36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Papa01 #25821
    A szakma szépségei...
  • Fehercsoki
    Várható hogy lesz mostanában leárazás, vagy nyugodtan megvehetem a Huey-t?
  • LeonSilver
    Én meg a Harriert próbáltam direkt. Fa (teteje) - tűzgolyó - nagy semmi. Ha lesz kedvem a sok kretén után, akkor majd este megnézem megint.
  • Fehercsoki
    Én csak a 2 ingyenes repülőt próbáltam, de azok is ilyenek, persze egy idő után fel is robbannak.
  • sure
    Az, hogy a fának nem történik semmi baja, ha repülőeszköz ütközik neki, bizonyára a Nemzetközi Favédő Szövetség (NeFaSz) közbenjárása miatt van.
  • sakkay
    Meg, hogy ezt a fa vitát cizelláljam-simán lehet olyat csinálni, ha lassan mész neki a fának helivel, hogy csak "eltaszít" a fa és vagy nem is lesz sérülés, vagy nem halálos. Az pl. pont élethű, ha egyes fák nem körvonalnál kezdődően léteznek'. Csak ezt éppen a játékos nem tudja, hogy éppen honnan. Már csak az ai-nek kell ugyanúgy nem tudni
  • sure
    ...de amúgy nem csak ütközés és bumm van, lehet azt finoman is

egy

két

hár
  • sure
    Nem értem, mi köze a linkelt videónak a fáknak ütközéshez, a Su-25T sérülésmodellje mint olyan nem tűnt el teljesen.
    2 napja sincs még, hogy kinn van a 2.5, egyelőre mindenki csak kóstolgatja, majd jönnek szép lassan a videók, ahol a Kamovval nyírnak sövényt :P
  • VO101Tom
    A speedtree minden egyes fára külön tud hitboxot számolni, és ha normális algoritmus szerint dönti el, hogy mikor melyiket nézze, akkor igazán teljesítményromlás sincs miatta. Clodban minden egyes fára számol ütközést, ráadásul ott csak a fatörzs töri le a dolgokat (ott sem instant tűzgömb), a levelek, a lombozat széle nem okoznak bajt. Ebből a szempontból a DCS féle "levélhez érsz és tűzgömb" megoldása elég egyszerűnek hat, pedig a technológia már rég megvan egy pontosabb és realisztikusabb ütközésre.

Nem ismerem DCS belvilágát, de szerintem itt azért használják mégis a teljes lombot, mert a fizikai behatások mellett itt számolni kell az elektromágneses és optikai hatással is, ahol viszont a teljes lombnak van szerepe, és valszeg csak egyszer számoltatnak speedtreevel és azt adják tovább mindhárom kalkulációhoz, hogy ezzel is spóroljanak. Ráadásul itt nem csak a saját gépedet kell figyelnie (és átküldeni netkóddal ha/amikor ütközöl), hanem a többiek pozícióját is ismerned kell a fegyverek, radarok maszkolása miatt kvázi valós időben. Online pvp-nél még lehet, hogy nem kalkulál mindent, csak lekéri az eredményt neten keresztül, de offline, AI ellen tuti, hogy mindent a saját gépnek kell számolnia. És ennek elég brutális teljesítményigénye lehet sok gép, sok jármű esetén.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.02.01. 22:36:16
  • repvez
    Hát ha az számodra magyarázat volt ám legyen ...
  • molnibalage83
    Repvez, te kicsit olyan vagy, mint a problémás megrendelő a melóban, amikor elmagyarázzuk neki, hogy mi a baj az ötletével és felvetésével...
    .. de a mi hibánk, hogy nem érti meg és még mi vagyunk a hülyék...
  • repvez
    Nem akarok méllyen bele menni, mert pár napja még nem is tudtad, hogy mi hogyan van a játékkal, most meg megint találtál egy témát amire elöhuzhatod a mantrád és egyből megokosodsz, hogy mit hogyan lenne jó ha megcsinálnák.

A lényeg ha 10 éve valami már müködik és nem csak a betonon, akkor elvárja az ember, hogy legalább ugyan olyan szinten de inkább feljavitva ugyan ugy tartalmazza a legujabb verzió is.
    Ezt hivják fejlesztésnek, azt nem , hogy kiveszünk olyan dolgot ami benne volt vagy csak egy részét és beteszunk olyat ami nem .
  • LeonSilver
    Nem értelek Balázs. Miért ne problémázhatnánk rajta?
  • wolfhgb
    Szent isten, egy ket napig nem nezek be es felforr a topik.
  • repvez
    Igen az volt a másik , de se a mirage, se a harrier se a többi külsős modulról nem láttam rendes fizikai bukfences leszállást vagy ha elkap egy oszlopot akkor bepördülne. Nekem nincsenek meg ezek a modulok, de YT-on se nagyon találni.
  • molnibalage83
    Akkor sorvezetőnek...

1. A reptér és a beton geometriája az sík, ezért tudja ezt számolni.

2. Na, akkor az erdő teteje legyen egy sík felület?

3. Na, ez nem lenne jó. Akkor minden fával egyénileg alakkal számoljon ütközést?

4. Akkor sorozatos ütközés legyen?

5. A beton a géphez képest kemény, a fa teteje nem és ruhalmas is, erre külön ütközési modell kell...

A fák mostani lényege az, hogy brutálisan átszabja a taktikai helyzetet. Blokkolja a LOS-t és a fegyveres rávezetést. Ehhez képest olyan dolgon problémáztok, mert ez csak helik esetén lényeges, vadászgépeknél nem.

