Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Szintet léptek a VR headsetek a Varjónál
www.pumaszallas.hu
www.smart-bus.hu
Nekem ez volt a bajom akkor is, amikor az F14 vagy a hordozójuk részletességét nézem, de ugyanezt látom Normandia térképen is a tankokkal, házakkal. A 3D artistnak fingja sincs arról, hogy mikor kell azt mondani, hogy "leállok, ez már fölöslegesen részletes".
@Solt. A DX12 nagyon fasza lenne, de ha ebből pár éven belül működő engine-t akarnának, akkor a 2.1-nek már rég ezeket kellene tesztelnie. De egyenlőre az új anyagok és fények elviszik a fejlesztés és a drága fps nagy részét. Az 1.5 elvileg egy "régi és lassú" engine, de nekem 120-150 fps-t tud a mostani gépem csuklás nélkül, míg 2.1-nél meg az van, amit már Sakkayval itt tesztelgettünk pár hete. Stabil 60 fps, de akad, vagy pl a legutolsó patch óta már nem akad, cserébe úgy néz ki, mint a régi il2 :/ (most látom, a screenshoton a 60 fps sincs meg, fasza)
@levy. Igen, erre valók a fejlesztői utasítások, poligon számok, textúra méretekkel, de látszólag ED itt bedobta a gyeplőt a lovak közé, kizártnak tartom, hogy olyan szimulátoros környezetben, ahol így fog kinézni a hordozó és ilyen lesz az F-14 (mindegyiket a Heatblurosok csinálják) normálisan fusson akkor, amikor a PC-nek számolnia kell a szimuláció rengeteg más elemét is. Ez egyszerűen nem mai PC-re való akkor, amikor egy 80x120 km-es Normandia térképet nem tudnak normálisan megcsinálni. Lehet, hogy a rengeteg fa az oka, de akiknek megvan Normandia, azok is panaszkodnak, hoyg az utolsó pár patch óta nem fut olyan jól mint előtte.
@krisztian. Akkor innentől az animációkat is tárolni és kezelni kell, megint nem kevés adatról beszélünk, ami a processzortól folyamatos munkavégzést igényel. A probléma sosem abból van, hogy lehet-e találni olyan helyzetet, amikor esetleg nem lenne vele gond. nyílt víz közepén, offline, ellenfelek nélkül ha csak egy gép mozog a fedélzeten, stb stb. A gond az, hogy a júzer, aki fizet a modulért, azt bárhogy, bármikor használni akarja. Ugyanez a baj -Sakkay, most ne figyelj ide :) - a fák ütközésmodelljével is. Nem az a gond, ha belerepül egy gép, és annak a szárnya letörik, ez qrva szépen néz ki a demo videókon is. Az a baj, amikor majd online egy egész köteléket vezet valaki az erdőbe, a többiek meg majd pislognak, hogy miért állt meg a játék. A probléma mindig akkor jön elő, amikor a szarul kitalált, de éppen még elfutó elemeket hirtelen 10x 20x kell a programnak számolnia, akkor jön a recegés, akadás vagy fagyás - a probléma mértékétől függően.
@repvez. Pedig az lesz itt is. Az animációkkal a legnagyobb baj az átvezetések. Az, hogy a katona sétál vagy fut, az egyszerű. Az a nehéz (pontosabban rengeteg variációt kell letárolni), hogy hogyan kombinálja ezeket a mozgásokat. Futásból hogy lassít sétálásra. Fekvésből hogyan kezd futni, vagy épp fordítva, mi történik, ha futás közben hasravágod magad? Ezeket nagyon bonyolult élethűen kezelni, és bár az Armában tényleg néha érdekesen mozognak, szerintem még mindig a jobbak közt van. Unreal engine tud olyat, hogy neked csak a főbb mozgásokat kell hozzáadnod, és az animációs blueprintek közt kiszámolja az átvezetést is (hol szebb, hogy gagyibb, de ez van), de az megint nem repszim jellegű szoftver, ott van idő ezekre is.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.06.20. 13:03:11
www.pumaszallas.hu
<#alien>#alien>
Eddig csak azt hittem, hogy szimplán szokásos ede baromság. De most elgondolkodtam, hogy vagy tudnak valamit a közeljövőben hardver\szoftver vonalon, vagy ők értek el komoly teljesítmény emelkedést a 2.x kísérleti verzióján. Ezt viszont, az eddig látott Normandia repülésim során nem látom sehol sem<#fejvakaras>#fejvakaras>..de valami van az biztos.
Tavalyi cikk.
