36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#24700 Ja. És egyébként egy könyveb is szerepel - név nélkül.
A Zalaegerszegi rendőrök panaszkodnak, hogy őket még a katonatisztek is utálják, leköpködik és megverik :D Ne ez volt ő... :D -
#24699 Nem tudom. Én 89-ben találkoztam vele utoljára. Akkor bukott egy szépet :D Ment volna haza, dácsiával. Persze be volt állva szokás szerint.
Iccaka felborult az autóval, nem lett semmi baja. Kiállt az útra, látta, hogy jön valami. Gondolta kér segícccssséget. Kért - rendőrök voltak.
De ez még nem lett volna baj, csak hát a dácsijja csomagtartója kinyílt és az abban tárolt motyó kiszóródott a földre - némi éles lőszer egy-két kézigránáttal karöltve :D :D Ekkor telt be a pohár - leszerelték. Hozzánk is már úgy került büntetésből, mert zászlóalj törzsfőnök volt, de a balhéi miatt visszavetették rendfokozatban és ugye más beosztást kapott.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.11.16. 21:04:41 -
#24698 Akkor ez olyan volt mint a kollégám , ö is megkérdezte , hogy az aperitif előtt mit iszunk :) -
#24697 Egyébként nekem is volt egy ismim aki, úgy itta a konyakot az üvegből mint én a vizet. És kb, a hatása a annyi is volt rá.. :D
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.11.16. 20:59:59 -
wolfhgb #24696 En igen, csak hamar alulmaradtam volna! :) -
Solt #24695 Atyaég... :D
Ezzel fénykoromban sem tudtam volna felvenni a versenyt! :) -
#24694 Úristen... él még?? :)
Amúgy, nagyon szuper a pilótafülkéd! :) -
#24693 Hát... nekem volt egy főnököm. Anyai ágon kirgíz volt (komolyan).
19 (igen, tizenkilenc) sör és 10 feles szilva után még megkérdezte, hogy akkor mikor megyünk inni valamit, merthogy szomjan talál halni még a végén... -
Solt #24692 8 sör és 6 feles után fix, hogy másnap nem kelek fel... de lehet, hogy harmadnap sem! :) -
levy668 #24691 Szóval akkor a konklúzió: 4 üveg borsodi után már teljesen irreleváns a pixelsűrűség beállítás, minden értéknél kicsit elmosódik a tárgyak széle.
6 üveg borsodi után már nem kötelező a 45 fps, mivel a VR émelygés akár 90 fps-nél is létrejöhet, így annyi az fps amennyi, élsimítással még élesíthetőek a tárgyak.
6 borsodi+ 4 feles házipálinka után már 16x-os élsimításnál is nagyon elmosódott, ronda a grafika, és a sisak girója is kezd meghülyülni mert elkezd forogni a kép, FPS-t már ki számolja.VR émelygés valószínűsége 90%
8 Borsodi 6 feles:Garantált VR betegség, másnap egy búvárszemüvegben ébredsz, erős fejfájással:)
Az ember minden nap tanul valamit:) -
wolfhgb #24690 A lenyeg, h a gpu 45 ot szamol, de a megjeleniton 90 jelenik meg, minden masodik kepkockan egy uveg borsodival! Na fiuk, ezt is megbeszeltuk! :) -
Solt #24689 Igen, aztán ennek a 45 FPS-nek a kifejtésére írtam a #24683-t, de a lényeg, hogy most már helyben vagyunk. :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 20:04:44 -
#24688 Onnan indultunk, hogy te azt mondtad 45 fps-el jobb az 1.5, amit én úgy értettem, hogy tényleg 45 fps-el menne az OR ("magic" nélkül). Ami viszont tuti nem jó, hiszen már a 75 fps is kevés volt DK2-nél. Engem az zavart meg, hogy 45 fps-nek hívják, te is 45 fps-ként hivatkozol rá, de OR-nél ott van a "magic" – ahogy írtad –, de végeredményben az 90 fps. Ott elhiszem, hogy az 1.5 pixel density jobb mint az 1.0 ha egyébként frissítési frekiben különbség nincs, hogy a szellemkép mennyire zavaró, ez meg szituációtól függ.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.16. 20:00:41 -
Solt #24687 Szerintem elbeszélünk egymás mellett...
