36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • GaBika6
    The Pumas - Historical bomber intercept over Hungary
  • repvez
    nem tudom ez mennyire jó ár vagy megbizható bolt, de hátha valakinek bejön igy
  • VO101Tom
    Lehet, hogy a mostanában készült modulok -tanulva az FC3 hibáiból- más sokkal inkább modulárisak, és az ilyen dolgokat egyszerűbb ide-oda másolgatni, mint a korábbiaknál. Azt se felejtsd el, hogy a Jak is és a WW2 gépek is ED fejlesztés, házon belül a licenceléssel sem kell szórakozniuk. Valszeg az F-14-et fejlesztő csapat komoly pénzekért lenne csak hajlandó átadni az ilyen fejlesztéseket másoknak, amit megint nem az ED fog finanszírozni, hanem a többi külsősnek kellene megvásárolnia még a fejlesztés alatt. Hogy ezt mennyien tennék meg? Passz. Ez a hátránya annak, ha külsősök pimpelik fel az alapjátékot, ha nem az alap fejlesztői csomag része, akkor azért tuti, hogy valakinek pluszban fizetnie kell.
  • repvez
    tomcat fejlesztés
  • repvez
    Ettől félek én is, hogy semmi befolyása nem lesz ezeknek a featuröknek a kifejlesztése a többi modulra. csak akkor a yak52 nél kifejlesztett motorszimulációra is miért hivatkoznak, hogy így majd a dugattyús gépek is jobb motor szimulációt kapnak?

Arra meg már megint láttunk példát, hogy edének mi éri meg, lomac-al együtt 4x adták el ugyan azokat a gépeket plusz most meg még mindegyiket külön is kiadták külön modulként változatlanul.
    Akkor legalább vették volna a fáradságot, hogy az FC gépek megmaradnak a mostani szinten aki az "árkádosabb" vonalat szereti aki meg komolyan gondolja az meg megveszi a részletesen kidolgozott külön modult klikkelhetö kabinnal részletes rendszerekkel, így lett volna értelme külön kiadni és külön pénz elkérni értük, meg talán így egy szinten lett volna az a pár gép.

így sose lesz egységesen játszható multiban , mert valaki mindig panaszkodni fog majd, hogy persze neked csak két kattintás meg nincs ez a rendszer benne , míg a másik ezer dolgot csinál ugyan azért.

Én ezért vagyok szkeptikus SP-ben örömrepkedésre meg airshowra jó , de PVP-re nem.
  • VO101Tom
    A hajtóművek saját egyedi fícsörei tuti, hogy nem lesznek visszafelé kompatibilisek, max ha valami ugyanazt a hajtóművet használná, egyébként mindent külön újra kell programozni. Ha egy jelenséget lemodelleznek, elsőnek kifejlesztenek, az persze könnyíti a dolgot, de automatikusan nem kapja meg azt semmi.

A klikkelhető kabinról is azt gondoltuk, hogy majd megcsinálják a korábbiakat is, de minden ilyen változtatás nagyon a gépek sajátja, és ED-nek nem éri meg olyan modulon dolgozni, amiből nincs bevételük (hibajavításból, extra fícsörökböl nincs bevétel, új modulokból van). A klikkelhető kabinok ellen szól a kabinok -többiekhez képest- szerény kidolgozottsága is. Ott sem csak arról van szó, hogy az egérklikk hitboxokat rápakolják a kabin 3D-re, hanem pl egy hajtóműindítás lépéseit leprogramozni már nem is olyan egyszerű rész.

