36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Capt Baloo
    Én 2009-ben vettem gépet, i7-860, radeon 5850. 5 évre rá a vga-t kicseréltem R9 280X-re, használtan. Ezzel játszottam 8 évig, full hd-ban, 40+ fps-el, a 2.5 érkezéséig. Nem mondanám hú de nagyon high-end cuccnak, de teljesen élvezhető volt, rengeteg örömet szerzett, akkor is ha jutott bugokból is bőven. A 2.5 ezt már tényleg körberöhögte (miért is kellene azonos hardveren jobban futnia valaminek ami sokkal szebben néz ki? Tudtommal a világ összes játékának nőtt a gépigénye az idők folyamán, nem csökkent. És nem 2 évente kell alá új gép, hanem első körös tapasztalat alapján 8.) vettem hát egy új vasat, 1070ti, wqhd, kvázi minden max-on, 50 alá nem megy az fps, de inkább stabil 70, nincs mikrolag, öröm bódottá. Igen ez pénzbe kerül, ez van, deal with it, még mindig olcsóbb mintha dohányoznék. A 15 éves Mondeómba meg 60 000 a kerékcsapágy darabja, csak hogy ne öljön meg, mégse írogatok a Fordnak, hogy egy kerékcsapágyat nem építünk egybe szétműthetetlenül kerékaggyal meg minden egyébbel, mert az a usernek szopás.

Igen, egy dinamikus online kampány nagyon jó lenne. Nincs, kár. Van helyette mooseban scriptelt nagy mission, ahol a készítő se tudja hogy a 30 különböző opcióból hol és mikor lesz milyen sam meg honnan jön enemy cap, és ezeknek milyen fegyverzete, skillje lesz. Egy 10-12 fős összetett coop missionhöz ez épp elég randomitás szerintem ahhoz, hogy élvezetes legyen akár többször lerepülve is. Ha meg épp senkinek nem volt kedve küldit csinálni, akkor lehet gyakorolni a dogfightot, vagy az anyahajós üzemet megfelelő procedure-ök szerint, humán atc-vel, lso-val, rendes fóniával. DCS-ben egy szépen kivitelezett case I recivery is kellő kihívás, 4 hónap és 100+ leszállás után is élmény. Vagy el lehet menni MiG-21-el rszbn navigációt/bonyolult idős leszállást gyakorolni, vagy Viggennel RB-05 vagy Mjölnirt hajigálni. Vagy letölteni a kismillió előre szerkesztett scriptelt missionből egyet és lerepülni, elsőre az is random lesz. Szóval van itt lehetőség bőven, csak nem azzal kell kezdeni hogy 30 óra editorban. Tudjuk, bugos az ai sokszor, ez van, nem fennakadni kell rajta, hanem megkerülni, megoldani.
  • VO101Tom
    Iskolakörözéshez én már öreg vagyok :)
  • wolfhgb
    Szeretkezz, ne haboruzz! :)
  • gantus68
    Ezt próbáljátok meg: High preset, shadows flat only, msaa off, cockpit global illumination off, rain droplets untick, vsync tick, full screen tick. Játékban alt+enter (valódi teljes képernyős mód)

Utoljára szerkesztette: gantus68, 2018.10.08. 21:43:23
  • VO101Tom
    Nálam ezek be vannak kapcsolva, az ajánlott dolgok le vannak kapcsolva, vcync ON, full screen ON, és továbbra is ugyanez megy. 2-3 másodpercenként akad. Van amikor csak receg, de akkor az fps is leesik. SSD-ről fut a játék btw.
    Annyit sikerült szűkítenem a dolgon, hogy üres térképen nem csinálja. Csak ha harc is van körülöttem.
  • Solt
    De még az is okozhatja, ha pár hétnél régebbi NV driver van fent és használsz valamilyen monitorozó programot.

Ezektől függetlenül is a Full Screen-t és a 16x AF-t szerintem mindenképpen használd...
  • VO101Tom
    Ha rájöttök, majd súgjál nekem is pls, mert az enyém detto ilyen.
  • molnibalage83
    Azért, mert hiába van a régihez képest sokszor erősebb gépem ugyanúgy képtelenség futtatni rendesen egy középkat feletti vason. Vagy simán alacsony az FPS vagy mikrolaggol.

