. Atomstabil 90 fps-hez a gépnek jóval többet kell tudnia, mint amennyi különbséget a 4.5-ről 4.8-ra tuning ad (erre írtam, ahova a 4.5 nem elég, oda nem lesz elég a 4.8 sem).
  • wolfhgb
    Igazabol vr alatt 90fps nel jon jol a tuning, amikor a kartya nem ketyeg 100 on, megis beesik az fps 90 ala, cpu igenyes es limites reszen, ott 5-8 fps nyerheto az orajel emelessel, ha nem hany bele a kutyube az ember mar megerte. :) Egyebkent mas esetben meg en sem latom gyakorlati hasznat, hacsak nem futtat az ember valami olyasmit, ami prociehes, es hosszu idore lekoti a cpu t, ott szinten hasznos lehet, idot nyer a dologgal. :)
  • VO101Tom
    Nem.
    Nekem 4.5-ön ketyeg a 7700K, és 4.8-ig húzható stabilan core fesz emelés (és delid) nélkül.
    Nincs olyan játék, amit jelenleg úgy hajtaná meg, hogy a 4.5-ön nem lenne játszható, 4.8-on meg már igen. A kérdés inkább az, hogy a vcync a 60 Hz-re 80 vagy 90 fps-ről korlátozzon le...
  • sure
    Nekem Commodore 64-esem lett Bécsből '88-ban és a 90-es évek közepéig jól szolgált ;) Asszem 15 vagy 18 ezerért vette meg a szomszéd, full működőképesen, rengeteg (másolt...) kazettával, 2 joystickkel, az akkoriban pedagógus családban decens pénz volt (vételárhoz képest nem volt akkora bukta, mint amit most veszít az ember egy 8 éves konfig esetén....de utólag visszanézve kár volt eladni, nem azért, mert manapság a sokszorosát éri egy működő C64, hanem mert egy kultikus, ikonikus, felbecsülhetetlen értékű számtechtörténelmi darab). Néha még most is beizzítok egy-egy játékot emulátoron, pl. létezik olyan játék manapság, ahol te vagy sörcsapos, és egyre több bejövő vendégnek kell osztani a sört + összeszedni a korsókat? ;) TAPPER
    Utoljára szerkesztette: sure, 2017.11.09. 19:51:05
  • Solt
    Majd kiderül... nehogy úgy járj mint anno "Bécsben" a videót vásárlók... viszonylag drágán jutottak közepes minőségű téglához! :D
  • wolfhgb
    Jajj de csecse! Gratula!
  • wolfhgb
    Na jo, azert megsem lakatos vinetu kazincbarcikarol, haverom vett naluk parfumot es meghozta a postas! :) tehat biztosra mentem! :) remelem nem egy boss t kapok! :)
  • beci43

Nehogy 'má csak a Papának legyen jó...
  • Solt
    Azért bátor vagy, hogy ilyen névtelen helyre simán előre fizetsz... remélem minden rendben lesz és nem lesz semmi macera! ;)
  • LeonSilver
  • wolfhgb
    Majd kap egy kafet a futar, vagy racuppantom a hugom! :) nem is, leultetem a kutyat a kapuba, miutan beinvitaltam! :) mindent atnezek alaposan, az biztos.
  • Solt
    Mielőtt aláírod ott előtte bontsd ki és nézd meg, hogy az van-e benne amit rendeltél, illetve megvan-e minden tartozék... nézz meg egy unboxing videót, hogy miképpen kéne kinéznie a csomagnak. Kis kupakok legyenek fenn mindenhol, nejlon a hűtőn, stb...
  • wolfhgb
    Utanvettel is kerhettem volna, de igy volt ingyenes a kiszallitas, gls hozza, ha barmi kulserelmi nyom van rajta, jegyzokonyvet iratok ala a soforrel, vagy megy vissza!
  • Solt
    Ha átvételkor fizeted akkor végül is sok gond nem lehet, de egy esetleges garanciális gond esetén nagy a rizikó faktor. Mondjuk az tény, hogy ez alól az Asus kivétel, mert közvetlenül velük is intézheted, de ne felejtsd el beregisztrálni.

Én egyszerűen "fázom" az ilyen helyektől... :)
  • wolfhgb
    Na de mi baj lehet? Ha nem az van a dobozban, megy vissza, penz szamlara! Ha behal, garit asusnal is tudom intezni. Mi mas gond lehet?
  • Solt
    Ok, te tudod... :)
  • wolfhgb
    Mall.hu rol mar mindenki hallott gondolom!
  • wolfhgb
    3 ev gar, magyar ceg, 6500 termek, szamlan is magyar afakor, godolloi szekhely, a kari patent legyen, a tobbi nem erdekel! :)
  • Solt
    Na jó, de ez milyen hely? Én még nem hallottam róla... :)
  • wolfhgb
    Egy k jelu proci erre termett! Az a 20% plusz, ami meg kicsavarhato belole, egy ilyen cpu limites optimalizalatlan proginal, mint a dcs, alapbol kotelezo! :) mert igy a limites reszek is feljebb kerulnek, hiaba nem tamogatja a multicoret.
  • levy668
    LoL bakker milyen hardverek léteznek....
    Olvasgatva a tuning hozzászólásokat, tényleg megéri húzni az 500-600k-s cuccot ami már amúgy is atomerőmű szintű teljesítményt ad le?:) Csak kíváncsiságból.
  • wolfhgb
    Link

Telon nem megy a linkeles! :)
  • wolfhgb
    Nem idegesitesz vele, mert ezt lottem. :)
    Link
  • Solt
    Akkor EZZEL ne is idegesítselek? :)
  • wolfhgb
    Alzanal megrendeltem, nov 17 szallitassal, 3 napja jott a mail, h sajna nov 23. a, egye kukac, gondoltam 6 nap nem a vilag, megiscsak ok a legolcsobbak, erre aznap jott az ujabb level, dec 2 es az ara meg pontositva lesz, na itt beragtam, bongesztem egyet, erre a luxoryshop nal talaltam 4 rugoval olcsobban, polcon is van nekik, amin leginkabb meglepodtem, mar vettem is, kedden szallitjak!
  • Solt
    Én még kitartok, de nem tudom meddig... :)) Egyébként ja, az összes miner megcsinálhatna szájjal egy talicska kanmajmot! :)
  • wolfhgb
    Tenyleg ugy legyen, jovo nyaron, ha megjonnek az uj lapok hozzajuk es utoleri magat az intel a gyartasaval, tervezem en is a cseret, orulnek egy izmosabb nyeremenynek! :) most epp eleg volt kinyogni ezt a szajbatekert 1080ti t, h az osszes miner tekerje szajba azt a bizonyost! :)
  • Solt
    Persze, nem is azt mondom, hogy mind tudni fogja, de szerintem arányaiban több 8700K fog 5GHz-n ketyegni mint ahány 7700K.