A fegyvereknek paraméterei viszont tudnak globálisan változni, például Maverick indítási limitjei, vagy a hatótávolsága, flight modellje, siklószöge milyen. De például az, hogy az Amraam az FCR jelét továbbra is vegye figyelembe, ahhoz már a gépet is programozni kell, ami felveti a korábbi kérdést, hogy mi éri meg ED-nek anyagilag.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.04.02. 16:19:28
  • lac coo
    Visszafelé ekkora fejlesztés tuti nem lesz, max jó esetben a jövőben megjelenő repülők és talán egy ruszki gép, hogy legyen abból is .
  • GaBika6
    MIG-29S-t próbáltam repülni ismét. Korábban talán ment, de most nem bírok rájönni, hogy hogyan tudom a nav útvonalat előhozni. Itt egy video...
  • Ludowik
    Az hogy ilyen mélységben ez mind megcsinálják evvel a tempóval még több év is kevés nekik.E miatt kezdenek a mai pck kissé karcsúak lenni . Repülős szimnél rettenetesen nehéz olyan tartalmat grafikailag megjeleníteni ami egy szint után észrevehető. Itt a repcsik kapcsolatba vannak a felszíni tárgyakkal is és itt van elásva a kutya. Mióta elkezdtem a dcs gyenge pont volt a fülkéből lenézni a felszínre . Eleinte azt hittem kevés a gép fejlesztettem és ez is kevésnek tűnik.Ha a közeljövőre terveznek is, nem tudják majd optimalizálni a játékot . Ha tényleg olyan mélységben szimulálnak majd le dolgokat még nagyobb lesz a baj. És ilyen bizonytalan optimalizálatlan játékra áldozni nagyon elkötelezettnek kell lenni hozzá
  • repvez
    ilyen részletekben nem is akartam belegondolni, mert amit régebben is mondtam, ha már egy létező dolgot feljavítanak akkor az globálisan érvényes lesz mindenre vagy csak az adott modulra?Mert ha az amraamot vagy mavericket nézzük , tegyük fel megcsinálják nagyon részletesre a hornetnál, akkor az összes olyan gépet is át kéne módosítani ami képes indítani ezeket, de ha az a modul történetesen egy olyan "árkád " kidolgozású mint az f15 akkor azt hogy oldja meg?Mi lesz az ellen oldallal? az orosz megfelelője meg ugyan ilyen fejlesztésen megy keresztül vagy 100%os találatú lesz esetleg könnyen lerázható mint most.Meg milyen orosz típus, nincs egy sem ami hasonlóan részletes lenne és felszerelhető lenne az amraam megfelelőjével . szu33 vagy 27 lehetne de ahhoz az kell, hogy nekifeküdjenek az avionikának és a kapcsolható fülkének.

A tomcatnél olvasom, hogy fejlesztik hozzá a hajtómű szimulációs modult ami a kompresszorokat égőteret turbinát mindent külön számol, vajon ez is csak a tomcat sajátja lesz vagy mindegyik turbinás gép megkapja?

egy szónak is egy a vége nincs koncepció, nem látják át, hogy minden mindennel összefügg .Ha nem globálisan fejlesztik akkor nem fog összeállni egy nagy egésszé soha
  • VO101Tom
    Grafikailag szerintem gyönyörű, de ezzel kapcsolatban már párszor elmondtam itt is a véleményem, szerintem kicsit átestek a ló túloldalára, ha ennyi erőforrást elvisz a grafika, akkor ott a háttérben futó számolásokon kell spórolni. Vagy megint öt évvel későbbi PC konfiggal terveznek?
    Amit eddig láttunk navigációról és repülőgép alapműszerekről, azok ígéretesek, de ugyanez van A10-nél is, a modul kidolgozottsága tényleg fasza, de amikor a fegyverrendszerekhez jutunk, ott kezdődnek az olyan árkád hülyeségek mint a Maverick és az Amraam jelenlegi állapota, vagy az atompontos, atomstabil RWR, ami a valóságban sosem volt ilyen. Nem csak az orosz SZPO, de a különböző NATO megoldások sem. Nem tudjuk, hogy hogyan fog működni a levegő föld radar, mert mostanáig DCS gépben olyan nem volt (Viggen AG radarja valami sufnituningos megoldás, aminél a talaj mesh-el trükköznek, de pl talajon járművekre már nem működik). Most kell(ene) kifejleszteniük az IFF-et is, datalinket, másik TGP-t, Man in the loop fegyvereket (SLAM-ER pl), vagy a robot repülőgépet (JSOW és JASSM), sisakcélzót, HARM-ot, Harpoon-t, normális ECM-et - amik így hirtelen eszembe jutnak. Nem csak a fegyverek működését, de a szoftveres kezelését is. Ezekről nulla infó van, hogy milyen mélységig, miket hogyan lehet majd használni. Amraam szoftvere ugyanez az árkád fos marad-e, ami lepkefingra eldobja a célt, ha a másik beamelni kezd, és utána már vissza sem fog? Azért a valódi Amraam radaros támogatásnál is és saját kereső módban is ha újra meglátja a célt, újra vissza is fog rá. DCS-ben ilyen egyáltalán nincs. Sisakcélzós Aim9x mit fog tudni, lesz-e olyan jó mint akármelyik orosz rakéta? Az is érdekelne, hogy milyen működési módok lesznek, milyen hatótávok és indítási, használati paraméterek? El lehet indítani Mavericket szárnyvég felé is akár, akkor az betalál? Mert most igen, és ez qrvára nem jó.

