36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • VO101Tom
    Pixel density 1.0-át kipróbáltad?
    Az legyen a legutolsó elem, amit feljebb tekersz, az annyit csinál, mintha a felbontásod 1.5 szerese lenne, azt kiszámolja, majd lebutítja a tényleges kijelző méretre. A felbontás az egyik legnagyobb faktor az fps-el. Szebb képet csinál az élsimítással, meg ilyenekkel, de bakker, ha nincs meg az fps, akkor nem mindegy hogy szebb-e a kép? Ráadásul "csak" ennyivel...? Akkor inkább fps legyen :) IMHO...
  • wolfhgb
    Gondolom azert tudsz meg a beallitasokon feljebb pakolni, de sajnos az fps hianya valoban nem a kartya kihasznaltsagabol adodik, ez teny. Siman meg lehetne a 90fps, ha jobb lenne a motor.
  • wolfhgb
    En ki tudtam mindket verzioban teljesen hajtani a karit, 80-90% os terhelesig engedtem a beallitasokkal, h legyen tartalek, ha pl meteorhullas lenne repules kozben! :)
  • Pitti
    Ó hát már most rengeteget tanultam itt :) Köszönöm szépen. Assetto-n kívűl minden játékomat steam vr-ból indítom. Ezekszerint oculus alkalmazásból kellene? Lehet, hogy jobb lenne az önálló DCS mint a steam verzió?
    Bevallom férfiasan, én több mint 10 éve játszottam sokat a lomac-al. Azóta sokminden megkopott és sokminden változott. :) De így a VR más szintre emeli az egész szimulátorozást, legyen az racing vagy flying... igazából most még csak levegő után kapkodok néha a feelingtől :)
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.11.16. 13:42:55
  • Solt
    No mentem egy kanyart a Su-25T-l. 1.5.7-s verzió, Tray Tools alatt kikapcsolható az ASW de nem sok értelme van, mert 50-60 FPS körül olyan mintha a 60Hz-s monitoron 40 FPS-l játszanánk. Akadozik, beesik az FPS, stb.

Bekapcsolt ASW mellett én látom a szellemképet 45 FPS esetén, de nem olyan durva mint eddig... házakon, egyéb objektumokon nem látom, de például a kabintető szélén látható amikor forgolódunk. Majd kipróbálom kutyaharc alatt is, hogy milyen amikor az ellen elhúz mellettünk.

2x MSAA kell, mert így simább, nem "remeg" a táj, plusz a kabin élek is szebbek. Optimalizáltságról nem nagyon beszélhetünk... talaj közelben konkrétan 50%-s GPU kihasználtságom volt kikapcsolt ASW mellett, tehát nem volt korlátozó tényező. Ez elég erős szoftveres CPU limit, tehát gyakorlatilag hulla mindegy, hogy milyen GPU van alatta... :)
  • Solt
    ;)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 12:55:40
  • wolfhgb
    Jó lesz az úgy mi? :) Sejtettem. Jövő héten nálad lesz a cucc, nyugi, ha gépezek akkor is. Azért a dcs re majd nézz rá, lehet, h meglepődsz a korábbi emlékedhez képest. :)
    És nem pozitivan! sokan panaszkodnak, h nem győzik visszaállítani a minőséget minden egyes frissítés után.
    Utoljára szerkesztette: wolfhgb, 2017.11.16. 12:56:04
  • Solt
    Ezzel a kis programmal: LINK

Steam VR beállításokat hagyd alapon, ne piszkáld... illetve akkor piszkáld, ha a DCS-t Steam alól Steam VR és nem Oculus VR módban indítod. Szerintem az a legjobb, ha az Oculus módot választod.
  • wolfhgb
    Solt alább linkelt egy kis progit hozzá, abban, de tudtommal talan a steam ben is lehet.
  • Solt
    Őőő... jó az úgy, ne piszkáld! :D Tökön bököm magam, ha csak azok a kütyük fognak hiányozni a cockpitemhez! :D

Most rakom vissza a Steam-s alap DCS-t...
  • Pitti
    Köszi a javaslatokat ki fogom próbálni. Az ASW-t hol lehet kapcsolgatni? steam vr beállításokban?
  • wolfhgb
    tudom, h mondtad, de tegnap éjjel még azzal szoptam, de majd ma esztergálás helyett kiprobálom azt is!!!

És mikor repültél utoljára a dcs el?
    Utoljára szerkesztette: wolfhgb, 2017.11.16. 12:40:02
  • Solt
    Még mindig azt mondom, hogy ne a gyári Oculus Tools-t használd, hanem a Tray Tolls-t amit linkeltem.

