36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Sidewinder
    Akkor úgy mondom, hogy a DCS-ből olyat használok csak, ami hivatalosan nem béta :D Openbeta-t soha nem tettem fel, nem is tervezem.
  • molnibalage83
    Hát igen, manapság a 8GB azért már nem annyira sok.
  • sure
    A 8 giga system RAM lesz szerintem nálad a szűk keresztmetszet, a pár másodperces beröccenés az az, amikor a Windows swappol.
    A 4 giga VRAM talán elég, ha csak full HD-ban tervezel (sztem sakkay kolléga VR-ben mért 5.5GB VRAM használatot, de majd kijavít, ha mégse)
  • LeonSilver
    Ámberök. Van valaki esetleg, aki keni-vágja ezt a Tacview cuccot?
  • sakkay
    Csináltam mindenféle mérést, 5,5 giga ramot(videókari) használ játék közben a gpú(húzva) olyan 60-70% a proci meg 40 körül. Magonként össze vissza használja, szóval van, hogy 2 95% a többi meg hol 10%, hol 40% de ez már elég jó. A fura, hogy tuning nélkül a GPU a komolyabb helyzetekben simán felugrott 99%-ra. Húzva soha.
  • sakkay
    bezony..minden dcs béta, de nem mindegyik az,hivatalosan.
  • molnibalage83
    Nekem is win7 van a gépemen, eszembe nem jutott frissíteni 10-re még akkor sem, ha akkor ingyért volt.

Halkan kérdezem mikor volt olyan DCS, ami nem beta...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.05. 14:10:19
  • molnibalage83
    A HUNAF-es egyik tagja által beposztolt beállítást kipróbáltam az F-15 quick missionben. Stabilan 50-60 FPS van, de időnként másodpercekre képes berecceni nézetváltáskor vagy csak úgy. Egyedül a sok FAB bomba robbanás Tu-22-ről és sok sok flare és füstnél esett az FPS.