Tehát nem 45 fps-nyi képet látsz és nem 45 fps a kijelző frissítés sem.
Én ilyet nem is mondtam... még ki is hangsúlyoztam, hogy: tehát tulajdonképpen megkapod ugyanazt a folyamatosságot mintha 90 FPS-d lenne, csak nem 90 különböző képkockából, hanem 45 duplázott képkockából
Ezért is mondtam, hogy ez nem olyan mint a hagyományos monitoron. Amikor kikapcsolom az ASW-t és megkapom a "trükközés" nélküli 45 FPS-t, akkor pont ugyanaz a jelenség fogad, mintha a 60Hz-s monitoron játszanék 30-40 FPS-l. -
#24686 A GPU-tól lehet, hogy 45 fps-t kér, de amelyik linket írtad, ott írják, hogy az OR megjelenítési frekije 90 fps marad, és minden második képen ő tölti ki a mozgó részeket. Valahogy legenerálja, hogy melyik pixelek mennyit változtak korábban és azt interpolálja a következő képkockára. Tehát nem 45 fps-nyi képet látsz és nem 45 fps a kijelző frissítés sem.
-
Solt #24685 Bármilyen programmal is néztem eddig, mind 45 FPS-t írt, tehát valami azért lehet benne... ráadásul ugye ilyenkor a GPU kihasználtsága is leesik, tehát a szellemképet leszámítva hiába érzem 90-nek, a GPU csak 45 képkockát rajzol ki. Ebből a kirajzolt 45-ből csinál az ASW 90-t, de ugye ez már a magic része a sztorinak.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 19:33:45 -
#24684 ASW-t nem ismertem, de a leírás szerint ez sem 45 fps azért, mert a kijelzőn 90 fps-t ad, a mozgó objektumokat meg valami algoritmus, vagy pixel eltolás alapján ő legenerálja a kieső kockák helyére, tehát az is kvázi 90 fps lesz. Hogy mennyire okos az algoritmus, mennyire lesz pontos a "kitalált" mozgás az más kérdés (valszeg ezért van a szellemkép), de ezt miért hívják 45 fps-nek? Csak mert a szemüveg annyiból generálja le? Oké, de a szemedre akkor is 90 fps jut... -
Solt #24683 Ne vitasd! :)) A lényeg, hogy amennyiben egy hagyományos monitorról lenne szó, teljes mértékben egyetértenék veled, mivel ott az a cél, hogy a frissítési frekvenciával azonos számú legyen az FPS, mert ha nem így van, akkor jön az akadozás és a kép közel sem lesz olyan folyamatos.
A VR viszont más! Itt az Asynchronous Spacewarp (ASW) amikor nincs meg a stabil 90 FPS, akkor lekorlátozza 45-re az FPS-t úgy, hogy ezzel párhuzamosan megduplázza a képkockákat, tehát tulajdonképpen megkapod ugyanazt a folyamatosságot mintha 90 FPS-d lenne, csak nem 90 különböző képkockából, hanem 45 duplázott képkockából. Ettől egyáltalán nem leszel rosszul! Az egyedüli és kizárólagos "mellékhatása" az, hogy a hozzád képest gyorsan mozgó "objektumok" szellemképesek lehetnek, de ennek a mértéke sok minden mástól is függ.
Az továbbra is érvényben van, hogy cél a fix 90 FPS, viszont a jelenlegi HMD-k kijelzőjének fizikai felbontásából adódóan az 1.0-s PD (vagy SS) beállítás mellett az élek remegni fognak, mert ahogy a lencsék felnagyítják a kapott képet, szembetűnő lesz az élsimítás hiánya. Ezt a standard élsimítási eljárásokkal nem tudod megszüntetni, kizárólag a Supersampling alkalmas erre. Az 1.5-s beállítás az, amire az Oculus főokosai azt mondják, hogy ennél feljebb már nem érdemes állítani, mert a kép minősége már nem javul, viszont a GPU-t nyírja becsülettel.
