36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • PhantomAss
  • wolfhgb
    Már meg is van, megy is szépen. :) kinguinrol vettem én is a gazellát olcso pénzért, megy azóta is gond nélkül.
  • Solt
    Köszönjük!
  • feca1229
    Én egyszer a pingvinen vettem egy modult, nem jártam rendesen körbe a témát, a többiek azt mondták, hogy a pinguinrol rizikós rendelni, mert sok a lopott játék, persze van normál legális dolog is ott. Nekem az a modul mükődik igy nincs vele gondom. Valahol le van irva a DCSen, hogy melyik oldalról lehet venni az EDen kivül. Ha teheted vedd meg fasza repcsi
  • wolfhgb
    Korabban helytelenul irtam, nem ede akciozza 50% os an a viggent, hanem a heatblur, az oldalan. Szerintetek az ott vett modul megy az edes worldel? Mert az oldalukon nem igazan talalok erre vonatkozo infot es ugy nem akarom megvenni, h nem biztos.
  • molnibalage83
    Remélem ez elfér itt.
    Többekkel együtt kibővítettük a régi HT összefoglalót. A régi mai szemmel vicces, ez kicsit hosszabb lett. Majdnem 800 oldalt. Remélem találtok benne érdekes részeket.

B
  • feca1229
    Én is valami akcióban vettem. Teljes átat talán a
    Tomcat-ért fizetnék. Fasza..fasza de teljes árát azt nem éri meg a Viggen, de ez csak a véleményem. Bár ki hogy érzi. Én már sajnálnék annyi pénzt kiadni érte.
  • wolfhgb
    En meg ilyen soher vagyok, h mindig megvarom amig felaron, kb hibajavitva meg tudom venni fel evre ra, miutan megjelent.
  • feca1229
    Hát igen, karácsonykor már olcsó a "karácsonyfa" :-)
    Én már régebben megvettem, nagyon jó gép!
  • wolfhgb
    50% os viggen akcio lesz edenel karira, aki esetleg nem tudja mivel lepje meg szeretteit, h aztan elkerje toluk, mert azt sem tudjak mit kaptak! :)
  • wolfhgb
    Pont a vorpx az a progi, ami jo jo, de mire! :)
  • Paladin
    Léteznek "külsős" VR megoldások, mint a Vorpx, de nem megy mindennel, és nem mindig jól működnek. Úgy látom gyors guglizás után, hogy a Falcon 4 -hez nem jó sajnos.
  • Pitti
    Tényleg nagyon jól hangzik. Viszont egyetértek azzal, hogy aki kipróbálta VR-ban a repülést, az nem akar többet máshogy. És ez csak jobb lesz mert a mostani HMD-k felbontása még kevés a tökéleteshez. Én 10 éve abbahagytam a repülő szimulátorozást, de miután megláttam oculusban, újra értelmet nyert ...hatalmas élmény:)

