36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Colos1357 #28903 Én nem százalékos különbséget írtam, hanem százalékpontot, csak ezt nem egyértelműsítettem... Viszont a százalékos különbség korrelál a százalékponttal. Azzal is egyet tudok érteni, hogy a legnagyobb felbontást kellett volna nézni, de a régebbiekre nem volt 4k.
Viszont ha megnézzük az általad közölt elemzést, akkor ugyanazt láthatjuk, hogy a 1080-as volt kiugró. Azzal, hogy mennyi az áremelkedés, és hogy mennyi idő alatt hozták ki, az okfejtésem részéről irreleváns. Nem az a bajom, hogy sokallják az árát, meg nem is az, hogy sokallják, hogy ennyi idő után jöttek ki az új szériával, nekem csak annyi a bajom, hogy keveslik a teljesítménybeli ugrást.
Az meg teljesen természetes, hogy egy architektúra egy idő után már nem tartalmaz annyi potenciált, hogy nagyot lehessen rajta fejleszteni. A bemutatkozás utáni első pár generáció viszonylag nagyot ugrik, aztán elér egy olyan fejlettségi szintet, ahonnan már fejlesztésről nem, max finomításról beszélhetünk. Onnantól kezdve csak pár %-os teljesítménynövekedés van. Ez tapasztalható az Intelnél, a Core széria már nem tud generációváltáskor annyit felmutatni, mint amit a régebbiek esetében hozott.
Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2018.09.25. 13:51:11 -
#28902 Hadjárat is lesz hozzá?
Sajnos a BMS4-re is igaz, hogy erőmű kell hozzá. Amint bekapcsolod az árnyékokat és pár effekted, akkor az FPS nálam drámaian zuhan, pedig azért nem fostaliga gépem van. Az előző gépemhez képest mégis alig látok javulást. Próbáltam mindenféle optimalizációt, de egyik sem igazán vált be... -
#28901 Igen. Baltic = OstSee, de sokkal kevesebb egységgel, optimalizált térképpel. Még mindig dolgozik rajta, de már sokkal jobb mint volt. Nálam teljesen jó az fps. Reptéren néha leesik 30-ra is, de futó csukás után semmi probléma vele. -
#28900 Ő sem. Elindítja, megy és a replayban minimális sebességre lassítva veszi fel, mert csak úgy van FPS. -
#28899 Kb. féléve feltettem, pont olyan játszhatatlan volt, mint az első változat. Én nem érzékeltem a fejlődést sajnos. -
#28898 A Baltic az a Tom féle térkép? Mert az kb. játszhatatlan és hadjárat sincs. Az én gépemen üres TE-ben nem tudja sokszor a 20 FPS-t... -
#28897 Úgyhogy egyenlőre én nem erőltetem, majd ha készen lesz a Hornet, akkor megnézem, hogy tőlem érdemelnek-e több pénzt. Már több mint 100k-t költöttem modulokra, közben a félmillás konfigomon egy szaros teszt küldiben akad. De ha ráköltök még 2-300 ezret, akkor becsszó menni fog? Hát nem, egy kicsit elegem van ED-ből. Majd ha azt mondják, hogy készen vannak, és látom hogy mire adok pénzt, akkor megveszem. Nekik többet előre nem fizetek.
Ez a problémám. 10 év alatt nem változott ez. Na, ezért van a fiókban...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.25. 12:44:29 -
Solt #28896 Nem szeretnék a lelkedbe gázolni, de ez a szösszenet sok sebből vérzik. Az első a matek! :) Helyesen (te rosszul számoltad a százalékokat) számolva a %-s különbségeket az alábbiak a változások,
480 vs 580 + 15% nincs áremelkedés (500 USD) 7 hónap alatt
580 vs 680 + 23% nincs áremelkedés (500 USD) 17 hónap alatt
Itt megállnék, mert a 680-t nem a 780-hoz kell hasonlítani, hanem a 780Ti-hez, mivel ez volt a legerősebb GTX ebben a generációban úgy mint a 680 az előzőben. Ezek után tehát,
680 vs 780Ti +37% + 200 USD (700 USD) 19 hónap alatt
780Ti vs 980Ti +35% - 50 USD (650 USD) 18 hónap alatt
Itt megint megállnék egy pillanatra mert ilyen erős GPU-k valós tudása már nem mutatkozik meg 1080p-n, mivel itt már közbeszól(hat) a szoftveres CPU limit is. Ebből kiindulva érdemes 4K teszteket nézni,
780Ti vs 980Ti 4K + 43% -50 USD (650 USD) 18 hónap alatt
980Ti vs 1080Ti 4K + 85% +50 USD (700 USD) 22 hónap alatt
1080Ti vs 2080Ti 4K + 39% + 500 USD (1200 USD) 18 hónap alatt
A 480-tól folyamatos volt a generációk közötti különbségek növekedése úgy, hogy a 8 év alatt mindössze 40%-t emelkedtek az árak a csúcskategóriában. Az utolsó alkalommal 85% plusz teljesítmény érkezett 8% felárért cserébe. Most megtörve az emelkedő tendenciát, 18 hónap alatt 39% plusz teljesítmény érkezett 71%-s felárért cserébe!