Emiatt alakult ki az, hogy az első amit belövünk az az 1.5-s PD/SS és ezután gazdálkodunk a maradékkal úgy, hogy meglegyen a 90 FPS. Amennyiben ez nem megy, akkor marad a fix 45 FPS a fentebb említett módon. Így szebb (élesebb, remegés mentesebb) képet lehet kapni, ami összességében jobb összhatást ad, mintha az 1.0-s beállítást használnánk 90 FPS-l.
Amire a rosszullét elkerülése végett hatványozottan figyelni kell az az, hogy a 45 és a 90-s érték között ne ugráljon az FPS érték, mert az instant rosszullét kb 10 perc után. Tipikus példa erre a DCS, ahol ha lenézel a földre akkor levágja az ASW az FPS-t 45-re, amikor meg elnézel az ég felé akkor meg elengedi 90-ig. Ilyenkor azt kell csinálni, hogy az ASW beállításait Auto-ról át kell állítani fix 45-re, és akkor nem ugrál az FPS a 45 és a 90-s érték között. Mivel a fix 45 FPS elérése nem akkora feladat a GPU-nak, ezért ilyenkor még lehet feljebb tolni pár beállítást, látványelemet, csak arra kell figyelni, hogy a fix 45 FPS minden körülmény között meglegyen.
Ellenpélda az Elite, ahol kint az űrben simán megvan a 90 FPS, viszont amikor bedokkolsz egy nagyobb bázisra, akkor lemegy 45-re. Itt ez nem zavaró, mert amikor beérsz akkor ledobja 45-re, amíg bent vagy annyin marad, amikor visszamész az űrbe akkor meg megint visszaáll 90-re, tehát itt lehet Auto-n hagyni, mert nem ugrálgat sűrűn a két érték között.
Természetesen a legoptimálisabb az, amikor az 1.5-s PD/SS mellett is megvan a fix 90 FPS, viszont erre pár autószimen kívül csak a kimondottan VR játékok képesek jelenleg.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 18:59:25 -
wolfhgb #24682 Sajnos valos problema, nem tudtam annyira alacsonyra allitani a beallitasokat, h ne legyen kapcsolgatas a 90-45 kozott, nincs olyan, h minden esetben megvan a 90 feletti fps es nem a gpu oldalon van a problema ugyebar, hisz az alapon ketyeg szinte. Igy akkor mar inkabb 45 os mod, azt viszont lehet pakolni rogyasig, ez volt a lenyege annak amit irtam. -
#24681 Kössz srácok :) Az biztos, hogy nekem marhára tetszik ;)
Ja. Van nekem egy ThermalTake fejhallgatóm (qrva jól szól, viszont a mikrofonja egy ótvar... búg - kikapcsolt figyeléssel és kikapcsolt boosterrel is). Ehhez adtak gyárilag egy ilyen plüss vagy mi a bánat zsacsi9t, amibe bele lehet applikálni a fejhallgatót. Ennek szépen kibontottam az alját és rápakoltam a joyra, egyfajta porvédő gyanánt.
-
#24680 Ez nagyon állat -
#24679 Nem a te VR beállításaidról mondom, csak általánosságban. Nem tudom, hogy neked mennyi fps esést okoz (ha okoz egyáltalán), én Solt állítására reagáltam, amit idéztem is.
Eddig ugye az ment, hogy atomstabil 90 fps KELL a VR-nek, különben a jóember 15 perc repkedés után kidobja a taccsot.
Végülis ha a szemeden van a VR, akkor úgysem tudod lehányni a monitort, de azért na :) Ha választani kell, hogy a kicsit csúnyább, de 90 fps, vagy gyönyörű de 45 fps, akkor elég egyszerűnek kellene lennie a választásnak, HA ez az atomstabil 90 fps dolog tényleg valós probléma...
