36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
3G0_ #28862 Lehet mert nekem nincs kattinthatós gépem. Szovjet fan vagyok abból meg max Mig 21 van. Azért ha lenne egy Su 30K vagy Su 27S kattinthatóba több fogalmam lenne ezekről amit írsz!
Jah amúgy ED ígért valami meglepetést ősszel. Annyi biztos pár héten belül R27 R77 rakéták is megkapják az új logikát amivel repülnek! :) Várom nagyon a meglepit! -
sakkay #28861 Lehet, hogy így képzelnéd el, csak akkor pl. itt a többség-köztük én is- nem repülnénk vele. Pont múltkor volt egy vita, az FC3 gépek vs PFM gépekről. Na erről a "nincs értelme a sok kattintgatásnak" meg a "nem is olyan nagy a különbség" véleményekről csak annyit, most, hogy készítik a hornet radarját komolyba'. Oyan sok beállítás lehetőség lett, hogy hihetetlen-amiknek kurva nagy értelme van a valóságban-és nagyon nem mindegy, hogy érted-e mit csinálsz. Az fc3-ban meg legtöbbször két gomb. Az sem mindegy, hogy nem csak a funkciókat látod a kezelő felületen, hanem történnek is a dolgok. Pont most lép szintet ezen a téren is a DCS. Ez mind mind nem lenne, ha az az irány lenne amit írsz. Többen lennének a te kívánalmaidnál? Igen. Szimulátor lenne? Nem. A netkóddal egyetértek, elvileg folyamatosan dolgoznak rajta.
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.23. 16:27:09 -
3G0_ #28860 Én 2008 óta játszok, azóta ugyan azok a fileok vannak amik a Lock Onba is voltak. Pl a Mig 29 ugyan azt az SFM repmodelt használja ami Lock Onba is volt. Csomó gép modellje még mindig Flaming Cliffs 2 es modell Flaming Cliffs 2 re meg a sima Lock On ból javították Flaming Cliffs 2 re a modelleket. Ami fejlesztés van pl PFM et kapnak a gépek vagy új AFM je van a rakétáknak. A játék meg maga grafikailag fejlődik engine nem úgy értem csak grafikai engine része, ezért zabál egyre több memóriát. Jó pár embert láttam szenvedni pl tegnap Discorton is segítettem egy emberkének mert nem értette miért nem megy 8 GB rammal a játék, pont pl ezzel kapcsolatban lehetne SD kliens kissebb texturákkal, lehet azon nem kéne több nagyobb méretű texturát daráltatni a memóriába mikor valaki belép multiba egy gépbe. Vagy több ember tudna játszani mert nem minden háztartásba pioritás a fél millás gép mer Pistike szeret repkedni meg harcászkodni. Többek között szerintem emiatt is szar a VR mert az egyébként is orbitális texturákat amik vannak duplán kell renderelni. Meg megy el sok ember kedve hogy még low preseten is alig megy multiba a játék ha nagyobb missios szerverre lép be.
Én más irányba mentem volna. Pl amit írtam SD kliens kissebb texturákkal, kissebb részletezett modellek, nem baj szerintem ha egy orrkúp nem gömbölyű hanem kicsit szögletes mint pl Flaming Cliffs 2 szint. Így pl SD kliensen highon simán max 8 GB rammal kötném meg hogy max annyi kelljen neki. Ráfeküdtem volna a netcodera. Amit nagyon lényegesnek tartok (bocs de ez nem fog pár embernek tetszeni) Nem hoztam volna KA 50 et pl kattinthatóba hanem előbb mindent amit eddig beraktak modult elsőnek Flaming Cliffs szinten. Szépen lehetne tanulni a gépeket és gyakorolni, miután megvan meg jöhetett volna a kattintós verzió. Így eleve még több ember lenne multiba meg úgy az egész játékba, és ez igaz is valamennyire mert mikor olvasgattam fórumot volt pár ember aki munka után nem másik műszakot akar nyitni hanem szórakozni a barátaival, repülni egy órácskát nem több száz oldalas manualt olvasgatni ami pl egyszerűsített verziókba ugyan azt csinálja a gép csak kevesebb gombbal.
