36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • sakkay
    Mondjuk ezt nem értem miért kell.
  • VO101Tom
    Vicces lesz online, ha jól értem online nem lesz AI a hátsó ülésben.
    Akkor ezt nem 2 az 1 csomagban kellene árulni?
  • macleody
    Ezen már egy szupervulkán se segít.
  • bootsector
    Úgy-úgy! F-18-on is azt használom...De mégiscsak ezen lesz az igazi.
    Utoljára szerkesztette: bootsector, 2018.10.07. 20:37:28
  • VO101Tom
    Nekem a mai napig az a Jolly Rogers festés "A" Tomcat festés :D
  • bootsector
    Főleg az F-14 miatt néztem rongyosra anno a "végső visszaszámlálást." Hát, ja megvénültem.
  • gantus68
    +1
  • gantus68
    Már előrendelhető...mi lesz itt, Top Gun ??!!
  • bootsector
    A bejelentése óta erre várok.Világ életemben meg voltam veszekedve ezért a repülőért. Most meg is vettem azonnal. Ha semmi mást többet, de ezt akkor is muszáj volt.

Utoljára szerkesztette: bootsector, 2018.10.07. 20:29:58
  • sakkay
    Az biztos bakker ha ez kijön, meg az új, személyzetes hordozó együtt...pff.
  • VO101Tom
    Nagyon durván néz ki.
    Kell majd ide is az a Vulkan :D
  • sakkay
    hu baxdmeg!
    Ez kibaxott állat!
  • VO101Tom
    Most kezdik, F14 bejelentés Heatblur-tól:
    élőben lehet nézni itt
    https://www.youtube.com/watch?v=KLf3G5-S4r8&feature=youtu.be
  • VO101Tom
    Emlékszem anno at Armának is rengeteg problémája volt ezzel, mivel minden egyes (működő) kijelző vagy tükör gyakorlatilag újra legenerálja a képet abból a kamera pozícióból, ahogy a kijelzőn látni kell. Ezen lehet DCS-nél javítani a felbontás felezéssel, vagy a frissítés felezéssel. Addig több fps jut a játékra.
  • sure
    A küldetés betöltése után nyomj neki egy bal Alt + Entert (de lehet, 2x vagy3x kell), akkor is, ha full screenben játszod.
    Enélkül a 60+ FPS-t 60-ra veszi, a 30-60 közöttieket pedig 30 FPS-el szinkronizálja (gondolom egy 100 Hz-es kijelzőnél ezt 100/50 értékekkel csinálná)

Én mondjuk nem használom a V-Synchet, hanem a full screen bepipálása nélkül futtatom, és így nincs screen tearing,

Ha a vsynchet bekapcsolom, nekem is csak a fent említett módszerrel megy 30 fölé, 60-ra meg legfeljebb akkor, ha az eget nézem bezoomolva :D
    Utoljára szerkesztette: sure, 2018.10.07. 19:59:35
  • bootsector
    Bocs, hogy én is beleugatok.
    Nekem pl. akkor kezdett el kabinnézetben be-beröccenni, ha bekapcsoltam a FLIR, vagy egyéb TV-kamera nézetet. Azonnal darabossá vált. Ha kikapcsoltam, minden ok lett.
    Mondhatom én is rengeteget elszarakodtam a beállításokkal, mert egy GTX 970-em van, és végül sikerült kompromisszumosan beállogatni, hogy a kép is szép, és még elég jól is fut. A procim, 4790K.
  • VO101Tom
    Windows részéről minden oké? Legújabb driver, monitor driver (ha van), azok rendben vannak?
    Nemrég tanácsolták neked az .ini-be való min/max fps beírást, azzal mi a helyzet?

