36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #27702 400+ ember van fent a dcs multi szeróin. Elég sok.
Ma jött valami kisebb javítás, ahol 2 napja rossz volt a teljesítmény-anyahajós küldi-most stabil 60 fps.
-
sakkay #27701 Én ezt gyakorlatilag annak számítom. Beleszámítva azt, hogy a f-18-ból jelentős rész az ő munkájuk. Nem tudni mennyi-de minden mással leálltak-szóval lehet sejteni. -
#27700 Tegyük ehhez hozzá, hogy a kabinbelsőben működő dolgok, és fícsörök töredéke sincs még leprogramozva, az lesz majd igazán az fps temető, ha a kabinban mindent működtetni akarnak, például egyik MFD-n az AG radar, mellette a Maverick képe, vagy egy SLAM-ER képe. Lent meg a térkép. Működjön a datalink, közben menjen a rádiózás, és ha lehet, történjen valami csata is a térképen. A Poligonokra vetített mozgókép különösen fps igényes, gyakorlatilag a 3D rendert kell újra számolni a másik kamera szemszögéből is. Tükrök ugyanez. A háttérben futó egyéb rendszereket, hajtómű kezelést, sérülésmodellt ne is említsem. Én elég szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, bár ez asszem nem titok itt
Falcon BMS-nél nekem külső nézetben van 180-220 fps, kabinba ülve 100-130. Oké, más program, de érezni, hogy mennyit esik az fps akkor, ha minden szart szimulálni akarsz, ami ezekben a kabinokban történhet. -
Egyébként nem "már", hanem "még" voltam fent. Melóztam. :) -
#27698 Ezt hol olvastad, hogy beolvad? Csak azt írták, hogy megerősítik a DCS brand alatti jelenlétüket. Mi24, Cobra, F-16, F-4 elég impozáns lista ehhez. -
beci43 #27697 A Harriernél is ez volt,majd optimalizálják.Engem jelenleg a microlag zavar,még soha nem tapasztaltam a DCS-nél. -
#27696 Kipróbáltam a Persian Gulf-ot és a Hornet-et, PG viszonylag jól fut, a Hornet viszont gyakorlatilag játszhatatlanná teszi a játékot VR-ben, nagyon nagy a CPU limit, a 45 fps-t sem tudja folyamatosan tartani (pedig annyira nem szar a gépem, i7 6700 + 16GB RAM + GTX 1070). VR nélkül is érezhető a CPU limit, jóval kevesebb az fpsem Hornet-tel, mint bármi mással. -
Solt #27695 -
sakkay #27694 Mit csinálsz te ilyen korán-úgy, hogy még csak részeg sem vagy?! -
sakkay #27693 Persze igaz, totál kiszámíthatatlan minden. Mondjuk a belsimtek beolvad ahogyan nézem. Talán akkor lenne változás-biztos-ha felvennének új embereket. Valahol van is hirdetés-elvileg a dinamikus hadjáratra keresnek programozókat. -
#27692 Hát nemtom. Azért nagyon ne fojtsd vissza a lélegzeted, odébb van az még, akkor is, ha az akarat esetleg meglenne rá,. Amikor az A-10c -t 2011-ben elővételben árulták, már akkor arról volt szó, hogy ahhoz ingyen jár majd a Nevada, ami kifejezetten a DCS 2.0 alá készül, az lesz az új EDGE "zászlóshajója". 2011-ben! Ehhez képest a 2.x még 2018 közepén sincs kész, még mindig rengeteg hiba van vele, de cserébe 2018-as high end konfig kell alá, hogy nagyjából normálisan működjön a Kaukázushoz képest harmad akkora térképen. Illetve online az sem mindig elég, ahogy pl te is írtad tegnap.
