Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem nem, inkább az 1060... LINK

www.smart-bus.hu

Adam Jonas
Na ha már ennyire benne vagytok a hardveres témában: érdemes-e egy GTX 960-t cserélni GTX 1050Ti-re? Vagy akkor inkább GTX 1060?

Nem véletlenül árulják őket KIT-ben, vagyis letesztelve, hogy bírják-e egymást! 😉 Nem azt mondom, hogy nem fordulhat elő az, hogy működik, de bőven benne van a pakliban, hogy nem, és annál bosszantóbb dolog nincs amikor veszel valamit újonnan és ahelyett, hogy élveznéd csak a gondokat szaporítja... elállás, pénz visszakérés, másik cucc kiválasztása, megint lesni a futárt, stb...
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.10. 09:58:23

www.smart-bus.hu

LoL, ezt nem is hallottam még, hogy ugyanaz a ram(színre, szagra,gyártóra, típusra) problémás lehet a régebbivel.Ezt jó tudni.

A Sync olyan dolog mint anno az SSD... addig nem izgat amíg nem próbálod ki! 😊) Igazi haszna akkor van, ha nem tudod tartani a fix 60 FPS-t, illetve ha nem szeretsz V-Sync-l játszani.

1080p 60Hz-re és az 1060 mellé elég a 7600K, főleg ha lapot sem tervezel cserélni. A plusz 8GB memóriával azért óvatosan, nem véletlenül árulják KIT-ben őket. Közel sem biztos, hogy ugyanazon gyártó ugyanazon típusú moduljai amit utólag megveszel menni is fog a régi mellett. Én azt javaslom add el a 8GB-t, és vegyél egy 16GB-s (2x8) KIT-t. Természetesen próbálkozhatsz a plusz 8GB-l, de azért lelkileg készülj fel rá, hogy benne van a pakliban az, hogy vissza kell vidd mert nem működik normálisan... 😊

SSD esetén érdemes legalább 256GB-s verzióval kalkulálni. A legjobb ár/érték aránnyal a Samsung cuccai bírnak, pl ez: LINK 5 év garanciával ennyiért én nem tudok jobb vételt.

www.smart-bus.hu

Köszi, részletes😊

Mivel én mezei átlaguser vagyok, ezért a sync-ek nem igazán izgatnak.Viszont végre sikerült beszereznem egy gtx1060 6gb oc-t, sokkal jobb lett a játékélmény.(én nem látok csíkozódást v-sync-el sem)
A leírásod szerint be kell még szereznem egy i5-7600k-t (8600k ért nem veszek új alaplapot), mivel Tom által linkelt tesztekben a 4ghz az aranysáv(és a kicsike turbóban 4.2-t tud max).És még vennem kell 8gb ramot.(8gb van jelenleg)
Az ssd beszerzése folyamatban, csak várom a 11.11 nagy leárazásokat.
Próbálom megtalálni az igényeimnek megfelelő, lehetőleg ár hatékony dolgokat😊

edit: jelenleg 1 apró dolog van ami zavar, a ritkán megjelenő mikrolag, de ezt az ssd remélhetőleg orvosolni fogja.
Utoljára szerkesztette: levy668, 2017.11.10. 09:42:29

Így van! Ugyanis egy mezei 1080p 60Hz-s monitorhoz jóval kisebb hardverigény társul mint egy VR-hoz, vagy egy 144Hz-s 1440p-s monitorhoz.

- 1080p + 60Hz-re: Ryzen 1600 + RX580, vagy i3-8350K + GTX 1060
- 1080p + FreeSync 144Hz: Ryzen 1600X + valamelyik Vega (ha kapható :S)
- 1080p + G-Sync 144Hz: i5-8600K vagy i7- 7700K + GTX 1070
- 1440p + FreeSync 144Hz: Ryzen 1700 + Vega (ha kapható :S)
- 1440p + G-Sync 144Hz: i7-7700K, i5-8600K, i7-8700K + GTX 1080
- VR: i7-7700K, i5-8600K, i7-8700K + GTX 1080Ti

A FreeSync verziók azoknak érik meg, akik ár/érték arányban gondolkoznak, mivel rendszerszinten ezek olcsóbbak. Szerintem jobb választás egy 24" FreeSync-s rendszer mint egy mezei 60Hz-s monitor + egy GTX 1060. Tudom, hogy sokan nem szeretik az AMD-t, de játékélményt és ár/érték arányt tekintve jobb választás, mivel nem kell törekedni arra, hogy meglegyen egy fix FPS érték, plusz nincs képtörés.

