Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na igen, en is 8700k t terveztem az oszre, de egyenlore felejtos, majd az uj chipszettel inkabb jovore, elkeseredesemben kitoltam a szemet a 6700k nak. Igy lehet, h meg ugyesebb is lesz mint a 6 magos utodja.
Uh, akkor neked is korán jött a karácsony 😊
Viszont ha jól tudom, H-s alaplappal nem fogod tudni overclockolni, ami a K-s procik lényege lenne.
Viszont ha jól tudom, H-s alaplappal nem fogod tudni overclockolni, ami a K-s procik lényege lenne.
www.pumaszallas.hu
(csak a nejem meg ne tugggyya... 😄 ) <- Ennyi! <#csodalk>#csodalk>
Hát vettem egy i7 7700K procit, egy Giga H270-HD3 lapot. Először Z270-et néztem, de azon nincs PCI és nem vagyok hajlandó kidobni az X-Fi hangkarimat. Egyelőre 16giga 2400-as ddr4 meg egy fasza, 256 gigás Liteon V5 m2 ssd-t. Valamikor jövőre meg tolok bele egy VGA-t, oszt jó napot.
(csak a nejem meg ne tugggyya... 😄 )
(csak a nejem meg ne tugggyya... 😄 )
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Mit vettél?
Én a normandia map+asset packra várok, de sajnos most nincs leárazva.
Az meg hót ziher hogy 15k-t nem adok ki érte.
Én a normandia map+asset packra várok, de sajnos most nincs leárazva.
Az meg hót ziher hogy 15k-t nem adok ki érte.
GOOBY, pls
Na. Eqrtam egy valag zsetont erre a qrva DCS-re illetve miatta. Hát kíváncsi leszek rá.
VGA igaz még nincs, de a többi nagyjából lecserélve.
VGA igaz még nincs, de a többi nagyjából lecserélve.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Fizikai módosításra, ha ir leddel használod és ha másra nem fogod használni a ps3 eye-t akkor kidobod belőle az ir szűrőlencsét, majd a látható fény szűrése végett a külső lencse elé raksz pár réteg negatív filmet vagy pár réteg floppy lemez mágnesfóliát, így már nappali fényviszonyok mellett is hazsnálhatod mint a trackirt.
A remegés a nem stabil fény miatt is lehet, az opentracknél nem sokmindent lehet ezzel kezdeni esetleg valamelyik filter alatt állítasz egy kis smoothingot neki. A freetracknél már többmindent állíthatsz pl a pont size alatt megadhatod a figyelt fénypontok min-max értékét esetleg fókusztávolságot, majd a tengelyek esetén az érzékenységet és a smoothinget is. Amelyik game nem támogatja a freetracket alapból azt egy trükkel használhatóvá lehet tenni. Futó opentrackel indítod , majd a játék alatt alt+tab kikapcsolod az opentracket , de ne lépj ki belőle, majd elindítod a freetracket a pitch tengelynél kattintasz egy invertet és visszalépsz a játékba.
A remegés a nem stabil fény miatt is lehet, az opentracknél nem sokmindent lehet ezzel kezdeni esetleg valamelyik filter alatt állítasz egy kis smoothingot neki. A freetracknél már többmindent állíthatsz pl a pont size alatt megadhatod a figyelt fénypontok min-max értékét esetleg fókusztávolságot, majd a tengelyek esetén az érzékenységet és a smoothinget is. Amelyik game nem támogatja a freetracket alapból azt egy trükkel használhatóvá lehet tenni. Futó opentrackel indítod , majd a játék alatt alt+tab kikapcsolod az opentracket , de ne lépj ki belőle, majd elindítod a freetracket a pitch tengelynél kattintasz egy invertet és visszalépsz a játékba.
Üdv!
Opentrack+clip+ps3eye-t használok.Szerintem próbáld ki az opentracket, sokkal jobb mint a facetracknoir.
Ha meg ragaszkodsz a facetrack-hez akkor állíts be/kapcsold be az accela filtert(azt hiszem rögtön ott van balra lent), ez a filter kiszűri a nagyon kicsi fejmozgásokat(mint légzés ,szívdobogás...nem vicc tényleg látszik). Sokkal simább lesz a fejkövetés, nem lesz olyan elmebeteg.
