36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#26621 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nem amikor megnyitod az adott képet, hanem a galériából, ahol az összes képet látod egyszerre, ott jobbklikk és cél mentése másként. -
#26620 win10 , de ez a böngésző jobban bejön mint a többi, mert ezen ugyan ugy van jobb oldalon fixen rögzithető kedvencek menű, mig a többinél még pluginnel se.
de kipróbáltam chrome és edge alatt is ott se adja be jobb gombra , hogy kép mentése másként csak a linket lehet megnyitatni uj ablakba. -
#26619 Vivaldiiiii? Szintén zenész? :D
Milyen OS-t használsz, hogy ilyen egzotikus böngésző kell rá?...a DCS-es gépeden csak van egy nyomi Edge vagy Exploder, ahol műxik a jobbklikk a képeken.... -
#26618 vivaldiban nem engedi jobb klikkre menteni, mert valami java vagy flash alapu képnézegetőn keresztül van megjelenitbe talán. -
#26617 jobbklikk-save target as?...
Mozillában jobbklikk-save link as?
Vagy úgy gondolod, hogy az összeset egyben? -
#26616 super képek ha valaki tudja, hogy lehetne letölteni öket háttérképnek ne tartsa magában -
sakkay #26615 Prohardverre ment igazából, csak mégis ide is berakom , nehogy esetleg valaki lemaradjon éppen. -
#26614 Á, nem kell senkinek :p -
sakkay #26613 Cserélem a G940-emet, eladó lesz. -
sakkay #26612 Köszi. A technikai dolgokkal kb képbe voltam, csak mondom hátha van valami ami még számíthat. Még a wifi kezdő időből gondoltam ezt, de akkor igen mini netem volt és rengetegen voltunk rá. -
#26611 Röviden: nem.
A ping az azt az időt jelenti amíg a jel a gépedtől eljut a szerverig és onnan visszajut hozzád. Ez a földrajzi távolságtól és az út közben használt hardverek sebességétől függ. Az átviteli sávszélesség meg azt az adatmennyiséget, amit egy időben mozgatni tud a két végpont között. Nincs köztük közvetlen kapcsolat (ha testet végzel a speedtest.net-en, ott is két adatot ad neked, ping és másodpercenkénti átviteli sebesség). Online játékoknál a netkód elég szigorúan és állandóan küld és fogad adatot, ha a kliens gépén az átviteli sebesség nem elég, akkor inkább adatot veszít, de nem teszi félre későbbi küldésre, az folyamatos késést és hibát okozna. Olyan van, hogy fontosabb adatokat nem csak egyszer próbál elküldeni, de ez már nagyon a rendszerszintű programozáson múlik.
Egy film letöltés például másképp működik, ott a letöltés ideje nem fontos, ott az a lényeg, hogy ne legyen adatvesztés. Ott az el nem küldött adatot végtelen ideig is parkoltatja és csak akkor küldi el, ha a sorban előtte lévő rendben átment. A játéknál meg a valós idejűség a fontosabb, az átvitt adat mennyisége a másodlagos (packet loss). Ezért látod őket valós sebességgel, de laggolva repülni, nem pedig finoman, adatveszteség nélkül mozogva, de lassabban elérve A-ból B-be.
Gondolom a 20 Gb-et csak elírtad, ha 20 Mbps -es neted van, online játékokhoz az az adatmennyiségnek is jónak kell lennie, pár Mbps már elég szokott lenni. Falconnál például 2Mbps a limit, amit a nagy online szerverekhez a kliensnek biztosítania kell. -
sakkay #26610 HA van egy normális 20Gb netem és felemelem 80-ra akkor az javíthat pinget multiban? -
sakkay #26609 -
#26608 Akkor nekem és másnak miért nincs ezzel gondja? -
#26607 Sztem félreértitek, azért használja a billt, hogy kizárja az esetleges joystick hibát . a másik,meg, hogy ahogy irta is, hogyha a csüröt használja akkor autómatikusan a FBW rendszer belép az oldalkormánnyal is, de lehet, hogy valami forditva müködik ,hogy mig balja tulreagálja és 90 foknál a rudder magasságiként funkcionál és ezért emeli vissza az orrát mig jobbra, meg csak pont annyit, hogy ne billenjen le az orra.
ha jol értem akkor ez a problémája. -
#26606 Komolyan, arról megy a vita, hogy billentyűzettel miért nem repül normálisan a gép? -
#26605 Mit értesz az alatt, hogy "visszaáll vízszintes helyzetbe"? Hányadik másodpercnél áll újra vízszintesen a gép ezen a balra fordulós videón szerinted? -
#26604 Nem joy-lal tolod, innentől fogva irreleváns amit írsz. Tegnap tekergettem 10 percig a gépet minden sebességel függesztmény nélkül és kezesbárány votl gép. Ha AoA túlhozásnál nem, de azért van cirt AoA.