Vagy mondok még ennél is meredekebbet, nem kellett volna semmilyen kattintható modul hanem maradni a Flaming Cliffs vonalnál csak ettől már jóval több gép lenne a játékban és lehet azóta már javított netcodeal vagy a dinamikus hadjárattal játszanánk, vagy pl lenne játékon belüli beépített rádió és sok más nyalánkság amit a játékosok szeretnének. Lehet azóta lenne Mig 31 Mig 25 Mig 23 Mig 19 Mig 17 Su 22 Su 17 Su 25 UTG F16 F14 Tornado csomó mirage Rafael pár Sukhoi variáns akár prototípus persze ami nem titkos, egy rakás helikopter pl MD 500 vagy Chinook vagy alap lenne a Mi 24 vagy amit régen írtam Mi 26 al kópisztolgatnánk Virtual Aerobaticson :D ezt pl alap megvenném. Mi 17 et ingyen modulnak helikoptert is kipróbálhassák. vagy akár tank is lehetne vagy mehetnél földön katonával fegyverbe mint az Armába vagy számtalan légvédelmi állásba ülhetnél be és a többi. Ehhez meg egy jó erős netcodeot kellett volna írni.Vagy mehetnék bele abba hogy adnának pár vadászgépet nem kattinthatós verzióba ingyen a játékhoz már azzal csomó embert vonzanának mert van szerintem akit ezzel a két modullal nem lehet meggyőzni és nem fognak 40 meg 50 dollarokat kiadni mert hátha jó.
Én így képzeltem volna el a játék jövőjét!
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.09.23. 16:06:58 -
sakkay #28859 Nem értek hozzá, de nem tudom mennyire lehet még az alap enginről beszélni, a 2.5 edge óta. Még egyszer hangsúlyozom, hogy nem értek hozzá, de szerintem a mai nagy enginek egy részét már lehet úgy fejleszteni, hogy bőven visszanyúlnak az alapokhoz és gyakorlatilag el is szakadnak az eredeti keretekből.. Jó példa erre a DCS, a sok DirectX váltással, meg azzal, hogy a 2.5 óta megtöbbszöröződtek a képességei. Persze kell hozzá gép is, de pl. az 1.5-nél hiába van jó géped akkor is szar. Ez is alátámasztja a gondolatmenetemet -
3G0_ #28858 A lock On enginejét amit a DCS World is használ kb 6 emberre tervezték, elvileg Oroszországba kiképzésre használják amire jó. Kiképzésnél meg nem 50+ fővel fognak hadjáratot repülni hanem alapkiképzésre tankolás leszállás felszállás dogfight légi harc ezekre tökéletes. Innentől max engine tuning van amit grafikailag tudnak csinálni, nyilván ezért lesz javulás a Vulkánnal de attól a netcode pl nem fog változni, ha tudna többet az engine rég nem lenne szenvedés. -
sakkay #28857 Kb soha nem fogják mondani, hogy készen van. A BMS dolgot értem, de az egy dolog, hogy gyakorlatilag a földi célpontok kockák', viszont a grafikája amint alacsonyan repülsz is egy okádék. Ok 20 éves értem én, csak megjegyzés volt. Normandiát hagyjuk, a legelbaxottab gépigény tekintetében. De ha már a stratégiai elképzeléseket nézzük, a DCS kb soha nem lesz alkalmas akkora hadszíntérre és annyi alakulat mozgatására mint a BMS, viszont korlátozott, vagy kis helyi jellegű háború szintjét jól modellezheti majd, ha fordítanak erre végre megfelelő erőforrást. -
3G0_ #28856 Nem fogom azt fojtatni mint anno, elkövettem amiket elkövettem pont ezekből világosodtam meg. Borbély Péterrel beszéltük mikor kiraktak, hogy ami terveim voltak pont az nem volt jó. Senkit nem kell unszolni hogy repüljön, vagy csináljon bármit is. Voltak vitáim is tanultam belőlük, senkit nem utálok. Az a baj be vagytok görcsölve ha megjelenek, ezzel a témával se kéne foglalkozni ha visszaírt volna valaki HUNAF oldalon, még külön videóval is kedveskedtem a régi szép időkről, azt se nézik meg. Hiába vagyok normális az se jó. Komolyan nem bántásból írom tudok változni és nem a múltba kéne élni. Nagy aktivitás sincs pont emiatt lenne nyugi, már nem érdekel ki mikor ér rá, elvagyok ha nincs épp semmi, de ha meg lenne pont ezért szeretnék ott lenni. Nem értem... -