Ha nyilt vizen lessz a hordozó szerintem nem lessz gond, amennyi poligont meg texturát használnak most a városokhoz, földi egységekhez, civil forgalomhoz összességében szerintem ez sem lessz több, a gond akkor lessz ha egy partközeli város mellett lessz majd a hordozó.
DE tényleg ez már tul sok egy szimbe, még egy FPS-be se csinálják meg ilyen részletesen , mert ott sincs idő nézegetni a másikat.
Az egyik commentnél kérdezik is, hogy az órája működni fog e a csávónak :)
Kíváncsi leszek hogyan lesz ez megoldva, hogy az ajánlott min config ne a NASA pályaszámítgató számítógépe legyen...
Egyébként tök logikus, olyan részére tegyünk a játéknak potenciális beszaggató elemeket(abból is jó sokat), ahol tényleg semmilyen finom mozdulatokat nem kell csinálni a géppel :-)
(Sajnos inkább az az érzésem ,hogy a cégnél a jobb kéz nem tudja mit csinál a bal.)
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.06.20. 08:52:24
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Tegnap óta nézegetem ezt a szutykot. Szép tényleg, letettem a hajamat tőle, de hogy egy szimbe nem kell ilyen részletes faszi, az hótziher.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Szerintem ezek a háttérben reszelgetnek valami Low-Level API-t... vagy Vulcan-t, vagy DX12-t. Másképpen nem tudom elképzelni, hogy miképpen akarják ezeket működésre bírni! :)
www.smart-bus.hu
https://www.facebook.com/heatblur/photos/pcb.734071483447139/734070386780582/?type=3&theater
Azt írják, hogy ez a játékba kerülő végleges modell! És azt ígérik (!), hogy nem fogja kinyírni a PC-t. Javaslom lapozzatok a wireframe nézetig, az többet mond ezer szónál :)
Komolyan mondom ezek nem normálisak. A textúra festő és a 3D modellező remek munkát végzett, gyönyörű és részletes a modell, de ilyet nem szabad játékba tenni, ez nem real time renderhez van, ahol ezen kívül még egy komplett repülőszimulátort kell(ene) valós időben számolgatni. Lefogadom ez az egy figura több polygont tartalmaz, mint clodban egy teljes külső modell (ez mondjuk a TFS-nek csak jó, amíg a DCS normális futtatására a PC-s piac felső fél százaléka lesz képes, addig nem lesz sok gond a konkurenciával <#alien>#alien>).
www.pumaszallas.hu
Meg hát olyan bolt a világon nincs, ahol minden vásárló mindig mindennel elégedett.
Ez a kander ez nagyon gagyi.. be kellene záratni a rákba.
Erről a Bestmarktról vagy Hardeverkerről is vannak negatív vélemények, de csak komolyabb bolt mint ez a Kander.hu! Végül is a netes vásárlás valamilyen szinten lutri, csak hát ugye nem mindegy, hogy egy 3000 ft-os pendrive-al basznak át vagy egy 86.000 video kártyával. Utánvétes lesz a vásárlás, persze ez csak úgy is akkor fog kiderülni, hogy jó ha már használom!
Minden esetre azért nem árt tájékozódni mielőtt rendel az ember a netről.
El tudják olvasni ezeket az értékeléseket. Akkor miért vásárolnak ott? Komolyan mondom bakker, ennyire ostobák.. Húúúúúúú 2e ft-al olcsóbb, mint a izéné.. Közben meg halálra szopatják őket.
www.pumaszallas.hu
Ezt rendeltem meg aránylag jókat írnak a kártyáról, gondolom nem okoz majd csalódást. Eddig egy Radeon HD6870 kártyám volt, aránylag jól ment, persze a DCSben komoly kompromisszumok kellettek de a Clodhoz nagyon jó volt, persze a fehér csíkok megvoltak. Meg öreg is volt már szegény.
Utoljára szerkesztette: feca1229, 2017.06.18. 21:26:03
Igen azt láttam, hogy érkezik de egy-két hét nem probléma, csak tuti legyen, hogy rendeben minden és ha mégis van valami gond akkor tudjak hova menni vele.
Megnézem a többi boltban is amit ajánlottál.
Köszönöm még egyszer a gyors választ!