Ha a plusz pár tízezer forint nem okoz gondot, akkor ott a G-Sync-s verzió 1080p-n, bár ez közel annyiba kerül mint egy 27" 1440p 144Hz-s FreeSync rendszer.

Amennyiben nem vagy árérzékeny, akkor 27" 1440p + G-Sync 144Hz + GTX 1080... Ez a felbontás a G-Sync-l és a 144Hz-l párosítva meglehetősen pazar élmény, de itt csak a monitor ~250000.-Forint körül van... 😊

Tömött zsebek és türelmes barátnő/feleség esetén VR... ide kell a legerősebb gép, mert itt nincs mese és a jó élményhez tartani kell a fix 90FPS-t, ráadásul a grafikából sem nagyon lehet visszavenni, mert nagyban rontja az élményt. Érdemes i7-7700K / 8700K-ban és 1080Ti-ben gondolkozni.

Játékhoz a 32GB memóriára szerintem nincs még szükség, 16GB (2x8G😎 elég, főleg ilyen árak mellett. Ryzen mellé érdemes magas órajelű (3200Mhz) memóriát nézni, az Intel mellé elég lehet a 2666MHz is.

SSD ma már alap szerintem, a rendszert mindenképpen erre kell telepíteni, játékok közül meg azokat amik igénylik. DCS-t például megéri SSD-re rakni, de mondjuk egy GTA V nyugodtan mehet HDD-re.

Hirtelen ennyi... 😊

www.smart-bus.hu

Szerintem pont igy gondolja. 😊 Ezek nagyban befolyasoljak a hardvereket, amivel meg kell tamogatni a megjelenites mivoltjat.
Gondolom arra gondolsz, hogy úgy kellene átgondolni a rendszert, hogy 1 monitor(g-sync, vagy freesync), vagy multi monitor, vagy VR rendszer, és utána az igények szerint ráépíteni a hardvert?

Nem! 😊

Én ezt a kérdést fordítva közelíteném meg... az első kérdések azok, hogy milyen felbontású a monitorod, hány Hz-s, esetleg a jövőben tervezed-e a cseréjét és ha igen akkor milyenre!?
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.11.10. 08:36:36

www.smart-bus.hu

Szóval akkor összefoglalva a DCS "élményhez" a következők szükségesek(budget edition):
-az elérhető legnagyobb órajelű I5 vagy egyéb 4 magos processzor.(alap órajel, nem húzva)
-az alaplap és a proci által támogatott legmagasabb órajelű ram, abból is rögtön min 32gb.
-a piacon elérhető legjobb videokártya, lehetőleg a legtöbb vrammal.
-egy gyors ssd ahol a játék tud ficánkolni, lehetőleg a lapozófájl is az ssd-n legyen.

Itt konkretan le is irjak, a 8700k eseteben, h a megadott 4.7 ghz turbo boost egy magos terhelesnel aktivalodik, minel tobb mag dolgozik, annal kevesebb ez az ertek magonkent, gyanitom ez is a tdp vel van osszefuggesben. Ha nalad a cpu z 4.5 ghz et mutat tobb mag terhelese eseten, akkor gyanitom a lapod 45 os szorzoval mukodteti alapbol a procit.

Link
Mar vilagos, a lapod alapbol huzza a procit 4.2 rol 4.5 re, az nem a boost orajel, mert az csak olyankor aktivalodik, amikor nem dolgozik az osszes lap. Tehat neked mar alapbol van 8% tuningod. Haver lapja is 4.6 on tolja alapbol a 7700k t. En sem azt irtam, ha visszaolvasol, h 20% al no az fps, 20% tuningnal, hanem 5-8fpst jelent nalam, es ez olyankor jol jon, amikor cpu limit miatt 90 ala esik az fps.
Tudom, csak mondtam.

VO101Tom
Clod az inkább Proci igényes játék szerintem. És a 3.5 és 4.3 GHz között is jóval több % a különbség, mint nálam.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
7700K turbo boost az mind a négy mag frekit megemeli, nem csak az első magot. Lehet, hogy MSI alaplap miatt, azt nem tudom. De nálam mind a négy mag alapból 4.5GHz egyetlen gombnyomás után a BIOS-ban.

