Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyebkent mi a vihartol szalltak igy el a vga arak? Euro nem valtozott!
VO101Tom
Erről ugyanaz a véleményem, mint a múltkori repgéphordozós crew memberről, qrva jól néz ki, de ilyen részletesség egy repülőgép szimulátorba nem csak teljesen felesleges, de a terület és nagysága és lehetséges létszámok miatt kifejezetten hülyeség. Aztán meg csodálkoznak, hogy miért receg meg akad a high end gépeken is a cucc, és magyarázkodnak, hogy miért nem tudnak háborús környezetet (rombolható vagy már lerombolt térképelemek) beletenni :/ Itt nagyon komoly problémák vannak a prioritásokkal és az erőforrás managementel. Egy 3D modellező simán megcsinálja ezeket a modelleket, ha hagyják neki, mert neki nem az a dolga, hogy azt számolgassa, hogy a videokártyának és a procinak mennyi erőforrása lesz akkor, ha a szimulátor rengeteg más elemét is valós időben kell számolniuk. Erre való a game design, level design és az engine programozók előírásai.

Pár éve volt pesten egy számítógépes grafikai előadássorozat, a Mesharray nyílt nap, több előadás volt az iparágról az érdeklődőknek, az egyik crytech-es fejes beszélt arról, hogy aki hozzájuk akar menni 3D modellezőnek, annak első körben el kell fogadnia azt, hogy ő a cég számára csinálja a modelleket, nem a saját portfóliójába. Mindenki elhiszi, hogy meg tudná részletesebben, szebben is csinálni, de a propoknak (kiegészítő kis 3D elemek gyűjtőneve) nagyon szigorú poligon és textúra limitjük van, amihez mindenkinek 100%-ig tartania kell magát. Azok a játékok egy bizonyos számítógép konfigra vannak tervezve, aminek nagyon jól meghatározható teljesítménye van proci és VGA szintjén is, és amikor a game designerek összerakják, hogy mit tudjon a játék, meg a level designerek összerakják a pályákat, akkor mindenkinek nagyon pontosan meghatározott limiteket kell tartania.
Akkor ezen nagyon meglepődtem, hogy ez ennyire fontos része a játékfejlesztésnek, hogy egy ilyen expo-n is szóba kerül, és hosszasan magyarázzák, hogy mi az értelme. Mert ugyan mit számít pár száz poligon ide vagy oda? Hát, qrva sokat, mert azt a modellt lehet, hogy sok példányban felhasználják, lehet, hogy olyan részen használnák, ahol kevesebb erőforrás van szabadon, vagy az is lehet, hogy egyszerűen a játék jellegét, a többi elem kidolgozottságát az a poligonszám követi.

Ehhez képest ED-nél láthatóan vagy leszarják a game designt, vagy fingjuk sincs arról, hogy milyen gépre is tervezik a cuccukat.

A szemeket konkrétan nem figyeltem, de Armában ha a belső vioce chatet használod, akkor a katona szája mozog, mintha tényleg beszélne, és a hang természetesen az ő irányából jön. Vagy amikor pvp-ben az ellenséges csapatból használták, akkor a betonkerítés mögött halkan hallottam, hogy mit beszélnek. Ez a része az Armának elég jól ki van dolgozva, de az Arma is állandóan teljesítményproblémákkal küzd, mert lövöldözős játék mellett próbál minden más is lenni. Mondjuk ott van rá megoldás is, lehúzod a látótávolságot, és azzal rengeteg fps-t lehet nyerni. De ezt egy repülőgép szimulátorban nem tudod megtenni. Arról nem is beszélve, hogy még így is az Arma a kis létszámú "csetepaték" játéka, egy ilyen DCS Normandia féle térképre egy partraszállást, frontvonalat kialakítani azzal a részletességgel egyszerűen nem lehet.

www.pumaszallas.hu

repvez
Nem az a gond, hogy itt van , hanem ahol kéne ott nincs, most nem néztem meg, de talán ARMA-ban sincs semmozgás és az animációt leszámitva a dcs-ben a texturák és a modellek is részletesebbek mint ott..
Biztos van valami céljuk vele csak még egyenlöre nem látni , hogy mi
GaBika6
Ezen besírtam... A végén az a szemmozgás ugyan minek??? <#conf>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Este lehet megnézem.
Érdekesnek tünik.