Tehát egyrészt van egy teljesítmény növekedést érő kritika, mivel megtört a szokásos emelkedő tendencia úgy, hogy még a felét sem bírták hozni az előző generáció növekedésének. Ráadásul megszakadt az a tendencia is, hogy az új generáció x70-s kártyája hozza az előző generáció csúcs kártyájának a szintjét.
Másrészt az árat meg úgy gondolom nem kell részletezni... 71%-s áremelkedés akkor, amikor a teljesítmény növekedést a fenti kritikákkal lehet illetni, meglehetősen pofátlan húzás. 1000 USD alá kéne csökkennie az árnak úgy, hogy 6 év múlva is ezen az áron legyenek a csúcs GPU-k és akkor vagyunk ott ahol az előző 6-8 évben. Mennyi esélyt látsz erre? :)
Fentiek tükrében a vihar a biliben kifejezés nem teljesen helyén való a véleményem szerint! ;) -
Colos1357 #28895 Az ár más téma, eleinte én azt hittem, hogy azért savazzák ezeket a karikat, mert ahhoz képest, hogy "csak" 25% -ot hoznak, sokkal drágábbak. Ez teljes mértékben igaz is. De mostanában olyanokat olvasok, hogy itt nem csak az ár-érték arányával elégedetlenkednek, hanem a "csak" 25%-al is. Ezzel pedig nem kellene. Árat meg majd csökkentenek, ha a kutya se veszi. -
#28894 És az árnövekedés is hasonló tendenciát mutat? Ha jól emlékszem 2080-asnál sem csak a sebességen húzzák a szájukat, hanem hogy ez mellett mennyiért adják... -
Colos1357 #28893 Ez az egész csak vihar a biliben...
Visszanézegettem a Techpowerup teszteket a GTX580-tól (1080p):
480 vs 580 - +13%
580 vs 680 - +19%
680 vs 780 - +21%
780 vs 980 - +23%
980 vs 1080 - +36%
1080 vs 2080 - +25%
Látszik, hogy kb. 20% növekedés a normál, és az ugrás generációról-generációra növekszik. A 1080-nál jelentkező +36% viszont szignifikációt mutat, tehát inkább az a kiugróan sok, nem a mostani a kevés. Főleg, hogy egy új eljárásra van optimalizálva a GPU.
Egyedül azzal lehet támadni őket, hogy miért nem adták ezt ki már régebben. -
sakkay #28892 Soha ne mond, hogy soha..csak sokáig kell élni -
#28891 Állat. Saját gépen soha nem fogok látni ilyet -
3G0_ #28890 Ne haragudj, senki nem válaszol egyedül csak Tom, nem tudom sehol máshol ezt megoldani, semmi rosszat nem akarok, egyszerűen csak itt tudom, befejeztem. Ha lehetne beszélni a többiekkel nem itt lenne, sajnálom! -
#28889 @3G0_
Nem éppen úriemberhez méltó, hogy olyankat említesz meg, akik nem tudják itt leírni, hogy ők miképpen látják azt, amiről beszélsz.
Egyszer már megkértelek, hogy itt hanyagold a HUNAF-os agymenést. Nagyon ritkán kérek valamit kétszer, most sem fogom.
Ettől a ponttól simán törlöm ezeket. Ha pedig nem értesz a szép szóból ez az akkountod is listára kerül.
A választás a te kezedben van.
