36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • z0ty4
    Logitech G940 Flight System
  • VO101Tom
    Nem tudom, hogy mennyire vagy új a DCS-ben, ha online is akarsz repkedni, akkor javaslom jelentkezz a DCS Hunaf facebook csoportba is, több mint száz taggal a legnagyobb ilyen csoportosulás fb-n, és ott többen helikoptereznek is. Van saját szerver is a közös repkedésekre.

Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.02. 14:05:07
  • hhelikopter
    Köszönöm mindenkinek a segítségét.

A 1080 ti megrendelem, mert az kell. Én személy szerint megtehetném, hogy megveszem majd a 9900 K procit is, de azt hiszem van józan is a világon, ahogy az árat néztem, olyan 250.000-300.000 Ft lesz. Ha az Én esetemet nézem, most megveszem a 1080 ti 280.000 Ft -ért + majd a procit 250.000 Ft - ért ehhez egy jobb minőségű RAM 60.000 Ft -ért ami összesen kitesz kb: 590.000 Ft -ot. A DCS - be azért ennyi nincs... :) Persze nézőpont kérdése kinek mi mennyit ér.

Mégegyszer köszönet!
  • wolfhgb
    Mondjuk most a 8700k ára is felkúszott, jo áron lesznek a 9 es ek is, gyanítom.
  • gantus68
    Igaz, de ha már van egy i7-ese és a 2.5 intenzívebben használja a gpu-t, akkor ha van pénz rá én is egy 1080ti-t vennék inkább. Majd később fejleszti a többit, ha leszállnak az árak. Sok időt töltöttem a mikrolag megoldásával, mert iszonyúan zavart, amit a vsync alkalmazása és a hardveremnek legjobb beállítások megkeresése oldott meg. Na mind1, inkább repüljünk...

(Persze a minimum/maximum fps is 60, és van :)))
  • beci43
    8700K-ban már nem gondolkodom,csak 9700K/9900K.Legalább nem kell delidelni.Kíváncsi leszek a kettő közti árkülönbségre...
  • sakkay
    Milyen brutál jól néz ki bakker 6.30-nál főleg.
  • Solt
    Semmi gond...

A stabil 60 FPS akkor stabil, ha a minimum FPS nem esik 60 alá! :) Nagyon meglepne, ha azokkal a beállításokkal (főleg látótáv) amiket hhelikopter linkelt, a 2600K képes lenne kihajtani egy 1080Ti-t. Nyilván mindenkinek a saját döntése, de én biztos nem párosítanák egy 1080Ti-t egy DDR3-s 2600K-l. Kiegyensúlyozottabb teljesítményt kap egy 8600K + DDR4 + 1070 párossal.

A 4K megint más kategória... ott sokkal hamarabb elfogy az 1070 mint a 3770K.
  • gantus68
    nemtom, nekem 3770k-val nincs gondom, igaz 1070, de 4k :)
  • macleody
    Aha, csak nem DCS-ben :)
  • gantus68
    Persze, nem neked ment, elcsúszott 1-el, bocs.

A stabil 60 fps az 60 fps és nincs nagyon minimum fps és nem a max fps számít. Ehhez egy régebbi proci is elég, ami 25-40%-on teker, míg a vga akár 90-95%-on. vsync on.
  • Solt
    A 4770K-hoz képest érezhető a javulás, főleg minimum FPS terén, de konkrét számokat nem tudok mondani. A jövőhéten már kicsit nyugisabb lesz az életem, nézhetünk majd egy tesztet azonos beállításokon.

Az biztos, hogy a 8700K-t nem érdemes már megvenni, mert a 9700K / 9900K már forrasztott lesz és a 8 mag már HT nélkül is elég barátian hangzik. HT-l pedig a 16 szál jó darabig kiszolgál. Azt nem tudom neked megmondani, hogy ennyi magnál a HT hozz-e még pluszt...
  • beci43
    Apropó Solt,neked 8700K van,ugye?Mennyivel több az FPS-ed?Én most egy szénné hajtott 7700K-val futtatom,5 GHzen.Nem tudom érdemes-e egyáltalán HT-s procit venni?
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2018.10.01. 19:59:31
  • beci43
    Normandiát ne vedd alapul,tényleg nagyon optimalizálatlan a map.Nem tudom milyen procid van,de 1080 Ti-vel nálam Kaukázus,Nevada és Perzsa öböl (VR nélkül)100-120 Fps alá nem igen megy.Van hogy beesik,ez tipikus anomália a DCS-nél és látszólag semmi nem indokolja az FPS visszaesést,de ez már azért egyre ritkább.
  • Solt
    Nem tudom ezt most miért nekem címezted, de a 2600K nem fogja kiszolgálni az 1080Ti-t. Nekem a 4770K sem hajtotta ki. Főleg minimum FPS-ben lesz érezhető különbség, már csak a DDR3 miatt is.
  • hhelikopter
    Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az biztos, hogy 1080ti lesz, 32 gb ram is megvan. Lenne egy nagy kérésem, ha valaki szánna rám 10 percet , a mellékelt képen látható beállításokkal 1080ti videokártyával megnézné, hogy föld közeli (kb.: földtől 5 m-re) repülésnél a Normandy Map- on mennyi stabil fps-t tud produkálni?, erre még VGA beruházás előtt kíváncsi lennék.