A gép FM-je lehet, hogy nem a legpontosabb, de vezethetőségi bugot nem találtam. -
#26603 Reagálnék a leírtakra, nagyrészt jól látod, viszont nem ez a lényeg.
"Mivel csűrővel sehol nem korrigálod vissza a 90 fokos bedöntésre, ebből lesz egy folyamatos, zavartalan felfelé húzás."
Teljesen balra volt húzva a csűrő (lehet hogy a videón nem látszik) balra fordulásnál, ennek ellenére a gép visszaáll vízszintes helyzetbe.
"Amikor jobbra csinálod, ott nem nyúlsz a pedálhoz egészen addig míg ezen a 8G körüli kritikus részen már rég túl van, és akkor már át sem esik."
Ha jobbra fordulásnál teljesen jobbra lenne húzva a csűrő, akkor a gép orra a föld felé nézne rövid időn belül.
A lényeg pedig a különbség a kettő között. Balra kanyarodásnál teljes bal csűrő/oldalkormány mellett is visszaáll vízszintes helyzetbe, jobbra kanyarodásnál pedig nagyjából stabil, apró korrigálás is elég. Az, hogy pontosan hány fokban volt balra vagy jobbra fordítva a gép nem számít, mindenképpen előjön ez a jelenség alacsony sebességnél és magas AoA-nál.
sure: Valóban máshogyan működött az oldalkormány, balra fordulásnál ha folyamatosan balra volt húzva akkor is visszaállt vízszintesre a gép, jobbra fordulásnál pedig apró korrigálás is elég volt az irány megtartásához, ha ott is teljesen jobbra húztam volna akkor a gép a föld felé nézett volna. Az oldalkormány és a csűrő szinkronizált működését az ARI (Aileron Rudder Interconnect) nevű rendszer okozza, azaz a joystick oldalirányú mozgatására az oldalkormány is mozog, pedálokkal felül lehet írni.
Magas sebességnél és alacsony AoA-nál nincs ilyen gond, illetve ha például egy smokewindert teszek a jobb szárnyra akkor a balra fordulás is úgy működik mint a jobbra fordulás, biztosan van valamilyen aszimmetria a gépen.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2018.03.01. 15:28:47 -
#26602 Először én is azt mondtam volna, hogy az oldalkormányt másképp rugdossa a bal fordulónál, de most próbálgattam megint, az F-15C bedöntéskor, pusztán a kurzor bal/jobb lenyomására az oldalkormánnyal automatikusan belép...billentyűzetről látványosabb, de joystickkel is megvan ez a jelenség.
Mintha tényleg lenne valami abban, amit Fehercsoki ír, de főleg billentyűzetről, nagyon nehéz eltalálni azt a pont 90 fokos bedöntést, pöccre ugyanazt a sebességet, meg hogy a gép orra is milyen szögben álljon felfele/lefele a forduló indításakor, egy-két fok, vagy néhány csomónyi eltérés ezekben a túlhúzott, "normál ügymenet" mellett irreális manővereknél nagyban befolyásolja, hogyan fog kitörni a gép átesés-közeli helyzetben.
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.03.01. 12:42:24 -
#26601 Engem annyira nem izgat a téma, de néha valóban csinál fura dolgot bal fordulóban .... -
#26600 *Konklúzió: NE rúgd le az orrát ha 8G-vel téped éppen a vasat.
sry, typo. -
#26599 Írod, hogy klaviatúrával teszteled, hogy jön ide, hogy van egy VBK gladiator a szekrényben?
Klaviatúra ehhez a játékhoz kevés, mert csak végállást ismer. Amikor balra becsűröd, utána beletépsz egy hatalmasat, és amikor a szárnyvégen a kis kondenz csík megjelenik 8G körül, akkor a bal pedálba is belerúgsz (látszik az oldalkormány, hogy végállásba kimozdul) és azonnal átesik a gép. Ha megnézed nem felfelé indul el az orra, hanem először leborul a forduló belseje felé, majd -mivel a bot továbbra is koppig hason- abból húzza fel utána az orrát, de ott már alig 200 csomóval megy (nagyon kevés). Mivel csűrővel sehol nem korrigálod vissza a 90 fokos bedöntésre, ebből lesz egy folyamatos, zavartalan felfelé húzás.
Amikor jobbra csinálod, ott nem nyúlsz a pedálhoz egészen addig míg ezen a 8G körüli kritikus részen már rég túl van, és akkor már át sem esik. Jobbra húzva a pedált is másképp kezeled, apró lépkedéssel tartod a horizonton az orrát (klaviatúrával ez a jó), nem folyamatos végállásba lépéssel (ami meg nem jó).