Csak hogy ne értsük félre egymást, én szimulátorokról, vagy konkrétabban DCS-ről beszélek, amikor levy kérdezte, hogy mennyire érdemes húzni ezeket a procikat. 5% a 4 magon soha nem lesz neked 20% teljesítmény különbség, ez nem 3D renderelés, a játékok a különböző feladatokra különböző magokat használnak, amik közt nem egyszerű a feladatot átadni, azt bele kell programozni. A DCS a legjobb példa erre, 1.5-el csináltak is erről egy tesztet:

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=157374

Tesztelték, hogy a magok számának mekkora hatása van az fps-re, már az 1 és 2 mag közt sincs dupla fps különbség, de ott azért még átad az új magnak feladatokat, a 4 és 6 mag között meg már alig mérhető. Vagyis 5% különbség magonként az ~5% különbség lesz a játékban, nem 4x5%.

Aminek sokkal lineárisabb összefüggése van az fps-el, az a freki, de ott is inkább a 2 és 3 GHz, illetve a 3 és 4 GHz között van vagy ugrás, 4-4.5 GHz között a 60 fps alá esések száma nagyon azonos értéket ad. Vagyis nekem ebből az következik, 4GHz fölött ha extra fps kell, akkor a video settingsen kell finomítani, a freki emeléssel arányos százalékban sem javítja a belassulásokat, nem még magok számával megszorozva.

Aminek a legkevesebb hatása van bármire, az - nem meglepetés- a memória freki.

A fentiek DCS 1.5-re értendők, tuti, hogy 2.0-nál sem javult sokat a többszálas kihasználtság, mert amikor Normandiát teszteltem, nekem a proci kihasználás soha nem ment 30% fölé, ellenben a 1070-es videokártyával, ami 80% fölött dolgozott (meg eszméletlen mennyiségű memóriát zabált RAM, VRAM és swap-ból is). Közben receget és laggolt az egész. Ha ezt 4.8-ra vagy esetleg 5.0-ra felhúzott procival csinálom, akkor a proci kihasználás "visszaesett" volna, mennyire is? 27-28%? Remek. Legalább pihen a vízhűtés 😊 A videokártya ugyanúgy 80% fölött és a játék ugyanúgy receg és laggol mint előtte.

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.11.09. 23:15:11

www.pumaszallas.hu

Na de a 7700k orajele 4.2 alapon a turbo boost 4.5 az egy magnal hajt csak 4.5 on, ha jol tudom, de ha a multicore hasznalatnal a 4.2 ot 4.8 ra tolod az mar 15%. Feszelve ez mehet 20% ig is jo hutes mellett vidaman, az pedig mar eszreveheto, hidd el.
Nekem a jelenlegi 3570k 3.5 helyett 4.3 pörög. CLOD alatt ég és föld a két beállítás. Konkrét számra már nem emlékszem de 15-20% volt a különbség az 560 videókarival.

VO101Tom
Oké, a 4.8 mindig több lesz mint a 4.5, de az is biztos, hogy ez a ~5% különbség nagyon ritkán lenne PONT elég 😊 Az fps elég összetett dolog, szerintem sokkal egyszerűbb és sokkal több fps-t lehet nyerni a grafikai beállítások finomhangolásával. Ráadásul szimulátorban ennél jóval nagyobb különbségek vannak egyszerűen attól, hogy milyen magasan vagy mennyire sűrűn beépített terület felett repül az illető. Atomstabil 90 fps-hez a gépnek jóval többet kell tudnia, mint amennyi különbséget a 4.5-ről 4.8-ra tuning ad (erre írtam, ahova a 4.5 nem elég, oda nem lesz elég a 4.8 sem).

