36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #26701 Sziasztok. Ilyesmiről csak magyar alternatívában tud esetleg valaki?
-
wittman #26700 Pl. ott a "remastered" Su-25A. Szinte minden gomb, amit billentyűzettel tudsz kapcsolni le van animálva a kabinban DCS FC3 megjelenésétől.
Sőt az egyik DCS 1.5.8 update-ben az ülésmagasság is állítható volt. Tényleg annyi kell már hozzá, hogy az indítási procedúra és a már animált funkciók egér használatával is elvégezhető legyen. TGP nincs, lokátor nincs, szóval ebből lesz önálló klikkelhető kabin, Su-25T szintén.
FC3-as gépekben be lehet kapcsolni, hogy az egér látszódjon kereszttel a kabinban, mint a többi szóló moduloknál, ahol ez alap, mert így tudsz klikkelni a kabinban.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2018.03.06. 14:21:09 -
#26699 F/A-18 elővétel az mindig "tavasz vége" volt. -
#26698 Nekem úgy tűnik át lett átírva a megjelenés tavaszról tavasz végére ...De lehet tévedek. -
#26697 Én azért az utóbbira tippelnék :) -
#26696 Ne legyen félreértés, hivatalosan semmi infó arról, hogy ennek a késleltetésnek mi az oka. Az, hogy bármi újat fejlesztenének, csak spekuláció. Amolyan wishlist, nem több.
Elnézve a navigációról és néhány elkészült fedélzeti rendszerről a videót, tényleg nagyon precíz szimulációt fognak a 18-asból kihozni, és ebbe szerintem nem fér bele az a fegyverzet modellezés, ami jelenleg DCS-ben van. Én ezért remélem, hogy a késlekedés oka az, hogy ezeket kijavítják, és ha a 18-as megjelenik, akkor a teljes fegyverzet modul frissülni fog többinél is (fegyverzet az nem gépfüggő, én legalábbis nem olvastam olyat, hogy bármelyik hiba csak típus specifikusan jönne elő. Nem is lenne értelme ezeket gépenként külön kezelni.
Ha javítva lesz, akkor igen, az a jobb, ha a régit már bele sem rakják. Ahhoz nagyon komoly szoftveres integráció kell, az avionika, MFD-k terén, és oda már nagyon nem jó, ha összekevernék mondjuk az A10 szoftverét a készülő F/A-18-assal csak azért, hogy amíg el nem készül a Hornet, addig is lehessen Mavericket lövöldözni.
Aztán lehet, hogy semmi ilyenről nincs szó, egyszerűen az F-18 avionika programozásban nem tartanak még ott, hogy az Amraam-ot, Mavericket a 18-as szoftvere kezelni tudja, de a fegyverzet tudása, paraméterei, nem is fog változni érdemben. -
sakkay #26695 Olyan mint az IPSC lövészet. Baromi egyszerű. Csak gyorsan kell csinálni, jó célra és nagyon pontosan. Ennyi -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nekem van Asus Xonar DG-m, nem szól rosszul, bár igazándiból szinte csak az optikai kimenetét használom dedikált DAC-on keresztül - emiatt vettem meg, mint az egyik legolcsóbban elérhető optikai kimenetes PCI-s hangkareszt -, anno mikor a Win7 alá akartam telepíteni, szopóka volt vele, csak csökkentett módból, meg trükkökkel akart egyáltalán felismerődni és működni, de azóta jó, és a Win10-re átállás se baszarintotta el. Ha régebbi is a driverje, de megy vele (=WIn10 kompatibilis), akkor nem kell görcsölni, sok újat nem hiszem, hogy frissebb driver ki tudna sajtolni belőle...
Utoljára szerkesztette: sure, 2018.03.05. 18:58:33 -
Akkor olyan mint a zongora, csak nyomogatni kell ! :)) -
#26692 nem nagy kunszt csak egy jó joy kell hozzá, nézed a sebességet állásszöget meg a variót, ha valamelyik irányba eltérnek akkor az ellentétes irányban kompenzálsz :) -
#26691 Ugy gondolod, egy uj bövitett talán más struktúrában megirt rendszert könnyebb visszaintegrálni a régebbiek helyére, mintha a régebbieket integrálták volna az ujba és bövitették volna tovább? -
#26690 Max egy év múlva, ha már mindenki megvette az újat ...;) -
#26689 Ez még sose sikerült nekem, van valahol valami tutorial ...? :)
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.03.05. 17:33:25 -
#26688 Ez nem biztos, ha már kifejlesztenek egy új rendszert, az akár felül is írhatja a régit. A lényeg, hogy valamikor rászánják az időt, hogy átdolgozzák. És ehhez egy futó project jobb, mintha valaki kitalálná, hogy minden nélkül nekiállna ezen kalapálni kicsit... -
#26687 Hat azert gyanitom egy szepre megcsinalt mondjuk mig29- et vinne a nep mint a cukrot... -
#26686 DE ha átdolgozva kapja is meg a hornet az valószínűleg csak a hornet sajátja marad, nem lesz globális szinten aktiválva és minden olyan gép ami ezeket a fegyvereket használja az ilyen szinten fogja majd kezelni öket.