Opentrack+clip+ps3eye-t használok.Szerintem próbáld ki az opentracket, sokkal jobb mint a facetracknoir.
Ha meg ragaszkodsz a facetrack-hez akkor állíts be/kapcsold be az accela filtert(azt hiszem rögtön ott van balra lent), ez a filter kiszűri a nagyon kicsi fejmozgásokat(mint légzés ,szívdobogás...nem vicc tényleg látszik). Sokkal simább lesz a fejkövetés, nem lesz olyan elmebeteg.
Üdv, Facetracknoir + clip + PS3 Eye kombóval van valakinek tapasztalata? Az lenne a gond, hogy bár a fejkövetés jól működik, nem tudom stabilan egy pontra ráállítani a nézetet, mindig inog egy kicsit, bármennyire is próbálom mozdulatlanul tartani a fejem. Ez eléggé megnehezíti a kisebb kapcsolók/gombok használatát A-10C-ben és a többi klikkelgetős gépen mivel nehezen tudom eltalálni a kapcsolókat <#circling>#circling>. Van valamilyen beállítási opció vagy fizikai módosítás ami javíthatna rajta? A Track IR nekem nem opció az ára miatt. Előre is köszi.
Igen, nagyon szembetunik a kulombseg, jobban optimalizaltak a 2.0 ban a graf motort talan, ezert hasznalja jobban a karit.
Ez inkabb gear vr utodja, nem kene a rift hez hasonlitani, nincs kovetese sem, ami preciz lenne.
Nem rossz, de ez DCS-nél nálam nem jön szóba, nincs 6DOF. Nem mintha tervezném a Rift vásárlást, igazából nem is repülök már, meguntam a DCS vacakolást, még a TrackIR-t se applikáltam fel erre a ku..a fejhallgatóra. 😊 De egy autós szimnél akár még jó is lehet, ott nem kell a műszerfalhoz hajolgatni.
Ezek közül egyértelműen a G1 szerintem.
www.smart-bus.hu
olcsobb occouls szemüveg
Bár az is igaz, hogy a kettőt nem lehet összehasonlitani, de sztem aki teljes értékü VR használatra vágyik akkor nem ezt hanem a normális VR rendszert veszi meg .
Igaz , hogy az is a duplája, de mig annál a szemüveg nem avul el és a PC fejlesztésével a teljesitménye csak javulni fog azzal szemben a mobil verzió egy idő után mehet a kukába, mert nem fog rajta menni semmi .
Csak ha nem oldják meg, hogy valahogy a PC-vel is össze lehessen kapcsolni, mert akkor a nagyobb felbontás és a talán jobb lencsének köszönhetően lehet alternativa.
Bár az is igaz, hogy a kettőt nem lehet összehasonlitani, de sztem aki teljes értékü VR használatra vágyik akkor nem ezt hanem a normális VR rendszert veszi meg .
Igaz , hogy az is a duplája, de mig annál a szemüveg nem avul el és a PC fejlesztésével a teljesitménye csak javulni fog azzal szemben a mobil verzió egy idő után mehet a kukába, mert nem fog rajta menni semmi .
Csak ha nem oldják meg, hogy valahogy a PC-vel is össze lehessen kapcsolni, mert akkor a nagyobb felbontás és a talán jobb lencsének köszönhetően lehet alternativa.
Üdv Urak!
Szerintetek melyik lenne jobb választás, VR-t is figyelembe véve?
ASUS NVIDIA GTX TITAN X (Maxwell) vagy
GIGABYTE GeForce GTX G1 Gaming 1080 8G vagy
GIGABYTE GeForce GTX OC Windforce 1080 8G
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2017.10.15. 12:17:49
Szerintetek melyik lenne jobb választás, VR-t is figyelembe véve?