3G0_ #28855 Amíg a játék enginejét nem cserélik le, és szerintem esély sincs rá mert Lock On óta ugyan az csak fejlesztik, sokat nem fog változni a helyzet, ezért nem is népszerű. A Vulkánnal kisit jobb lesz a játék, bár a múltkori teszteket látva amikről írsz szerintem simán orvosolja. Pont ez a lényege hogy egy rakás tárgy van a képernyőn és semmit nem terhel a CPU ra csak ott van és sima akadásmentes lesz. Szerintem túl magasra teszitek a lécet. Ami még szerintem számít minél több mag legyen. Nekem most 16 szál van, 2700X, akadásmentes, csak a régi bug van hogy mindent azonnal tölt a memóriába mikor belép valaki egy gépbe szerveren. Ez is amíg nincs új engine marad ilyen, ha lassítanák is hogy ne az egész gépet terhelje le a betöltés ugyan ez lenne kb akkor meg várni kéne míg megjelenik egy játékos.
Én így szeretem ahogy van!
Más, ha szabad kérdezni, most már van új gépem, még mindig megy a durcizás hogy nem léphetek senkivel kapcsolatba mert parancsba van adva hogy ignoráljanak ha írok valakinek? Miért nem lehet elhinni hogy nem fogom azt csinálni mint régen? Már nem érek rá egész nap a gép előtt ülni és tobzódni meg trollkodni. Vagy ez így jó hogy van ennyi ember és tök ok alig van pár ember aki játszik, simán elférnék mellettetek, ennyire nem vagyok GYP hogy ne tanuljak a dolgaimból. Régen ráértem egész nap, voltak terveim már letettem róla, sokkal nyugisabb ha csak játszanék mikor ki van a gép előtt vagy szeretne valamit, már nem tervem senkit kiképezni meg minden nap hajtani mindenkit hogy repüljön. Légyszi ha lehet beszéljünk már erről, jó ez így miért nem lehet kibékülni? Discordon is elférnék nem kéne külön csoport.
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.09.23. 11:25:23 -
#28854 Én meg azt látom te nem azért bosszankodsz mert ez a játék 20 égő tanknál már kétharmad fps-re esik, hanem hogy a gyerek egyáltalán miért tett be 20 tankot a tesztre, és ez milyen szarul fest. Mennyi tankot kellett volna betenni? Kettőt? Ötöt? Akkor már minden rendben van?
BMS-el összehasonlítva azt felejted el, hogy azok a térképek sokkal nagyobbak mint a DCS (Izrael és Balkán térkép is pl 1400-1500 km átmérőben, de az alap KTO is több mint 1000 km), ott már van értelme preload rádiuszról beszélni, viszont a preload rádiuszon belül ott is kitesz mindent! A háttérben számolás sem csodaszer, ha 40 égő tank már érezhetően gondot okoz, akkor qrva mindegy, hogy mennyit számolna a háttérben, ha normális háborút szimulálsz ennyi tanknak előbb vagy utóbb csak össze kell jönnie valahol... valamikor.... vagy különben nagyon egy visszafogott háború lenne az . BMS egységei olyan polygon számúak, hogy a FLOT fölött repülve a több száz vagy ezer földi cucc sem okoz neki gondot. Közelről rusnyák, de mikor látod őket olyan közel, hogy a Zil oldalán a logonak látszódnia kelljen? Még SLAM-ER -el sem amikor kis videón vezeted a rakétát. MFD-n is legjobb esetben a típust felismered. És ez bőven elég oda.