Alapvetően az, hogy a kabinbelső kevesebb fps-t tud, mint a külső nézet, az rendben van, minden kabinbelső rengeteg egyebet számol, amit külső nézetben lekapcsol. A legdurvább nekem a BMS, külső nézet 170 fps, kabinban 80. De az mondjuk tényleg nagyon sok mindent szimulál. Viszont hogy fixen 30-ra lockoljon, az valami beállítás miatt lehet, nem teljesítmény probléma.
  • Colos1357
    Kapcsold be a tripla pufferelést a videokártya control paneljében.
    És az árnyékokat Flat Only -ra tedd, vagy ha zavar, hogy beég a cockpit ha mögötted van a nap, Low -ra.
    Utoljára szerkesztette: Colos1357, 2018.10.07. 19:16:10
  • hhelikopter
    Ezt a fost, elkiabáltam, hogy minden ok. V-sync engedélyezve, egyik pillanatról a másikra, kabinnézetben az FPS nem akar 30 fölé menni, csak külső nézetben hibátlan 60 fps. Próbából lehúztam az összes beállítást, hogy mi történik. Akkor sem megy 30 FPS fölé kabinban, na jön a jó kérdés, mert nektek azért több lövésetek lehet, hogy ez mitől van -ez nem szimulátor beállítás szerintem-?

• Solt
  • hhelikopter
    Na az alábbi beállításokkal megvan a 60 fps fix, elégedett vagyok :)

SSAA: kikapcsolva
    Cockpit Global illumination: kikapcsolva

Ez a kettő kavart be...

Köszi mindenkinek!
  • LeonSilver
    Majd mond, hogy milyennek tartod.
  • Solt
    Nem tudom milyen beállításokat próbáltál végig, azzal amit írtam meg kell lennie a fix 60 FPS-nek.
  • hhelikopter
    Procim i7-7700K 4.2GHz... végig próbálom a beállításokat...
  • Solt
    Nincs microlag a DCS-ben... ha ilyet tapasztalsz, akkor a gépedhez képest túl magas beállításokat használsz, illetve nincs meg a stabil 60 FPS.

Az Extreme látótávolság megeszi reggelire a 2600K-t, az 1.5-s SSAA a 2x-s MSAA-l kombinálva pedig a videó kártyádat. Nyomj rá a High beállításra, tegyél egy pipát a V-sync elé és csak akkor növeld a beállításokat, ha a géped tudja tartani a fix 60 FPS-t.

Egyébként mint ahogy korábban említettem, nincs összhangban a géped, szóval a szélsőséges FPS értékeken ne lepődj meg.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.10.07. 16:12:25
  • hhelikopter
    Köszi mindenkinek a sok tanácsot, segítségét, végig próbálom javasoltakat, mert ez a kibasz... micro lag idegesít...
    Természetesen mindent nem tettem fullra...

10 év FSX után már nem nagyon tud meglepni semmi....,de látom nemcsak az FSX -nél volt probléma a micro lag, itt is jelen van...

Amin jót mosolyogtam, hogy fent van a Normál meg a beta változat is, és ugyanazon beállításokkal, gépekkel, repülőterekkel a World 15 fps-el többet produkált...

Ami V-sync illeti ha bekapcsolom, akkor pilóta fülkébe 30 FPS a max, külső nézetbe 70 FPS.... Tehát ez gáz.... monitorom meg 60 Hz, akkor most ez, hogy is van?
  • sakkay
    Köszi, már nézem is.
  • sakkay
    V-sync nélkül nem is lesz, azzal szerintem simán-főleg ha a lenti tanácsokat beállítod.
  • gantus68
    Terrain Object Shadows a kulcs a legtöbb esetben, egyetértek, legyen flat, mert már low-ban is microlag-ot okozhat. A másik, amit érdemes még kikapcsolni egy próba erejéig az a Cockpit Global Illumination. HIGH preset-ből indulj ki és utána egyenként állítgasd, de a 60 fps legyen meg mindig. DCS-t kimaxolni nem lehet!
  • wolfhgb
    A videon nem tunik fel az akadas, de lejjebb kell huzkodni nehany dolgot maxrol, az biztos, ahogy tom es solt is javasolja. Nalam anno revo drive nal meg az okozott akadast, ha nem volt fent a sajat ocz s drivere a meghajtonak. De ez nem olyan jellegu hibanak tunik.
  • VO101Tom
    A full DCS beállítás nem való egy PC-nek sem, legalábbis ami kereskedelmi forgalomban kapható. Még a hivatalos fórumon is azt írták, hogy a grafikai beállítások képernyő nem arra való, hogy az embert mindent gondolkodás nélkül feltoljon maxra (Ez DCS, ez van).