Utoljára szerkesztette: Pitti, 2017.12.18. 19:20:45
  • wolfhgb
    Elcsabulok! :) Sajnos csak segedprogival lehetne max imitalni a 3d megjelenitest a Hmd ben, de az eleg gagyi hatast ad egy vr re felkeszitett progihoz kepest, tovabba a fejkovetes sem 100 as veluk, igy nem is hasznalja epeszu vr tulaj.
  • VO101Tom
    Értem. Köszi.
  • Solt
    Nem olyan mint a 3D TV... kell hozzá az adott HMD futtatási környezete, ezt be kell építeni az adott játékba. Egyelőre nincs ilyen közös API, szóval ha csak a két nagyot vesszük, támogatni kell külön az Oculus-t, külön a Steam VR-t.
  • VO101Tom
    Ami DCS után nagyon furcsa lenne még, a térképek mérete. Balkán pl Szicíliától Taszárig meg van csinálva, Teljes Koreai félsziget Japán partjaitól Kínai határig, Izraeli térkép a Nílustól Szíriáig. Hatalmasak. Ja, amit nem mondtam, az Ostsee, az meg konkrétan 900x750km -es tékép Észak Németország és környéke, de olyan kidolgozással ami már eléggé a technológia határait feszegeti (online pl nem is működik még, csak offline tudják a gépek futtatni, és még az én gépemen is 30 fps van talajon. Felszállás után már jó, stabil 60 megvan. De beszarás mennyire pontos, akik Gripenesek kint voltak Svédeknél tanulni, mondták, hogy olyan dolgok nem stimmelnek, hogy egyik másik hangárnak mi a színe, de maga a reptér, környező falvak is mind teljesen jól kidolgozott és felismerhető. Mondjuk nem csoda, a repterek google map alapján lettek egyenként lemodellezve.
    Egyetlen hátránya az Ostsee-nek a borzalmas gépigény. TomCatz állítólag éjjel nappal ezt optimalizálja, most ki is jött valami WIP hadjárat már hozzá, de ezen még sok meló van. Viszont he elkészül, akkor ez lesz a top.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.18. 17:13:48
  • VO101Tom
    Fórumon nem nagyon olvastam róla, előbb vagy utóbb biztos lesz, mert az sokkal egyszerűbb mint építeni egy kabint, és mégis az a jövő.
    Nekem nincs OR, ezért kérdezem, amihez nincs hivatalos VR támogatás az el sem indul rajta? Tehát nem olyan, mint anno volt a 3D TV és társai, hogy a nem támogatott progi is futhat rajta, csak nincs rá garancia, hogy problémamentes?
  • wolfhgb
    Koszi Tom, ez tenyleg eleg kimerito volt es felcsigazo, kar, h kozben kaptam infot arrol, h nincs vr tamogatas benne, ez kicsit elkedvetlenitett, nagyon megszoktam mar a feeleng jet, de ha fellovom megis, mindenkepp megfogadom a hasznos tanacsaid. Esetleg arrol nem tudsz valamit, h terveznek e hozza valami vr tamogatast a jovoben?
  • VO101Tom
    Maga a BMS program az ingyenes, de feltelepítéskor ellenőrzi, hogy az eredeti Falcon 4.0 a gépen van-e.
    Azt a Steamen is meg lehet venni, pl itt: Falcon 4.0 - 6.99Euro. Ezt fel kell tenni, és installálva kell maradni a gépen. Párszáz mega csak, de minden BMS install vagy indítás ellenőrzi, hogy fent van-e. Szerencsére nem túl nagy.

Minden mást, új térképeket és gépeket, grafikai és egyébb moddolásokat, még magát a BMS programot is ingyen lehet letölteni a BMS weblapról (fórumról).

Pár dolog, amit azért még jó tudni előre:
    A BMS weblapon a regelés időt vesz igénybe, mert mindenkit külön engedélyez az admin (vannak akik ki vannak tiltva onnan, hosszú történet, lényeg, hogy nem automatikus a regelés). Csekkold, hogy a BMS válasz-mailt nehogy Spam-ba tegye a levelező progi. Ha kaptál accountot, akkor legalább a "Just saying hello" topikba írj egy Hello-t, különben inaktivitás miatt törlik az accountot, már volt akinek ezzel kellett retkelnie. Olvasd el pontosan, hogy mik a feltételek, ne csak gépesen nyomj rá, hogy "ok, ok, lapozzunk".

A BMS kifejezetten F-16 szimulátor, Block52-ig vannak benne gépek. Ennek a részletessége valami elképesztő, de minden más repülőgép, amibe esetleg be lehet ülni, az is 99%-ban az F-16 avionikát, műszerezettségét, szoftverét használja, akkor is ha a kabin 3D esetleg egész szépen meg van csinálva (F-15, F-18, Harrier, Tornado, Viggen, satöbbik). Flight modellben pontosak, fegyverzetben a típusra jellemző fegyvereket tudja vinni, F-18 tud hordozóról üzemelni, Harrier tud lebegni pl, ilyenek meg vannak csinálva, de MFD-k szoftvere (ha van benne) pl tök ugyanaz, radar típusa és képessége (ha van benne) ugyanaz, ha valamit nem tud (radar, datalink, stb) azt itt sem tudja, tehát törölni az F-16 képességeiből lehet, csak hozzáadni nagyon macerás. Lehetőségekhez képest funkcionálisak jók egy hadjáratban, de egyértelműen az F-16 az, amivel a feladatok nagy részét repülni érdemes. Esetleg az F-18, az kicsit kiemelkedik a többi gép közül, FM-jére is több időt fordítottak, mint általában.

