Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magamnak válaszolva, találtam egy eredetinek tűnő forrást a vr optimalizált shaderre, eszerint van 2.7. Hátha másnak is hasznos a link.

https://forums.eagle.ru/topic/183659-vr-shaders-mod-for-better-vr-experience

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

https://www.zaccord.com/ velük csináltattam, és azt küldtem nekik ami hivatalosként találtam-de már nem tudom hol. 10k körül van, és kettőt küldtek. Ha felveszed velük a kapcsolatot, szerintem elmentették az adatokat prototipusnak

Új értelmet nyert a two more weeks 😄 Egyébként ez jófejség tőlük, üzletileg is megéri, mert így ha megtetszik valami 2 hét után megveszem próba után, eddig meg sokan -pl én is- úgy voltunk vele, próba nélkül tuti nem adok ki látatlanban ennyi pénzt.

Aki VR és stable, működik az eddigi VR shader a 2.7-es alatt is, vagy van már arra működő? Mert addig nem frissítek, amíg nincs 100% működő VR shader. Egyébként elég impresszív a lista a changelog-ban 😊

Bár még nincs a kezemben a cucc, de ez a FOV mod biztos fog érdekelni. Több néven is láttam futni ezt, xtreme, FrankenFOV mod, stb. A Tied az melyik "nevű" mod? Vagy tulajdonképp szinte ugyanaz mindkettő?

A követés tökéletes-tényleg-igaz én ha már kicsit félhomály van, felkapcsolom a villanyt. Amúgy a touchoké' is nagyon jó, csak akkor van gáz ha sokáig a combod mellett, vagy az állad alatt fejed mögött tartod a kezed-de mint mondtam DCS hez 100%. Én használok face covert-nekem megérte az a 15 fok plusz. Egy céggel csináltam 3d nyomtatást-a párna rész meg összeraktam itthon.

repvez

whiteskull
Ez azért kellemes meglepetés volt tőlük! 😊

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

repvez

Mostantol bármikor ki lehet probálni bármelyik modult és térképet 2 hétig, majd fél év után ujra.
Urak,

aki HP Reverb G2-t használ (nem csak DCS-hez), a headset "saját" tracking-je mennyire stabil? Azt láttam, hogy a kontrollerek tracking-jére elég sok helyen panaszkodtak, de én DCS-ben nem is akarok a kontrollerekkel hadonászni, tehát az kb. pont nem is érdekes.
Mennyire bírja a headset trackingje, ha a szobában inkább félhomály van, illetve a tracking pillanatnyi elvesztése (ha előfordul), mivel jár: ugrik egyet a kép, de aztán visszaáll középre (a la Rift CV1), vagy elmászik a center is ilyenkor, netán csak lassan mászik el, de folyamatosan, így időről időre újra centerezni kell, akárhogyan is használod?

A szintén sokfelé említett FOV növelő mod-ok (vékonyabb arc-párna a kisebb szemtávolsághoz) mekkorát dob rajta (ha valaki használ ilyet)?

