Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A fura veled az, hogy kb. mindenen besértődsz az elmúlt években...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A te hszeid semmi konkrétumot nem tartalmaztak, mert te sem tudod, csak jó másokat leugatni, hogy úgy tűnjön , hogy te mindenhez értesz.
ÉS az adatmódosítgatást ne vegyük bele, mert az minden csak nem programozás.
DE sztem itt be is fejezhetjük, mert Tommal ellentétbe veled nem lehet értelmesen megvitatni dolgokat anélkül, hogy ne térjünk el a tárgytól
www.smart-bus.hu
Repvez. Olyan nincs, hogy csinálsz egy fizikai szabályrendszert ami tényleg nagyon pontos, abba beledobsz végtelen számú objektumot és azok úgy fognak viselkedni, mint a valóságban tennék. A fizikai modell minden egyes elemével másodpercenként sokszor megvizsgálva kell számolnia. Minél összetettebb a fizikai engine, minél több objektum van benne, annál erősebb processzor vagy PhisiX számolás kell. Ezért kell classokat csinálni. Annak van értelme, hogy csinálsz olyan objektumtípust, ami a vízen úszik csak, de annak nem számolsz súlyt, mert modellezésnél megmutatod neki hol lesz a vízvonal, nem számolsz súlypontot és felhajtóerőt, mert úgysem repül, jobb esetben követi a hullámzást, és kb. ennyi. De arra másodpercenkét sok alkalommal ciklusidőt pazarolni, hogy a DCS a programban lévő összes kis hajó összes hitboxát ne csak ütközésekre figyelje, de arra is, hogy X súlyú repülőgép rászállva mikor tolná a víz alá, vagy borítaná fel (akkor a hajó alját is modellezni, textúrázni kellene, és ezt folyamatosan számolni), esetleg mikor töri le a gyenge antennákat (akkor ezt scriptekkel animálnod kell, vagy külön kell hitboxal számoltatni az fizikai engine-el), ez teljesen felesleges. Persze akkor már a textúra is változzon, legyen rajta karcolásnyom, lehetőleg ott ahol a sérülés érte, akkor olyan sűrű hitbox lefedés kell rá, ami a programnak elárulja, hogy hol értek össze (alapból ugye doboz-doboz, összeér, bumm a képlet). Hidd el, ezeket nem csak leprogramozni, hanem animálni, textúrázni, előkészíteni is rengeteg meló, a játék közben folyamatosan figyelni, hogy mikor következik be, az meg a másik elpazarolt erőforrás. És nem csak CPU, hanem memória is. Minden effektet és eseményt a memóriába kell tölteni, különben másodperceket akadna a program amikor bekövetkeznének. Egy lövöldözős játékban meg tudod oldani, hogy átvezető animációknál, pálya váltásnál töltsön be nagyon sok mindent, repülőszimulátornál ilyenek nincsenek. Gondolj bele, mi lenne ha pl a Call of Duty ww2-esnek a legelső pályán be kellene töltenie mindent, azt is, hogy mi lesz az utolsó pálya utolsó eseménye is? Cirka 70GB mehetne RAM-ba... Repszimnél annyi lehet a trükk, hogy alacsonyan a látástávolság kevesebb, viszont több mindent figyel a fizikai modell, nagy magasságú repülésnél kikapcsolhat bizonyos számolásokat, de ott meg messzire kell ellátni. Ezért olyan qrva nehéz repszimet fejleszteni.
www.pumaszallas.hu
Sure: Igen az lehet, hogy be volt kapcsolva a sérthetetlenség ez nem derült ki a videobol, de a anyahajó hátsó részén is keresztül esett a gép.
és igen a csonakor dolgot nem értem, mert akkor mi alapján számolja a sérülést a hajóra is, tehát ha lassan megy neki valaminek akkor nem sérül ha 50el nekimegy valaminek akkor felrobban ahol mondjuk 2 tonna erő ébredne az ürtözéskor, de egy 10tonnás gép terhelését meg kibirja még el sem süllyed.
ezért mondom, hogy olyan mintha a m*9,81m/s2 nem globálisan hatna henem külön csak a tárgyakra. ezért nincs az sem ha neki mész valaminek a földön akkor felborulna vagy a robbanás odébb lökné.
Erre valószínűleg azt mondaná Ede (és talán lenne is némi igazuk), hogy az efféle "nem rendeltetésszerű használatot" tényleg nem tudják leprogramozni.
A többi gép elsüllyed vízbe érve, még immortal módban is (most kipróbáltam), szóval a vízben el nem süllyedés Harrier-specifikus és ki tudja, milyen build-del készült ez a vidi, a végleges változatban (mer ez gondolom belső teszter, valaki írta, hogy a lebegés a publikus bétában még nem elérhető) lehet, hogy a többi géphez hasonlóan viszonyul a Harrier is a vízhez.
Utoljára szerkesztette: sure, 2017.12.08. 17:39:55
Isten nem bottal, hanem VMware.