Egyszer összeraktam magamnak egy nagyobb mission és egy update szétcseszte az egészet, ahogy az egyik magyar által készített dinamikus missziót is.

Ekkor ment el nagyon hosszú időre kedvem az egésztől.

Feltettem a 2.5x-et, de azzal sem lett sokkal jobb a teljesítmény főleg, ha azt akarod, hogy nézzen is ki valahogy. Ehhez képest medi-hi között is összevissza FPS drop és mikrolag egy quick missionben. Akkor hova erőlködjek egy valódi nagy mission-nel?

15+ éve alatt nem sikerült egy féldin generátort alá rakni.... Egy harcászati szim alapja az ismeretlen random helyzet. Ezt képtelen megadni a DCS sajnos még ma is. Vagy 1 óra repülésért dolgozott a user 30 órát az editorral és mire eljut oda, hogy az MI azt csinálja, ami kézpelek, már utolsó percig ismerem az egész saját missiont...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.08. 21:27:02
  • molnibalage83
    Legyen, bár marhaság amit írsz.
  • Mozes
    Fél éve nem néztem fel SG fórumra, de te azóta is ott tartasz, amikor elmentem, bármelyik fórumba is bele olvasok, ahova írogatsz :) egy normális, értelmes kommented nincs, mint egy megkeseredett vén ember, akinek az egész élete csak egy sírás rívás.... :D
  • Solt
    A V-sync / Full Screen hiánya... de akkor is lehet ilyen, ha nincs SSD-d.

Egyébként AF mehet 16X-re, gyakorlatilag nulla plusz gépigénye van viszont a látványon sokat tud dobni.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2018.10.08. 21:14:48
  • z0ty4
    video
    srácok mi okozza ezeket a kis lagokat?
    elég idegesítő főleg alacsony magasságban.

gép az aláírásomban.
  • Capt Baloo
    De igen Balázs, itt egy elég nagy közösségnek teljesen nyilvánvaló, hogy van a hobbijára évente 1-2 alkalommal 15-20 000 forintja 1-1 új modulra, térképre. (Ez ugye cirka egy havi kondibérlet, egy közepesnél kicsit jobb éttermi vacsora, vagy pár napi balatoni lángospénz ára. Nem havonta kell leperkálni, hanem gépenként / térképenként egyszer. Ha leosztom pl. az A-10-ben eltöltött időmet az elmúlt 7 évből akkor most kb. olyan pár fillér/óra költségnél tarthatok valahol, de a Hornet óradíja se több már mint egy túrórudi, pedig én is rég voltam már időmilliomos. Szóval ne állítsuk már be úgy, mintha ez valami olyan egetverő összeg lenne, amire évekig kellene spórolni. Már csak azért sem, mert mindkettő kb. a megjelenés napján tucatjával megvolt itthon is embereknek, második nap már külön humán atc meg lso kellett a hajóra, hogy elférjünk.)

Továbbá ugyan ez a tágabb közösség amúgy amellett, hogy pontosan látja a DCS sz*rságait, meg ED olykor kritikán aluli hozzáállását azért összességében elég jól elszimulátorozgat a DCS-vel. 3 hete volt kint a Hornet amikor 10 humán meg vagy 20 ai gép részvételével, hajóról bombáztuk meg Iránt, sead-el, vadászfedezettel, légiutántöltéssel, minden sallanggal, 2.5 óra tiszta repidővel, minden különösebb nyűg nélkül. Szóval hagyjuk már ezt a csak videózásra alkalmas hülyeséget, mert marhára nem igaz.