ASUS NVIDIA GTX TITAN X (Maxwell) vagy
GIGABYTE GeForce GTX G1 Gaming 1080 8G vagy
GIGABYTE GeForce GTX OC Windforce 1080 8G
Utoljára szerkesztette: Zpogi, 2017.10.15. 12:17:49
Meg ha megnézed, az 1.5 alatt sokkal kisebb a különbség a 980Ti és az 1080Ti között, míg a 2.0 alatt már kijön az a közel dupla teljesítmény...
www.smart-bus.hu
Igen, nagyon durván látszik az fps külömbség a cpu s részeken.
Hmmm... az 1.5 alatt rendesen kijön a CPU limit. Egyébként az 1.8 pixel density sok, az 1.5 felett érdemi változás már nem nagyon van, a vasat meg nagyon fogja.
www.smart-bus.hu
sikerult.. PPJoy nevu progit sikerult nem kis szenvedes aran beizzasztani a feladatra(mukodik a bal egergomb is a release flare-nek is, de a jobb egergombot meg nem sikerult munkara birni)
ezer koszonet a segitsegert!
(reggel megvettem az A10C-t a nagy learazasban es ahogy nezem lesz melo megtanulgatni a rendszereket, biztos elkel majd 1-2 segito tanacs)
csao
\"one shot one kill..\"
Urak!
Jóárasítottak sok mindent a dcs shopban😊
(Bár én nagyon hozzászoktam a BoS remek spottolásához, szóval amíg valami hasonlót nem tudnak megoldani a DCS-ben addig tőlem árazhatnak....)
Jóárasítottak sok mindent a dcs shopban😊
(Bár én nagyon hozzászoktam a BoS remek spottolásához, szóval amíg valami hasonlót nem tudnak megoldani a DCS-ben addig tőlem árazhatnak....)
Az ED fórumát is elnézve páran elég fura megoldást tudtok használni. Megpróbálhatod az input lua-ban a mouse z-re vonatkozó parancsot átírni, de ha potiként kezeli a parancsot akkor lehet csak egy értéket fog érzékelni mindegy merre görgetsz. Ha 3 gombnál több van az egeren azokat is be lehet szerkeszteni a lua fájlokba és azokkal is tehetsz egy próbát. Esetleg ha nagyon sok időd van akkor a FreePIE, vJoy, AHK és UJR programokkal is próbálkozhatsz.
Ha meg sok időt töltesz a DCSben akkor érdemes elgondolkozni egy külön gázkaron esetleg HOTASon és egy headtracking megoldáson ezekkel az eszközökkel lehet a leghatékonyabban operálni a DCSben nem beszélve arról hogy nagyban növeli az élmény faktort.
Ha meg sok időt töltesz a DCSben akkor érdemes elgondolkozni egy külön gázkaron esetleg HOTASon és egy headtracking megoldáson ezekkel az eszközökkel lehet a leghatékonyabban operálni a DCSben nem beszélve arról hogy nagyban növeli az élmény faktort.
udv!
olyan problemam van, hogy ugyn nagyon kiraly ez az egergorgos zoom(tenyleg nagyon realisztikus, mert ugye a valosagban zoom-ol az ember szeme), de jobban szeretnem az egergorgot toloero novelesre/csokkentesre hasznalni..
hogyan tudnek mouse wheel-t definialni a throttle-nak? a baj az, hogy a POV gomb hasznalhatatlan, mert kb 3sec mire 180fokot fordul a fejem(kabinnezetet alapbol novelve hasznalom, nem zoomolgatok), ennek koze nincs a valosaghoz(a fejforgatas sebessege, max 1/10sec) es manoverezo legiharcban a gyors fejmozgas elengedhetetlen(ami egerrel kivaloan megvalosithato), de akkor hogy adok/csokkentek gazt??(ez is elengedhetetlen manoverezo legiharcan) bombareknel a nem gond a billentyu, mert nem annyira fontos a gyors fejmozgas..