Köszi

• gantus68
    Az alapkérdésedre visszatérve egy 1070 elég ahhoz, hogy a jelenlegi gépeddel high preset beállítások mellett stabil 60 fps-t produkálj, feltéve hogy 16gb ramod is megvan. Ha van pénzed, akkor 1080ti, of course. A procid ki fogja szolgálni mindkettőt dcs 2.5-ben.

Hát én repültem fsx/xplane11-el, de a dcs helijei sokkal nagyobb élményt adnak, főleg ha lőnek rád :)))
  • Solt
    Mert itt nem az API jelenti majd a határt, hanem a képességük... ez jelenthet jót is, rosszat is. Sok fog majd azon múlni, hogy mennyire az alapoktól kezdenek bele... ha csak toldoznak-foltoznak, akkor lesz szopás rendesen. Most elválik majd a szar a májtól...
  • VO101Tom
    Igen, ahogy eddig is. A különbség annyi, hogy itt közvetlenebbül GPU-ba tudnak nyúlni, ami több lehetőséget ad ugyan, de nehezebbé is teszi a programozást. Ezt is csak az fogja tudni kihasználni, aki ért hozzá. Aki pancser az ugyanolyan lassú, bugos szart fog csinálni, mint előtte.
  • molnibalage83
    10 év alatt túl sok mindent nem oldottak meg... Miért pont ez lenne a kivétel?
  • hhelikopter
    Köszönöm a válaszokat! Én FSX, prepar3d v4, Xplane felületről tértem át ide, mert itt azért kellemesebb FPS -értékek vannak, és látványosabb, élvezetesebb helikopterrel a földközeli repülés a növényzet miatt, a gépek rep. dinamika sem rossz. Viszont ahogy egyre jobban utána olvasok, és tapasztalok azt mondom, hogy itt is csak kokányolnak a fejlesztők akárcsak a fent nevezett szimulátoros felületeken. Tényleg röhej, hogy lassan fél éve a Hornet körül forog minden....

Jó barátaim a Németh testvérek - Nemeth Designs -, akik számtalan magas minőségi helikopter kiegészítőt készítettek már más szimulátorokhoz, beszélgettünk és javasoltam vegyék fel a kapcsolatot az ED - vel annak érdekében, hogy dolgozhassanak nekik is, és ebből persze mi felhasználók is profitálhatnánk, na ez a folyamat 4 hónapja tart. Közel egy hónapja várnak arra, hogy sdk ügyében az ED - től valaki felvegye velük a kapcsolatot. Az ED - nek nincsenek emberei, és kurva lassan halad minden.....
  • VO101-MMaister
    Raadasul ha jol ertem, az hogy Vulkan api-t hasznalnak meg nem garancia a teljesitmeny novekedesre. Sok mulik a programozok tudasan. Siman lehet Vulkan alatt is ugyan ilyen vagy meg lassabb kodot osszehozni.
  • VO101Tom
    Fogalmam sincs, hogy mikor nyúlnak Normandiához, mostanában csak Hornet és Hormuz a téma náluk (ED modulokkal).

A Vulcan API az egy programozási felület, mint az OpenGL vagy a DirectX , csak nem windowsos, hanem platform független. A mostani megoldásokhoz képest sokkal közvetlenebb hozzáférést biztosít a hardverhez, ezért sokkal jobban lehet optimalizálni, több lehetősége van a programozóknak, hogy mit és hogyan számoljon a GPU. Eddigi tech demóknál főleg ott lehetett borzalmasan nagy fps javulást látni, amikor rengeteg objektumot kellett egy időben mozgatni a képernyőn. Erdőnél pl ez qrva jó lenne.

Hogy ED mikorra programozná le a Vulcan-t a játék alá, az jó kérdés, mennyi tapasztalatuk és tudásuk van egy mostaninál sokkal inkább rendszerszinten programozni a GPU-kat, mikorra lenne ebből egy végleges, működő, bugmentes valami... EDGE-vel elszórakoztak olyan 5-6 évet, pedig ott nem volt API váltás sem. Én nem várnám lélegzetvisszafojtva, hogy ebből hamar lenne itt bármi.
  • Solt
    Mert a jelenlegi kártyádhoz elég az a CPU, de egy 1080Ti mellé kevés lenne. A 7700K a minimum egy ilyen erejű kártya mellé, főleg szimulátorok alatt.