Amúgy halkan megjegyzem, hogy először valamikor 2006 tájékán vetődtem oda az 59-es fórumra, és az első téma amibe belekeveredtem, az épp aktuális Lock On fikázásod volt, hogy még a szar is ízetlen. Eltelt azóta 12 év, és még mindig ott tartunk, hogy egyszer nem láttalak semmilyen szervezésű online repülésen, legyen az egy sima dogfight gyakorlás, bonyolult idős kikrep vagy bármilyen összetett feladat, de ha félévente idetévedek, az hót' ziher, hogy 3 hozzászóláson belül épp megállapítod, hogy DCS egy szar. Most éppen jön a Tomcat, gyakorlatilag első naptól 90%+ kész modul, multicrew, de ez se jó. Nem arról van szó, van teendő, meg javítanivaló bőven, de te a pálya szélén háttal ülve kiabálsz több mint tíz éve, hogy majd akkor nézed a meccset, ha a 2002-es brazil fociválogatott játszik az olimpiai bajnok magyar pólósokkal tollaslabdát.

Hint: a kaukázus mapon csak a kidolgozott szárazföldi rész 700km+ hosszában, a Fekete-tengert meg jobban nem lehet kidolgozni ;) De ha akarod repülhetsz 1000 km-t légvonalban mire partot érsz, és onnan a Mozdoki reptér még 300. Azt hiszem CVN+Hornet+Tomcat vonalra még akkor is megfelelő a terep, ha irl a büdös életben nem hajózna át egy CVBG a Boszporuszon. De ha ez nagyon bánt, akkor a perzsa térkép jobb alsó sarkából 500km a hormuzi szoros, ami a map közepe.
  • wolfhgb
    Ertem. :) irjunk nekik, h kell 10 50 ert. :) alin is igy mukodik. :)
  • VO101Tom
    Nem.
    Ez engedmény, ha ketten veszitek párban, akkor olcsóbb.
  • wolfhgb
    Nem mondjatok, h a multicrew lehetosegert szinte meg egy modul arat lenyuljak!!!!! :) Ez azert full beteg.
  • gantus68
    Heatblur.com -on 2 db F-14 licenc $129.99. Lehet keresni a párt hozzá. Nekem már megvan!
  • LeonSilver
    Huey ruleZ.. ;)

• beci43
    KA-50 Cápa.Legalábbis nekem a kedvencem...
  • PhantomAss
    vótmá?
  • molnibalage83
    Jópofa Cold War scen lehetne - kicsit modern környezet a terep, de kit érdekel ez, a terep a lényeg - ahogy a Szu kiért a tengerhez és a jenki beavatkozik. Jó kis amphi hadművelet orosz ASM támadással.
  • Krokoliszk
    Szerintem a Persian Gulf nem rossz. Ha a délkeleti sarkában az ománi öbölbe teszed a CVN-t és az irániak ellen kell harcolni akkor most már egész nagy terület használható, van 2 újabb iráni bázis (Shiraz, Kerman) ami jó messze van az iráni parttól illetve az ománi öböltől kb. 700-800 km ami már egész játszható. Az pl. tök fun tud lenni, amikor OCA-t repülsz a másik oldali AWACS ellen aztán 1000+ mérföldet repülsz egyben úgy, hogy hazafele nyílegyenesen mész a legközelebbi baráti bázisra. :)
  • Solt
    Így is kell ezt...

Nekem a cápa és a minyó a kedvencem, de szerintem azt vedd meg ami a te szívedhez közel áll. Tudtommal egyikkel sincs olyan komolyabb mizéria ami miatt játszhatatlan lenne, de vásárlás előtt azért érdemes az adott típusnak utánajárni.
  • molnibalage83
    Nem nyilván. Anno, mikor megjelent a Wargame Red Dragon, akkor az Airland Battle-s közösségnél meg kellett várni sokaknál, hogy legyen pénze és sale-en megvegye az új kiadást. Pedig ott nem ilyen drága dolgokról volt szó...

Ezen felül régi LOMAC/DCS tapasztalat, hogy az online levő emberek nagy része sajnos kretén. Tehát igenis kell olyat találni, ahol itthon két ember csak videózásra beruház úgy 200 (?) dollárt.

A térképnél az én elvárásom az, hogy valamiféle mérsékelt övi éghajlaton legyen egy Nevada méretű térkép. A Kaukázus jó lenne csak ki kéne bővíteni, de nagyon.
  • TomStorm
    Csak pár apró dolog érdekelt volna de már sok mindenre rájövök magamtól!