Köszi előre is
Utoljára szerkesztette: Razor18, 2021.06.10. 08:35:54

köszi a tanácsot, de sajnos nem vált be. valami nagy kavarodás lehet, mert a left_win+num5 kombináció behozza ugyan a center view-t, de csak max zoom-al, és csak a szálvédő felső részét, és csak addig amíg nyomom a gombokat, mert hogy snap view. A megadott helyen stimmelnek az általad leírt értékek, még azzal is próbálkoztam, hogy a civil változat ezektől eltérő értékeit írtam át a harci változatban, de sajna semmi változás. Azért volt haszon a próbálkozásban, mert ilyen .lua fájlokban én még soha sem turkáltam, az elején még azt sem tudtam eldönteni hogy vízszintesen vagy függőlegesen, netán lólépésben kell -e olvasni, de aztán bele rázódtam. Szóval még egyszer kösz!
macleody
Próbáld meg a left_win+num5-öt. Ha nem jó akkor keresd meg az users/neved/saved games/dcs/config/view mappát. Ott a snapview fájlt megnyitod szerkesztővel, megkeresed a p51d-t - van egy sima p51d, meg egy p51d 30 na - nem tudom melyik a harcimarci. Ott a default view-nál ennek kéne lennie elvileg:
{--default view
viewAngle = 80.000000,--FOV
hAngle = 0.000000,
vAngle = -9.500000,
x_trans = 0.120000,
y_trans = 0.059000,
z_trans = 0.000000,
rollAngle = 0.000000,
cockpit_version = 0,
az lemaradt hogy ez csak a Musztáng harci változatánál jön elő, más gépnél nem.
És ha esetleg valaki még azt is megírná, hogy a cockpit view kategóriában a "camera response mode" mit jelent, az nagy segítség volna. Előre is kösz!
Sziasztok!
Én leginkább csak olvasgatni szoktam itt, annál is inkább mert már elég régen nem repülök, de most újra kezdeném, és rögtön lett is gond. Valamikor a múltban valószínűleg megnyomhattam valami gombot a billentyűzeten, mert ha indítanám a Musztángot, az induló nézet olyan, mintha kitekert nyakkal a jobb vállam felett néznék hátra a magasba. Ha a visszacsalogatom középre a pilótafülke nézetet, akkor sem állítható be középre, kicsit jobbra van csúszva a nézőpont. Illletve akárhová nézek, ha megnyomom a Numpad 5-öt a centrum wiew helyett újra jön ez a váll fölött magasra nézet. Mellékelek két képet, hogy látszódjon is a gebasz

repvez
LeonSilver
Mit is változtat ezen? Azt, hogy a Razbam csinálja és nem EDe.
Én mondjuk nem is adnám ingyen. Ezt sem.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

repvez
repvez
igen ezzel tisztába vagyok, de ez mit is változtat? Syriát se ede csinálta.
DE ez lesz az első ingyenes, az alap Kaukázus óta.
LeonSilver
A Falkland-szigetek a a Dél-Atlanti óceánon találhatóak és a Razbam készíti nem EDe.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

repvez
nem tudom, hogy ez volt e az, mert abban az időben több térképről is volt szó. ez a Mariana szigetek lesz most, de hogy a Falklandi sziget mikor jön vagy más az nem tudni.

Utoljára szerkesztette: repvez, 2021.05.29. 10:35:07
Ez az az ingyenes térkép, amit tavaly nyáron kapunk -volna- meg? 😄

repvez
megjelenéssel kapcsolatban sztem még EDE sem tudja , hogy mikor, ha abbol indulunk, ki, hogy az f osnál 5 hónap telt el az első bemutatkozó és a cold start video között, most csak pár hét.
DE a mai hirekben is irták, hogy nagyon közeli a megjelenés csak ugy mint az uj ingyenes térképnek .
LeonSilver
Egy kollégával a videók megjelenési gyakoriságából úgy kalkuláltunk (illetve Ő kalkulálta 😉 ), hogy TALÁN június közepén adják ide az EA-t

PhantomAss
Igen, én is ebben reménykedem.

GOOBY, pls

Szerintem meg 2 hét <#banplz><#nyes>
Ha Matt már elkezdte feltenni a tutorial videókat, akkor hamarosan megjelenik, sztem kb. egy hónap.

Ka-50

repvez
remélem azt azért még megcsinálják hozzá, hogy indításkor elkezd billegni az egész törzs ahogy felveszi a fordulatot a forgószárny. az elég jellegzetes, nem ilyen statikus mint ami a videoban .
PhantomAss
Ejj mennyit fogok ezzel repkedni. Csak jönne már 😊

GOOBY, pls

F16: ha a JTAC UTM-ben adja meg a a pontot de csak Lat/Long-ban tudok WP-ot létrehozni akkor mit tehetek? 😊
repvez
repvez