PhantomAss
Ha rám hallgatsz akkor próbáld ki az X-plane 11-et. Nemrég jött ki, a grafika gyönyörű, erős gép is kell hozzá. A grafika durva, pl. az is le van modellezve hogy a kifutópálya nem sík hanem van benne egy görbület, nem látod a végét. A fülke természetesen klikkelhető.
A repmodell nem olyan jó, de részemről ebben az esetben ez másodlagos, mert itt a flight director programozás a lényeg és a repülési eljárások ismerete. Az hogy nem úgy lassul vagy ilyesmi az totál hidegen hagy.
Alapból kb. 8 gép repülhető benne (köztük B737), kisebb motoros gépek és egy helikopter is.
Annyi a gond hogy egyszerre negyed órát enged repülni, utána elveszi tőled az irányítást -mivel demó. Ki kell lépned és vissza, akkor újra indul a negyed óra.

A YT-n van egy csomó videó, pl:

Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.07.05. 08:31:44

GOOBY, pls

VO101Tom
A billentyűzet és joy gomb kiosztást a config mappa tartalmazza, elméletileg megjegyez mindent. Az USB is csak akkor mehet el, ha közben kihúznád és másik ID-t kapna USB-n.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Lehet kipróbálom majd, mert ugye van 3 rugó és a legerősebbet az életben nem fogom használni.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Aliexpressen, vagy hasonló kínai oldalakon keresgéltél? Mérd le, keress rá, mert ezek a ferdeszeműek mindent gyártanak, occóért. 😊
Olyan dolgokat találtam, hogy el sem tudod képzelni.(pl csapágyat 2205-ös motorba fillérekért és baromi jó minőségű, itt is a pontos méretre kerestem rá, nem arra, hogy 2205 motor csapágy.)

szerk: ha a red jelűnél gyengébbre van szükséged, miért nem vágsz le 1 menetet a red rugóról és nyújtod meg méretre?
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.07.04. 22:15:35

LeonSilver
Srácok.
Még mindig keresek valaki vagy valami céget, akik hajlandóak qrva kis tételben (max 2 db, asszem ez qrva kis tétel) legyártani két kurva rugót. Emberi áron. Az x-55-be kellene de a red jelölésűnél kicsit gyengébbre lenne szükségem.

Vagy valami jó ötletet, hogy mivel tudnám kiváltani. A kicsit vastagabb és nagyobb befőttes gumit próbáltam - alapvetően fasza, de egyrészt viszonylag könnyen szakad, másrészt idővel ragacsos lesz.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Na mégis megmarad, csak a többi térkép ment le. Kicsi a 250 ssd.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.07.04. 21:54:31

Ma estig a modok is olcsók.

Bms falcon sajnos nem rakja át csak az alapot. Hogyan lehet uninstallálni a falcon bms-t? És ha sikerül(a simát lehozta a steam de a bms kb. 30 giga maradt) elveszik a joy beállítás?

Sok kieg és mod ingyenes,de a fizetős modok drágák.

Ka-50

Tulajdonságok -> Helyi fájlok -> Telepítési mappa áthelyezése

www.smart-bus.hu

Köszi!

VO101Tom
Régebben beleakadtam ebbe: Steam Mover, de én még nem használtam.

www.pumaszallas.hu

Át lehet rakni steamos játékot c-ről máshova, unistal nélkül?

Igen azt láttam rajta, a youtube-on meg más videokat még pár helyen, hogy a mostani szimek kicsit szebbek. Azonban érdekes repcsik vannak benne.

macleody
Azt azért vedd figyelembe, hogy ezeréves a cucc, nem túl szép. Kiegekkel ki lehet hozni belőle jó kis látványt, de elég erős gép kell hozzá.
Végül miért ne...
Érdekes lehet az is.
Akkor meglehet próbálni? Ami tetszene aza Cessna, Waco, Piper ilyenekben gondolkodom!
Azonban van Intruder, A-4, van Messer is, na de még a Bosban is jobban tetszik első ránézésre, mint itt!

Nagyon realisztikus.Már ha kedveled a polgári repülést.

Ka-50

Üdv emberek!
Valakinek megva a Microsoft FSX. A steam-en most leárazás van és gondoltam veszek valamit, nem ismerem a játékot ez valami hardcore, vagy inkább olyan Warthunderes dolog.
Bocs az Off-ért

LeonSilver
És van kifejezetten kompjúterekhez IS

LeonSilver
Ja, én erre gondoltam.

Nekem a teflonos a legszimpatikusabb.

És ő az aki áramszünetben is bányássza a crypto valutát....az összeset....egyszerre. 😊

LeonSilver
ITT van némi választék szilikonzsírokból. Mit gondoltok? Melyik lenne a legtutibb a joy és a pedál kenegetésére?

