Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én úgy mondanám, hogy szinte mindig :D Roppant bosszantó tulajdonsága, mennyiszer szívtam már meg én is ...

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

PhantomAss
A DCS sokszor több eszközt is rendel ugyan ahhoz a tengelyhez alapból. Nézd meg a beállításokban, szerintem nálad is ez lehet, és töröld azt a tengelyt ami nem kell.

GOOBY, pls

Gundark 1 1
Sziasztok! Először is Boldog új évet mindenkinek :) Van egy érdekes problémám. Kaptam karácsonyra a T16000-hez egy pedált. Most a teljes Thrustmaster szett megvan. Mindenhol tudom is használni rendesen, kivéve a DCS alatt. Felismeri mind a 3 eszközt (joy, gázkar, pedál) de a pedálnak és a gázkarnak a Z tengelyt adja meg. Vagyis pedállal IS adom a tolóerőt, ami azért nem szerencsés :) Il2ben vagy ez Elitben simán működik. Itt milyen trükk van erre hogy legyen még egy tengely? Firmware is meg a software is a legújabb. Köszönöm!
whiteskull
BUÉK mindenkinek! :)

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

LeonSilver
<#worship>

BUÉK neked is és mindenkinek!

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

macleody
Uraim, Boldog Új Évet mindenkinek!
LeonSilver
Kapcsold ki a kontrollert. Én kábé sose' használom. Mondjuk aki a G1 kontrollerét tervezte, az egy barom és nem mellesleg UFO...
Megint csak az Oculust tudom példának hozni. Qrvára szerettem a kontrollerét. Magyon kényelmes volt használni, több száz órát beletoltam a No man's-ba az Oculusal. Subnautica, mit tudom én mi... A G1 kontrollere egy ótvaros szar. Utálom, kényelmetlen, nem áll kézre, csúszós, stb.. Nem is játszok a No man's-al :'( A Subnauticához meg vennem kellett egy xbox kontrollert.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

macleody
Vesztemre sikerült elindítani a flight simet, repültem egy kicsit a H145-ös helivel. Hátööö, recés meg nem olyan mint az 50"-os tv, de hát na. Kurva jó :)
Viszont még nem jöttem rá hogy tudom visszatenni egérre az irányítást, kicsit macerás volt a műszerfalon a kontrollerrel matatni.
LeonSilver
Sziuntén zenész és szintén hasonló okok miatt. Akkor hagytam az amd vonalat a 3.14csába, amikor a CloD-ban a tenger és a szárazföld talákozásánál egy fehér vonalat "rajzolt" a hóbelevanc. Váltottam Intelre és nVidiára - megszűnt a qródás.

PhantomAss
Nekem mindegy hogy proci v gpu, szívtam mindegyikkel.
De emiatt mondom hogy tőlem mindenki azt vesz amit akar, ha nekd nem volt vele gondod örülj neki, használd sokáig egészséggel!

amúgy BÚÉK!
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.12.31. 23:07:15

GOOBY, pls

A kolléga ha jól értem alaplapról tehát AMD prociról beszél, a GPU szóba se került.
Mellesleg nekem intel + amd gpu párosítás van, előtte időtlen idők óta nvidia volt. Az égvilágon semmi bajom nincs, mióta a amd 9800xt van a gépben, pont ugyanúgy hibátlan mint előtte az nvidia-k voltak. Én is tartottam tőle, hogy szar a driver stb de lekopogom tökéletesen stabil. Soha egyetlen crash nem volt mióta megvan.

PhantomAss
Nah az ilyenek miatt nem veszek vagy 10 éve AMD-t. Tudom, ez hitvita, nem is akarok belemenni, nvidia is szar, de nekem megér némi plusz pénzt a nyugalom. Intel+nvidia azt viszonlátás.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.12.31. 18:29:10

GOOBY, pls

macleody
Olvasgattam AMD+G2 kompatibilitási hibákról, hát mit mondjak, bekaphatja a HP is. Egy fickónak állítólag azt írta a HP, hogy az USB átalakító meg a kábel nem kompatibilis az AMD alaplapokkal. Nálam szinte mindig lefagy a gép ha kilövöm a Mixed Reality Portalt. A változatosság kedvéért pár napja cseréltem procit, meg RAM-okat, a proci miatt BIOS-t kellett frissítenem, lehet ezek közül is bekavar valami.
Most megint jött egy frissítés SteamVR-ra.
Utoljára szerkesztette: macleody, 2021.12.31. 17:13:52
Van új stabil, gondolom idénre még ki akartak adni valamit, mert már most ott a végén az ismert hibák listája.
De komolyan, kiadni egy frissítést javításokkal úgy, hogy tudod vannak benne hibák ...