ED-nél más a prioritás, értem, hogy helikopterekkel közelebb kell menni és inkább földközelben vagy, de az igenis qrva nagy hiba, hogy mindent a grafika alá rendeltek anélkül, hogy normálisan letesztelték volna, hogy mennyi erőforrás kell a JÁTÉKRA. Most a grafika a játszhatóság rovására megy és nem igazán látom, hogy ez olyan nagyon javulna. Főleg, hogy a Hornet még készen sincs, milyen fps lesz akkor, ha MFD képét kell számolnia, radart kell számolnia, datalinket kell számolnia, RWR-t kell számolnia, IFF-et kell számolnia, gép minden fícsörét kell számolnia? Egy rohadt tükröt bekapcsolsz és esik 20 fps-t. Mi lesz ha mindent használni akarsz egyszerre? És akkor csak egyetlen repülőről beszélünk, élő, dinamikus, változó környezetről szó sincs. Normandia még annyira sem használható mint a többi, mert a speedtree-t nem programozták le rendesen, és nem is foglalkoznak most vele, ww2-esekkel modern térképen nem repülök, főleg hoyg arra ott a CloD is.
Úgyhogy egyenlőre én nem erőltetem, majd ha készen lesz a Hornet, akkor megnézem, hogy tőlem érdemelnek-e több pénzt. Már több mint 100k-t költöttem modulokra, közben a félmillás konfigomon egy szaros teszt küldiben akad. De ha ráköltök még 2-300 ezret, akkor becsszó menni fog? Hát nem, egy kicsit elegem van ED-ből. Majd ha azt mondják, hogy készen vannak, és látom hogy mire adok pénzt, akkor megveszem. Nekik többet előre nem fizetek. -
Frenky #28853 Sziasztok! INFÓ! Azért lett alapítva a DCS World 1.5 csoport, hogy aki valamilyen oknál fogva nincs megelégedve a 2.5 verzióval, legyen lehetősége ebben a közösségben megosztani és megbeszélni a DCS World 1.5-tel kapcsolatos dolgokat. Lehetőség van közös repüléseket, gyakorlásokat szervezni. 2 szerverünk üzemel.
DCS World 1.5 Community
Google+ ON is:
Google+ DCS World 1.5 Community
Jó repülést! -
sakkay #28852 Persze Tom. Csak azt felejted el, hogy ez egy nyílt világ' kb soha nem lesz olyan vas ami elvinné az olyan példákkal, amit most írsz-csak mindig egy kicsit többet kell hozzárakni. Mivel be lehet rakni 5000 tankot is. Szóval ezzel nem sokra megyünk. Inkább valami olyanon kellene agyalniuk mint a falconban, hogy a nem látott egységek 2 dimenziósak', meg összevonódnak alakulatra. Így lehetne igazi hadszinteret csinálni. Elképesztően szép, ha 40 fő repül multiba akkor is bőven játszható-nem tökéletes, de bőven ok-van itt fejlődés, csak te valahogy mindig úgy nézed, hogy félig üres az a pohár. Inkább kicsit repülj vele, ne rakd le 10 perc után, mert kettőt reccent
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.23. 09:25:39 -
#28851 Azért 20 tank ne legyen már olyan sok, hogy egyharmad fps-t eldob tőle. Mi lenne akkor húsz repülővel? Vagy negyvennel? Vagy még többel?