Ez a legnagyobb gond, hogy amit uj rendszert kifejlesztenek a dcsben az csak arra a modulra érvényes, a több marad azon a szinten amikor kiadták. -
#26685 Hogy a Hornetnek nem lesz TGP, Amraam és Maverick sem első lépcsőben, az bosszantó, viszont ha azért nincs mert ezeket is átdolgozzák az alapoktól, az jó hír. Nekem jelenleg DCS-el a legnagyobb problémám az árkád modellezett fegyverei (használati limitek, paraméterek gyakorlatilag nem léteznek), nevetséges RWR és a teljesen elqrt rakéta flight modell. Annyira bosszantó látni, hogy van egy gyönyörű grafikai engine, egy nagyon szépen és részletesen kidolgozott kabinbelső, majd kapsz egy olyan fegyverrendszert, ahol az Amraam 4 mérföldről sem találja el a célt, de a Mavericket akár szárnyvég felé is indíthatod, az betalál. Nem tudom, hogy ED-t mennyire szabályozza be a nagypolitika, és hogy az oroszok hazafiasságát támogatni kell, de ami most van benne fegyverzet paraméterezés, annak a valósághoz nem sok köze van sajnos :/ -
#26684 Hát csak annyira remasztered, hogy komplett lecserélték a külsö3d modellt és a kabint is, akkor már megoldhatták volna, hogy a kapcsolók interaktivak legyenek , nem azt várnám el, hogy az egész rendszert leszimulálják,de legalább ha az egeret ráviszem és rákattintok akkor ugyan azt csinálja mintha a billt nyomnám le. ahogy irtam, ha a kerék kiengedő karra rákattintok akkor elmozduljon és jöjön ki a futó, ennyi, ahelyett, hogy lenyomom a g gombot és a fülkébe nem látszik nyoma.
De ha ez a minimális dolog már megvan akkor lehet rá később épiteni. -
sakkay #26683 Na ja. Most pl. itt a MIG-19...mi a véres faxnak???? Hova?
Az a baj, hogy minden gépet megvesznek a fanok így (üzletileg)nem éri meg már kiadott gépeket feljavítani. PEDIG AMÚGY DE ha messzebb látnának az orruknál. -
#26682 Legyen 50 dollar mit banom en, nem mondtam hogy ingyen legyen....
Azert helye kell(ene) hogy legyen egy korszeruen megcsinalt orosz modulnak is...!
Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.03.05. 16:52:34 -
#26681 Ez azért lehet, mert a gépek egyedi radar modellezése és a radar, GPS és TGP egyedi modellezési megoldásai miatt a mögöttük futó modul motorrész lehet, hogy nem is ugyanaz.
Az MI sem ugyanazt a flight modellt használja, mint a játékos. (A Falcoban legalábbis nem tudja az MI az AFM-et kezelni.)
Egyébként egyetértek veled, de a piac mást modott sanszosan. Az FC2/3-mal lényegében a Lock On tartalmád adták el ráncfelvarrva a DCS alá... Lényegében csak "remastered" kiadás, de nincs új tartalom.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.05. 16:48:17 -
sakkay #26680 -
#26679 nem, eleve a sorrenddel volt/van a gond.
Ahelyett, hogy mindenfééle haszontalan modult készitettek ahelyett a régi fc3asokat kellett volna egyszintre hozni igy lehet, hogy kevesebb modul lenne, de legalább mindegyik ugyan azt tudná és nem lenne az egyik árkád a másik meg hardcore.Majd miután ezek elkészültek lehetett volna belefogni másba. és igy eszerübben is lehetett volna managgelni a fejlesztéseket javitásokat , uj képességeket beletenni.
Mert az sem teljesen tiszta, hogy ha egy modulban az egyik gép képes kezelni egy fegyvert akkor ugyan azt a fegyvert miért nem képes a másik? mikor elvileg már a le van programozva a használata. az A-10C és a harrier tud lézerbombát dobni a Hornet meg nem az elejeénl legalább is.DE lehet még mavericket sem.
