36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#24940 Egy új gép? Tényleg erre van szüksége a DCS-nek...? -
sakkay #24939 Ez meg mi a fax már megint?!
-
#24938 Ez most komoly??? Ezért nem javitották a 21-est?
-
wolfhgb #24937 Na, az optimalizáláson bizony dolgozhatnának néhány száz órát, jónéhányan, 10-20 mozgó ojjektum kis területen és a béka segge alatt van az fps, kb 30-40% os hardvare kihasználtság mellett, kb úgy tűnik, mintha direkt szopatnák a felhasználókat! :) -
#24936 Ezt már anno magyaráztam más kapcsán az F4 topikban... Pontosan azt mondtam mint Tom, csak nem cizelláltam annyira.
A fura veled az, hogy kb. mindenen besértődsz az elmúlt években... -
#24935 Amit Tom csinált az magyarázás sőt okítás, amit te csináltál az fellengzős okoskodás, már bocs.
A te hszeid semmi konkrétumot nem tartalmaztak, mert te sem tudod, csak jó másokat leugatni, hogy úgy tűnjön , hogy te mindenhez értesz.
ÉS az adatmódosítgatást ne vegyük bele, mert az minden csak nem programozás.
DE sztem itt be is fejezhetjük, mert Tommal ellentétbe veled nem lehet értelmesen megvitatni dolgokat anélkül, hogy ne térjünk el a tárgytól -
Solt #24934 És ezeket még multiban szinkronizálni is, hogy mindenki ugyanazt lássa... -
#24933 Magyaráztam én neki ezeket, de valahogy nem értette meg sosem... -
#24932 A DCS már most is optimalizálatlansággal és hardveres szűk keresztmetszetekkel küzd, a helyükben én pont azokon dolgoznék, hogy az ilyen hülyeségekre, amikor csak akkor jönnek elő ha a pilóták unalmukban ökörködnek, erre ne pazaroljanak erőforrást.
Repvez. Olyan nincs, hogy csinálsz egy fizikai szabályrendszert ami tényleg nagyon pontos, abba beledobsz végtelen számú objektumot és azok úgy fognak viselkedni, mint a valóságban tennék. A fizikai modell minden egyes elemével másodpercenként sokszor megvizsgálva kell számolnia. Minél összetettebb a fizikai engine, minél több objektum van benne, annál erősebb processzor vagy PhisiX számolás kell. Ezért kell classokat csinálni. Annak van értelme, hogy csinálsz olyan objektumtípust, ami a vízen úszik csak, de annak nem számolsz súlyt, mert modellezésnél megmutatod neki hol lesz a vízvonal, nem számolsz súlypontot és felhajtóerőt, mert úgysem repül, jobb esetben követi a hullámzást, és kb. ennyi. De arra másodpercenkét sok alkalommal ciklusidőt pazarolni, hogy a DCS a programban lévő összes kis hajó összes hitboxát ne csak ütközésekre figyelje, de arra is, hogy X súlyú repülőgép rászállva mikor tolná a víz alá, vagy borítaná fel (akkor a hajó alját is modellezni, textúrázni kellene, és ezt folyamatosan számolni), esetleg mikor töri le a gyenge antennákat (akkor ezt scriptekkel animálnod kell, vagy külön kell hitboxal számoltatni az fizikai engine-el), ez teljesen felesleges. Persze akkor már a textúra is változzon, legyen rajta karcolásnyom, lehetőleg ott ahol a sérülés érte, akkor olyan sűrű hitbox lefedés kell rá, ami a programnak elárulja, hogy hol értek össze (alapból ugye doboz-doboz, összeér, bumm a képlet). Hidd el, ezeket nem csak leprogramozni, hanem animálni, textúrázni, előkészíteni is rengeteg meló, a játék közben folyamatosan figyelni, hogy mikor következik be, az meg a másik elpazarolt erőforrás. És nem csak CPU, hanem memória is. Minden effektet és eseményt a memóriába kell tölteni, különben másodperceket akadna a program amikor bekövetkeznének. Egy lövöldözős játékban meg tudod oldani, hogy átvezető animációknál, pálya váltásnál töltsön be nagyon sok mindent, repülőszimulátornál ilyenek nincsenek. Gondolj bele, mi lenne ha pl a Call of Duty ww2-esnek a legelső pályán be kellene töltenie mindent, azt is, hogy mi lesz az utolsó pálya utolsó eseménye is? Cirka 70GB mehetne RAM-ba... Repszimnél annyi lehet a trükk, hogy alacsonyan a látástávolság kevesebb, viszont több mindent figyel a fizikai modell, nagy magasságú repülésnél kikapcsolhat bizonyos számolásokat, de ott meg messzire kell ellátni. Ezért olyan qrva nehéz repszimet fejleszteni. -
#24931 ha kérhetem ne adja a számba olyan dolgokat amiket nem mondtam vagy nem ugy gondoltam mint ahogy te elképzelted.