repvez
ha hinni lehet ED-nek akkor nemsokára, talán megvárják ,hogy az 2.7es is stabil vonalra is megjelenjen és azzal egyidőben a Hornet is kikerül az EA státuszból.
Egy modulnál a debutálástól számítva kb 3-4 év mire lekerül róla a E.A. vagy beta státusz.
Nem tudom pontosan mit szeretnél tudni, konkrét kérdés talán célravezetőbb lenne.
Nekem 10600K, 32GB DDR4, M2SSD, 1080TI a gép és egy HP reverb-et használok. Le van korlátozva 45FPS-re, ebből lesz 90Hz. Perzsa öbölig vannak meg a térképek, addig nincs gond, többnyire F-18 és Huey-t repülök, ezekkel is stabilan hozza a 45fps-t kivéve supercarrier ahol beesik. Tudni kell beállítani szoftveresen, vannak rá videók, alap a VR shader, rákeresel ezerszer volt már linkelve általam is. Meg pár finomítás nem árt, pl. füvet kikapcsolva meg hasonlók lehet fps-t nyerni. És érdemes a stable verziót használni, mert a vr shader mindire rezetelődik a verzióváltáskor, ami ugye a beta / alpha csatornákon akár hetente is megtörténik.
Én kizárólag VR-ben repülök. Kell rendes kontroller meg én gyártottam sajátot, mert ugye a billentyűzet felejtős. Kb. ennyi.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2021.05.22. 07:21:56

Nagyon is érdemes. 😊 Viszont SC-ben ne gondolkodj, sztem 😊 Nem éri meg.
Hiuuz
Early Access-ből mikorra sikerül kiemelni a projektet?

Mindenkinek duplán kívánom azt, amit ő nekem!

VR megoldást keresek különféle szimulátorokhoz - köztük a DCS-hez - és az lenne a kérdésem, hogy aki VR-t használ napi szinten a programhoz, az leírná a tapasztalatait. Milyen eszközt használ (pontos típusa), észrevételek, előnyök, hátrányok, erősségek, gyengeségek, a szükséges hardver támogatás, stb. Főleg azoktól várok infokat, akik rutinosan, szinte már "monitor nélkül" repülnek, és használják a programot. Thx! 😊
Persze, hogy érdemes. Miből gondoltad, hogy nem?

köszi 😊

Hiuuz
Szevasztok! Ne értsétek félre, nem beszólás, de akkor most már érdemes megvenni az F/A-18C-t? ☺️
Persze csak majd ha lesz akcióban.

Mindenkinek duplán kívánom azt, amit ő nekem!

A tervezéssel/modellezéssel lényegében nem sokat kellett foglalkozni, mivel van egy nagyon jó, moduláris jellegű és _free_ projekt, ahonnét a modellek alapját vettem : SimChair Módosítani kellett csak pár dolgot, ami nem tetszett/nem volt jó.
A 3D nyomtató adott volt, (amúgy ehhez elegendő tudásút kb. 60-65k HUF-ért lehet beszerezni) illetve annak a tanulási görbéje sem került már plusz befektetésbe.
A beépített aluprofilok, kapcsolók, csapágyak, kábelezés, Arduino-k saccra 10k HUF.
A leghúzósabb tétel valószínűleg a nyomtatás 'ideje' lehet, a fődarabok némelyike volt, hogy 15-20 órán keresztül nyomtatódott. Jelenleg - ha ezt bérnyomtatásban akarnád megoldani - olyan 600 HUF-nál kezdődik a díja per óra, anyaggal együtt. Sajátnál nyilván ez nem így van, a filament kilóját 5000-8000 HUF között lehet beszerezni, én ehhez kb. ennyit, 1 tekercset használtam el. Az áramszámlát nem számoltam ki, és nem is fogom, mert ha az asszony megtalálja, megöl. <#banplz>
És ehhez jön még a belerakott munkaóra, ami javarészt szórakoztató volt, de néha-néha falhozvágós is.
Ahogy mondtam, nincs még kész, az elektronika összekötözgetése, forrasztása még hátravan, nekem az lesz a mumus, ha egyszer nekiállok.
Nagyon komoly. Had kérdezzem meg, a tudást és szerelést leszámítva...mennyiből raktad ezt össze?

Capt Baloo
Aha, köszi, na oda hátra nem tudtam benézni 😄 Akkor marad a keybind attól tartok.

LeonSilver
<#eljen> <#vigyor2>

Csak egy közepesen jó 3D nyomtató kell hozzá, meg 2 hónap home-office... <#hehe>
LeonSilver
Igazán nincs mit.

LeonSilver
Ha az életem múlna rajta, akkor sem tudnám megcsinálni 😄 Nincs affinitásom az ilyenekhez sajnos :/