Elég gyakran eltérőek a számozások... a Steam-s mindig később kapja meg a javításokat.
  • wolfhgb
    Na én ezt nem tudtam pl megcsinálni, akár mire kapcsoltam azt a szájbatekert asw t, akkor is mindig vagy 90 et jelzett, vagy visszalépett 45 be a dcs alatt, de lehet, h akkor már be volt ragadva valami rajta, amiért a végén nem is tudtam lelőni a kijelzőről sem a displayt. majd még proszálom, gondolom disabled lett volna a kiválasztando lehetőség a debug tools ban, a kikapcsoláshoz, de mégis 45 volt 60% os kártyahasználat mellett. Egyébként én is a kaukázusrol beszéltem, nem a nevadárol, ott is basztatták a motort, az is lassult nem kicsit, a gépigény miatt, vagy ez a steam es verzionál még nem lett elérhető? mert én az ed s world el tolom.
  • Solt
    Én ugye még a régi motorról beszélek... a 2.0 alatt simán lehet másképpen. Elit alatt például kikapcsoltam az ASW-t és 70-80 FPS körül játszok... nincs szellemkép és rosszul sem vagyok... olyan mintha 90 lenne, nem veszek észre különbséget.

No meg ugye az 1080Ti már Pascal, simán lehet, hogy VR szempontjából optimalizáltabb. A reklám szövegben is az van, hogy VR alatt jóval nagyobb a relatív teljesítménye a 980Ti-l szemben mint a hagyományos játékokban. Jelentsen ez bármit is... LINK
  • wolfhgb
    tadammm! Ez jóóóó. :) tetszik, tapétázz főnök! :)
  • wolfhgb
    Hát, én sajnos nem csak akkor láttam, de lehet, h akkor nekem már a 45 se volt meg, a frissítés után, még a nyáron, mert akkor hirtelen nagyon gépigényes lett, az addig élvezhetö grafikai beállítás mellett.
  • LeonSilver
    Tadammm.... megjött a karbonmintás fólia.
    A hét végén megcsinálom a cuccot :D