LeonSilver
Ne add fel :) Az élmény kárpótol, tudod. Egyébként a kijelző védelme miatt kapcsol ki.

macleody
Már az agyvérzés kerülget, Elite Dangerousban kikapcsol a fejes. Ha leveszem és visszaveszem akkor visszakapcsol. Ez megint mi franc? Öreg vagyok én már ehhez :)
LeonSilver
Először el kell indítanod a mikroszoftos Mixed Reality portal-t, aztán a Windows Mixed Reality for SteamVR-t. Amikor futnak mehet a DCS. Ha a DCS sztímes, szerintem akkor is ez a sorrend. De ha elindítod a DCS-t és a DCS-ben be van állítva a VR használat, akkor ő maga is elindítja ezeket. Én külön szoktam, de ez egyéni szoc problémám :)

macleody
Hogy kell indítani steamvr-ból a dcs-t? A vr-en keresztül desktop és dcs? Mert nem steames a játék.
Persze, 100%-ig igazad van, nem lehet kibúvót keresni.

Ka-50

PhantomAss
Igen 2160x2160 a lencse felbontása mint a régebbi verziónak, dehát valamivel el kellett ezt is adni, úgyhogy szépen felskálázták 3000 felettire a steamvr-ben hogy azt mondhassák szebb a képe.
Szerintem semmit sem vesztesz ha visszaveszed a natívra, de nem értek hozzá, nekem a régi változat van. Próbáld ki.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.12.30. 18:02:14

GOOBY, pls

LeonSilver
<#eljen>

Hát igen, az oculusnál szívtam a fogam, hogy mindig el kellett indítani, mióta reverbem van, visszasírom :D Igazából azt nem értem, hogy a DCS miért nem képes OpenXR-en keresztül VR-t kezelni, mert akkor esetleg egyszerűbb lenne mindenki élete, dehát nem ez a legelső ilyen whynot kérdés velük kapcsolatban :D Szerencsére úgy tűnik a steamVR lépcső nem igazán lassít.

macleody
Köszönöm uraim, ma nekifekszem a témának, remélem jó lesz, mert tegnap már elment a kedvem a vacakolástól.
Ugye a G2-nek 2160x2160 a felbontása szemenként, a steam vr-ben a 100% nálam háromezer valamennyi /szem. Ez mi a tök?
LeonSilver
Én ezt elhiszem. A mi király postásunk is elhagyta a céget 20-25 év után és helyette egy agyhalottat vettek fel (tényleg nem százas a pali).
De.. és ezt most nem neked címezem, nem téged próbállak basztatni,. remélem érted! Szóval az, hogy a postának gondjai vannak, az engem baromira nem érdekel. ÉN becsülettel kifizetem a díjakat, joggal várom el, hogy a posta tegye a dolgát és egy qrva levél ne egy hét alatt jusson el a címzetthez. ;)

LeonSilver
Én kérem elindítom a Mixed Reality Portal-t (ez a mikoszoftos cucc), azán a Windows Mixed Reality for SteamVR-t, majd a végén a DCS-t.
A Windows Mixed Reality for SteamVR-ben van néhány dolog, amit be kell állítani. ITT van némi infó, de alapvetően azt mondom, hogy próbálgasd és ahogy neked a legjobb úgy használd.

Egyébként én most is azt mondom,hogy az Oculus szoftvere fényéveket ver erre a mixed szarra.
Utálom, hogy képtelenség egy normális videót vagy shotot csinálni, mert vagy torz lesz a kép ( a méret miatt) vagy a két lencsés lóf***t veszi fel. Nem hiszem el, hogy képtelenek megcsinálni normálisan, holott a DCS is simán kezel két monitort (vagy többet) gond nélkül és alapvetően a VR is egy külön mnitor.

Az alábbiakhoz plusz, hogy MINDENKÉPP legyen motion reprojection, de van, hogy nem hajlandó a steamVR bekapcsolni.
Ezesetben ezt a programot kell elővenni (ha nem ott van, keress rá).
"C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\MixedRealityVRDriver\bin\win64\OpenVRSettingsUX.exe"

És a DCS-t ne asztalról indítsd, hanem a SteamVR-ból. Másképp nem veszi figyelembe a beállításaid Steamen belül. Vmint a Steamen belül telepítsd fel a Windows mixed reality for SteamVR alkalmazást is. Azon belül pedig a bétát telepítsd, mint ahogy a SteamVR-ból is. A WMR for SteamVR-on belül a graphics fül alatt a motion reprojectiont pedig állítsd motion vectorra, mert ahogy írtad nem túl erős a videókarid, esélytelen hogy 90 fps-el menjenek a játékok, pláne a DCS.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2021.12.29. 19:20:51

Ka-50

PhantomAss
Sztem ha wmr-ed van akkor mindenképpen menni fog két ablakban a dcs, mert csak a steamvr-t támogatja, az openxr-t nem. Az asztalon rakd ki ablakban, kis felbontásban, a mixed reality portalon meg ki lehet kapcsolni az előnézetet a stop preview gombbal.
De nagyon sok fps növekedést ne várj tőle. A stemvr-ben nézd meg a beállításokat hogy nem lőtte-e be túl nagyra a felbontást, vedd vissza 100%-ra ha kell.