Térképekben két nagy csoportot kell megkülönböztetni, illetve hármat. Vannak a WIP térképek, amik adnak egy kidolgozott tájat, rajta repterekkel, lehet benne küldetéseket csinálni és repkedni, de ennyi, nincs benne hadjárat, és csak olyan feladatot repülhetsz amit te raksz össze. A másik csoport amihez működő önálló dinamikus hadjárat van, egyértelműen ez a BMS másik legnagyobb erőssége, ez annyira kidolgozott, és olyan komplex módon tudja az AI a hadjáratot vezetni, amire nincs máshol példa. PvP kampányok alapja is ez. Ebből is van már pár letölthető térkép, Norvégia-Svédország a Nordic, vagy Görög-Török térképen az Ikarosz. Szépek és érdekesek, de ezek csak offline vagy házi kampányban használhatóak. A harmadik csoport, amin a dinamikus hadjáratok mellett PvP hadjáratok is mennek, ebből három van, az alap Korea térkép a Red Flag-hoz, Sinai térkép az Izrael-Egyiptomi háborúhoz (egy nagyon részletesen kidoglozott, Izraeli F-16 variációkat is kapott) és Balkán a NATO-Szerb összecsapásokhoz.

Nagyjából ennyit kezdésnek, ha fel akarod tenni akkor BMS topikban kérdezz rá, az install sem szokványos, van pár technikai dolog amit még tudni kell, de azzal már nem akarnám ezt a topikot telespammolni.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.12.18. 15:19:06
  • wolfhgb
    Mert itt szoktam csak irkálni, ha meg oda irok a dcs vel kapcsolatos osszehasonlítást, akkor ide hajtanak biztos. :)
  • z0ty4
    miért nem itt teszed fel a kérdést?
  • wolfhgb
    Ja meg valami, oculussal vr ben hasznalhato?
  • wolfhgb
    Egy kis off, de biztos itt is hasznalja valaki, ezert tudhat segiteni. A bms falcont meg nem hasznaltam, de gondoltam kiproszalom, sokan mindig azzal peldaloznak, h bezzeg annal. Na szoval, hol lehet beszerezni a progit, ott is vannak kulombozo gepek, amit ott is kulon kell megvasarolni, mint a dcs nel? Kb ennyi lenne a kerdesem, tovabba, a velemenyetek kernem ki, h miben ugyesebb es miben rosszabb esetleg a dcs nel, koszi elore is a valaszokat.
  • repvez
    Csak ilyenkor mindig azt nem tudom, hogy ha az A-10-el már lehet GBU-kat hajugálni akkor az F-18-al miért nem, vagy a Harrierrel?
    Vagy ha sokkal fejlettebb lesz a Hornetben akkor az alapvetően ugyan arra az elven müködö többi gép ius megkapja e azt a fejlesztést vagy megint csak egy tipus lesz ?

Mert mint irtam igy mindig csak az a gép lesz a legjobb amivel utolsónak végeznek, a többit nem hozzák fel ugyan arra a szintre, elég csak a 3d kapcsolható kabinra vagy az FM-re gondolni. Minden ilyen eltérés kiegyenlitetlen helyzetet okoz a játékban.Mert mig az egyiknek csak két bill kombó valami addig a másiknak 8-10 kapcsoló vagy épp a jegesedés vagy egyéb környezeti dolgok is hátráltatják mert a későbbi modulban már azzal is számol.

A multkori videonál is erre akartam kilyukadni, hogy egy egységes modul rendszernek kéne lennie és nem gépekhez kötött tulajdonságoknak
  • LeonSilver
    Ismerve EDét elég erősen meglepődnék, ha 2018 januárjában ebből lenne valami.
    Megboldogult és nagyon imádott nagymamám mindig azt mondta, hogy a legszegényebb az, aki még ígérni sem tud...

Az F-18-at is úgy várják, mint a messiást (alapvetően én is), csak azt felejtik el sokan, hogy amikor kijön, akkor a butafegyvereken kívül semmi sem fog működni ergo egy ótvar lesz jó sokáig.
  • VO101Tom
    Én csak azt látom amit Wags ír. A nyári térkép készen van, speedtree integrálás kell a többi évszakra (ami nagyon időigényes), és a játékban lévő több száz küldetést dolgozzák át, hogy az új fákkal hibamentes legyen. Textúrázást pl nem is említi.