Kurfürst: az nem mindegy azért, hogy valami nem pont olyan mint a valoságban vagy más alverzio van leszimulálva mint amit a felhasználók szeretnének vagy, hogy egy létező gép árkád szinten van lebutitva és alapvető rendszerek nincsenek kidolgozva ami nem igényel külön bonyolult programozást. (pl kerék kiengedés)
Utoljára szerkesztette: repvez, 2018.03.05. 16:50:03 -
Kurfürst #26678 Tudomásul kell venni szerintem, hogy a DCS software és üzleti modellje egyedi modulokat szimulál sokkal nagyobb részletességgel, mint bárhol másutt, ráadásul egy nagyon kicsi csapat. Az FM részét egyetlen manus csinálja, és mivel már elkészült sok modul, korlátozott erőforrásuk van arra, hogy a régieket fejlesszék. Itt balance megfontolások kiesnek, szimuláció van, ahol előnyben lesz, akinek a technika (vagy épp a kevésbé modellezett technika) épp a keze alá játszik.
A II. vh-s moduloknál is sírnak folyton egyes szövi pilóták, hogy milyen unfair hogy összeeresztik őket a late-war német gépekkel, meg hogy miért nem a létező legfajább configgal repülnek, legmagasabb motorteljesítménnyel stb. repülnek. Egyszerűen azért, mert amikor az adott modult régen megcsinálták, az újabb gépek még kanyarban sem voltak, és inkább azokat rakják rendbe, ha valami érdemi hiba van velük, pl. nem működik megfelelően az egyik rendszer, vagy globálisan ugye ha nem alkalmas hozzájuk a kályhacsövekre kitalált és oda még elégséges sérülésmodell. -
#26677 A kapcsolhatós fülkének akkor van értelme, ha van mögötte mit modellezni. Az összes FC3 gép félárkád szinten van az A-10C-hez vagy a MiG-21-hez képest, de ez igaz az összes többi modulra is. Tehát, amiről te beszélsz az kb. olyan, mintha egyszerre 3-4 gép esetén várnád el azt, hogy egy 20-40 dollár modul szintjét érje le. A jelenegi modellezési mélységben nincs értelme a kilkkelhető kabinnak, nem éri meg erőforrást pazarolni rá. -
#26676 ugyan ezt mondom én is ha egy orosz cég elöbb kap engedélyt ilyen részletesen egy ma is elég potensnek mondható Hornet leszimulására akkor egy szu-27 vagy egy mig-29-est miért nem csinálják meg legalább kapcsolható fülkésre .
Az összes gépet amit az FC3bol külön modulként árulnak már eleve ugy kellett volna feljavitani, hogy a kabin klikkelhető legyen és a későbbi patchekkel a különböző rendszerek müködését beletenni .
Tiszta nevetséges, hogy modern orosz géppel egy rampstartot sem lehet csinálni. csak a 2 gombssal.
Ahogy már párszor kitárgyaltuk nincsenek meg a párok és mégha össze is kerül egy hornet egy szu33-al, akkor a szu33as elönyben lesz ,mert kevesebb gombot kell kapcsolnia kevesebb rendszerre kell odafigyelnie mint a hornet pilótának, mikor a valóságban lehet pont forditott lenne a helyzet. -
#26675 Felolem mig29 su27-33 is johet a mai szinvonalon.....
Ok lesz mig 17 vagy 19 mar nem emlekszem az is izgi de azert na.... -
#26674 Azért a modellezett F/A-18C-nek is vannak bőven 2000 utáni képességei amit modellezeni fognak.
Kelet vagy nyugati oldaltól függetlenül valódi PGM-es multirole 4. gen gép még nincs, amikor elvileg ez a gerince egy harci repszimnek. Szerintem...
A legközelebb ehhez most az A-10C van modellezési mélyésgban, de az nem szuperszonikus, az F-5E és a Viggen meg bár multirole-ok, de a '70-es éveket képviselik. -
#26673 Su-33-nál újabbat nem nagyon tudnak kiadni, mivel az újabb gépekről nem sokat tudni, szinte minden titkosított, találgatásnak pedig nem sok értelme lenne, hiszen ez egy szimulátor. -
#26672 Valami ujabb orosz gepet nem terveznek kiadni mai minosegben ...?
Tiszta szegyen hogy orosz ceg es sehol egy ujnak mondhato orosz gep... -
#26671 igen itt a hardvergyártók is eléggé ludasak a dologban, mert sem az alaplapin sem a külön hangkártyákon nem fejlesztettek jó ideje semmit.
Az alaplapira is rá van irva, hogy 8csatornás hangot kezel, de ha optikai kábelen akarom használni akkor csak stereot tud, pedig pont ez lenne a lényeg, hogy kevesebb kábel és analog digitális konvertálás nélkül menjen a dolog.
Meg hamár ilyen összegeket elkérnek egy hangkártyáért akkor legalább jelentös különbség legyen egy alaplapitól, mind beállitás mind hangzás terén.
