Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Papa01
<#eljen><#vigyor>

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

PhantomAss
Gratula
Én azt hittem neked már rég megvan a rift 😊

GOOBY, pls

Telitalálat! 😄

Egyébként ED előtt le a kalappal, nagyon korrektül megcsinálták a VR támogatást.

www.smart-bus.hu

Papa01
Most keltél fel a sok repülés után?? 😄

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

😉

@Tom: Alig várom, hogy a kéz követést is megcsinálják... a klikkelhető kabinnal maga lenne az orgazmus! 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.12.23. 11:14:01

www.smart-bus.hu

z0ty4
FC3-on nem gondolkodtál?
F-15C, A-10A, Su-27, Su-33, MiG-29A, MiG-29S Su-25

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

VO101Tom
Á, Qrvajó lehet. 😊
Szimulátort csak 3D TV-n próbáltam TrackIR-el, de még így is ég-és föld volt a sima monitorhoz képest.

www.pumaszallas.hu

ennyi pénzért vedd meg mindkettőt

Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!

Azert nem kivanok manoverezo kozelharcban az allig amramozott 15 os seggebe egy 27 est meg meggymaggal sem! 😊
F-15 természetesen, mert azon AMRAAMok vannak, akár nyolc darab is. Azzal a szutyok orosz félaktív radaros rakéták nem tudnak versenyezni.
Fun fact: Az orosz légierő most kezdte el rendszeresíteni az R-77M aktív radaros légiharcrakétát. Az elődtípus, az "alap" R-77 sosem került náluk rendszerbe. Éppen ezért a sztenderd orosz légiharcrakéta a mai napig az R-27R, egy harmincéves félaktív szutyok, kábé AIM-7F Sparrow szint. Van egy laza húszéves lemaradása az orosz légierőnek ezen a téren is.

Szu-27el remekül lehet légishowt tartani, de légifölény vadászgépként nem ellenfele az Eaglenek a szar fegyverzet és avionika miatt.
Udv a csapatban kollega! 😊
Adam Jonas
Hello!

Kis segítséget szeretnék kérni. Bizonyára tudjátok, hogy a mai naptól indult a Steam téli vására, rengeteg akcióval. 2 gép között vacilálok, ami 6€: F15C és Su-27. A kettő közül melyiket érné meg megvenni, és miért? Kicsit fogalmatlan vagyok a dolgok terén, szóval ha láma ez a kérdés így, akkor bocsesz. 😄

Papa01
Igen, nekem is leesett mindenem amikor kipróbáltam, hatalmas! 😊

Köszönöm! 😊 Konkrétan olyan mintha benne ülnék a gépben... amíg nem próbálja az ember, el sem hiszi, hogy ekkora plusz a monitorhoz képest! 😊
Utoljára szerkesztette: Solt, 2016.12.22. 20:19:24

www.smart-bus.hu

Papa01
Gratula, jó repülést! 😊

Háááát Urak... megjött a Rift-m... DCS über brutál állat.... 😊)

www.smart-bus.hu

Papa01
Köszi szépen, ebben i7-es CPU van, ráver az én találataimra! 😊

HDD:Igen, de 7200-es fordulatú, nem 5400... elküldtem a testvéremnek! 😊
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.12.22. 20:02:03

laptop
Bocs hdd s de én ezt most vettem a feleségemnek karira.
Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2016.12.22. 19:54:58
Papa01
OFF:
Sziasztok!
A testvérem szeretne laptopot venni, és ez ügyben szeretném a segítségeteket kérni.. 😊 Én nem nagyon nézegettem a mostani felhozatalt, így ha valakinek van jó javaslata (mostanában vett esetleg) szívesen venném!
Ami fontos lenne
- Garancia (>1 év)
- 8 GB RAM
- SSD
- CPU: i5
- Ne legyen fényes a kijelző
Összeg: 250e Ft.
Szerintetek ebbe az összegbe beleférnek ezek a specifikációk?
Köszi a válaszokat! 😊

Papa
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2016.12.21. 20:35:01

Találkoztam már a nevével, engem sem nyűgözött le, de én azért olvastam el, mert azt írták ez egy jó könyv Spitfire vonatkozásban.