FC-ben az egergorgo volt a throttle a jobb gomb a flare a bal a chaff(igy kivaloan tudtam legiharcolne es nem kellett elengednem a "gazkart" es a joy-t sem..
nem lehet vhogy modositani a config file-okat?scripteket) tud vki vmilyen megoldast?(mert igy lehetetlen legiharcolni.. vagy adok gazt bill-el, es akkor felora mire korulnezek, vagy nezelodok, de el kell engedni az egeret a gazadashoz.. hogy a francba lehettek ekkora idiotak, h nem lehet barmit, barhova definialni, mint az FC-ban !? nem eleg, h csolatassal(a monitor az az) kell harcolni, meg a fejmozgas is csiga..
rem tud vki segiteni... active key-t probaltam(notepadban gyonyoruen irja a karaktereket az egergorgetes a billgombnak megfeleloen, ami a gazadas/csokkentesnek van definialva DCS-ben, de a jatekban nem mukodik..
olyan problemam van, hogy ugyn nagyon kiraly ez az egergorgos zoom(tenyleg nagyon realisztikus, mert ugye a valosagban zoom-ol az ember szeme), de jobban szeretnem az egergorgot toloero novelesre/csokkentesre hasznalni..
hogyan tudnek mouse wheel-t definialni a throttle-nak? a baj az, hogy a POV gomb hasznalhatatlan, mert kb 3sec mire 180fokot fordul a fejem(kabinnezetet alapbol novelve hasznalom, nem zoomolgatok), ennek koze nincs a valosaghoz(a fejforgatas sebessege, max 1/10sec) es manoverezo legiharcban a gyors fejmozgas elengedhetetlen(ami egerrel kivaloan megvalosithato), de akkor hogy adok/csokkentek gazt??(ez is elengedhetetlen manoverezo legiharcan) bombareknel a nem gond a billentyu, mert nem annyira fontos a gyors fejmozgas..
FC-ben az egergorgo volt a throttle a jobb gomb a flare a bal a chaff(igy kivaloan tudtam legiharcolne es nem kellett elengednem a "gazkart" es a joy-t sem..
nem lehet vhogy modositani a config file-okat?scripteket) tud vki vmilyen megoldast?(mert igy lehetetlen legiharcolni.. vagy adok gazt bill-el, es akkor felora mire korulnezek, vagy nezelodok, de el kell engedni az egeret a gazadashoz.. hogy a francba lehettek ekkora idiotak, h nem lehet barmit, barhova definialni, mint az FC-ban !? nem eleg, h csolatassal(a monitor az az) kell harcolni, meg a fejmozgas is csiga..
rem tud vki segiteni... active key-t probaltam(notepadban gyonyoruen irja a karaktereket az egergorgetes a billgombnak megfeleloen, ami a gazadas/csokkentesnek van definialva DCS-ben, de a jatekban nem mukodik..
\"one shot one kill..\"
Mintha magamat hallanám! 😄
www.smart-bus.hu
Az tuti! 😊
<#alien>#alien> Tök mindegy mi a taktika, mindegyikünk egy jó autónyit elbaxott a pc re az elmúlt 10 évben-az tuti<#nevetes1>#nevetes1>
Maniam van, nincs mit tenni, valaki elissza, valaki elkartyazza, elqurvazza. En erre koltom ami a qurvak utan marad! 😊))
Szintén zenész. De a prociból ha nagyon jót veszel, az elmúlt 10 évben felesleges váltogatni 2 évente..de tényleg. A lényeg, hogy nagyon jót vegyél.
Minden mással én is így vagyok... addig használom amíg már csak fél év garancia van rá, akkor eladom és jön az új. 😊
www.smart-bus.hu
Mondom en, h nem vagyunk egyformak. En inkabb 2 evente radobok 30-40 k t, es ujitok. Igy folyamatosan szinten vagyok es garban is. Ha 4-5 evre kitolnam ezt, szerintem kb 60-70 et kene radobnom es garidobol is kint lennek mar boven, igaz, h lap, proci, nem a surun meghibasodo dolgok koze tartoznak, de az ordog nem alszik. 😊
Kb. ugyanazt gondolom mint Solt. Ha most megveszem 5-6 évig marad. Hova vegyek én 6 éves alaplapba procit? Ha 2-3 évre venném igazad lenne. Most egy 3570k van. Öt éve vettem. Azt már megéri cserélni erre. De ezzel is stabilan fut amúgy minden. A jövőnek veszem inkább ezt a 8700-at. És igen, kicsit várni lehet okos dolog lenne, de soha nem vettem kiadáskor ultra procit-lehet többet nem is fogok-de most az egyszer így teszek.<#alien>#alien>
En mashogy vagyok osszerakva! 😊 nekem az a 20-30% os teljesitmeny novekedes meger netto aron 30000 raforditast, nem beszelve az uj tamogatasokrol, 3 ev garrol, amibol mar 2 ot letiportam a 6. Generaciosomnal.