A több másodperces bereccenés az, ami probléma lehet, bár HC módon repülve úgysem lesz external view. A játék kinézetre nekem bőven megfelelő, akár lentebb is vehetem a grafikát, de attól tartok, hogy nem a grafika szintje okozza a reccenést.
  • Sidewinder
    Nem szoktam semmiből sem olyat feltenni, ami nem kiforrott még, nem végleges változat. Egyszer hallgattam egy informatikus haveromra, hogy tegyünk windows 10-et a notebookomra. Már az elejétől kezdve győzködött, hogy jó lesz az fasza lesz az. Mondtam neki,hogy nem, nekem elég rá a win 7 mert a gépem nem a legújabb, lehet, hogy lesz belőle valami kellemetlenség( nem feltétlenül a gép kipurcanására gondolok). Ő meg csak győzködött, győzködött, végül a win 10 utolsó ingyenes napján felraktuk rá azt a csodát...
    Utána több hónappal meg több patch után még mindig szar volt a touchpad, és ami még zavaróbb, hogy egyszer a gépemről kellett volna zenét lejátszani, hangfalak és erősítő közbeiktatásával. De nem ment, mert amióta a buzi win 10 van rajta, azóta csak a saját hangszóróján jön ki hang. Bármit rádugsz, csak annyit érsz el, hogy onnantól nem jön már abból se hang, amíg rá van csatlakoztatva a füles, vagy a hangszóró. Erre felhívtam emberünket, hogy ezzel mi a fasz legyen, meg kéne oldani, mégis csak te vagy az informatikus... A válasza: "igen, tudom,hogy okoz valami hanghibát a win 10 de senkit nem ismerek,aki meg tudná oldani". Mit ne mondjak nagy élmény volt kimagyarázni egy orosz balerinának, hogy most bizony erre sem ő sem a társai nem fognak táncolni. Perszer a csaj sík ideg lett rám, és oroszul elmondott elég sok mindennek.A legszarabb az egészben,hogy csak annyit tudtam neki mondani, hogy: "igazad van". Mert pont nem érdekelte, hogy mi a hiba oka. Az egyetlen jó,hogy ez csak egy gyakorláson volt, nem egy éles bemutatójukon...
    Vagyis a saját bajomon tanultam meg, hogy inkább az esetleges rossz előérzetemre hallgassak, mint az informatikus haveromra. Tehát kiforrott végleges változatú programokat teszek csak a notebookra meg az asztali gépre is. Máig bánom,hogy hagytam magam akkor több hónap győzködés után rábeszélni, mert "ez jó lesz, hidd el" és tényleg kurva jó lett,ahogy a példa is mutatja...
    Úgyhogy mindenből kerülöm a nem végleges verziókat. Korábban a haver a win 8-ra is megpróbált rábeszélni, de akkor több eszem volt.
  • Solt
    Azt az NV driver csomag teszi fel...
  • Ludowik
    Nekem a steames leszedett open betaként először 9.8 gb majd másnap 12gb frissítést. ezután nyílt ki a multi is.A régiből átraktam a joy profilt meg ami kell festéseket és letöröltem a sima 1.58 at
    Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2018.02.04. 21:29:22
  • LeonSilver
    És tényleg
  • sakkay
    programfilok x86
  • LeonSilver
    Hol?
  • sakkay
    Mikor a dcs felment megjelent a gépemen a vulcanrt progi...szerintem legalábbis az rakta fel.
  • repvez
    engem csak egyvalami bosszant ebben a nagy telepitési mizériában, hogy sehol nincs leirva, hogy mennyi helyre van szüksége a játéknak vagy mennyit tölt le.
    A mai napot rááldoztam, hogy a steamen keresztül eltávolitottam a dcs-t ami már béta részre át volt állitva.A hirekben nagybetüvel szedve, hogy már elérhető a 2.5 ös verzió
    Majd megkeresve ujra a steamen rányomtam a telepitésre, ki is irta, hogy 47gb és egy kicsi szabad helyem van a célmeghajtón és még ezen felül töröltem plusz 3gb adatot, hogy ne legyen kicentizve.
    Elinditom a telepitést kiirja, hogy 15,5gb-ot tölt le, hát mondom hajrá a jó kis 15/0,9 mbites netemmel ellesz egy darabig vele.
    5 óra és egy kicsi elteltével kiirta, hogy játékra kész, széles vigyorral, mondom hadd lássuk hogy megy elinditol, már a logónál kiirja, hogy 1.5.8 majd hibával leáll. mondom jól alakul.
    Bementem a menübe telmészetesen nem volt bétán már a fül, átálitva megtalálja a frissitést kiirja ,hogy 8,9gb amit töltene , de nincs elég helye viszont a célhelyen még 17,3gb szabad hely van.
    Végül is elcsesztem egy egész napot és ugyan ott tartok mint elötte és ugyan ugy nem tudom, hogy mennyi helyre lenne szügsége az alap dcs world-nek DLC-k nélkül, ha 51gb nem volt elég hozzá.
  • Ludowik
    Ez hiba a kabin tetőn piros pötty van. Jobb felfelé.
  • molnibalage83
    Az F-15C HUD-ján van egy zöld pötty. Mi a funkciója?
  • sakkay
    pedig nem rossz ötlet
  • Solt
  • VO101Tom
    Egyik ismerős próbálkozott vele még régi il2 alatt, hogy Stuka hátsó lövészt farag az asszonyból, de anno a kapcsolatuk még nem volt elég érett ehhez
  • sakkay
    A videókarit az msi afterburnerrel igazából úgy lehet tuningolni, hogy feszt is adsz hozzá amikor már fagy a kártya anélkül? Tehát ha mondjuk sima core és memory clock +100 után fagy akkor adjak rá core voltagot mint a proci húzásnál?
  • sakkay
    Köszönöm. Még a mérnök barátnőmet is érdekelte-pedig amúgy nagyon nem szereti a szimeket...nem is értem miért
  • VO101Tom
    Valszeg hitbox hiba lehet az alagútban (pl rossz illesztés, vagy teljesen elfelejtették), vagy a hitboxok ellenőrzésének a sűrűsége kevés és pont átcsusszant. A tank a föld alatt találja magát, ahonnan a fizikai modell azonnal kitolja a felszínre. Ha elég mélyen van, akkor szép nagy lehet a gyorsulás. Amikor földet ér, ott is látszik, hogy eltűnik a talajban, majd visszapattog. Valszeg azért nem "terem" automatikusan a felszínre, mert ezzel a rendszerrel sokkal élethűbb a mozgás amikor csak kicsit süpped valami a talajba. De én csak tippelek
  • sakkay
    Hát ez hatalmas!!!!!