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.16. 17:43:21 -
#24678 Ez igaz. De azért lehetne csinálni egy útmutató-félét, hogy mit érdemes és mit nem basztatni :D
-
#24677 Alapvetően a fal mellett van annyi hely, hogy be tudjak slisszolni :) -
levy668 #24676 Alakul ez:)
A ki-beszállás nem zűrös egy kicsit? Egyik oldalon a fal, a másikon a thrustmaster, meg igen alacsonyan ülsz.(az enyém magasabb, de időnként szenvedek, hogy ne rúgjak le semmit véletlen) -
wolfhgb #24675 Vr beallitast tartalmaz a dcs, a tobbi baszkuralas mindenkinek kenye kedve szerint tortenik kb, kinek mi tetszik es mi nem, mit bir a vasa mit nem, alapnak egyebkent teljesen helytallo a dcs javaslata. -
wolfhgb #24674 Csinos lett, gratula. -
#24673 Nnna.
90%-os a cucc.
Még az a lap, amin a bill és a második monitor van ki lesz cserélve. Le van szabva, itthon is van, de ma már nincs hozzá humorom, hogy azt is megcsináljam.
A fóliázást egyedül csináltam és egy helyen elszakadt ez a szar. Azt majd ki kell cserélnem :/
-
#24672 Ez jó ötlet. -
levy668 #24671 Ha megtaláltátok az ideális VR beállításokat, akkor nem kellene összegyűjteni őket és belinkelni a fórum leírásba?
Szerintem sok VR újoncnak megkönnyítenétek a dolgát, nem kellene az egész fórumot átnyálazni. -
wolfhgb #24670 Te most vr megjelenitesrol beszelsz? Mert ott konkretan 1.0 an kb pixelhaboru van, es kb adszolut semmi kulombseg kepfolyasban a rift nel, 90 es a 45 os mod kozott, lassu pici mozgasoknal meg plane, max gyors elhuzasoknal lathato valamelyest, ellenben az 1.0 tol az 1.5 os pixelsuruseg a rift ben sokat dob az elessegen. De hat kinek a pap, kinek a papne persze! Elfogadom a velemenyed. -
#24669 "jobb a 45 FPS 1.5-s PD-l mint a 90 FPS 1.0-l!" hát, ezt azért vitatom, de ha valakit nem zavar a 45 fps, akkor csak hajrá. Engem nagyon idegesített amikor ilyen 40 körüli fps-em volt CloD-ban a régi gépemen, inkább játszottam 1280x800-ban atomstabil 60-on, mint 40 körülivel 1080HD-n. TrackIR is sokkal finomabbnak tűnt (lehet placebo), meg persze időszakos belassulások sem voltak, de ahol nagyon érezni lehetett, az a közeli dogfight. Amikor nagyon hitelen és aprókat változik a másik gép helyzete, ott rohadt sokat számít, hogy mennyire látod finomnak a mozgását. -
wolfhgb #24668 Meg en su 27 el probalkoztam es az sokkal de sokkalta szebb mint a 25 os! :) -
wolfhgb #24667 De lehet, h mar a nevadaval keverem, probaltam annyi mindent, majd megnezem ujra. -
wolfhgb #24666 Mindig foldkozelben repkedtem, mert a tereptargyak erdekeltek, h hogy viselkednek. -
Solt #24665 Hááát... pont az az első amit érdemes 1.5-re tenni, mert a képminőség, vagyis az élesség drasztikusan javul tőle! :) Ha ez nincs, akkor minden "remeg" még élsimítással is... jobb a 45 FPS 1.5-s PD-l mint a 90 FPS 1.0-l! :)
Az 1.5.7 alatt akkora CPU limit van, hogy itt alig van különbség a GPU-k között... a 2.0 már jóval jobb ebből a szempontból. Nézd meg ezt a videót: LINK
Az 1.5 azért futott nálad szépen, mert az erős hardverek miatt azt a 60 FPS-t kitolta magából még 50% körüli GPU kihasználtság mellet is. A 2.0 alatt pedig nagyban eliminálták a szoftveres CPU limitet, így ott már jobban izzasztja a GPU-t és ki is jön rögtön a valós különbség a GPU-k között.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 14:37:14 -