-
3G0_ #28888 Egy Su 27 et vagy Su 30 at vagy Mig 31 et simán vennék azonnal kattinthatóba de amik eddig megjelentek kattinthatóba totál nem érdekelnek. -
sakkay #28886 Ja én is olvastam... rohadjanak le. Tipikus példája a kibaxott elfajult kapitalizmusnak. Önmagát öli meg a rendszer-és most nem az NV-ről beszélek. Profit profit ész nélkül. Mint egy bebaxott óriás Dagobert bácsi. Mennyivel többet kereshettek a szemétládák a nyomi bányászokon??? Erre még többet akarnak, de erre lehet most az egyszer rák*rtak. Drukkolok. Márcsak azért is, hogy olcsóbban vehessek új kártyát -
wolfhgb #28885 Link
Remélem tönkre is mennek a kis buzik. :) -
sakkay #28884 Csak mert a múltkori témába vág
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.24. 16:51:27 -
sakkay #28883 -
sakkay #28882 bakker.. -
#28881 https://comicbook.com/gaming/2018/09/21/red-dead-redemption-2-ps4-xbox-one-horse-testicles/
Azt azért hozzá kell tenni, hogy ők kezdetektől azzal kampányoltak, hogy ennyire élethűen viselkedő és mozgó lovat játékban még nem láthattunk, ami mondjuk egy western játékban még indokolt is lehet. Én hülye meg azt hittem, hogy az animátorok az ügetéssel meg a nyeregbe szállással fognak tökölni annyit Szóval ED tehenei finoman szólva is gagyik, kíváncsi vagyok erre mikor jön peccs. -
sakkay #28880 Te jó ég...most komoly -
#28879 Mondjuk a DCS-nek is van hova fejlődnie, most olvasom, hogy a Western lövölde Red Dead Redemption 2-ben a lovak mogyorói összemennek ha a játékban hideg az idő... hát igen, csodálatos ez a korszak, szerencsére a játékkészítők tényleg a fontos dolgokkal foglalkoznak, nem olyan lényegtelen hülyeségekkel, mint játékmenet, történet, rendes fps, és a hasonló idejemúlt szarok. -
#28878 A teheneket kihagytad. Ami múúgat, legyezi a farkát, és szép normálisan LEGEL b+, mert ez is legalább olyan fontos, sőt fontosabb mint a repedés a házfalon
Bár ez inkább szomorú, mint vicces. -
sakkay #28877 JA persze, azzal egyetértek. Bicikli, traktor, meg kisfaxom is úgy meg van csinálva, mint egy fps-ben. Ezek valóban felesleges dolgok. De a DCS alapgrafikája-nekem-már kell. Földközeli is. Helizni anélkül nem lehet. Élő fák is kellenek, nem árt ha fizikailag is léteznek, nem csak a helik miatt. Nem csak BVR ám a világ -
#28876 -
#28875 Le kell menni alacsonya, igen, de az, hogy egy tank pl. ennyire ki legyen dolgozva, ennek akkor sincs értelme, ha a helikopterrel mellette lebegsz. Még a Zimmerites páncélnak is külön normalja van, 3D-ben az oldalára van modellezve (!) a balta meg a kalapács is. Ezekre aztán tényleg qrva nagy szükség van, textúrából festve, normalozva már nem is lenne ugyanaz a játékélmény sem... Én ezekre a dolgokra mondom, hogy hülyeség volt ilyen szabványt írni vagy engedni (repülőgépeknél, épületeknél detto). -
#28874 Majdnem. Az az OstSee térkép volt, az egy nagyon jó példa lenne arra, hogy mit kellene ED-nek is csinálni. Vol a srácnak egy jó ötlete, két évet rászánt és megcsinálta azt a térképet, ami tényleg alig futott akármelyik konfigon. Erre mit csinált? Várta a nextgen nvidiákat? Nem. Várta a Vulcan API-t, vagy hitegetett, hogy majd a 4.34 rendbeteszi? Nem. Átalakította a térképet, kikukázott rengeteg egyedi objektumot, amibe beleölt sok sok munkaórát, most már ésszerűbben és kevesebb földi egységet használ, és így teljesen jó fps van benne (reptéren most is megzuhan kicsit, de futó csukás után tök simán fut). Ezt át is nevezte, ez lett a Baltic térkép (alapja ugyanaz mint az OstSee, az nem változott). -
sakkay #28873 Ezzel az egésszel egyetértek. Főleg a végével. -
sakkay #28872 Repültem vele, majdnem DCS gépigényű az a map ugye? Azonban ha még alacsonyabbra mész én arra gondoltam, és ott még ez a mapp sem versenyezhet a DCS kinézettel. A dcs-ben van A-10, Su-25, helik, azoknál elengedhetetlen, hogy meg legyen csinálva a táj, heliknél a fák is.. -
#28871 A grafikai résszel egyetértek, nagyon sok elem túl van tolva, azért, hogy 10 méterről is jól nézzenek ki, miközben játékban kb soha nem nézed olyan távolságból, esetleg csak a reptéren állva. Viszont jól néznek ki screenshot-okon, videókon. Ezért 70GB+ a játék (installált moduloktól függően akár 100GB is), ezért van high end konfigokon is alacsony fps, ezért esélytelen, hogy stabil 90 fps legyen VR-hoz. Szerintem qrvára nem érte ez meg ilyen áron.