Az optionsban ezeket állítsd át a system lapon:
    Textúra lehet magas, 11GB video memória elbírja, viszont a shadows ne legyen max, Depth of Field és Motion Blur legyen kikapcsolva, mert azok még zavaróak is, Trees visibility-vel is lehet játszani, nyugodtan vedd lejjebb, a Preload Radius se 150 km legyen, attól függ mivel repülsz, de 30-60-ra is lehúzhatod (zsúfolt térképen így is összefossa magát), Cimney smoke density 1 bőven elég, Anisotropic filter legyen magas (lapos szögben látott felület nem lesz homályos), Terrain Object Shadows legyen Flat (így az épületek/fák egymásra nem vetnek árnyékot, csak a talajra. A különbség látványban nem sok, de fps-ben rengeteg).
  • Solt
    Szia,

Írtam már neked korábban, hogy a 60Hz-s monitoron úgy állítsd be a grafikát, hogy meglegyen a FIX 60 FPS és használj V-sync-t.
  • LeonSilver
    Hát... normálisnak nem normális, de ez DCS, szóval mégis normális. Na de majd a vulkán - két hét múlva!
  • hhelikopter
    Sziasztok!

Megvettem a kártyát - GAINWARD GeForce GTX 1080 Ti 11GB - múlt héten, úgyhogy gyereknap van :) Ismét kérdezni szeretnék, tekintettel arra, hogy itt nagy sok komoly tudással, tapasztalattal rendelkező szimulátoros van. Tehát jelenlegi gép paraméterek: i7-7700K 4.2GHz, GTX 1080 Ti 11GB, DDR-4 16GB/3000 KIT, 500 GB SSD / Korábban i7-2600 k írtam megszokásból, mert 5 évig az volt....

Full beálításokkal:

Caucasus map 55-70 FPS
    Normandy map 40-60 FPS
    Nevada map 60-80 FPS

Tökéletes minden, és elégedett vagyok, viszont van egy kérdésem, és egy dolog ami kicsit zavar hisz maximalista vagyok... Annak ellenére, hogy folyamatos 40-50 FPS legrosszabb esetben is megvan, mégis "kicsit akad" a táj ha folyamatosan egy pontot nézek repüléskor. Ez normális? Nvidia vezérlőpulton érdemes valamit állítani, ha igen akkor mit?

Csináltam egy videót:

Köszönöm mindenkinek

• LeonSilver
    @sakkay Megjött a várva várt warthog profil update tezsvírem!
  • Solt
    Urak, van köztünk autószerelő?
  • Solt
  • wolfhgb
    Mar megbocsass, de elmesz te abba a bizonyosba, taknyos, :) mire vagy ugy oda, arra, h egy kategoriaval kisebb pelenkat toltak alad mint alam? :) Majd visszaterunk erre a behanyasra, mikor a nyugdijas otthonban majszoljuk a zsiroskenyeret es a markunkban tisztogatjuk utana a fogainkat! :)
  • wolfhgb
    Meg huzza ki alolam a vodrot. :)

• Solt
    Fene se tudja... 5 éve nem gondoltam volna, hogy mára ilyen szintű VR élményt kapok! :) Plusz ugye ti már öregek vagytok, szóval megértelek! :D