GOOBY, pls

macleody
Na akkor azt mondja meg valaki hogy lehet kikapcsolni, hogy a desktopon is menjen a game. Kipróbáltam a DCS-t, de megy az asztalon két ablakban is, plusz a szemcsin. 17 fps-em van a banyahajón.
PhantomAss
Az openxr az sztem nem jó a DCS-hez. Az MSFS faszán működik vele, sőt már van dlss szerű felskálázó progi is amivel lejjebb lehet venni a felbontást vr-ban és az utána felskálázza+élesíti. Sokat segít a 1080ti-nak.
A DCS az sztem simán a steamvr-al működik .
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2021.12.29. 17:41:37

GOOBY, pls

macleody
Megvan a cucc, de eddig csak idegesített. A flight simben mikor átváltok vr-ra egyszerűen kilép a játék.
macleody
Tényleg, azt se tudom mi kell hozzá. Valami openxr-t vagy mi a túrót láttam, hogy Flight Sim-hez használják.
Hát ma már csak megkapod! Más. Beélesítettem a Reverbet, hát nem semmi...hajnali 2-ig nyomtam Petrovicsot, aztán egy óra HL Alyx, egyszerűen nem tudok vele betelni! Könnyű, kényelmes és borotvaéles képe van! Viseletre olyan mint a CV1 volt, bár szerintem annál is könnyebb. Mától szabin vagyok, úgyhogy kiélvezem...<#crazya>

Ka-50

Papa az a levél már ott volt másnap, csak a posta eltitkolja hogy kurva nagy gáz van a háza táján. Kevés ember, túlfeszített munkatempó, van olyan kézbesítő aki egyszerre 3 járást is visz egy nap. Sajnos tudom hogy így van, majdnem 30 évet lehúztam a cégnél, de 'hál Istennek három éve sikerült megszabadulnom tőlük.

Ka-50

macleody
Hova a csába lett amit fél órával ezelőtt írtam?
Futár lett bejelölve a honlapon, gondolom az is hozta be az országba. De itt meg úgy látszik a Postával állnak szerződésben.
LeonSilver
A retkes Királyi Magyar Posta...

Feladtam egy levelet. Szombathelyről Pécsre. Egy hétfőn délelőtt (még a kanyarban sem volt a karácsonyi őrület). EGY HÉT alatt ért oda! Szombathely - Pécs. Levél. Gyalog előbb odaértem volna...

A Bori lányom felad valamit Svájcban, hétfőn. Azt csütörtökön átveszem... nc

Ott lett elqrva, hogy a posta kézbesíti...futárcéggel jobb lett volna.

Ka-50

macleody
"A küldeményt a feladó előrejelezte, az átadást követően megkezdjük a feldolgozást"
Ezt a Posta küldte, ennyit tudok. Magyarul sehol semmi.
Nem, a csomagátvétel előtt fél órával utaltam. A kód csak akkor vált érvényessé. Nyomon tudod követni a cuccot, linket nem kaptál hozzá? Egyébként az enyém már itt pihen mellettem, de csak este 10 után tudom élesíteni, mert melózom.

Ka-50

macleody
Ja akkor kicsengetted előre a pénzt. Én egyelőre semmit nem tudok a csomagról, kaptam egy új számot, de azon se híre, se hamva a cuccnak.
Én Z-boxba kértem, megjött az email hogy átvehetem. Kaptam egy nyitókódot, majd azzal veszem át.

Ka-50

macleody
Kaptál előtte értesítést a futártól?
Jaja...de gondolom oda rendelted? Lehet hogy még ma odaér.

Ka-50

macleody
Fél órája írtak, hogy bevételezték Pesten. Csak én Egerben lakom.
Nekem megjött a csomag. Te hogy állsz?

Ka-50

macleody
Hát nem örülök.
Ja, nekem is. Nagyon egyszerre mozog a két csomag! Elvileg 30-án kézbesítik.

Ka-50

macleody
Épp most jött emil, hogy átvette a depó Prágában. Azt hittem holnapra itt lesz. Baccák meg :)
Szia, hogy áll a csomagod?

Ka-50

Nálam volt két napig...hát leesett az állam. Azóta is rohadtul hiányzik.

Ka-50