Egyébként meg balra teljesen másképp indítod a fordulót, jobbra tényleg bedöntötted 90 fokig, balra meg nem.
Konklúzió: de rúgd le az orrát ha 8G-vel téped éppen a vasat. A klaviatúrát meg felejtsd el, ehhez a szimhez nem való. Főleg ha van egy VBK-d is otthon.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.03.01. 04:08:39 -
#26598 Konfig nélkül kipróbáltam 0-15 ezer láb és 3-5-8-9 és 9G feletti kitartott fordulókkal. Semmi gond nem volt balra és jobbra is egyformán fordult a gép. -
#26597 Aha, akkor félreértettem az igazi problémát :) , billentyűzettel nem is próbáltam ellenkormányozni.
Na majd este lehet hogy megint megpróbálom, most megyek sörre cimbókkal, hátha pár Pilsner után jobban reprodukálhatóak az ilyen parajelenségek ;) -
#26596 Köszönöm hogy kipróbáltad, a lényeg nem az hogy felfelé húzza az orrát, hanem az, hogy ezt jobbra fordulásnál meg lehet fogni (roll/rudder inputtal), balra kanyarodásnál viszont mindegy hogy mit csinálsz, mindenképpen felhúzza az orrát.
molnibalage83: én fegyverek nélkül próbáltam.
Utoljára szerkesztette: Fehercsoki, 2018.02.28. 17:17:48 -
#26595 Milyen fegyverzetet tegyek a gépre és melyik pontokra. -
#26594 Igazándiból nemigen repülöm az F-15-öt, de most megpróbáltam reprodukálni a jelenséget, és 50%-ban sikerült, vagyis billentyűzetről irányítva, a videódban mutatott manővernél mind jobb, mind bal irányba indítva egy idő után - kb. 400 km/h alatt - elkezdi felfele húzni az orrát, úgy, ahogy a második, bal fordulós videódon látszik. Joystickkel szépen lehet tartani 6.5-7.5 G-s belehúzást mindkét oldalra.
Semmi sallang, mission editorban ahogy van beraktam 2000m magasra egy szem default F-15C-t, semmi fegyverzet, és foggalmam sincs mennyi üzemanyaggal
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.02.28. 16:55:27 -
#26593 Nem tudom hogy pontosan mire gondolsz, én empty loadouttal és 5000lbs üzemanyaggal próbáltam. -
#26592 Milyen konfiggal csekkoljam? -
sakkay #26591 Sajna nem tudok (több)okosat mondani, nincsen meg nekem. -
#26590 Mindent kihúztam, csak a billentyűzet maradt, próbáltam már az újratelepítést/konfig törlést is, teljesen biztos vagyok abban hogy nem nálam van a hiba, ez egyszerűen ilyen. Ha rakok 2 rakétát a jobb szárnyra akkor "jó", balra is ugyanúgy fordul mint jobbra. -
sakkay #26589 Ja bocsi. Akkor ok. Csak mert olyan furán nézett ki a videó. Akkor tuti nincsen más akadás, és egyéb eszköz akadás-kormány, egérgörgő ilyesmi? Tudod még az is lehet esetleg-dugjad át más portba. Hátha. Egyéb esetekben használt már.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.02.28. 16:11:48 -
sakkay #26588 Úgy sem jó ha a trimm default állításokat variálod? -
#26587 Nem, VKB Gladiator MK.II-t használok, ez csak egy teszt volt, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy az egyik irányba tud fordulni az F15C, a másikba pedig nem. -
sakkay #26586 És ebben most semmi baxtatás...nyugtass meg kérlek-ugye nem billentyűzetet használsz??
Mert ha igen, akkor az egész probléma felvetés olyan, mintha az opelos fórumon írnád, hogy furán megy a gép-mire a végén kiderül, hogy felnin használod, gumi' nélkül.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.02.28. 16:03:56 -
sakkay #26585 Hát azt hittem máig, de elmúlt. Holnap új címre megyek. -
LESCO #26584 Akkor játssz Joystickkal, és ne húzd túl! ilyen egyszerű... -
#26583 Nem vagyunk egyformák - még jó... :D :D Én kifejezetten rühelltem. -
Solt #26582
Én imádom a G940-t... pontos, precíz, az FFB-t meg nem ragozom. A pedál lábtartója lehetne egy picit hosszabb, illetve maga a joy is lehetne hosszabb... nekem ennyi bajom van vele! :) Na jó, szoftveresen még lettek volna benne lehetőségek (megvilágítás vezérlés, FFB érzékelő ki/be kapcsolása), szóval ebből a szempontból megnyalhatnák azt a testrészem amire gondolok, de összességében még így is az egyik legjobb Hotas. Szerintem... :)