VO101Tom
Jajjajj ismerős volt a név, Alfred Price könyveit nem olvastam, de már hallottam róla <#alien>. A "Focke Wulf Az Fw-190-es szolgálatban" című könyvéből idézett pumafórumon egy fórumozó, és azt írja ez a jóember a zuhanóbombázásról, hogy hajók ellen 50°-os zuhanásnál 3°-al kell a gép orrát megemelni és utána 1 mp-el oldani, hogy a bomba biztosan elkerülje a légcsavart. Illetve kis magasságú bombatámadásnál (Steckrubenwerf) is azt írja, hogy 1 mp-el a kioldás előtt kell a gép orrát 3°-al megemelni.

A bombavetésről amit ír, az nagy marhaság, nem csak azért, mert sehol semmilyen bombázásról szóló eredeti tankönyvben nem írnak ilyet, de józan ésszel végiggondolva is hülyeség, minek oldás előtt megemelni az orrát, ha minden áron bele akarsz nyúlni, akkor oldás pillanatában kellene odébb húzni az orrát, és miért nem eleve 53 fokban repült rá, ha szerinte az 50 fok kevés, de az 53 már jó? Az 50 fokos zuhanásnál egyébként is kizárt, hogy bármilyen törzs alatt oldott bomba eltalálná a légcsavart, a gravitáció qrva gyorsan elhúzza lefelé, nem pedig a légcsavar felé. Fizikából nem ő volt a legélesebb az iskolában, az tuti 😊 A 90 fokos szögben zuhanni képes bombázóknál volt vetővilla, ami a légcsavaron kívülre tolta a bombát (Stuka, D3A, SBD, stb.), de ott is a zuhanófék miatt, mert AZ tényleg visszafogta a gépet annyira, hogy a légcsavarra veszélyes legyen a bomba, de a zuhanóféklap nem is a sebességcsökkentés miatt volt lényeges, hanem mert teljesen függőleges zuhanásnál is a szárnyon keletkező felhajtóerő a gépet elhúzza a függőlegesből (ezt is bele kellene kalkulálni a vetésbe), a zuhanófék a felhajtóerőt is kiiktatta a szárny nagy szakaszán, ezért lehetett olyan pontosan oldani vele. Tehát zuhanófék nélkül a 90 fokon is túltolt zuhanásnál van egyedül arra esély, hogy a bomba a légcsavarba essen.

Mint mondtam, a könyvet nem olvastam (nem is jött meg hozzá a kedvem ettől 😊 ), csak azért hoztam fel példának, hogy lásd, amit a faszi leír a könyveibe, azt addig érdemes fenntartással kezelni, amíg valami ellenőrzött, első kézből származó forrás (eredeti tankönyv, gépkönyv) meg nem erősíti.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Ehhehehe, má láttam régebben de mindig röhögök ha elém kerül 😄
Vannak érdekes dolgok az biztos.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.21. 11:36:28

GOOBY, pls

DCS World Dogfight Fw190D9 vs Spitfire LF Mk IX 25lbs AI "Excelent"

Nem az enyém a felvétel. 40% üa. a tankban és 5,2 km.-en.