A kabinok részletességével viszont nem értek egyet, ha még nem repültél ilyenekkel, akkor nehéz elmagyarázni miért sokkal jobb a full fidelity kabin, miért érzed sokkal valóságosabbnak a gépet, ha tényleg mindent úgy tudsz és úgy is kell használni, ahogy a valódiban. Ha egyszer megtanultál egy ilyet, az összes egyszerűsített kabin War Thundernak fog tűnni (FM-től függetlenül).
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.09.23. 20:44:20 -
#28870 EDGE az az Eagle Dynamics Graphic Engine rövidítése. A grafikai engine-t alakították át, a játék logikai engine-jét nyilván nem, ahhoz át kellett volna alakítani a kabinokat, a küldetéseket, a teljes rendszert is. Régen amikor Flaming Cliffs 1, 2 majd a 3 megjelent, és mindenkinek eladták ugyanazokat a gépeket újra meg újra, na akkor változott (állítólag) a belső is nagyon sokat, ezért nem tudom én a Kamovomat már installálni, mert állítólag az olyan régi modul, hogy a mostani DCS-el már nem kompatibilis. Persze megvehetném megint, de én egyszer már fizettem érte, nem vagyok hajlandó többször kifizetni ugyanazt, akkor repülök mással.
A BMS alapvetően nem igényli az alacsony repkedést, eleve a légvédelmek, csapat légvédelmek, vállról indítható légvédelmi rakéták is sokan vannak (ahogy egy háborúban ez általában így van), hogy alacsonyra csak akkor megyünk ha valamit elqrtunk, vagy ha csak így tudunk védekezni a nagyobb légvédelmek ellen (tehát valamit elqrtunk ). Az alap KTO tényleg régi térkép, de az újabbak sokkal szebbek már, Baltic pl ilyen magasan, és alacsonyan 4K-n. Ezt is 1200km-es térkép (ide a hadjárat most készül, ez még fejlesztés alatt van). Okádék lenne a grafika vagy a térkép? Szerintem nem. Ne csak a 20 évvel ezelőtti Falcont hasonlítsd a mostani DCS-hez, az nem korrekt. -
#28869 Nem tudom, hogy orosz típusokkal mennyien repkednek, nem nagyon posztolgatnak a repüléseikről semmit. Harrier és Hornet a sláger manapság, meg az általános repülős topikok. Pár hónapja amikor erről kérdeztél, azért mondtam, hogy szerintem engedd el ezt a dolgot, mert sokakkal, adminok nagy részével nagyon összevesztél, és nem igazán tűnik úgy, hogy azóta bárkinek is változott volna a véleménye. Amit anno kívülről láttam (vitáitokban én nem vettem részt, de láttam, olvastam ami a fórumon ment): 3GO anyázik, kilép, kis idő múlva fogadkozik, hogy sohatöbbet, visszajön, pár hét csönd, utána ugyanaz. Ezt három vagy négy alkalommal megcsináltad, a végén már Frenkynek is kellemetlen volt, hogy miért engedett vissza annyiszor. Aztán mikor már nem hitt neked senki, megpróbáltál visszajönni más néven... a teljes felvételi rendszer nagy részt miattad lett átalakítva a mostanira. Hogy privátban, személyesen kivel milyen vitád vagy veszekedésed volt, azt nem tudom, azt velük kellene tisztázni, de én nem sok esélyt látok rá, hogy a DCS HUNAF csoportba téged bármikor visszavegyenek. -
beci43 #28868 Pl. ha nagyon meg vagy pakolva fegyverzettel + póttartályokkal,akkor is bajos helyből fel- és leszállni. -
bootsector #28867 Oké. Kis gyakorlással már kezd jobban menni amúgy. -
sakkay #28866 Mostanában nem repültem vele, de régebben nem volt gond ezzel. Lehet azóta belenyúltak valamibe. JA, de ha úgy akarsz leszállni-lebegtetve-ne legyen rajtad semmi, meg üzemanyag is csak kevés. Amúgy nem tudod lebegésben tartani. -
bootsector #28865 Sziasztok!
Nincs véletlenül valami ötletetek arra, hogy a Harrier-el hogy lehetne finomabban leszállni? Ha lebegtetve akarom letenni, borzalmasan beleng az egész, a végén mindig földhöz csapom. Nem lehet valamivel kicsit stabilizálni? -
3G0_ #28864 A Lomac ami jön az az FC4. Kap 4 új gépet ami már játékban van csak FC szinten, új billentyűzetes irányítást és ezzel jön a Mig 29 PFM. Jah bőrlehúzás megint. -
sakkay #28863 Na igen. Azt is az F-18 fejlesztése hozta magával. Amit lehet azt meg lecsorgatnak a többi modellhez. Amit nem vágok, hogy mit akarnak az az új FC. Lehet, az olyasmi amire te vársz. De leginkább pénz maximalizálás lesz vsz.