Sokat nem játszottam az immortalt bepipálva, de szerintem sérülést okozni ilyenkor is tud a gép, csak a játékos repcsije/helikoptered nem sérül
De azért talán arra azért lehetett volna kapacitás, hogy a vizfelület megkülönböztetésre kerül és a hajók kivételével minden ami a szimbe van elsüllyedjen függetlenül a sebességtől vagy legalább is ne tudjon sértettlenül elemelkedni utána. Ha már autószimekben ezer éve meg lehet oldani, hogy ne instant robbanásba végződjon egy kis koccanás akkor itt is jó lenne valami sérülés .
Egyébként meg igen a gázsugár is lehetne legalább valamilyen formában érzékeltettve ha már a port felkavarja a mező felett akkor a vizet sem ártana
Megint csak pislogok..
Most egy kicsit megint csalódtam a DCS-ben, azt hittem azért ennél fejlettebb a fizikai és sérülés modellje és , hogy ezeket a dolgokat már kinötte a lomac óta, de ugy látom nem.
Ez van olyankor amikor a fizikai erők nem globálisan hatnak hanem csak az adott modellre.Mert lehet, hogy a harrier ugy viselkedik a levegőben ahogy kell, de ha interakcióba kerül egy másik tárggyal akkor már nem veszi figyelembe a másik tárgyat. ha ugy lenne akkor simán elsüllyedt volna a kis csónak és a vizen sem állna meg a repülö csak azért mert kis sebességgel érkezett rá ahhoz, hogy ne instant robbanás legyen.
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.12.08. 11:54:32
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
www.pumaszallas.hu
Ez még az 59-esek ősrégi fórumáról van.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Nekem nincs Nevada meg Normandia, azok már használnak kettőnél több CPU szálat?
Mert szerintem ezidáig a LOMAC/FC/FC2 és a DCSW Kaukázus is inkább CPU limites, a maximum 2 szál miatt.
Az FC2 vicces volt, már 2 CPU szálat tudott, tehát egy Core i-7-est 25%-osan kihajtott, miközben az alsó-középkategóriás VGA 50-60-70%-on ment csak. Ezen pofozgattak valamit, s utána már a VGA kihasználtság is 100% közelébe került, jelentősebb FPS növekedés nélkül.
www.pumaszallas.hu
Meg is jegyezte valaki a fórumban hogy ez azért nem ugyanaz, mire azt írták hogy a "2 hónapon belül" is benne van a néhány hétben, ha azt mondanák hogy "pár hónap" van a kiadásig akkor az azt jelentené hogy több mint 2 hónap.
Nagy gengszterek ezek...
GOOBY, pls
GOOBY, pls
www.smart-bus.hu
I-5 3570k 3.4 Ghz-Hypertx3 hűtővel. Az eredeti-soha nem használt-Intel hűtőt is adom ,<#wink>#wink>ajándék.
AsrockZ77 pro 3 alaplap
2x8Gb Hiperx ram 1666 Mhz vagy több azt meg kell néznem-a ram elvileg garis, ha megtalálom a papírt róla
A proci 4.3 Ghz fut, nem is piszkálom, szóval az alaplappal és a hipertx hűtővel egyben adom csak. A ram eladó külön is.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.12.07. 08:34:25
De... egyedül vagyok.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Én nem rég cseréltem le a cuccom. i5 3450 (nem volt húzva), 16 GB RAM, GTX770. Egyedül, örömrepkedve tök faszán ment, szinten minden csutkára húzva.
De ha mondjuk egy komoly csatában vettem volna részt, ahol mondjuk több 100 földi egység mozog, füstöl még az Isten nyila is és repked több tucat légi jármű... nos szerintem lett volna olyan -1 FPS-em, és a probléma az, hogy a mostani cuccal sem lenne eget verően több, szerintem.
A várható fps-re nem válaszolt <#banplz>#banplz>
www.pumaszallas.hu
Mint tudjuk EDét qrvára nem érdekli, hogy milyen hardver kell a szoftveréhez.
www.pumaszallas.hu
For the updated Caucasus map for DCS World 2.5, we’ve spent a LOT of time and effort to add a lot more detail to the world. In fact, we are right against the edge of what our system memory specification can handle. This is particularly true from lower altitudes where it is more easy to see these details. This is why most of our updated Caucasus map images to date have been from lower altitudes. For today, we’d like to show off how the map looks from a nose-bleed altitudes of 20,000 feet. The biggest changes from the 1.5 map you may note are the terrain projected shadows, realistic haze, view distances, forest rendering distances and coverage, and the improved elevation mesh resolution (no more pyramid mountains).
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
That plan didn't pan out, as there were obvious issues w/ the old Caucasus in the new Engine.
Instead Caucasus was Literally re-built from the ground up w/:
-New Higher Resolution Terrain Mesh
-New Higher Resolution Textures
-New Object Textures
-New Airfield Textures
-New Collide-able Trees and Forrest
-New Deferred Shading and PBR Ready Assets.
-Extensions of the Map's Area.
And a bunch of under the hood stuff.
Caucasus for 2.5 is essentially and simply an entirely new map module, nothing from the old Caucasus was kept, every aspect has been re-done.