Amikor leesik 80-ra az fps, látszik, hogy ott telik be a 11GB video memória. A robbanások meg erre tettek rá, szimplán qrva sok részecskével, effekttel dolgoznak, lefogadom még az árnyékot is részecskékre számolja. Wags mondta még év elején, hogy a 2.0 és 2.5 közötti időben az egyetlen nagy project amit a játékhoz adtak, hogy minden robbanás a fegyverre jellemző, egyedi legyen. Faszán sikerültek. Biztos közelről is qrva szépek. Csak ott qrták el, hogy végső soron nem screenshotokhoz és videókhoz kellene szépnek lenniük, hanem a játékhoz gyorsnak. De ez csak másodlagos. Majd a Vulcan API meg a nextgen kártyák megoldják. -
beci43 #28850 RTX 20xx VR teljesítmény teszt. -
sakkay #28849 Persze. Berakott egymás mellé vagy 20 szétlőtt egységet. Okos dolog volt. Vagy legalább látszott volna pontosan mennyi. -
#28848 Pont ezt néztem én is. Reptéren, talaj közelben is tök szép, 100 körüli fps, aztán történt valami (talán preload rádiuszba kerültek földi egységek) leesett 80-ra, majd a reptér közepén a robbanásokkal meg 60. A mostanimnál kb 2x gyorsabb kártyával. Nem is értem mire várok én akkor egy szaros 1070-essel... -
sakkay #28847 Ja nem dehogy. 1080 ti, vagy 2080. -
sakkay #28846 Pl. mert kevés a gépe hozzá, páran rosszul vannak stb. Nincs itt semmi csel. Amúgy meg 21 hó gari, meg 14 nap visszaküldési idő. Alza nem szarozik ezzel. -
wolfhgb #28845 Meg hogy jatszhat e! Oda is ver nekik vidaman. Csak sajnos a vulkan meg nem oldja meg a vr alatti sli tamogatast is, ahhoz meg egy kis plusz kene, de az lenne a kanaan nekem is, azonnal visszavennem az elpattintott karimat. -
gantus68 #28844 Én várok a vulkan-ra egyelőre. Ha bejön, akkor egy sli/cf is játszhat a nagyokkal. -
beci43 #28843 A 1070 cseréje 1080-ra már nem opcionális szerintem.VR-hez sokkal jobb lenne egy 1080 Ti.Használtan is tudsz venni,nem nagy lutri.Legtöbben azért adják el,mert az újra várnak.Vannak fent fél évnél fiatalabb 1080 Ti-k is,egy csomó garanciával,nem hinném hogy széthajtották volna őket.Alkudni is lehet,akár 10-15%-ot is. -
wolfhgb #28842 Mindenesetre alaposan probald ki a riftet is. -
wolfhgb #28841 Az ilyen kibontott dolgok mindig gondolkodoba ejtenek. Valaki minek kuld vajon vissza tobb szazezer forintos holmikat miutan kibontja? Ezt sosem ertettem. -
sakkay #28840 Ja lehet, nem tudom persze én se-inkább a fekete péntekbe, vagy az Alzás bontott de visszaküldött cuccokban bízok. Most ius van GTX1080, 30% olcsóbban-21 hónap garival. -
wolfhgb #28839 Meg a normalis vetelnek szamito hasznaltak sem lesznek azon az aron szerintem addigra, foleg ilyen 20xx arak mellett. -
wolfhgb #28838 Nem hinnem, h 3-4 honap alatt lefelezi a jelenlegi arat. -
sakkay #28837 Igazából árulom a G940-et is egy ideje-valaki jól átbaxott vele annak idején amikor még sokan keresték, hogy megveszi, csak várjak vele...aztán mire kiderült, hogy örökké várhatok, és visszaraktam PH-ra most meg senkinek nem kell-De ha eladom végre+az 1070 ára valahol 130 körül lesz. Nem akarok sokat költeni már, ezért van a 150 körüli határ. Ha kell várok januárig is. De vsz a ház is cserélve lesz, mert már igen nagy a nyomor odabent -
sakkay #28836 MSI 1070 Gaming x van itthon, meg egy i7 8700k. Elmegy vele azért
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.22. 15:28:19 -
wolfhgb #28835 Azert a 1080ti nak meg jocskan kell esnie, mire 150 ala esik, addig mit csinalsz az or el? -
sakkay #28834 Mindezekkel együtt még mindig nemtom' megmondani mit veszek, mert el tudok képzelni mindent, meg az ellenkezőjét is
Ahogy nézem, az 1080 asok elkezdtek esni-de nagyon. A ti még nem, de meglátjuk pár hét múlva mi lesz. HA 150 körülire leesne a ti(új) akkor benevezek egyre. Ha meg a 2080 esik 200k alá, akkor meg arra. JA, és akkor még nem beszéltünk a 2070-ről..