De hogyan lehet ez, mi lehet a magyarázat???
  • molnibalage83
    Nem repültem. F-15-ön kívül semmivel nem repültem, a DCS-ben soha nem tanultam meg az AG harcászatot. Az A-10C nem érdekelt repteljesítménye miatt és amikor még tanulni próbáltam vele, akkor valódi multirole szuperszonikus gép nem volt.

A Szu-25T sem érdekel pont emiatt, nem vonz a típus.
  • molnibalage83
    Triggerekre gondoltam, objectivekre, amire a front változása szerint reagálnak a földi csapatok, programozottan félig radomizálva érkező erősítések, ilyesmik.
  • VO101Tom
    @Fürtös. A dinamikus az, amikor más történik akkor is, ha újrakezded az egészet. Ha két kimenet között dönt, hogy a következő küldi A vagy B, de A és B is ugyanaz minden esetben, az nem dinamikus hadjárat, az egy ügyesen szkriptelt, statikus küldetések egymás után.

@Balázs, Falcon féle megoldást ne is akarj. Már CloD-os komplett repülőszázadok is próbálkoztak ezzel, akik CloD alatt saját szervert futtattak, évek óta volt saját hadjáratuk, még webes felületű angol radar rendszert is kifejlesztettek, szóval értenek hozzá. Itt nem lényeges okok miatt váltottak DCS-re, azóta szidják, hogy "azzal a szarral nem lehet egy normális küldetést csinálni". Illetve lehet, de nem tudod sciptelni, programozni olyan szabadon mint a CloD-ot. És még a CloD-ban sincs dinamikus hadjárat (még). Nem tudom mire számítasz DCS-ben, de csak egyszerű triggerekkel, egymásra épülő küldetésekkel tudsz dolgozni, komolyabban programozni nem lehet.
  • Fürtös
    Repülted a gyári Su25T kampányt? Elég dinamikus szerintem, mindig aszerint kapod a következő feladatot ahogy az előzőt teljesited.
    Pl: Meg kell akadályozni az ellenséges előretörést, ha sikerül akkor a következő feladat az ellentámadás, ha nem akkora saját reptér védelme az előrenyomuló ellenségtől.
    Kell ennél dinamikusabb?
  • molnibalage83
    Eddig kb. az FPS-t próbáltam belőni és feltettem az FC3-at és A-10C-t, hogy az effektekkel is lássam majd az FPS-t, de nem repültem.

Kinézetra bőven jó, főleg, hogy elég stabil az FPS. A mission editort kellene olyan szinten megismerni, hogy dinamikus hosszú hadjáratszerűségeket lehessen heggeszteni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.02.04. 12:27:46
  • LeonSilver
    BESZAROK!!!!!!!!!!!!!!!! VÉGRE!!!!!!!!!!! (végre beszarok :D )

Megcsinálták az embrake funkciót, most megint működik :)
  • beci43

Enyhe bug a játékban...
  • sakkay
    Amúgy hogy tetszik? Mivel repültél eddig?
  • molnibalage83
    Nem idegesítem magam.
  • Fürtös
    Miért nem mész te inkább a falconnal repkedni?
    Az neked való.
    Én nem értem mi a francért idegesíted itt magad :D
  • sakkay
  • hhelikopter
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a „Mission Editor” ba tudok-e olyan beállítást készíteni pl. egy helikopter esetében, hogy egy 30 km –es körzetben őrjáratozzon. Próbáltam a „waypont” –tal de egy 2-3 perc után az ellenséges gépek elhagyják a körzetet.

Köszi a választ!
  • LeonSilver
  • sakkay
    Szerintem nem vagyunk messze ettől. Annyira dinamikusan változik a széljárás a kémények füstje alapján,hogy kezdem azt hinni, hogy akár ez is jöhet
  • LeonSilver
    Azt mondjátok meg, hogy milyen cuccot használjak, hogy a tecsődön is úgy nézzen ki a mozi, amilyen a gépen.
    A Corel Video Studiot X10-et használom, de a feltöltöttm cucc közel sem olyan, mint amit felevszek. A tököm már kivan az egésszel.
    Ezekkel a beállításokkal csinálom, de egy ótva, amikor feltöltöm.... :/

MPEG-4 Files
    24 bits, 1920 x 1080, 59.94 fps
    Frame-based
    H.264 High Profile Video: 65000 Kbps
    48000 Hz, 16 Bit, Stereo
    MPEG AAC Audio: 192 Kbps