ED sosem kapkodja el a dolgokat, és akkor nagyon diplomatikus voltam
Ezek után szerintem teljesen felesleges azt várni, hogy most majd 1-2 év alatt a gameplay logikai részét szedjék darabokra, olyan AI-t programozzanak hozzá, ami képes nem csak követni, de stratégiai döntésekkel irányítani is egy dinamikus hadjáratot? Alakítsák át az összes térképet, hogy az azokon lévő utakat, hidakat, objektumokat egyáltalán felismerje az engine, mindezt úgy, hogy a DCS géppark nagy része használni is tudja majd? Ráadásul minden egyes térképre külön külön kell ezt megcsinálni (stratégiai tervezés nagyon szigorúan térkép függő dolog). Kaukázuson kívül nincs is olyan térkép, amin normális dinamikus hadjárat tervezhető lenne, olyan amin szárazföldi harcok, terület foglalások oda-vissza mehetnének. Hmm... Szíria mikor jön? -
sakkay #27691
7 percnél úgy lövi le a kollégát mintha kötelező lenne -
sakkay #27690 Azt nem, de itt volt eddig a legszarabb fps-em. Egy totál megpakolt anyahajó, plusz gépek körülötte, max grafika de 27fps. Ok csak pár pillanatig de akkor is.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.06.01. 22:12:03 -
beci43 #27689 Nektek is microlaggol ez a szar? -
sakkay #27688 Nem tudom. Én azt sem hittem, hogy ilyen grafika lesz pár év múlva egy dcs szintű szimulátorban. -
#27687 Gondolj vissza miről dumáltunk és hogy állt a DCS 2016 nyarán. Szerinted az reális, hogy ilyen modulokat két röpke év alatt ED-sek összekalapáljanak? -
sakkay #27686 Mire kész lesz az 16, az minimum 2 év. Addig összerakhatják ezt is:( normális tematikus térképek készítésére kell rávenni őket, meg valami kidolgozott dinamikus hadjárata.) . Ha van rá akarat. -
sakkay #27685 JA tudom, egy ideig repültem vele. -
#27684 Egyrészről örülök neki másrészt meg még mindig nem lesz teljes az öröm, amig nem lesz még csak fake szinten is olyan atmoszféra mintha egy nagy bevetésen lennél akkor addig csak egy magányos útvonal training repkedésre lesz jó.
Nincs még ATC rádiózás ,se a többi gépeké.
Itt ha rádióznak az vagy te kezdeményezed vagy neked jön. Falconban meg folyamatos a rádióforgalmazás és néha eléggé kell figyelni, hogy kinek is szól és van, hogy az torony elküld még egy körre, mert elötted forgalom van , vagy ha sérült vagy akkor megtisztitja elötted a terepet. ezek mind olyan adalékok amik talán több hangulatot ad mint egy jól kidolgozott látvány. -
#27683 Szerintem tökmindegy, ha meg is csinálják, ez csak egy kabin. Te is tudod, BMS-el csomó más ok miatt is repkednek, a rendszerek mélysége és pontossága, a hatalmas térképek meg az azon fotó hadjárat is nagyon sokat számít, ATC és az AI viselkedése, légvédelmek működése, stb. Ezek évekre vannak még DCS-ből, ha egyáltalán bármikor benne lesznek. A térkép konkrétan visszafelé fejlődik, Nevada a fele, a Hormuz meg a harmada az alap Kaukázus aktívan repülhető területeinek (leghátsó repterek közötti terület). Most ez lesz a divat, hogy a 800km-es térképen kidolgoznak 300 km-t, a többi meg teljesen üres 3D?
Nyilván senki nem hülye vagy vak, ha csak a kabin és a grafika lenne a különbség, már mindenki DCS-el repkedne egyébként is. Nekem pont ugyanez a bajom most a Hornettel is. Szép, meg jó, de mire használom? Milyen hadjárat, meg online szerverek mennek majd vele? És igazat megvallva ebből a szempontból a 18-as vagy a 16-os majdnem ugyanolyan. Akit a Hornet nem húz át BMS-ből, azt a 16-os sem fogja. Itt inkább a DCS közönsége lesz a lényeg, ha "szagot fognak" a 18-assal, akkor vajon ED kiadhat-e ennél kevésbé részletesen, vagy kevésbé autentikusan kidolgozott modellt ez után (külsős stúdió ide vagy oda)? Remélem, hogy nem. Akkor már csak normális tematikus térképek készítésére kell rávenni őket, meg valami kidolgozott dinamikus hadjárata. Amilyen ütemben ED bevezette eddig is az újdonságokat, a 20-as évek közepére-végére lehet is ebből valami :) -
sakkay #27682 Ja..hát nemtom'. Akkor viszont egyperegybe' a falcont hívják ki. Érdekes lesz. -
#27681 50/52-őt mai napig repülik. 90-es években kezdték gyártani, fejből az ilyesmit nem tudom, wiki szerint 2010 után is adtak el belőle Egyiptomnak. Bőven 2000+ évjárat.