Szóval ja. Nekem is jelenleg az a bajom vele, hogy nem tudom, hogy mi lesz ebből és azt hogy illesztik majd a többi modul közé. Ha a fegyverekkel muszáj lesz hozniuk a jelenlegi kidolgozást, akkor az nagyon gáz lenne, én egyenlőre kivárok az előrendeléssel. Nem hiszem el amiket ígérnek, ha látom, hogy elkészül, kiadják és nem egy rakat bughalmaz, akkor viszont tuti megveszem.
  • lac coo
    Az F18-ból nagyjából semmit nem mutatott, kifejezetten olyan érzésem volt végig, hogy direkt nem nyúl még véletlen sem semmihez ....
    Plusz akadt nála a játék mint a fene ....
    Előző RAM témához. most purcant be egy modulom így hirtelen 8 giga lett a 16-ból...ez még offline se elég, azonnal teleírja a játék ....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2018.04.02. 10:35:47
  • repvez
    én csak bele bele pillantottam hang nélkül, de amit láttam abból az jött le, hogy megint lesz egy ugrás a modul minőségben, ami nem baj a baj ott kezdődik, hogy a régiek meg nem fogják megütni ezt a szintet.A másik, meg, hogy bármennyire jól kidolgozott lesz dubai a térkép 70% án semmi nem lesz a sivatagi tájon kívül.
    Ahhoz képest, hogy azt mondták, hogy növeltek a táj mesh felbontásáson olyan nagyon nagy változás nem következett be a hegyek ugyan olyan legömbölyített kis dombocskáknak tűnnek itt is mint a Kaukázusnál.
    Valamiért nagyon kesztyűs kézzel bánt a géppel, a leszállásnál is 3x próbált ráfordulni a pályára ,de 1,5g fordulónál nem volt nagyobb azért, hogy rá tudjon fordulni inkább mellé ment.
    semmi olyan dolgot nem láttam amit ígértek, hogy fejlesztenek, se a kabinon megjelenő eső, se a vortex, se a le fel szállások jobb fizikája vagy bármi gépspecifikus feature.
    egy sima unalmas repülést csinált, mellette gondolom ,ment a sok pr duma, de azt bárki tud mondani.
  • sakkay
    JA nemtom' miért, de néha a netes oldalon is offline pedig rajta vagyok, tehát megy. HA próbálod, pár kört fussál, ne csak egyszer nézzél rá. És ha belépsz, tuti, hogy 2-3x fog csak sikerülni. Viszont onnantól stabil Úgy találod meg a listán, hogy a első 3-4 ahol a legtöbben repülnek. Sokszor ez a legtöbb embert reptető'
  • z0ty4
    én vmiért nem látom ezt a szervert.
    ip alapján sem találja meg, pedig brutál jó lehet
  • VO101Tom
    Mire gondolsz ezzel? Mire vagy kíváncsi? Nagyon jól néz ki, és hát valljuk be, azzal sosem volt gond, hogy Wags mikről mesél, és mit ígér meg. Azzal van a baj, amennyit ebből az ED megvalósít
    Mondjuk az nekem megütötte a fülem, amikor a kiadási állapotról kérdezték, akkor azt mondta, hogy "most még hivatalosan azt mondjuk, hogy tavasz vége az F-18-nak és a Perzsa-öböl térkép bejelentés, hírek ugyanekkor" (1:06:16-tól). Én erre azért nagy pénzben nem fogadnék, még mindig várom a végleges 2.5-öt, amit ugyanez az ember ígért istenbizonyra decemberben, aztán látjuk hogy tart, openbeta phase 1 bugfix n, és még csak becslés sincs rá mikor lesz kész. Nem lehet sajnos elhinni amit mond, mert nem tőle függ, hogy megvalósul-e vagy sem (hogy project managerként miért nincs jobban képben, vagy miért éri meg nekik ez a ködösítés, az már más kérdés persze).