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.22. 15:14:25 -
wolfhgb #28833 Hasonloan csalodott es vidam is vagyok egyben. -
beci43 #28832 Kb. 30% a gyorsulás 1080 Ti-hez képest,bár az alant linkelt videó alatt ez nem érezhető.Most már tuti hogy kihagyom a 20xx sorozatot,megnyugtat azért hogy legalább egy évig nem kell kiadnom egy valag lét új VGA-ra. -
wolfhgb #28831 Az igen, szepen megszaladtak valoban, 2 honapja dobtam ossze az uj gepet en is, akkor meg brutto 114 volt a 8700k, egyre jobban meghulyul mar a szamtech piac ugy latom, lassan oda jutunk, h megjeleneskor minden a legolcsobb. Vicc. -
wolfhgb #28830 Meg mindig mocskos sokat van 90 alatt az fps, ennyit a 2080ti rol, majd ha 50% os akcioban dobaljak utanam valahol, akkor talan veszek, 45 stabil fpst meg a 1080ti is tud, igy meg felesleges penzkidobas lenne egyenlore. -
3G0_ #28829 Bocs hogy itt kérem! Tudna valaki szólni HUNAF oldal kezelőjének legyen szíves ne csak olvasson hanem írjon is vissza!
Köszönöm!
Utoljára szerkesztette: 3G0_, 2018.09.22. 12:26:37 -
3G0_ #28828 Intelnél nehézkes lett a gyártás ezért drágultak a processzorok. -
sakkay #28827 Nahát. Most néztem rá a proci árakra. Amikor ment, hogy vegyek-e i7 8700k-t, sokan mondták, le fog esni az ára a 130k sok(amúgy sok persze) le is esett ..
Ennek ellenére így majd egy év elteltével kicsit drágább!!! mint amikor vettem. Teljesen kiszámíthatatlan lett a piac. Oculust megrendeltem, találtam egyet igen jó áron 21 hónapos garival. Mindezt azért, mert hihetetlenül kiszámíthatatlan a videókari piac, jó pár hónapot kell várni amíg letisztul a kép, legalább jönnek a tesztek, meg a driverek addig. Oculus meg nem lesz olcsóbb ennyinél az tuti. Szóval érdekes lesz figyelni a következő pár hónapban mi történik. -
#28826 Lesz eksön náluk is, jött email. -
gantus68 #28825 DCS with rtx2080ti
-
#28824 Ha nem egyezik, akkor azt nézd melyik keltezett később.
Nem látom mi okuk lenne csak Steamen akciózni, hiszen a Steamen többet veszítenek (30% körüli az átlagos pénz, amit minden egyes eladás után a Steam megtart). Egy hónapos, nagy akció ez, és csak úgy tudnak eladni rengeteg szuhojt , ha minted platformon ezt teszik. -
wolfhgb #28823 Az ede news ban ugy szerepel, h naluk is elerheto lesz az akcio, a facebook oldalukon meg azt irjak, h csak a steam en, most akkor van valakinek valami infoja pontosabb ezzel kapcsolatban? Mert az ed s lehet, h erdekelne.