#24664 Vicces, nálam 7700K és 1070-el nagyon durván GPU (és memória) limites volt a 2.0 Normandia, az 1.5 Kaukázus viszont futott tök szépen. -
Solt #24663 Földközelben is? A 4770K-l konkrétan 50%-ra esett a GPU kihasználtság... nem hiszem, hogy a 6700K ennyit számítana. :) -
Solt #24662 Igazán nincs mit! ;)
"Kicsit" összetett még ez a sztori, nincs általánosan érvényes szabály amíg nem lesz egy közös VR API. Gyakorlatilag ezek az indítási módok játékonként eltérnek. A lényeg, hogy az Oculus akkor adja elvben a legjobb élményt, ha a saját API-ján keresztül fut az adott játék. Ehhez értelemszerűen olyan játék kell, amiben az Oculus támogatva van. Ez nem azt jelenti, hogy kötelező az Oculus alkalmazás alól indítani! Az Oculus alkalmazás alól való indítást akkor érdemes választani, ha olyan játékod van amit az Oculus Store-ban vettél.
A Steam-s DCS-t például ha az Oculus programjából indítod, akkor ugyanúgy bevág a Steam alá és engedélyezni kell ott is az indítást. Ha Steam VR alól indítod, akkor a Steam VR API-n keresztül fog futni. Ugyanez van akkor is, ha a parancsikonra kattintva indítod.
Én a könyvtáramból indítom... miután rákattintok az indításra ez a kép fogad: LINK Itt kiválasztom az Oculus módot és ennyi... Persze lehet, hogy semmi jelentősége nincs ennek, de így biztos kizárom az esetleges plusz anomáliákat.
Ahol nincs ilyen választási lehetőség és csak a Steam VR alóli indítást lehet választani az annyit tesz, hogy az adott játékba csak a Steam VR van integrálva, és az Oculus támogatása a Steam VR-n keresztül valósul meg. Elite Dangerous alatt például semmi gondom, nagyon jól megoldották a támogatást, viszont például a BoS is ilyen, és ott azért vannak anomáliák gazdagon.
AC-t gyakorlatilag mindegy hogyan indítod, annál nem vettem észre semmilyen különbséget, de választási lehetőség sincs, hogy miképpen akarod indítani. Játékon belül belövöd, hogy a HMD-n adjon képet és ennyi... :)
No igen... a VR új magasságokba emeli a szimeket! Nekem cirka 1 éve van meg, azóta 90%-ban olyan játékokkal játszom amik támogatják a VR-t... egyszerűen imádom, teljesen más világ. Pár hete rákattantam az Elite Dangeorus-ra... monitoron néztem róla videókat, nem tudtam elképzelni, hogy ez engem lekössön. Volt egy akció, megvettem, mondom kipróbálom milyen az űrben repkedni VR-ban... na azóta nem bírom letenni! :) Most, hogy "beleültem" a SU-25T-be, rendesen bezártsági érzésem volt a tágas űrhajók után! :))
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.16. 14:25:02 -
wolfhgb #24661 Ismerem, 1.5 on fut most, birta a 2.0 at is, de mar nem volt erdemi valtozas 1.5 hoz kepest. Amikor a 90 fps el kuzdottem, akkor proba keppen levettem 1.0 ra , grafikai beallitasok lov ra minden, kartya kb 20-25% on ketyegett es meg igy is kapcsolt neha az asw 45 be, akkor mar en is rohogtem, h mennyire latszik a szoftveres limit, amit solt is megjegyez. :) 1.5 on, minden maxon, kiveve msaa es dof, igy szepen roccenes nelkul megy asw vel, 80-90% os kariterheles mellett.