Meg ez beta vagy mi, a fák esetén akkor rel v. alapján kell majd új ütközési modell. Első körben végre nagy szám, hogy van egy szim, ahol a fa nem átlátszó textúra...
  • sakkay
    Ka-50 most is ilyen. És ha robbanna akkor is marad utána váz vagy roncs..
  • repvez
    Azért mert a valóságban se tünik köddé a gép és ha már 10 évvel ezelött tudott ilyet
    Akkor ennél kevesebbel már nem igen éri be az embert, ez sem volt tökéletes, de még mindig jobb annál, hogy egy koccanás után tüzgömb vagy.

Megjegyzem, nem sokat játszottam, de azóta se gyakran látok se képen se videon más tipust sérülten repülni vagy leszállni amióta az uj world kijött és már nem FC vagy lomac
  • LeonSilver
    Ja, azért ez már haladás.
  • LeonSilver
    Hát... tudod Balázs, kinek mi a fontos.
  • molnibalage83
    Nekem ez huszadrangú. A taktikai kihatása és a generális vizuális hatás a lényeg. A valóságban is, ha kb. a fa csúcsának repült egy gép akkor ússze meg. Más esetben helóbelló. Kb. leszarom, hogy ottmarad a gép után roncs vagy sem. Ennyi erővel azon is lehetne rugózni, hogy miért nem szántasz be egy erdősávot... :)
  • PhantomAss
    nálam ez az útvonal a metashaders mappához:
    C:\Users\ a saját username\Saved Games\DCS\metashaders
    a saved games között van 3 dcs is nálam (open alpha, open beta, dcs), értelemszerűen a dátum szerinti legújabb az amit most felraktál.

Amúgy nekem nagyon tetszik a grafika, de sajnos sokkal kevesebb az fps. Ahol eddig megvolt a stabil 60 ott most inkább 40.
    De amikor próbaképp beültem a mig 21 take off quick missionbe akkor leesett az állam. A repedések a kifutón, a szemembe tűző nap, azok a fények, marha jó.
    Asszem a 8 giga ram kevés hozzá.
  • sakkay
    Ja vannak még gondok, de ami a legfőbb nem lát a radar, meg a lövészek sem. Csináltam tesztet. Ha egy-2 fa mélységű az erdősáv azon már néha tudnak indítani-de a vulkános' egység szinte biztos átlő. ez rendben is van. 3-4 sortól kezdve-tehát kb amikor már tényleg nem lehet látni már azok sem.. egy 20-30 m széles sávban dalolva lehet repkedni. NA ezzel már meg is nyílt az út a heli harcászathoz. JA, és volt, hogy egy egyedülálló fa levette mellel a rakétát-ez is tök jó! Ami pl. még necces, hogy az ai heli tudja melyik fa honnan van megcsinálva fizikailag, így néha keményen az erdőkét harmadában nyomja-de sebaj béta
  • LeonSilver
    Tudom, ne legyek telhetetlen - de ez a fa ütközéses dolog.... Nekimegyek a fának - azonnal robbanás úgy, hogy még roncs sincs. Ennyi erővel a falnak is mehetek vazze..
  • molnibalage83
    Kicsit optimalizáltam, így már jobb. Majd teszek fel képeket.
    Az viszont érthetetlen, hogy mit művel. Mission generatorral csináltam egyet reppenéshez, hogy ne legyen full üres a map. Lezuhanok, újra reppenés. 1 percig tölt, és most nem tavasz, hanem tél lett. Hozzá sem nyúltam semmihez. WTF..???
  • sakkay
    Pedig van
  • molnibalage83
    DoF-del külső nézetből a Szu-25T induló helyén 16-24 FPS...
    Kabinból 30-50, de ott nincs DoF.

Egyelőre nem látom a fantasztikus fejlődést..
  • LeonSilver
    Nekem is win10 Kezdem azt hinni, hogy nincs két egyforma DCS struktúra... :D
  • Ludowik
    Nekem a steam frissít megint valamit
  • macleody
    Ez kezd érdekes lenni. Nekem sincs a saved mappában metashaders. A bazar mappában van, de az csak 1.15MB. :)
    Win10
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2018.02.01. 20:02:04
  • molnibalage83
    Win7.

A korábbi DCS installok könyvtárai is megvoltak, a dátumon látszódott. A metashader könyvtár ma reggeli dátumozású volt. Az egyik régiebbi könyvtárban nem is volt ilyen.
  • LeonSilver
    Milyen win?
  • molnibalage83
    Fura, nekem sima DCS könyvtárban volt azon, ahol te írtad és 48 MB.
  • LeonSilver
    nem-nem! Nem az!

c:\Users\a neved\Saved Games\DCS.openbeta\metashaders\

55 mega
    Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2018.02.01. 19:29:31
  • molnibalage83
    Ok, csak én nem vagyok tag, így nem látok semmit. :)
    Nekem itt volt egy könyvtár 1,1 MB mérettel.
    D:\Games\DCS World\Bazar\shaders\
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.01. 19:11:45
  • LeonSilver
    Ja, bocs. EZ AZ, roszul írtam.
  • molnibalage83
    Hol kell ezt keresni? Vagy melyik FB csoportról van szó?
    Ebben nem látok ilyet.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.01. 19:06:49
  • beci43
    Köszi!
  • Solt
    Szia...

AIDA64 vagy Logitech Arx Control APP
  • beci43
    Szia Solt!A magok terhelését milyen progival méred?