Utoljára szerkesztette: zoltang, 2016.12.21. 11:28:08
LeonSilver
Ezt nézd meg 😄 😄
Ugyan ez Rise of Flight de azért egészen mellbevágó 😄
Én amortizáltam le a Dr.1-et... pont leszarta 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

LeonSilver
A trekk már egy ideje ótvar a DCS-ben! Sokszor előfordul, hogy a felvételen kurvára nem az történik, mint amit előtte vót 😄

A többi meg tök hasonlít a CloD korai szakaszára 😄

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

PhantomAss
Végre nagy nehézségek árán sikerült lelőnöm az AI spitet (average, leggyengébb) offline a fókával.
A fókában 30 % benyát hagytam de még így is majd 1 tonnával nehezebb mint a spit.
Előttem a csűrőjét, ugyanúgy orsózott. Fekete füst jött a motorjából percekig, de ugyanúgy jött utánam 600-zal.
Végül lelőttem, na mondom akkor visszanézem a tracket.
Nézem, mondom fura nem erre emlékszem... aztán jött a WTF, a trackben a spit lőtt le engem 😄
Menjenek a gulágra a fejlesztők hogy egy nyamvadt visszajátszás is ennyire bugos.
Így nincs sok értelme a gyakorlásnak ha az ai ennyire csal és más repmodeltt és sérülési modellt használ.

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2016.12.21. 09:48:49

GOOBY, pls

Alfred Price The Spitfire Story
(19. oldal)
Azt írja ez a kezdetektől a gép (szárnyának) sajátossága volt.

VO101Tom
Bevallom, angol gépek eredeti doskijaival nem vagyon nagyon képben, nem is igazán érdekeltek, csak azt tudom mondani, amit a kanadai meg angol srácok a fórumon is írtak, hogy a spit előjel nélkül, hirtelen esett át. Ez kifejezetten az egyik eleme volt a TF4.0 FM beta tesztelésének. Amit mondasz, az magyarul a szárnyelcsavarás. Ez tényleg segíti, hogy a gép szárnyvége, ahol a csűrő van akkor is vezethető marad, ha a szárny nagy része már átlépte a kritikus állásszöget, míg az elcsavarás miatt a szárnyvég még nem. Ez nagyon jó arra, hogy dugóhúzóba ne essen a gép átesésnél, egészen nagy állásszögön is vezethető marad, de hogy remegnie kell-e, extra jelzést ad-e átesés előtt, azt nem tudom. Az is lehet, hogy ez washout egy Spit V vagy Spit IX fícsör, és mint ilyen, a clodos fórumokon kevésbé volt téma eddig.

Tudsz adni forrást, ahol ezt olvastad?

www.pumaszallas.hu

Én ennek az előjel nélküli átesésnek pont az ellenkezőjét olvastam. A Spitfire szárnyán is alkalmazták azt az angolul washout-nak nevezett megoldást, aminek én úgy tudom pont az az egyik hatása, hogy az átesés a szárnytőben már jelentkezik és a gép elkezd remegni.

Akinek nincs meg a Spitfire IX modul, de érdekli a leírása. Itt fent van:
DCS Spitfire IX Flight Manual EN.pdf
Gondolom majd javitanak a Spiten. Bár eddig nekem nagyon tetszik, most kicsit lehet, hogy bunkó leszek, de olyan érzésem van mintha Bosban repülnék vele...egy nagyon jó gépből csinaltak wgy még jobbat. :-)
Itt azért gondolom javitani fogjak ezt a hibát, azért béta.

PhantomAss
Én repkedtem kicsit a Spittel de elég durva így, kb mint anno az Il2 korában, olyan übergép lett most is.
Legalábbis ez az érzésem.
Bármit csinálhatsz úgy fordul és gyorsul hogy ihaj.
Próbáltam dogolni ellene Messzerrel és Fókával is, a legalapabbra állítottam az AI-t, de még így is minden erőlködés nélkül lelőtt. A sebessége sem kopik, Fókával süllyedtem 800km/h körül, már alig tudtam a botot moztgatni, ő meg simán jött mögöttem. Abszolút nem gond lelőni vele a németeket, persze ez csak offline. De szerintem ebben az állapotban online is kb. ez a helyzet.
Mondjuk ez még csak béta de fel kell kötni a gatyát a németeknek az biztos.