Egyébként a BMS-ben repülhető legutolsó típus is ez. -
sakkay #27680 Emlékszel pont múltkor beszéltük és mondtam, hogy valahol a 2000 éveknél kellene meghúzni a határt(a DCS-ben), mert ott is már necces a technikai "titok" de utána egyre durvább. Az 50 block is a 90 évek vége nem? -
#27679 -
sakkay #27678 Most írják:
“We've been silent for a while and want to announce a new exciting change. Eagle Dynamics has been working hand in hand with Belsimtek for many years and together we have succeeded in creating some well-known products in the flight simulation community that we hope you enjoy. With the intent of further developing this success we have decided to align and strengthen our brand image under one banner, Eagle Dynamics. The team will remain unchanged and under the same leadership we are confident of delivering great new products to you. With the F-16C block 50, Mi-24P, AH-1S Huey Cobra and F-4E in the development pipeline, the future is very exciting. Together we look forward to taking Eagle Dynamics to the next level. Thank you."
The Belsimtek Team
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.06.01. 17:34:27 -
sakkay #27677 Tudod hogyan értem. Míg egy messza fel-leszállást soha nem lehet félvállról venni, egy sugarassal jóval könnyebb a dolog. Repülök az f 18-al, olyan manővereket lehet csinálni mint az állat-az automatika közben persze vért izzad, de azt nem érzed) mondjuk az biztos, hogy hiába tudom, hogy tökéletes a falcon f-16 modellezése, mégis itt a dcs hornet, valami "nagyon ott vagyok benne" érzést ad! -
#27676 Ja, hogy túl könnyű volt Én kérek elnézést akkor -
sakkay #27675 Nem, nem azt mondtam. Azt mondtam, hogy nincsen akkora repülés élményem vele, (ez a legtöbb sugarasra amúgy igaz az én esetemben)mert könnyű repülni, viszont a grafika meg szar ahhoz, hogy élvezet legyen maga a látvány. Plusz hiányzott az alacsony támadás lehetősége-van csak iszonyat kijózanító volt az a látvány ami alacsonyan fogadott.
De ezen kívül igaz.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.06.01. 17:03:46 -
#27674 Marha jó? De neked a BMS sem tetszett, mert túl összetett. Akkor mi lesz ezzel? Kíváncsi leszek mire lehet majd használni ha már az iskolakörözésből elege van az embernek. Pvp szerveren nem sokat rúg labdába a jelenlegi orosz és főleg kínai gépek ellen. Offline kampány még nincs, úgyhogy nem hiszem, hogy sok mindenről maradok le. Ahogy nézem, úgysem úszom meg, előbb utóbb megveszem majd én is, mert most m-i-n-d-e-n-k-i ezzel repked, de egyenlőre nincs kedvem sem openbeta-t installálni, sem Hormuzt és Hornetet megvenni. Majd ha kicsit lecseng ez a melós időszak, az utóbbi pár hónapom elég horror volt szabadidő tekintetében... -
#27673 :) De nem is kell átszámolni. Ahol kellene, arra ott a fedélzeti számítógép. Rengeteg olyan számolást elvégez neked (nemtom ebből egyenlőre mennyi van benne, ezt BMS alapján mondom), ami navigációhoz, útvonal repüléshez, időzített útvonalpontokhoz kell. Kiszámolja neked, hogy mikorra érsz oda, mennyi üza lesz mire ott vagy, jelzi a HUD-on, hogy milyen sebességet kell tartani a repülési tervhez (gáz, ha előbb lennél ott mint pl a vadászfedezet, vagy épp lekésnéd ha neked kell védeni valakit), még optimális repülési magasságot is ajánl, ha hazafelé mész és spórolni akarsz az üza-val. Qrva sok mindent tudnak ezek a gépek, hogy a lehető legtöbb dolgot ne a pilótának kelljen számolni, van annak sok más dolga ezek nélkül is. -
gorgon_gollob #27672 azóta már meg is szoktam, kb. fél óra alatt, műbalhé volt. logikus, amit írsz, csak elsőre azt gondoltam, hogy mekkora szopás lesz majd folyton fejszámolni meg hogy a svájciak se zsebszámológéppel ülnek be a hornetbe, de nem is az. sebesség ~ x2 -10%, magasság meg /3.