Az mondjuk vicces volt, hogy a Hormozi-szoros térképet miért nevezték át Perzsa-öbölre. "Mert sokan nem tudják, hogy hol van a Hormuzi-szoros". Ja, persze, az viszont nem gond, hogy a Hormuzi szoros 800 kilométerre van attól az Iraktól és Kuvaittól, pontosan az öböl túlsó sarkában, amikre viszont mindenki gondolni fog a nevet hallva. Miért nem lett "Dubai". Vagy "Dubai és Iránból egy pici"? Akkor minden gyogyós tudná térkép nélkül is, hogy miről van szó .
  • Solt
  • sakkay
    A Harrier rakéta indítást jelző és egyéb védelmi berendezései még nem nagyon működnek ugye? Tudna valaki egy pár szót mondani ezekről, hogy mi működik jelenleg és hogyan?
  • sakkay
    Blue flag online dinamikus kampány-majd 50 ember van most fent.
  • sakkay
    Ez az.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.04.01. 21:17:43
  • sakkay
    Srácok, megvan a Wolfhqb kolléga által készített warhog konzolom. Igen faxa lett, gyakorlatilag pont olyan-ha nem jobb-mint a monstertech által forgalmazott. Mindenkinek ajánlom, szerintem bármit képes készíteni-egyedi igényeket is, én is kértem pár változtatást.
  • sakkay
    Na a hozzáértők, hogy látták, milyen? Komolyan kérdem..
  • feca1229
    Ezek már a "Húsvéti kedvezmények", vagy elb*szhatom a pénzem más értéktelen vackokra? :-)
    Furcsa, mert eddig mindig volt húsvéti leárazás, most semmi! Nekem amúgy is a Harrier érdekelt volna, de az úgy sem lenne leárazva így tehát mindegy...
    Majd talán a "Nagy nyári árleszállításnál".
    Sok színes tojást kívánok mindenkinek, és nem a gatyájába! :-)
  • lac coo
  • VO101Tom
    Ennek nem sok köze van ahhoz, hogy a játék min fut jól, ugyanazt írták minimumnak, mint a VR recommended-nek is, ez BS.
  • beci43
    18 órakor.
  • Fehercsoki
    16gb DDR4, sokkal gyorsabb, ne vegyél DDR3-as alaplapot.
  • sakkay
    Jó srácok, erre akkor sem kell nagyon ráparázni. A ram problémát meg kell oldaniuk, mert még a nyugati játékosoknak is kb.90%-nak is (max) 16, vagy kevesebb ramja van. Szóval ennyi. Halkan jegyzem meg, nekem 16Gb van, igaz DDR 4 és abból is jobb fajta-nem látok különbséget multi vagy single között. Mindegyik jól fut.
  • VO101Tom
    Én az internet wayback machine-en visszanéztem a DCS World steames oldalát (https://web.archive.org/web/20180221035638/http://store.steampowered.com/app/223750/DCS_World/), 2018 februárban még nem volt ott ez a kiegészítés, csak annyi, hogy a minimum 8GB, az ajánlott 16GB, márciusban már ott van a minimum konfignál, hogy "32 GB for multiplayer".