A monitorod natív frissítési frekvenciája 60 Hz, tehát ahhoz, hogy a legfolyamatosabb legyen a kép, fix 60 FPS-t kell megcéloznod. 1080p 60Hz esetén elég egy GTX1080 is, felesleges ennél drágább kártyát venned, inkább frissítsd a géped többi alkatrészét.

Szerintem egy i7 8700K, vagy az érkező 9700K / 9900K egy GTX1080-l párosítva, 32Gb DDR4-s 3200MHz-s memóriával hosszú távra elég lenne, főleg ha nem tervezel VR-t, nagyobb monitort. Ebben a konfigban évekig csak a VGA-t kéne cserélni, ha éppen valamiért kevésnek érzed. Veszel mellé még 500 GB-s SSD-t és elvagy mint Marci hevesen.

Vulkan
  • hhelikopter
    Értem, és esetleg várható ennek javítása, átprogramozása? Még egy olyan kérdésem is lenne, látva azt, hogy milyen szerteágazó tapasztalattal rendelkező felhasználók vannak itt, hogy mi a "Vulkan" és miért, mitől lesz jobb tőle?

Mindenkinek köszönöm a türelmét, segítségét!
  • VO101Tom
    Normandia térképen még nincs az erdő (speedtree) átprogramozva, optimalizálva. Azon a térképen van a legrosszabb fps az összes közül.
  • hhelikopter
    Nem tapasztaltam, hogy a CPU bármit is javítana a helyzeten, egyébként i7 2600K Overclocked @ 4.7Ghz van. Samsung 24" monitorom van 1920x1080 felbántásba.
  • Solt
    Szoftveres CPU limit... talán majd a Vulkan megoldja.
  • VO101-MMaister
    Az ED forumon inditott egy topicot egy felhasznalo, aki mar 2080Ti vel tolja VR (CV1) -ben. Eleg lehangoloak a tapasztalatai. Gyakorlatilag a DCS engine nem tudja produkalni a stabil 90fps-t VR-ben meg ezzel a kartyaval sem, pedig a kartya nincs is kozben kihajtva. Fura.

https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=221127

• Solt
    Miért pont 50 FPS? TV-n játszol? Egyébként az FPS szám CPU függő is... milyen CPU-d van?
  • hhelikopter
    Köszönöm a válaszokat! Én helikopterekkel repülők csak, fontos számomra, hogy minden látvány elem max- on legyen, illetve a növényzet, fű, épületek stb, mert ez földközeli repülésnél látványos, és számomra nélkülözhetetlen. Full beállításokkal az 50 FPS elérése a cél.

Jelenleg kártyám egy ASUS Radeon R9 290X 4GB GDDR5 amivel ha mindent max-ra nyomok, akkor kemény 20 FPS-t kapok DCS: Normandy 1944 Map -on., ami gáz.Tehát kell a jó videókártya....
  • Solt
    Szia,

Tudni kéne, hogy milyen felbontású és hány Hz-s monitorhoz nézel kártyát. Egy 1080p-s 60Hz-s monitorhoz felesleges az 1080Ti.
  • gantus68
    1. Flight Simulator-hoz, így dcs-hez is inkább a stabil fps (60 vagy freesync/gsync) kell, így egy 1070 is elég 1080p-ben high preset-el, tudomásom szerint kimaxolni 1080ti-vel sem lehet. High preset 4K 60fps megy.
    2. Nem gondolom, hogy pár hónap alatt az árak sokat változnak, de megy lefelé a használtak ára.

VR az más, ott a 2080ti sem elég most stabil 90 fps-hez. Youtube-n vannak videók 1080ti és 2080ti is. Mindenki a vulkan-t várja, addig nagy változás ebben nem lesz.
  • hhelikopter
    Sziasztok!

Nagy mágusokhoz lenne két kérdésem, mert kártya beszerzés előtt állok:

1. Érdemes-e 2080ti venni, mennyivel kapok több Fps-t mint amit tud a 1080ti ?
    2. Érdemes venni 1080 ti most, vagy pár hónap múlva, mert akkor olcsóbb lesz?

Köszi
  • sakkay
    Marha jó a mini kampány. Valamit buhertek, mert egy telirakott hajóra szálltam le a küldi végén 19 gép volt rajta, a levegőben látótávon belül 4 f14, és stabilan maradt a 45 fps a Riftel.
  • sakkay
  • sakkay
  • sakkay
    Van egy srác, kurva jó target profilt csinált, de nem frissítette már régóta, és már nagyon ráférne.
  • sakkay
    Aha. Van 940 is, de már dobozban
  • beci43
    Az F-18-hoz?Neked Warthogod van?