www.pumaszallas.hu

Igazabol vr alatt 90fps nel jon jol a tuning, amikor a kartya nem ketyeg 100 on, megis beesik az fps 90 ala, cpu igenyes es limites reszen, ott 5-8 fps nyerheto az orajel emelessel, ha nem hany bele a kutyube az ember mar megerte. 😊 Egyebkent mas esetben meg en sem latom gyakorlati hasznat, hacsak nem futtat az ember valami olyasmit, ami prociehes, es hosszu idore lekoti a cpu t, ott szinten hasznos lehet, idot nyer a dologgal. 😊
VO101Tom
Nem.
Nekem 4.5-ön ketyeg a 7700K, és 4.8-ig húzható stabilan core fesz emelés (és delid) nélkül.
Nincs olyan játék, amit jelenleg úgy hajtaná meg, hogy a 4.5-ön nem lenne játszható, 4.8-on meg már igen. A kérdés inkább az, hogy a vcync a 60 Hz-re 80 vagy 90 fps-ről korlátozzon le...

www.pumaszallas.hu

sure
Nekem Commodore 64-esem lett Bécsből '88-ban és a 90-es évek közepéig jól szolgált 😉 Asszem 15 vagy 18 ezerért vette meg a szomszéd, full működőképesen, rengeteg (másolt...) kazettával, 2 joystickkel, az akkoriban pedagógus családban decens pénz volt (vételárhoz képest nem volt akkora bukta, mint amit most veszít az ember egy 8 éves konfig esetén....de utólag visszanézve kár volt eladni, nem azért, mert manapság a sokszorosát éri egy működő C64, hanem mert egy kultikus, ikonikus, felbecsülhetetlen értékű számtechtörténelmi darab). Néha még most is beizzítok egy-egy játékot emulátoron, pl. létezik olyan játék manapság, ahol te vagy sörcsapos, és egyre több bejövő vendégnek kell osztani a sört + összeszedni a korsókat? 😉 TAPPER
Utoljára szerkesztette: sure, 2017.11.09. 19:51:05

Isten nem bottal, hanem VMware.

Majd kiderül... nehogy úgy járj mint anno "Bécsben" a videót vásárlók... viszonylag drágán jutottak közepes minőségű téglához! 😄

www.smart-bus.hu

Jajj de csecse! Gratula!
Na jo, azert megsem lakatos vinetu kazincbarcikarol, haverom vett naluk parfumot es meghozta a postas! 😊 tehat biztosra mentem! 😊 remelem nem egy boss t kapok! 😊

Nehogy 'má csak a Papának legyen jó...

Ka-50

Azért bátor vagy, hogy ilyen névtelen helyre simán előre fizetsz... remélem minden rendben lesz és nem lesz semmi macera! 😉

www.smart-bus.hu

LeonSilver
<#eljen>

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Majd kap egy kafet a futar, vagy racuppantom a hugom! 😊 nem is, leultetem a kutyat a kapuba, miutan beinvitaltam! 😊 mindent atnezek alaposan, az biztos.
Mielőtt aláírod ott előtte bontsd ki és nézd meg, hogy az van-e benne amit rendeltél, illetve megvan-e minden tartozék... nézz meg egy unboxing videót, hogy miképpen kéne kinéznie a csomagnak. Kis kupakok legyenek fenn mindenhol, nejlon a hűtőn, stb...

www.smart-bus.hu

Utanvettel is kerhettem volna, de igy volt ingyenes a kiszallitas, gls hozza, ha barmi kulserelmi nyom van rajta, jegyzokonyvet iratok ala a soforrel, vagy megy vissza!
Ha átvételkor fizeted akkor végül is sok gond nem lehet, de egy esetleges garanciális gond esetén nagy a rizikó faktor. Mondjuk az tény, hogy ez alól az Asus kivétel, mert közvetlenül velük is intézheted, de ne felejtsd el beregisztrálni.

Én egyszerűen "fázom" az ilyen helyektől... 😊

www.smart-bus.hu

Na de mi baj lehet? Ha nem az van a dobozban, megy vissza, penz szamlara! Ha behal, garit asusnal is tudom intezni. Mi mas gond lehet?
Ok, te tudod... 😊

www.smart-bus.hu

Mall.hu rol mar mindenki hallott gondolom!
3 ev gar, magyar ceg, 6500 termek, szamlan is magyar afakor, godolloi szekhely, a kari patent legyen, a tobbi nem erdekel! 😊
Na jó, de ez milyen hely? Én még nem hallottam róla... 😊

www.smart-bus.hu

Egy k jelu proci erre termett! Az a 20% plusz, ami meg kicsavarhato belole, egy ilyen cpu limites optimalizalatlan proginal, mint a dcs, alapbol kotelezo! 😊 mert igy a limites reszek is feljebb kerulnek, hiaba nem tamogatja a multicoret.
LoL bakker milyen hardverek léteznek....
Olvasgatva a tuning hozzászólásokat, tényleg megéri húzni az 500-600k-s cuccot ami már amúgy is atomerőmű szintű teljesítményt ad le?😊 Csak kíváncsiságból.