De nem vagyunk egyformak. 😊 Es ez milyen jol is van igy! 😊 kulonben hol maradnanak ezek a jo kis eszmecserek. 😊
De nem vagyunk egyformak. 😊 Es ez milyen jol is van igy! 😊 kulonben hol maradnanak ezek a jo kis eszmecserek. 😊
Inteleknel sajnos mas az uzletpolitika. 😊 ok szeretnek a chipset bol is penzt csinalni. 😊
AMD más történet, ott ez az üzletpolitika része... jó ár/érték arányú konfigurációkhoz az AMD sokkal jobb választás mint az Intel.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.07. 22:17:38
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.07. 22:17:38
www.smart-bus.hu
"Nem úgy van mint régen, hogy 1 alaplap kiszolgál több CPU generációt úgy, hogy még értelme is van váltani!"
Hát intel vonalon biztos nincs, de AMD vonalon mindig is több generációt kiszolgált egy foglalat. Nekem 5 éves a konfigom , de még mindig tudok venni bele új genes FX procit az am3+os foglalatba, és ugyan ez lesz a helyzet az AM4es résszel is. és a jövöben ha végre megoldodnak a töbmagositási gondok akkor az a pár % frekvencia hátrány talán kevésbé lesz észrevehető a több mag mellet mint most .
Hát intel vonalon biztos nincs, de AMD vonalon mindig is több generációt kiszolgált egy foglalat. Nekem 5 éves a konfigom , de még mindig tudok venni bele új genes FX procit az am3+os foglalatba, és ugyan ez lesz a helyzet az AM4es résszel is. és a jövöben ha végre megoldodnak a töbmagositási gondok akkor az a pár % frekvencia hátrány talán kevésbé lesz észrevehető a több mag mellet mint most .
Az oké, hogy számol vele, de ha a 8700K-t megveszed, akkor cirka 4-6 évig megint nem lesz értelme váltani, ergo totál mindegy, hogy Z370 vagy Z390 van alatta, mert mire cseréled már a Z390 is kuka lesz bőven! 😊 Nem úgy van mint régen, hogy 1 alaplap kiszolgál több CPU generációt úgy, hogy még értelme is van váltani!
Jelenleg a játékok többsége azért 4 magig normálisan skálázódik... az egy dolog, hogy 1 szál mondjuk jobban terhelődik mint a többi, de ettől még a 4 mag jelenleg az alap, de egyébként minimum FPS tekintetében még a DCS is meghálálja a +2 két szálat. LINK. És ez egy régebbi verzió egy Nano-l, gyanítom, hogy a 2.0 egy 1080Ti társaságában mást mutatna! 😊
A 8700K-t több tesztben is 5GHz-re húzták 6 magon... azért azzal el lehet lenni a következő pár évben! 😊 Egyébként a 6700K-t nem nagyon van értelme lecserélni még... az a cirka +20% nem hiszem, hogy megéri a jelentős plusz költséget. Még a 4770K esetében is határeset a történet offline. Aki sokat multizik 50+ fős szervereken annál kijöhet a 6 mag és a magas órajel előnye, főleg ha nem a fix 60 FPS a cél, illetve ha VR-l játszik.
Szóval aki több generációs hátrányban van és már nem akar várni az nyugodtan veheti a Z370-s lapokat is, de 6700K-ról vagy 7700K-ról nincs értelme váltani még 1-2 évig biztos... főleg, ha csak játékra van használva.