• Solt
    Kíváncsi vagyok, mert én például csak akkor vettem észre, ha másik gépet kergettem... pontosabban ő kergetett engem, de ez most mindegy!
  • wolfhgb
    egyenlőre még fightolni nem volt időm, de korábban kb minden objektumom felfedezhető volt a jelenség, ami mellett, vagy felett gyorsan elrepültem, na azt már nem tapasztaltam.
  • Solt
    Próbáld ki ezekkel a beállításokkal: LINK MSAA ki is kapcsolhatod. Plusz a VR fül alatt a PD-t állítsd 1.5-re.
  • wolfhgb
    Alább levy forumtárs linkelt egy videót, javasolnám aszerint beállítani a grafikát, jónak tűnik, mondjuk arra még rámaxoltam, mert 60% on ketyegett vele a kari 45 ben, de a 90 re viszont nem tudott duplázni, tehát adtam még a pofájába, elvégre az egész kártyát kifizettem.
  • Solt
    A többi gép sem lesz szellemképes? Mondjuk, ha kutyaharcban gyorsan elrepül melletted?
  • Pitti
    Amúgy ez tényleg furcsa de csak megerősíteni tudom, hogy nem lehet megmondani, hogy épp 45 vagy 90fps van. Le kell vennem a HMD-t hogy lássam a fraps értéket a monitoron. Ugyanez van pCars-nál is. Semmi különbséget nem veszek észre mivel framedrop vagy stuttering nincs. Gyakorlatilag 45 nekem teljesen megfelel így. :)
    Nekem inkább az a bajom, hogy néha a 45 sincs meg és mivel elég friss nekem még ez a VR világ, nem igazán tudom mit kellene piszkálni. Nekem csak sima 1080GTX van i7 4970 CPU-val, de nem hinném, hogy ez ne tudna 45-öt.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.11.16. 12:04:38
  • wolfhgb
    Engem zavart nagyon az objektumok szellemképes megjelenítése korábban, ezért is hittem azt először, h megvan a 90fps, mert kiélesedett a kép ilyen téren a megjelenítésben, ha lenézek a házakra, vagy jármüvekre miközben elrepülök felettük, már élesen látszódnak és nem dupla a konturvonaluk. Nekem roppant mód tetszetösnek tűnik igy.
  • Solt
    Hmmm... az érdekes, hogy nincs szellemkép 45FPS mellett, ez engem is meglep. Mondjuk azért az erős, hogy médium grafika plusz 1.5-s PD mellett az 1080Ti nem elég a stabil 90 FPS-hez. Ez a fix 90 FPS álom marad még egy darabig normális látvány mellett... féltem tőle, hogy ez lesz a konklúzió... :(
  • wolfhgb
    Újra kellett indítani az oculus serviz alkalmazását. Megvan az eredményem is, kéne még egy 1080ti kari sli be a kompromisszum nélküli dcs élvezethez. :) Nem érdemes törekedni a stabil 90fps es megjelenítéshez, mert csak lov grafikan tud stabilan 90 fölött maradni 1.5 pixel sürüség mellett. A 45 fps t viszont max grafikával is stabilan tudja. Ami az érdekesség, h nem látom azt a fajta objektum duplázodást 45 fps modnál az oculusban, amit a 980ti nál ugyanebben az fps tartományban tapasztalni lehetett. Ha őszinte akarok lenni, kb nem veszek észre külömbséget a két megjelenítési mód között. Ez mondjuk meglepett. Végszó, lényegesen szebb a megjelenítés, a játék futása folyamatos max megjelenítés mellett, ebben nem szerepel az msaa, mert azt hiába tolom fel, semmi nem igazán változik, viszont terheli a karit már nemkicsit,egyszóval nem látom értelmét. A pixel densitit akar 2.0 ig huzhatom, úgy is megmarad a 45 fps, csak okor okor esik ala egy pici röccenés kiséretében, de látványos javulást nem eredményez. kb ennyit sikerült abszolválnom egy estés kalandomban.
  • Solt
    Elvileg visszaállítod és ennyi... legalábbis nálam így volt. A Tray Tools-l amit linkeltem jobban jársz, átláthatóbb és egyértelműbb a működése.
  • levy668
    Ha valakit érint, és a videókari csere után még van pénze:)
    Lehet rendelni a VKB Gunfightert a VKB EU-tól (nincs vám)
    Gunfighter
  • wolfhgb
    Na most felbasz mar, hiaba kapcsolom none ra a visibiliti hud ot, akkor is ott marad a kijelzon a performance diagramm, h a picsaba kell eltuntetni? Kikapcsolom az oculus storet, ujra inditom es akkor is ott, pedig mar kileptem a debug bol!
  • wolfhgb
    Hat, debug toolsnak tuti nem tetszik a dcs! :) a kijelzon megjelenik a kis ablak, amiben irja a hz et meg a performacet, de kb tok mindegy mire rakom az asw t, mikor elindul a progi 90 et ir, aztan folyamatosan 45 re megy es -37% a performance a masik oldalon, viszont hasit a progi es semmi nem szellemkepes, hazak, tereptargyak, amikor athuzok felettuk es oldalra nezve lesem oket. Korabban a 980 ti al, mindig duplan lattam a gyorsan mozgo dolgokat, ugyhogy tuti nem 90 alatti mod van, csak szerintem meghulyult a progi. :)
  • Solt
    Nem, az mindennel működik. De itt van egy egyszerűbb és átláthatóbb hasznos kis cucc: LINK

Játékokhoz egyedi profilt tudsz rendelni, automatikusan belövi, hogy az Oculus fülesén jöjjön a hang amikor elindítasz egy játékot, stb...
  • wolfhgb
    A debug nem csak az oculus store os cuccokkal muxik?
  • Solt
    Debug Tool-l kitudod íratni az FPS számot... kapcsold ki az ASW-t, és akkor szépen látod, hogy melyik opciónak milyen hatása van az FPS értékekre. 1.5-s PD mellett ha recésnek érzed akkor mehet még rá az MSAA. Az AF pedig alapból mehet 16x-re...
  • wolfhgb
    A videoban levo sztem erosebb beallitas, de meg ott sincs kihajtva a kartya, ha felrakom a pixelt 2.0 ra, na ott mar neha bericcen, gondolom akkor valt at 90hz alatti megjelenitesre.
  • wolfhgb
    Most probaltam ki a videoban levo beallitassal, 70% on ketyek a kartya es semminek nincs arnykepe, ugyhogy megvan neki a 90fps vegigrepulve las vegas felett ivaltozo magassagban, de inkabb alacsonyan, 1-200 labon. A pixelt 1.5 re raktam.
  • Solt
    LINK

Nálam így néz ki, plusz a PD 1.5. Próbáld ki, kíváncsi vagyok mit lép erre az 1080Ti Nevada-n...

@ PD 1.5 fölé szerintem nem érdemes menni... érdemi különbséget nem ad, csak zabálja a GPU-t.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.15. 19:48:46
  • wolfhgb

Most igy vagyok, 1.7 pixellel, de meg keri, mit erdemes huzni, aminek van ertelme vr alatt?
  • wolfhgb
    Az is jo, nem tudom mit huzzak meg fel, amit erdemes.
  • Solt
    Megnézem, ha gondolod, de nálam még az 1.5 van fent, azzal nem sokra mész... :)