Ahogy Solt mondja, szoftverfejlesztésben biztosat akkor lehet mondani, amikor az utolsó compile után sincs benne hiba. Addig max arról lehet beszélni, mit szeretnének vagy remélnek, hogy hogyan lesz.
  • beci43
    Megtaláltam,köszi!
  • Solt
    Játékfejlesztésben dátumot ígérgetni szerintem is csak akkor lehet, ha már készen vannak... addig elég nagy öngól tud belőle eszkalálódni! :)
  • krisztian005
    Ja, de ha a nyári map kész, nem értem miért kéne a speedtree-t a többi maphoz külön, elég lenne csak a texturázást, esetleg akkor ha a nyári -téli fák különböznek pl nincs télen levél.
  • VO101Tom
    Igen, és Speedtree integrálás, ami meg programozás meló és nagyon sok mindent jelenthet. Jelentheti a fák elosztását a térképen, melyik területekre pakolja be véletlenszerűen, hol legyenek fixen lerakott fák, jelentheti az ütközésmodell átdolgozását is, ami megint qrva nagy meló. A linkelt video is nagyon receg még, főleg ott látni ahol a kabin mellett közvetlen mennek a fák, hogy nem folyamatos, sima a mozgás még.

Ha csak textúrázás van, abban tényleg nincs sok hibalehetőség, az inkább csak időigényes.
  • PhantomAss
    Fb-on olvastam, sajna mobilról nem tudok linkelni. Ha rákeresel tuti megtalálod.
  • krisztian005
    A facebookon irták.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

DCS World 2.5 News Update

Work is going well with the updated Caucasus map and the summer map is ready to go! However, there is still work to do on the Spring, Autumn, and Winter maps. Much of this revolves around integration of the new SpeedTree tech. This is a rather time consuming process and is not just a case of just dropping in new tech.

Additionally, a lot of work continues on updating the hundreds of missions and campaigns that need to be adjusted for the map changes. This primarily entails moving units and their routes out of the many new forested areas on the map. We want this move to DCS World 2.5 to be as bug-free as possible.

Finally, we have the holiday season fast approaching, and we need to give our staff time with their loved ones.

Given this, we will be releasing DCS World 2.5 by late-January 2018. This is not an estimate, this is a promise.

In order to avoid confusion and any update issues, DCS World 2.5 will be released as a new download. The current Open Beta will be updated to DCS World 2.5, the Open Alpha will be removed, and DCS World 1.5 will remain but be unsupported.

Movement of DCS World 2.5 would then soon follow to Steam.

Thanks,
    Matt “Wags” Wagner
    Eagle Dynamic SA, Senior Producer

VO101Tom azt irják a map nyári verziója kész a többi évszaknál kell már csak csinálni, gondolom ez már csak texturázást jelent, és már a többi évszakról is jelentek meg képek, ez a video is téli mapon jelent meg, ténleg nem lehet sok hátra.
  • repvez
    mintha ez szempont lenne ED-énél , hogy mennyire sikerül bugmentesen mikor simán kiadnak és pénzt kérnek el egy alfa stádiumba lévő progiért is
  • VO101Tom

Nem is lehet ezt így előre megmondani. Olyat lehet, hogy ahogy áll, úgy kiadják, de akkor meg bugos maradhat.
  • beci43
    Be tudnád linkelni?Nem találom.
  • Solt
    This is not an estimate, this is a promise.

Térjünk erre vissza a nyár közepén! :D
  • PhantomAss
    DCS hírek:
    We will be releasing DCS World 2.5 by late-January 2018. This is not an estimate, this is a promise.
    In order to avoid confusion and any update issues, DCS World 2.5 will be released as a new download. The current Open Beta will be updated to DCS World 2.5, the Open Alpha will be removed, and DCS World 1.5 will remain but be unsupported.

Szóval a 2.5 verzió 2108 január végén fog megjelenni. Ez nem becslés hanem ígéret :D
    Ez a verzió külön letöltésként lesz elérhető.
  • wolfhgb
    Meglattam, update utan ivan mar tudja mennyi uzemanyaggal felszallokepes a madar a jobb palyarol! :)
  • wolfhgb
    Meglatjuk! :)