Én ezt az útitervet ismerem, több helyen is ezt halottam vissza: LINK
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.07. 22:07:55
Jelenleg a játékok többsége azért 4 magig normálisan skálázódik... az egy dolog, hogy 1 szál mondjuk jobban terhelődik mint a többi, de ettől még a 4 mag jelenleg az alap, de egyébként minimum FPS tekintetében még a DCS is meghálálja a +2 két szálat. LINK. És ez egy régebbi verzió egy Nano-l, gyanítom, hogy a 2.0 egy 1080Ti társaságában mást mutatna! 😊
A 8700K-t több tesztben is 5GHz-re húzták 6 magon... azért azzal el lehet lenni a következő pár évben! 😊 Egyébként a 6700K-t nem nagyon van értelme lecserélni még... az a cirka +20% nem hiszem, hogy megéri a jelentős plusz költséget. Még a 4770K esetében is határeset a történet offline. Aki sokat multizik 50+ fős szervereken annál kijöhet a 6 mag és a magas órajel előnye, főleg ha nem a fix 60 FPS a cél, illetve ha VR-l játszik.
Szóval aki több generációs hátrányban van és már nem akar várni az nyugodtan veheti a Z370-s lapokat is, de 6700K-ról vagy 7700K-ról nincs értelme váltani még 1-2 évig biztos... főleg, ha csak játékra van használva.
Én ezt az útitervet ismerem, több helyen is ezt halottam vissza: LINK
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.10.07. 22:07:55
www.smart-bus.hu
Szar a link? Bocs, telorol dobtam, biztos megviccelt! 😊 koszi az igazitast. 😊
Tegnap olvastam egy cikket, persze mar nem talalom, h linkeljem, abban olvastam, h elorebb hozzak a megjelenest a korai coffe lake megjelenes miatt es az a chipkeszlet mar szamol a kovetkezo generacioval az ice lake el is. Ha azokkal megussza az ember egy esetleges procicserevel magaban a kovetkezo fejlesztest, akkor sztem megeri varni ra. 😊 foleg, h kb alig van multicoret tamogato teljesen kihasznalo alkalmazas, ahogy a dcs sem! Itt is inkabb az orajel a fontos. Mert 2 magnal, amit a dcs is hasznal, mar a single core ra vonatkozo turbo boost orajel nem jatszik, hiaba 4.7ghz ez a 8700k nal, ha csak 3.7 az alap orajele. Akkor mar inkabb felhuzom a megjelenesig 4.6 ra a 6700k mat. 😊
A Z390 a 2. félévre van tervezve, meglepne ha a nyár vége, ősz eleje előtt abból bármi is lenne! 😊 A 8700K nettó USD ára pont annyi amennyi a 7800X ára, szóval pár hét alatt beáll majd a 8700K ára is erre a szintre:
LINK
CPU-t szerintem legalább 4-6 évre érdemes venni, mert nagyon minimálisakat lépdelnek előre... na most 4-5 év múlva a Z370-s lap pont ugyanúgy kakát sem fog érni mint a Z390... 😊
LINK
CPU-t szerintem legalább 4-6 évre érdemes venni, mert nagyon minimálisakat lépdelnek előre... na most 4-5 év múlva a Z370-s lap pont ugyanúgy kakát sem fog érni mint a Z390... 😊
www.smart-bus.hu
Várnék még a helyedben a 8.gen vételével. tavasszal jön az új chipkészlet, sokkal ügyesebb kivitelben, a z370 a ryzen válaszkapkodás eredménye, kb semmivel nem tud többet az elődöknél, z170, 270 és még a 8. gen procik is magas áron érkeznek indulóban. én is terveztem a cserét, vártam a beigért 110000 es árat, erre 140 el szembesültem a 8700k esetében, hülyék ezek! 😊
Noname ramot soha nem veszek. Vsz kingston lesz..vagy ilyesmi.
Nem csak a RAM fajtája számít, az alaplapokhoz tartozó QVL-ben (Qualified Vendor List) listázva van az is, hogy melyik gyártó melyik típusszámú modulja milyen gyors lesz.. Működhetnek a noname ramok is, de csak ezekkel garantálják, hogy a különböző konfigurációkban a memória modulok tényleg a névleges sebességgel fognak működni.
www.pumaszallas.hu