Sure: Igen az lehet, hogy be volt kapcsolva a sérthetetlenség ez nem derült ki a videobol, de a anyahajó hátsó részén is keresztül esett a gép.
és igen a csonakor dolgot nem értem, mert akkor mi alapján számolja a sérülést a hajóra is, tehát ha lassan megy neki valaminek akkor nem sérül ha 50el nekimegy valaminek akkor felrobban ahol mondjuk 2 tonna erő ébredne az ürtözéskor, de egy 10tonnás gép terhelését meg kibirja még el sem süllyed.
ezért mondom, hogy olyan mintha a m*9,81m/s2 nem globálisan hatna henem külön csak a tárgyakra. ezért nincs az sem ha neki mész valaminek a földön akkor felborulna vagy a robbanás odébb lökné. -
#24930 De szkriptelve. Amit repvez kér az az, hogy legyen felhajtóerő modellezés vízben is. Nem először látom azt, hogy nem érti meg a modellezés határait és mikéntjét. -
#24929 Ja, bocs, asszem félreértettem, arra gondolsz, hogy a kis lélekvesztő a harmadik percnél miért felrobbant és nem elsüllyedt a Harrier súlya alatt?
Erre valószínűleg azt mondaná Ede (és talán lenne is némi igazuk), hogy az efféle "nem rendeltetésszerű használatot" tényleg nem tudják leprogramozni.
A többi gép elsüllyed vízbe érve, még immortal módban is (most kipróbáltam), szóval a vízben el nem süllyedés Harrier-specifikus és ki tudja, milyen build-del készült ez a vidi, a végleges változatban (mer ez gondolom belső teszter, valaki írta, hogy a lebegés a publikus bétában még nem elérhető) lehet, hogy a többi géphez hasonlóan viszonyul a Harrier is a vízhez.
Utoljára szerkesztette: sure, 2017.12.08. 17:39:55 -
#24928 Az nem lehet, hogy ez a videó bekapcsolt sérthetlenség mellett készült?...
Sokat nem játszottam az immortalt bepipálva, de szerintem sérülést okozni ilyenkor is tud a gép, csak a játékos repcsije/helikoptered nem sérül -
#24927 Már megint végletekben gondolkozol és a teljes precizitáson én ezeket egy szóval sem emlitettem.
De azért talán arra azért lehetett volna kapacitás, hogy a vizfelület megkülönböztetésre kerül és a hajók kivételével minden ami a szimbe van elsüllyedjen függetlenül a sebességtől vagy legalább is ne tudjon sértettlenül elemelkedni utána. Ha már autószimekben ezer éve meg lehet oldani, hogy ne instant robbanásba végződjon egy kis koccanás akkor itt is jó lenne valami sérülés .
Egyébként meg igen a gázsugár is lehetne legalább valamilyen formában érzékeltettve ha már a port felkavarja a mező felett akkor a vizet sem ártana -
#24926 Egy repszimenk miért kellene a hidrosztatikai felhajtóerővel is számolnia? A hajók kvázi csak célpontok, csak ezért megcsinálni a hidraulikai modellt totál felesleges. Ennyi erővel azt is számonkérhetnéd, hogy miért nem fújta el vagy borította fel a gázsugár. Azért nem, mert nem airflow modellezés van. Performance görbék alapján a erő a gépre varázsolódik. A fizikai modellben a légkör és a gép között nincs semmiféle interakció tudtommal. Ha más gépnek van örvénye, ami hathat a másikra, akkor azt szkriptelik, de nem fizikai modell van. (Én nem tudok róla, hogy lenne ilyen.) Repülj egy méterre egy másik gép elé és a gázsugarának semmi hatása nincs.
Megint csak pislogok.. -
Most egy kicsit megint csalódtam a DCS-ben, azt hittem azért ennél fejlettebb a fizikai és sérülés modellje és , hogy ezeket a dolgokat már kinötte a lomac óta, de ugy látom nem.
Ez van olyankor amikor a fizikai erők nem globálisan hatnak hanem csak az adott modellre.Mert lehet, hogy a harrier ugy viselkedik a levegőben ahogy kell, de ha interakcióba kerül egy másik tárggyal akkor már nem veszi figyelembe a másik tárgyat. ha ugy lenne akkor simán elsüllyedt volna a kis csónak és a vizen sem állna meg a repülö csak azért mert kis sebességgel érkezett rá ahhoz, hogy ne instant robbanás legyen. -
sakkay #24924 Ha prime 95 proci tesztet csinálok, a magok mindig 20 fokkal hűvösebbek mint a cpu skála...na most melyiket kell nézni? -
Solt #24923 Ja-ja, elnéztem, csak a feladót néztem... :) Mondjuk gondolhattam volna, hogy Leon nem ír ilyet! :)
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.08. 11:54:32 -
#24922 Nem is róla volt szó... -
Solt #24921 Belenyúltál szerintem... Baszkupapa az Leon ha jól rémlik! :D -
#24920 Ne viccelj, azok a legfontosabbak. Animált szemgolyó kell a katonákba, meg ultraHD 4K-s textúrák, hogy a borosta recéi vagy a ground crew szemüvegén a karcok se maradjanak le. -
sakkay #24919 Valami agysebész lehetett -
#24918 Úúúúúúúúúúú... mit találtam :D :D
Ez még az 59-esek ősrégi fórumáról van.