Link

Telon nem megy a linkeles! 😊
Nem idegesitesz vele, mert ezt lottem. 😊
Link
Akkor EZZEL ne is idegesítselek? 😊

www.smart-bus.hu

Alzanal megrendeltem, nov 17 szallitassal, 3 napja jott a mail, h sajna nov 23. a, egye kukac, gondoltam 6 nap nem a vilag, megiscsak ok a legolcsobbak, erre aznap jott az ujabb level, dec 2 es az ara meg pontositva lesz, na itt beragtam, bongesztem egyet, erre a luxoryshop nal talaltam 4 rugoval olcsobban, polcon is van nekik, amin leginkabb meglepodtem, mar vettem is, kedden szallitjak!
Én még kitartok, de nem tudom meddig... 😊) Egyébként ja, az összes miner megcsinálhatna szájjal egy talicska kanmajmot! 😊

www.smart-bus.hu

Tenyleg ugy legyen, jovo nyaron, ha megjonnek az uj lapok hozzajuk es utoleri magat az intel a gyartasaval, tervezem en is a cseret, orulnek egy izmosabb nyeremenynek! 😊 most epp eleg volt kinyogni ezt a szajbatekert 1080ti t, h az osszes miner tekerje szajba azt a bizonyost! 😊
Persze, nem is azt mondom, hogy mind tudni fogja, de szerintem arányaiban több 8700K fog 5GHz-n ketyegni mint ahány 7700K.

www.smart-bus.hu

Mar csak az az aggaszto, h egyre tobb kereskedo dob a piacra valogatott procikat, amiket a keszletek lefolozesevel biztositanak, vajon ezek utan milyen azok a procik amiket standard nak arulnak. Nagyban rontjak a szilicium lotto eselyeit, gyanitom. Egyebkent ennel a szerianal lenyegesen magasabb a turbo orajel a korabbi megszokott lepcsohoz kepest, azzal kompenzaltak az egyebkent viszonylag alacsony alaporajelen, amit szerintem is a tdp limital. En ugy gondolom, bele kell nyulni szerencsevel, h sikeruljon olyat venni, ami stabil, normal hofokon hajthato delid nelkul 5ghz en.
Nyilván ezek is benne vannak a pakliban és tesztre is valószínűleg jobb darab ment, de itt nagyobb lesz az esély erre mint a 7700K-l. Eleve a gyári turbó órajele 4.7 GHz... az a cirka 10% plusz meg amit említesz, az pont a turbó órajelhez viszonyítva szokott érvényes lenni! 😊

4770K alapon 3.5GHz, turbó 3.9 GHz, léggel a plafon általában 4.3 - 4.4 GHz. 7700K alapon 4.2 GHz, turbó 4.5GHz, léggel a plafon 4.8 - 5 GHz.

www.smart-bus.hu

Es akkor ne is beszeljunk a fos kupakolasokrol, gyari kialakitasaban 95 fokos volt 4.8 on, ami kicsit sem hasznos, csak delid utan tudom 60 on tartani terhelve, ami egy uj procinal a gariba kerul. A case sem veletlenul adja 8-900 euroert a valogatott garantaltan 5.1-5.2 ot tudo procikat delidelve, ha minden darab megutne ezt a hatart, biztos nem ennyiert arulgatnak. 😊
A profeta szoljon beloled! 😊 azert epp ezt mondtak a 7700k ra is, megis nagy a kulombseg a lapkak kozott, es a linkedben levonel is mar igencsak plafon kozeleben van a vcore, ha megnezed, a 7700k bol sem tudja mind az 5ghz 1.4v alatt, fole meg mar nem viheto ugyebar, pedig annak 4.2 az alap orajele. A sajat 6700k m al is max a 4.9 et tudom megutni stabilan 1.4 alatt, pedig eleg jok az ertekei az atlaghoz kepest, sokaknak mar 4.6 on tetozik a lehetoseguk.