Az asus xonar nem tünik nagy minöségi elörelépének hozzá képest max ha a füles dac-ot bekapcsolja az ember, de ahhoz olyan füles is kell. az meg megint egy beállitás, hogy nem lehet szabadon választani, hogy csak a füles vagy csak a hangfal vagy mindkettő egyszerre szoljon esetleg a két egység két külön hangot kezeljen. -
Kurfürst #26670 Abszolút egyetértek. Nagyon hiányzik egy normális, általánosan használt térpozícionálni és effektelni is képes technológia, sajnos ilyen azóta nincs amióta a Creative geci módon kinyírta az Aureal-t. Egy kis időre úgy tűnt, hogy talán az AMD féle TrueAudio felválthatja (anno nem tudom melyik Radeonom vásárlásánál ennek támogatása volt a döntő érv), de az sem terjedt el. Pár program kezelte de ennyi, a többinél továbbra is a 90-es évek közepét (sem) elérő hangzásvilág van. Ami rettenet elkeserítő valahol. Röhej, hogy a 90-es évekbeli Thief hallatán az embernek könnybe lábad a szeme, hogy az akkori vacak, akkor 2500 forintos noname hangkártyámon is milyen hangzásbeli élményt tudott nyújtani. Most meg 20-30 ezret is beleölhetsz, és semmit nem kapsz. 108 dB-s DAC, szuper csak mire megyek vele ha ugyanaz jön ki belőle mint az alaplapiból..?
Időnként próbálok nézni valami normális 3D HRTF-képes hangkártyát, szemezgetek a Creative Z sorozattal (driveresen állítólag jobb mint az Asus, hang tekintetében is meggyzőő), de ahogy elnézem, azt is támogatja max 2-3 program, pl. Battlefield oszt csókolom, azzal én meg nem ülök le. -
#26669 Hamár a hangoknál tartunk tényleg kezdhetnének vele valamit, mert pont ezek a mély morgó hangok hiányoznak a legjobban.
Ma már azért mindenre van legalább egy példa , hogy hogyan lehet megoldani kompromisszumokkal.Az ARMA-ban például 64 vagy 128 külön hangforrás is számol visszhanggal dopler effektel.
Meg ahogy irták az AMD a Trueaudio chpet pont ezért fejlesztette ki, hogy a cpu helyett az számolja a térbeli hangzást sokkal pontosabban és akár sztereo fülesen is lehessen térhangzást érezni.
Minden csak azon mulik, hogy a fejlesztök mennyire akarják használni az uj technologiákat, pedig a truesound már nem is olyan uj, de mégse terjedt el a játékokban pedig elég jókat lehetett olvasni róla.
És hamár hangkártya az asus xonar DG-vel valakinek tapasztalata vagy alternativ driver hozzá ami jobb mint a gyári? Mert 2015ös a legutolsó -
#26668 Gravis Ultrasound - eléggé borsos ára volt. 2 db memóriafoglalat volt a kártyán, ide lehetett feltöltni hangszereket. -
#26667 Tehát nem maga a modell visz sokat, hanem a rosszul paraméterezett távolság checkek. Én úgy értettem, hogy maga a hang kiszámolása az, ami sok erőforrást igényel. A hang ugyanis eltérő frekint eltérően terjed... Már, ha ilyen apróságokal számol a program. Ezért van az, hogy az, hogy a alacsonyfrekis zajok brutálmessze hallanak a magasfrekihez képest. -
Solt #26666 A Gravis-ra nem emlékszem, de SB16 és Diamond kártyám még nekem is volt... :)) -
#26665 Persze, hogy Giga. Mi más lenne? ;)
A minap nosztalgiáztunk a főnökömmel (qrva jó arc, már vagy 25-26 éve a barátom is).
Nem tudom volt-e Gravis hangkártyád... apám! Ha feltöltötted a memóriába a hangszereket, hát qrva jól szólt.
Az akkoriban kapható, SB 16 a nyomába nem ért. És nekem volt Diamond hangkártyám is, az sem volt kutya :) -
#26664 Teszem hozza az idejere sem emlekszem mikor promoutak jatekot rahuzott hanggal ! :)) Nem is ruszkik lennenek..... -
Solt #26663 Jobban szól mint az alaplapival ez tény, ezen vitázni is kár. Én is PAX drivert használtam, de mindig volt valami anno... pattogott hang, kifagyott tőle program, kék halál. Aztán amikor jött a vezeték nélküli füles a saját hangkártyájával, az X-Fi ment a polcra. Ha lenne helyem, lehetőségem egy normális 5.1-s hangfal szettet beüzemelni akkor elővenném újra. :)
Az alaplap gyártó oldalán találsz hozzá X-Fi drivert... legalábbis a Gigabyte-l így van. Egyébként ezek a mai integrált cuccok már más dimenziók mint 5-10 évvel ezelőtt. -
#26662 Egyébként állítólag az alaplapomon is x-fi van, de nem tudtam rájönni arra, hogy miként lehet(ne) működésre bírni... Így vettem egy PCIe-s x.fi-t és kész
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2018.03.05. 13:55:58