Nemtom jogilag ez mennyire van rendben, nekünk CloD alatt 1C-vel fél évig azért kellett harcolni, hogy kukázzák a Dx9-et (ezzel Win XP kompatibilitását elvesztette a játék), mert a CloD dobozán rajta volt az XP kompatibilitás amikor azt eladták, akkor azt meg kell tartani. Aztán megértették, hogy valszeg akinek nincs DX11 kompatibilis gépe és oprendszere, az egyébként sem tudjha futtatni a játékot. De itt azért egész más a szitu, egyik napról a másikra 32GB RAM-ot minimumnak írni elég meredek, ha előtte 8GB volt a minimum :/
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.04.01. 15:37:06
  • lac coo
    Ha jol szamolom ma 5 orakor lesz live youtube-on F18-al illetve uj maprol....
  • Ludowik
    Azért ez régen nem így volt. Szóval valamit elkummantottak rendesen 32Gb 1080 i7 , Ha ez kell akkor kérem vissza a pénzem mert 16Gb 1060 i5 már karcsú! Na azért álljunk meg egy percre! Valamit nekik kell csinálni. Nem mindenki keresi meg egy millás pc árát! Optimalizálják ha meg nem megy akkor zárják be a boltot ! Mikor gurult el a gyógyszerük jövő héten 64 Gb kell meg i9!
  • Death Rattle
    Gépcsere lesz.

8Gb DDR4 vagy 16 GB DDR3 ? Szerintetek melyik a jobb a DCS-nek ?
  • GaBika6
    16 gb ramom van és nálam is crash van néha ha multiban indítok...
  • VO101Tom
    Steames adatlap szerint online repkedésre a minimum konfig az 32GB RAM.
  • wittman
    DCS kilépésnél általában sokaknak crash van. 16GB RAM ajánlott, de ahogyan mondták és megcsináltad, az orvosolhatja a problémát. Tudom rohadt drága a RAM mostanság, de kell az a 16GB. Ez van. Elvileg dolgoznak rajta, mert kapják az ívet a fejlesztők...
  • macleody
    Néha olyan csúnya ez a dcs, hogy rossz nézni :)
  • Frenky
    LIVE

Virtual Burning Lake Air Show 2018
  • SgtChris
    Éééés, tényleg! Volt lapozófájl, de átirányítva a HDD egyik partíciójára az SSD-ről... Most visszatettem a C:-re, és automata méretre...a HUNAF-os szerverre sikerült is fellépni, de amikor kiléptem belőle a menübe, ismét crash. Szóval valami van, de nem az igazi! De köszi a tippet!
  • krisztian005
    "Kositzky Attila - Deltaszárnytól a Fekete Hölgyig" címü könyvet olvasta valaki? Miről szól pontosan, személyes élmények vagy egyéb? Egy online antikváriumban türhető árban van, azt tudom hogy Kositzky úr Mig-21 pilóta volt és ha jó könyv megvenném, de sehol nemtaláltam semmi infót hogy megis miről ir benne.
  • sure
    Aláírásodban a válasz szerintem
    "8GB DDR4 3000Mhz"

Ha emellett nincs "végtelenre" (=rendszer kezelje, vagy legalább 20 gigányi) lapozófájl beállítva, akkor valószínűleg ezért fagy le.

Nekem a tiédnél elvileg sokkal gyengébb konfigom van (core i-3, 8 giga RAM, 2 gigás vga), és órákig nem fagy ki multiban sem (Caucasus Aerobatics online, soxor 20+ játékos van benn). Igaz, a legelső betöltés marha sokáig tart, ilyenkor rakja tele 16-18 gigáig a lapozófájlt, megfelelő mennyiségű RAM hiányában, de ha már betöltött, akkor stabil. Menet közben néha vannak pár másodperces akadások, de a chatben látom, hogy ezen mások is, 16 vagy több giga RAM mellett is sipákolnak
    Utoljára szerkesztette: sure, 2018.03.30. 23:30:07