GOOBY, pls

VO101Tom
<#eljen>

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Értem. Hát, majd biztos lesznek úgyis, akik ezt letesztelik, én egy videót láttam eddig, ahol az egyik CloD-os angol század tapasztalt pilótája nézte meg az új modult, neki is az volt az első benyomása, hogy nagyon jól vezethető, átesésben is, dugóhúzóban is sokkal kezesebb, mint a clodos Spit... ami csak azért gáz, mert a Spit híresen ocsmányul dugózott, nem volt orrsegédszárnya, volt viszont hosszú húrhossz, amiről elég hirtelen vált le az áramlás, ezért nagyon hirtelen, minden előjel nélkül esett át. A közhiedelemmel ellentétben a spitet nem lehetett ész nélkül húzni szűk fordulóba, hanem ahogy a meszának, a corner speedje annak is elég magas volt (300 km/h fölött). Ezekből állítólag semmit nem érezni a DCS Spitnél.

www.pumaszallas.hu

Köszi. Most elhatároztam, hogy nagyon kitanulom. Marhára élvezem vele a repülést, mint a helikkel. Vagy mint a régi il-ben a messzával

VO101Tom
Ha jó a kilebegtetés, akkor mindegyik gép nagyon jól kezelhető, nekem a musztáng sem tűnik izgágának. Online keveset repkedtem vele mások ellen, az ACG szerver nálam nagyon lagos, de a többiek szerint abszolút favorit a P-51 - Fw 190 - Bf 109 hármasból. Mondjuk sem a musztáng sem a fóka nem a kis magasságú fordulózó légi harcra volt tervezve, ahol általában az online szerverek nagy többségén zajlik az élet. A Spit ellen még nem teszteltük egyáltalán.

www.pumaszallas.hu

Na megnéztem. Természetesen ez csak az én benyomásaim a Spittel kapcsolatosan, nélkülöz mindenfajta komolyabb méricskélést! 8.000 méter magasan kb olyan 400km/h sebességnél, ha a botot hasra húzom és teljesen hátratudom húzni, minden fajta gond nélkül elkezd emelkedni és pedig villámgyorsan, a szárnyvégről azonnal elkezdődik a páraleválás (kurva látványos és jól néz ki). Mikor pedig zuhanásba viszem a gépet kb olyan 680 km/h -nál ugyan úgy hasra tudom húzni a botot, a repcsi máris emelkedik illetve emelkedne, csak máris letörik mind a két szárny és kigyullad, tehát a botot ugyanúgy tudom hátrahúzni mintha csak 400 kilométerrel repülnék. Másik próba ha botot 400 km/h -nál előre nyomom negatívba abban a pillanatban elsötétedik a képernyő kb 3-4 másodpercig.
Ugyanezeket megcsináltam a Bf-109 is. Ott 400 km/h nál ha hátra húzom a botot és szinte teljesen hátra tudom, akkor elkezd emelkedni a de korántsem akkora lendülettel mint a Spit, és később kezd a szárnyvégnél a párakicsapódás látszódni. Ha zuhanásba viszem a Messrert akkor kb olyan 680 km/h -nál hirtelen hasra húzom a botot akkor alig mozog a bot és a gép csak lassan kezd el emelkedni. Ha negatívba nyomom a botot akkor az orra elkezd menni lefele, de nem olyan lendülettel mint a Spitnek, és nem jelentkezik azonnal ez a képernyő sötétedés, csak jó pár másodperc múlva. Tehát szerintem a Spitnél ez nem jó. Mint említettem ez csak az véleményem és nélkülöz mindenfajta számítást vagy stopperrel való méricskélést, csak pusztán a benyomásaimat írtam le.
Nekem olyan érzésem van ezzel mint mikor pl az F-15-el vagy a Miggel repülök és ahogy mozgatom a botot nagy sebességnél is szinte azonnal reagál a gép. Ha negatívba nyomom a botot nagy sebességnél ott jelentkezik ez az azonnal sötétedés. Ha valakinek megvan a Spit akkor próbálja ki Ő is is írja meg, hogyan látja ezt.