Héten megveszem a Hornet+Persian Gulf pakkot,hogy legyen egy kezelhető repülőm!

Helikopterba melyiket ajánlanátok?
  • sure
    Hm, ha nem "szereted" fikázni, akkor ez olyasmi lehet, mint anno a viccben Szergej, aki bármit is lopott ki a hűtőgépgyárból, mikor otthon összerakta, valahogy mindig tank lett belőle...én a tárgyi pontatlanságodra ("a Kaukázus map 50*200 km") reflektáltam, valahogy mégis (ismét) általános DCS fikázás kerekedett belőle, pontokba szedve, amelyek egymásnak is ellentmondanak.

re "A fizetős helyszínekkel meg nem tudok mit kezdeni"
    Igazad van, adhatnák ingyen az összes új térképet és gépeket. Sőt, az NVIDIA is adhatná 50 dollárért az 1080ti-t, az intel meg 20 dolcsiért a Core i7-eseket.

re ad1 - Ha MP társnak nincs más térkép, akkor seggemet törölhetem azzal, hogy nekem meg van.
    ???
    Nem értem az itt felhozott problémát; nyilván olyasvalakivel fogsz MP-ben F14-ezni, akinek megvan a gép, olyan mapen, ami mindkettőtöknek megvan, nem látom be, miért kéne hogy másképp legyen ez; szerinted az lenne a normális, hogy ha te meg én multizni szeretnénk az F14-essel a Hormuz mapen, te megveszed a Tomcatet, én a térképet, én beülhetnék hozzád a hátsó ülésre, te meg repülhetnél a Hormuz mapen, vagy hogy?

re ad2 - kicsit furcsa lesz Las Vegasban oroszokkal harcolni
    Nem lesz furább, mint akármelyik másik DCS-es géppel éles küldetést menni Nevadán; a Nevada map létjogosultsága nézőpont kérdése, de nem F14-specifikusan

re ad3 - hányszáz USD van azért
    Ha valakinek az F14 van becsípődve, és nem a Kaukázusban, hanem olyan helyszínen akarja repülni, ahol a gép rendszerben állása során akár lehetett volna éles helyzetben bevetve, akkor kevesebb, mint kettő (=száz dollár), de egy akciót elcsípve akár 100 alatt is megúszható. Az alfa/béta/gamma stb.-ben levés és az update-ek általi szétqrás dologban van némi igazság, de ez sem F14-specifikus, hanem DCS "feature" úgy általában

re ad4 - nincs domborzatnak és másnak hatása
    most akkor tenger kell (ahogy ad2-ben írtad), vagy domborzat?...
    Utoljára szerkesztette: sure, 2018.10.08. 07:48:30
  • LeonSilver
    Bővebben? :)
  • Solt
    A szeme milyen színű legyen? :)
  • TomStorm
    Esetleg ha lenne valakinek kedve kicsit tanítgatni az jó lenne.
    Olyan aki Oculust használ és Warthog joy-t
  • TomStorm
    Már végignyomogadtam mindent.
  • TomStorm
    Felszállásnál féket hogy engedem ki?
    VR megyek és csak a Warthog joy van nincs Hotas.
  • sakkay
    50+ létszámban vannak a legnagyobb multi szerókon-csak szólok
    Rengeteg embernek van meg az "egyéb" térkép, szóval sehol sem leszel egyedül.
  • VO101Tom
    Karaya mondta jól, "the screenshots represent the current fps"
  • molnibalage83
    Nem "szeretem" fikázni. Én lennék a legboldogabb, ha az eredményekről lehetne írni.

A fizetős helyszínekkel meg nem tudok mit kezdeni, mert akkor megint ott vagyunk, hogy

ad1. Ha MP társnak nincs más térkép, akkor seggemet törölhetem azzal, hogy nekem meg van. Vagy majd azt is én fizetem majd ki? De gazdag lettem hirtelen. Meg, azok be vannak fejezve végre?

ad2. Nevadán nagyhirtelen lett tenger...? Az AIM-54 HMZ kérdést megoldja, csak kicsit furcsa lesz Las Vegasban oroszokkal harcolni, de egye kánya, majd az képzelem Iránban vagyok. :)

ad3. Ha meg is veszem mind, akkor hányszáz USD van azért, hogy mind beta vagy alfa legyen és kapok egy "majd egyszer" kész lesz ígéretet? Meg azt, hogy az egy frissítés nem k*rja szét az egészet, ahogy eddig n+1-szer?

ad4. Ha nincs kidolgozva a Caucasus, akkor az szintén seggtörlős, mert nincs domborzatnak és másnak hatása.