LeonSilver
<#eljen>

repvez
OFF:Ha valaki RX470est venne az Őt keresse:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
LeonSilver
nem is értem miért nem adják oda a népnek prealfa állapotban. Akkorát kaszálnának, mint a ház 😄 Azt meg már megszoktuk, hogy ha ki is adnak valamit az jó esetben is csak félkész... 😄

LeonSilver
Videó az van. meg prealfa az is van. Megjelenés? Na az nincs 😄

Pár hónapja tértem át win 10-re(64bit), cam driver:CL-Eye-Driver-5.3.0.0341, opentrack 2.3.1.6 és minden az első telepítésnél plug and play, csak a görbéket kellett állítgatni az opentrack-ben.A mikrofonra a headsetet(sima analóg cucc) használom.
Ja, és a kamera előtt van 1 db negatív😊 Zéró szobafény zavar.
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.07.02. 22:55:52

VO101Tom
Anizotropic filtert is kapcsold ki.

www.pumaszallas.hu

Árnyékot flat-ra, msaa kikapcs. A legerősebb kártyán is laggol 60 fps-nél. Is..

repvez
Neked hogy müködik a pseye? nálam fel sem ismeri vagy ha igen akkor nincs microfon? win7 alatt még volt kép,de hang ott sem mindig,igy sima webcamként sem tudom használni
5.3as cl driver meg win10pro 64 bit.
Ja még annyi, hogy a DCS Normandy kb. két perc múlva tölt be, és vannak benne lagok, pedig nincs fullra felhúzva minden. A sima DCS, és a Clod az fasza, eddig egy Radeon HD 6870 kártyám volt. Nem volt az rossz kari de ez jobb, csak ez most nagyon drága.

Én vettem vidókarit! MSI GeForce GTX 1060 3GT OC ez potom 88.000.-forintba került!!!
A kártya nagyon jó, nyilván van tőle jobb is, nekem megfelelő. Azonban ez a kártya pár hónapja kb. 20.000.-forinntal volt olcsóbb. Ez van.

Köszi a válaszokat, ennyi szimes nem tévedhet😊
Na majd, ha nem az lesz a legnagyobb gondom, hogy vegyek-e 100k-ért videókarit, vagy nem, lehet beruházok rá.
A VR szerencsére távol áll tőlem.

Elég régi sztori, csak kegyetlenül belém éget... végül már a belgiumi magyar követség közbenjárása kellett ahhoz, hogy visszakapjam a cuccomat! Viszont azt örömmel látom, hogy lekerültek a hivatalos TrackIr forgalmazók listájáról! Gondolom kellett hozzá az a szerelmes levél is amit a Naturalpoint-nak írtam! 😊)

Ezek a gyökerek voltak: Innen SEMMIT!

www.smart-bus.hu

LeonSilver
Az emlék már nem friss, de nem járok messze az igazságtó ha azt mondom: simán beleégett az agyába a kollégának!
Egészen elképesztő a sztori!

<#nevetes1>

Nincs buzizás a progikkal-nálam előfordult-és jóval precízebb mint a házi.

LeonSilver
😉

LeonSilver
Szinténzenész

Igen. Évekig használtam mindkettőt. És így is igen.

És miben? Szoftverileg, vagy érzékenységben vagy konfiguráció lehetőségekben, külső zavar védettségben???
Magyarul nem tudom elképzelni mi az a plusz amit ad egy vagon pénzért.

Igen.
Most lehet, hogy hülyének fogtok nézni de a fülhallgatóra csíptethető saját gyártmányú led fejkövető+ PsEye cam+ opentrack combónál tényleg annyival jobb az eredeti trackir?Én évek óta használom rengeteg játékban a sufnituning cuccot minden gond nélkül, eszembe nem jutna euró százakat kiadni.Tényleg annyi pluszt ad a cucc?

VO101Tom
Ez nem trackIR, csak a track clip pro vezetékmentes változata. Jobbnak nem mondanám, annak kényelmesebb, akinek a fejhallgatója is vezetékmentes, más pluszt nem ad. Sőt. Janának nincs meg régóta, de már előfordult, hogy épp közös repülés közben merült le, azt mondta, hogy bekapcsolva felejthette. Nem volt gáz, leálltunk míg kicserélte az elemeket, de ezt valami komolyabb küldetés alatt vagy pvp szerveren nem lehet megcsinálni. Nekem vezetékes az egerem klaviatúrám és a fejhallgatóm is pont ezért, utálom amikor Murphynek van igaza 😄

www.pumaszallas.hu