-
sakkay #27671 Igen, felismerték a hibát ők is-megy a varja, illetve gondolom annál már előrébb járnak. Úgyis jön a 14 is, a harrier eleve van szóval ezt nem lehet megúszni.
Te Tom-marha jó ez a gép -
#27670 Valszeg eddig a world koordináta rendszerrel számolt csak a program, akkor is, ha a gép a fedélzeten állt. Az eddigi hajó mozgásokat könnyen ki tudta számolni, és a "dekken" mozgatni a gépeket. Úgy látszik az új tenger modell és a sokkal jobban hullámzó fedélzet, ami ráadásul változhat is a hullámzás függvényében, már túl nagy falat a world koordináta rendszerhez, hogy a hordozó adott pontja milyen magasan és mekkora dőléssel áll az adott pillanatban, és azon hogy viselkedjen a gép. Ilyenkor sokkal egyszerűbb lenne csak a dekk fedézetéhez kötött mozgást számolni, azonban az ilyen hivatkozási koordináta rendszerek közötti ugrás a necces. Pl fel és leszállásnál mikor váltasz a két koordináta rendszer között? Mikor lesz olyan a mozgásod, hogy ne laggolj bele olyan hitboxba, ami a gépet tönkreteheti (az nem fogja tudni, hogy lag miatt vagy más miatt ütköztek), de a gép mozgása is természetesnek, a dekktől függetlennek hasson? Ráadásul ha online a netkód szar, akkor az felerősíti ezt a jelenséget, hogy a gép laggol a hordozó fedélzetéhez képest, hol elemelkedik, hogy belesüllyed a dekkbe.
Btw a BoX csendes óceáni modul is azért lett elkaszálva (pontosabban csak elhalasztva, előtte jön a Bodenplatte), mert nagyon sok melóval tudnának csak normális hordozó fedélzeti rendszert csinálni. Ott is ez a nagyon faszán kinéző, tényleg teljesen 3D-s tenger szívatja őket.
-
sakkay #27669 Persze-ráadásul azt olvastam, hogy átdolgozzák a hajón álló gépek modellezését. Mondjuk rá is fér, meg persze most jóval hangsúlyosabb lesz a téma -
#27668 Online vannak benne furcsaságok, pl amit Zotya linkelt hunaf csoportba tegnap, 18-as áll a dekken felhúzott futókkal (a többiek látták úgy), miközben a hullámzásnál jóval nagyobb amplitudóval himbálózik ő is meg mellette a Szuhoj is. Egyszerre katapultálnak, összeütköznek, a Szuhoj továbbmegy, a 18-as belefordul a tengerbe, de egyikről sem esik le semmi... nagyon sok dolgot kell még ezen kalapálni ... -
gantus68 #27667 Ja, értem, leírtam, mit tapasztaltam. Más, a Stennis-en összeérnek és felrobbannak a gépek a hunaf aerobatics-on indítás közben. Különben is annyian vagyunk, mint a lódarazsak rajzáskor, percenként egy le/felszállás :) -
#27666 "program ez is"
De más dologról beszélünk. Nagyon sok hiba vagy fagyás azért lehet, mert a program egyszerűen nem működik. Vagy a környező Windowsal nem normális a kapcsolata. De olyan nincs, hogy működik, csak tök más értékekkel. A hooknál lehet, hogy a klikkelést regisztráló rendszer volt a hibás, nem érzékelte a hitbox-ot, de ami felett megállt az egered. Amit macleody kolléga írt, az meg olyan hiba mintha egyszer a hook kapcsoló a hookot húzná be, máskor meg a futót, de közben a programnak semmi látható nyűgje nincs. Érted a különbséget?
-
sakkay #27665 Nagyon faxa ez a cucc-Leon mutatta-és közben rá is jöttem.
Ez az. -
sakkay #27664 Vsz megcsinálja a razbam az f-15-öst, igen megy az utalgatás. -
gantus68 #27663 Én sem tudtam elsőre behúzni a hook-t, másodikra minden tökéletesen működött. Program ez is. Lehet újraindítás kellett neki, mint a windowsnak :)