Ipon, PCX, Aqua, Merlinhardver... ha itt nem találsz kedvedre valót, akkor esetleg PH-n Gianni... Az első linken lévőt csak akkor, ha kalandos kedvedben vagy... rendeld meg, de csak akkor vedd át, ha tényleg 6GB-s!
www.smart-bus.hu
ez lenne tudom, hogy kurva drága, de kell egy video kártya
https://www.bestmarkt.hu/kfa2-geforce-gtx-1060-oc-6gb-gddr5-videokartya-p336108
ez pedig a másik lenne pár ezer köztük a különbség csak nem akarok a pénzem után futni ha valami nem úgy sikerül.
www.smart-bus.hu
Van valakinek infója vagy tapasztalata a Kander.hu webáruházról? Kinéztem egy videókarit nem olcsó, és irtak róluk hideget meleget. Kicsit tanácstalan vagyok. A másik bolt a Bestmarkt.hu ez nekem biztosabbnak tűnik itt kb.5-6 ezerrel drágább a motyó.
www.pumaszallas.hu
Ismeri valaki vagy használ valaki ilyen külső hangkártyát?
Úgy tűnik, hogy eldobta magát az X-FI (SB0550) és kell helyette valami. Az alaplapi VIA egy ótvar, szóval az nem játszik :D
Egy Creative Sound Blaster X-Fi HD nevű kütyüt néztem, csak nem tudom, hogy ez az USB csatlakozás mennyire terheli a gépet.
Mert ugye a belső, jó hangkarik egyik legfontosabb tulajdonsága a jó hang mellett az, hogy jelentős terhet vesz le a proci válláról.
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.06.17. 22:11:35
www.pumaszallas.hu
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.06.17. 21:46:59
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
Ha már fingottál,kár összeszorítani a segged!
ÉS abba androidos mobilt téve és a trinusVR nevű programot rátelepitve a PC-re meg a mobilra .Ez a program emulálja a VIVE vagy az occulus szemcsit igy a steamVR felismeri és kiküldi a képet a telefon kijelzőjére.
Ebből is látszik, hogy minél nagyobb felbontású telefon kijelzőre lesz szükség. Én csak egy FHD kijelzéssel próbálkozok.
Elönyök:
Olcsó
kiprobáláshoz pont megfelel
ha nem jön be nem áll benne sok pénz
Hátrány
képfrissités alacsony
térérzet van,de Nincs az a ottvagyok érzés
kiegészitő fejkövető nem árt, mert a telefoné elmászik
kicsi FOV
Még én is csak most probálgatom, mit lehet kihozni belőle, mert egy kicsit talán a FOV-val kéne játszadoznom, hogy ne tünjön olyan távolinak a müszerfal
www.smart-bus.hu
Sikerült megszülni a fejlesztési "roadmap"-omat.
Gtx1060 6gb beszerzése, ha a bányász srácok végre befejezik a mókáikat, és rájönnek hogy egy célhardverrel sokkal jobban járnának.
Majd miután a jelenlegi monitorom megdöglik és/vagy szert tudok tenni egy kis pluszjövedelemre akkor egy AOC G2460PG g-sync monitor.(nem érdekel, hogy tn paneles játékra tökéletes lesz.)
Ka-50
A DCS-ben a nagyítás patentul működik .
Ka-50
Nem kell ezt túlragozni... ha abban az időintervallumban amire tervezed a VGA-t benne van egy esetleges monitor csere és türelmed is van kivárni amíg lesz megint RX580, akkor az a logikusabb és jobb döntés szerintem. Ha úgy érzed, hogy a jelenlegi monitor legalább annyit kihúz még nálad mint amennyi ideig tervezed az 1060-t megtartani, és főleg ha türelmed sincs várni, akkor irány a bolt... :)
Az biztos, hogy akinek monitor csere van kilátásban, azoknak érdemes FreeSync / G-Sync monitorban gondolkoznia, mert elég sokat hozzáadnak az élményhez... nincs képtörés, nem gond, ha nincs meg mindig a fix 60 FPS, stb. Közepes erősségű gépekhez és pénztárcájú júzerekhez jobban passzol a FreeSync, sokkal nagyobb a választék, 24"-n is van IPS, ráadásul jóval olcsóbbak. Ebben a kategóriában játékélményt tekintve sokkal jobb páros egy RX570/80 plusz egy FreeSync monitor mint egy 1060 plusz egy hagyományos IPS monitor, ráadásul árban sem több. Akinek meg ott az 1080/Ti a gépében, az meg vegyen hozzá 144Hz-s 27"-s 1440p-s G-Sync monitort.
Ha kapható lenne az RX580 normális áron, akkor ezzel a monitorral játékos szemszögből eléggé ütős páros lenne: LINK Az 1060 mellé egy hasonló G-Sync monitor cirka dupla ennyi...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.06.16. 21:14:40
www.smart-bus.hu