-
#24917 ...oszt akkor még legyenek benn szélre hajladozó fák meg animált ground crew is ám!
Nekem nincs Nevada meg Normandia, azok már használnak kettőnél több CPU szálat?
Mert szerintem ezidáig a LOMAC/FC/FC2 és a DCSW Kaukázus is inkább CPU limites, a maximum 2 szál miatt.
Az FC2 vicces volt, már 2 CPU szálat tudott, tehát egy Core i-7-est 25%-osan kihajtott, miközben az alsó-középkategóriás VGA 50-60-70%-on ment csak. Ezen pofozgattak valamit, s utána már a VGA kihasználtság is 100% közelébe került, jelentősebb FPS növekedés nélkül. -
#24916 Ez az amikor technikailag nem hazudnak, de mindenki tudja, hogy pont azért fogalmaznak így, mert nem egyértelmű. -
#24915 Jah, valóban így van. Előbb azt írták heteken belül, most azt írják 2 hónapon belül...
Meg is jegyezte valaki a fórumban hogy ez azért nem ugyanaz, mire azt írták hogy a "2 hónapon belül" is benne van a néhány hétben, ha azt mondanák hogy "pár hónap" van a kiadásig akkor az azt jelentené hogy több mint 2 hónap.
Nagy gengszterek ezek... -
#24914 Sakkay kolléga szerint (#24909) ez már nem aktuális dátum. -
#24913 Köszi. A két ünnep között még lenne is bennem lelkierő kipróbálni dolgokat benne. 2 éve porosodik a használt X52 Pro és 1 éve a "egyszer jó lesz" alapon megvett TIR5... -
#24912 Azt írták a fórumon hogy a következő hetekben, még lehetőleg idén szeretnék kiadni a Kaukázus 2.5-öt. -
Solt #24911 Az lesz.... a kérdés, hogy melyik évben! -
#24910 Talán karácsonyi ajándék lesz -
sakkay #24909 NA azt szerintem még ők sem tudják. Pár napja írták, hogy pár héten belül, tegnap meg azt, hogy 2 hónapon belül...na most akkor melyik -
#24908 Ez még idén várható papírforma szerint? -
sakkay #24907 Eladó-mivel a haveromnak nem úgy jött össze az év vége(eredetileg neki lett volna eladva):
I-5 3570k 3.4 Ghz-Hypertx3 hűtővel. Az eredeti-soha nem használt-Intel hűtőt is adom ,ajándék.
AsrockZ77 pro 3 alaplap
2x8Gb Hiperx ram 1666 Mhz vagy több azt meg kell néznem-a ram elvileg garis, ha megtalálom a papírt róla
A proci 4.3 Ghz fut, nem is piszkálom, szóval az alaplappal és a hipertx hűtővel egyben adom csak. A ram eladó külön is.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.07. 08:34:25 -
sakkay #24906 A kaukázus igen. -
#24905 A 2.5 és új map ingyenes lesz és minden korábbi vásárolt modul menni fog rajta? -
#24904 Itt van például ez. Ez még a régi konfigommal készült, van azért füst meg minden és annyira nem szörnyű.
De... egyedül vagyok.
-
#24903 Persze, hogy fut, csak az a nem mindegy, hogy hogyan.
Én nem rég cseréltem le a cuccom. i5 3450 (nem volt húzva), 16 GB RAM, GTX770. Egyedül, örömrepkedve tök faszán ment, szinten minden csutkára húzva.
De ha mondjuk egy komoly csatában vettem volna részt, ahol mondjuk több 100 földi egység mozog, füstöl még az Isten nyila is és repked több tucat légi jármű... nos szerintem lett volna olyan -1 FPS-em, és a probléma az, hogy a mostani cuccal sem lenne eget verően több, szerintem. -
#24902 Az a vicces ahogy az ED admin reagál ugyanerre a kérdésre facebookon, egyszerűen belinkeli a hivatalos minimum és ajánlott rendszerkonfigot. Szóval ezek szerint egy Core i3 2.8GHz-en 8 GB Rammal, nVidia GTX 770 vagy ATI R9 280X kártyán ennek futnia kell (minimum konfig).
A várható fps-re nem válaszolt -
#24901 Szerintem nincs az a hardver amin ez a fos normálisan futna. Nem repültem már több mint egy éve. A Javelint is minek vettem meg, nem is értem :) Lehet inkább elpasszolom az egész cuccot, aztán baxódjanak meg :) Tavaly vettem egy RX480-as, 8GB-os VGA-t, na mondom majd most szétrepülök mindent. Erre a max. fps-em majdnem duplája lett, a min. meg ugyanannyi. Vagyis Batumi mellet pl. a város fölött kemény 20fps. Hát mondom gratulálok :)