Videózni kurva jó, ez már láttuk eddig is. Ez soha nem változott, ebben tényleg bajnok a DCS. Abban, hogy a videón látható látványt vissza is kapd valós helyzetben, abban nem. Ahhoz nincs sajnos PC a földön, ami vinné.

Ezt a modult meg is venném főleg, ha lesz mellé A-6E. Meg a dual MP lehetőség miatt, hogy ketten ülhetünk egy gépben. Végre. Ilyen gép is hány év késésessel realizálódik? Izé...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.07. 22:34:36
  • sure
    Én értem, hogy szeretnéd fikázni a Décsét meg Edééket, csak legalább ne fals adatokkal. A Kaukázus térképen Anapa-Tbiliszi kb. 700 km, és ugyan csak egy kb. 200 kilométeres sáv van a tenger északi partján kidolgozva, de a tenger kb. 1200 km széles. A Hormuz 390*390 km, Nevada meg 366000 négyzetkilométer (tehát durván 600*600 km). Mekkora méretű hadszíntér kellene, teljes Afrika mondjuk?...

Ugyanannyira lesz csodás számodra, amennyire a mostani DCS is (=semennyire, hiszen azt szoktad mondogatni mindig, ezen a fórumon legalábbis, hogy nem játszol vele...)

Tenger felett meg lesz FPS is bőven ;)
  • VO101Tom
    "Valamikor télen"-t olvastam, de sehol nincs dátum. Viszont akkor a B változat minden nagyobb fícsöre működni fog, nem Hornet szerű early accesst ígértek. Az "A" változat jön majd később.

Ez lehet realtime felvétel, végülis más nem volt a közelben, 15K-ról Dubai is szépen fut :) Legrosszabb esetben ez a kabinbelső is megy "nem azért van ott, hogy bekapcsolják" közé a többihez. Szépek a mapok és a weathering, de teljesen fölösleges a felbontás és a poly szám.

@sakkay. Most azt írják, RIO az lehet offline és online is, az AI pilóta amit csak offline fog tudni. Majd kiderül.
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.10.07. 22:13:54
  • molnibalage83
    Tényleg csodás az F-14 a videón, de 1000%, hogy kb. 8-szoros lassításon vették fel az egészet. Egy átlagos konfigon el tudom képzelni, hogy hogyan fok festeni meg milyen FPS-sel. Kb. lehet, hogy első lépés lesz lefelezni minden textúra méretet...

Ezen felül csodás lesz a kb. 50x200 km-es Caucaus térképen egy 60-120 km-es HMZ-s rakétával rohangáló gép. Az AIM-54 radar modellezésre is kíváncsi leszek. Ha nehezebben lesz zavarható, mint az AIM-120, akkor elég muris "tech tree" lesz, ha meg nem, akkor mondjuk talán nem lesz vadászok ellen overkill.

Fleet Defender feladatkörhöz a naval résznek is jól kéne működni. Különféle ASM platfromok és a hajók naval SAM része.

Vajon az F-14 + E-2 + CVN data link benne lesz?

Top Gun intro remake és egyéb bohóckodásra F-5 modullal biztosan jó lehet, csak videókészítő hobbinak picit drága.

Az jól látom, hogy előrendelés van release date nélkül?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.10.07. 21:57:53
  • sakkay
    Nagyon faxa.
  • sakkay
    Hm. Meglátjuk. Anélkül nem tudja használni az ember, csak ha beül valaki hátra.
  • VO101Tom
    Talán mert az intróban elnagzott "olyan élethű AI amennyire lehetséges" mégsem annyira élethű, amennyire lehetséges lenne? Valszeg hülyére van egyszerűsítve, ami online már eléggé csít lenne, ezért le van tiltva.