Repkedek a messzerrel. Nagyon finom gép. Olyan szépen lehet vele leszállni, hogy mesés. A p-51 sokkal izgágább. Ez normális? Amúgy nagyon tetszik. Nagyon. Multiban milyen repülni vele a szövi gépek ellen? Mármint igencsak pengének tűnik😊))

LeonSilver
Köszi Tom!

Kiprobálom este. Most nem vagyok gepközelben.

VO101Tom
Indulás előtt nézd meg, hogy a koppig kitérített joy-t meddig húzza-tolja a kabinban. Csinálhatsz screenshotot is, az biztosabb. Majd ugyanezt nézd meg nagy sebességen is, hogy a bot kitérése változik-e. Ha ugyanakkora, akkor lehet, hogy bugos a kormányerő számolás (vagy hiányzik - régebben a többi ww2-es modulnak is ugyanez volt a baja). A 450 km/h ettől függetlenül még nem olyan hú de nagy sebesség, 6-700 környékén (zuhanásban) is teszteld le, ott már nagyon látványosan kevesebbet kellene tudni húznia a pilótának.

A Spiteknek egyébként az V-östől fölfelé már amerikai sztenderdek szerinti kormányerő és kitérés kellett egy G belehúzásához (NACA szabvány), csak a korai Spitek (I, II) voltak annyira érzékenyek, hogy az már a biztonságos vezetés rovására ment.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Én a Thrustmaster T-16000 HALL szenzoros joyt választanám. 15-20e környékén kapni.

www.pumaszallas.hu

Nektek a DCS Spitnek milyen a kormányerő? Én mikor megyek vele kb. 450 km/h -val hasrahúzom simán emelkedik minden gond nélkűl, ha előre tolom negativba akkor pedig pedig rögtön befeketedik a képernyő simán mintha lökhajtásos géppel mennék, vagy csak nálam van valami rosszul beállítva. Nekem olyan érzésem van mintha a gép kormányára nem hatnának a légerők? Bár lehet én vagyok láma és ez tényleg ilyen érzékeny volt a valóságban!

LeonSilver
Srácok. Gondolom többen használjátok a Condort. Milyen joyt lenne érdemes hozzá venni?
Egy ismerősöm kérdezte. A szajtekek nem rosszak, de elég drága és a gázkar nem is kell ugye..

Igazad van, gyakorolni kell, én a két német után tenném nehézségben, a p51 elé.
Dogfight-ban nagyon jól ki lehet használni a gyorsulását, a szűk fordulóban ugyanúgy lecsúszhat, mint a mustang.
A légcsavarkör renderelése nagyon látványos, a merlin és a fegyverek hangja fenomenális.
Köszi. Na látod a driveren belül eszembe se jutott😊

15, de a driverből az érzékenysége le van véve minimumra. Ez a Kamovhoz nagyon jó, de a Messernél meg a Su-25T-nél nem az igazi, azoknál még csiszolni kell. Csak most a Kamovba vagyok belebolondulva, viszont hétvégén izzítom a Messert, mert a Spitek kezdenek elkanászodni <#vigyor> <#bdead>
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2016.12.16. 18:47:31
PhantomAss
Na sikerült repülnöm a spittel.
Tök jó 😊
Azt hittem hogy kezesebb gép lesz de nem...Mondjuk még mindig könnyebb vele leszállni mint a Dorával.
Felszállásnál és leszállásnál iszonyat pici rudder mozdulatokat szabad csak csinálni mert berádlizik, ugye az a fránya keskeny futómű.
Ja meg nagyon jól gyorsul, alig adok gázt és már 500 km/h körül van, szóval figyelni kell leszálláskor is.
Tetszik de gyakorolni kell...

GOOBY, pls

Egyáltalán nem nehéz repülni a messzert<#vigyor0> Nagyon kezes. Habár még nincs rajta fegyverzet.

Srácok a pedál curvature állítását g940 pedálra mennyire állítottátok? PL. a messzernél<#wink>