Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A negatív G egy teljesen mindennapos dolog a repülésben, amikor orra tolod a botot, akkor a pilótára nahezedő G csökkenni fog, amikor jobban nyomod a botot akkor 0 G is lehet (földi körülmények közt az ilyen parabola pályákkal csinálnak súlytalansági repüléseket NASA kiképzésen pl), ha még jobban tolod akkor negatív G-t is el lehet érni. Amikor kirepülnél a székből heveder nélkül, az a negatív G.
Az egész Top Gunban ez egy központi kérdés volt, hogy olyan jó az orosz gép, hogy "képes negatív G-re". Ami hatalmas marhaság, minden repülőgép alkalmas negatív G-re, ebben semmi különleges nincs. Az is poén volt, hogy csak Tom Cruise miatt lett volna jobb a Tomcat, bár ebben nem vagyok 100%-ig biztos 😉
Van egy és kétüléses Mig-29-es is, az a Mig-29 UB, de az gyakorló gép volt, nem egy fegyverzetkezelő ült hátul, hanem egy oktató.
www.pumaszallas.hu
1 fő!😊
A mig 29 is kétszemélyes jut eszembe bocsi😊
Köszönöm a tájékoztatót,imádom a hadtörténelmet nagy élvezettel olvastam!😊
Szóval ez egy rohadt jó gép volt már akkor 86ban, még is ha egy korabeli igazi mig-el találkozott volna ami ugye egyszemélyes akkor TOM szerint alulmaradt volna.
Furcsa 😊
Ehhez képest az F-14-es nagy hatótávú aktív rakétákkal (AIM54) és közepes hatótávú félaktív radaros rakétákkal (AIM7) is rendelkezett, leírhatatlanul fejlettebb radarral amellyel egyszerre több célpontot is tudott támadni az aktív radaros rakétákkal akár több tíz mérföldről látótávolságon túlról. A látótávolságon túli harcot elősegítette a kamerás rendszerrel amivel ha jól tudom akár 5-10 mérföldről is tudták vizuálisan azonosítani a célpont típusát.
A filmben látható scenario annyira abszurd amennyire csak lehet. Egy F-5 kaliberű gépnek szinte semmi esélye nincs egy nyílt óceán felett ilyen ellenfél ellen. Az egyetlen reményük az lenne, hogy földháttérben elbújva próbálnak eljtuni a közelharcig, ami óceán fölött "picit" nehezebb. A sokkal valószínűbb szitu az, hogy jönnek szembe az F-5ök és a tudtuk nélkül halomra lövik őket látótávon túlról, mert kb. arra sincs semmi eszközük, hogy az indított rakétákat észrevegyék időben.
A 2 fős személyzetre azért volt szükség mert az avionika a későbbi 4. gen gépekhez képest rendkívül "manuális" volt és rengeteg mindent kellett kezelnie a RIO-nak. Egymagában a pilótának mindezeket a feladatokat fizikai képtelenség lett volna megoldania.
A későbbi gépekben sokkal jobban automatizálták az avionika kezelést (néhol a döntési szabadság korlátozásával) így ezt a pilóta is el tudja látni.
Utoljára szerkesztette: Krokoliszk, 2018.07.11. 15:38:51
Egyébként nem értem ezt az f14et.
Minek a két ember?
Nah mindegy, ez nem forum téma tudom bocsi😊
www.pumaszallas.hu
😄DDDD
A kilencvenes evekben en is kerestem a mig 28-at, sokáig. Aztan megtudtam, hohy kamu az egesz. Talán meg a regi Top Gun ujsagban olvastam róla, hogy hogyan készült a film. Amugy a multkor neztem meg mert valami csatorna adta megint, nosztalgiabol persze. Most mar kicsit olyan furának hat az strand röplabdás rész amit hosszúszárú farmarnadrágban jatszanak a fiatal pilóták!
:-)
Azt gondoltam hogy hollywood nem migeket használt forgatáskor 😊, de a mig 28at bekajàltam mert 27ről de főleg 29ről már hallottam, gondoltam logikus hogy van 28 is😊
Jó hát azért köszi hogy válaszóltál.
Amúgy azért néztem meg a filmet mert a neten láttam már forgatják és jövőre jön a top gun 2 a mai kor technikájával.
Egyébként lényegtelen a típus, az orosz a jobb, hiszen az képes volt a negatív G-re, míg a Tomcatnak kellett egy Tom "Maverick" Cruise a bot mögé, hogy lelőjjék mindet, a gép magában kevés lett volna erre <#banplz>#banplz>
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.07.11. 00:25:49
www.pumaszallas.hu
Mert ugye a filmben hősünk három mig-et is leszedett az f14-el.
A neten nem találtam erre konkrét választ ezért érdekelne a ti véleményetek is,mert mikor még én is szimesztem (csak hamar feladtam) láttam van köztetek hozzáértő de persze megértem ha azt is ha válasz nélkül maradok.
😊
www.pumaszallas.hu
A Lengyelek szinte hetente tesznek fel képeket videokat a Falconjaikról vagy épp a 29-kel, 4k van belső kamerásan.
Nagyon jó video egyébként! grat még több ilyet.
www.smart-bus.hu
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
www.pumaszallas.hu
A vicc, hogy nincs is ezzel különösebb baj más játékoknál. Ami a DCS-t illeti, most írtam, nincs lényeges különbség itt sem a 1080HD és 4K között - legalábbis az én gépemen. 10 fps mínusz (ez inkább a kártya érdeme, nem a DCS-é), ennyit a mission alatt magától is ingadozik. Kipróbáltam pár játékot tegnap, Falcon BMS detto, qrva jó fps-em van rajta 4K-ban is, Battlefield 4 is (meglepően) ugyanolyan jól futott mint előtte. Ami sok fps esés produkált, az a CloD, 130 fps helyett Le Havre fölött (az ugyanolyan fps sinkhole mint London) lett 43... de a többi gépigényes játékom, amikkel kipróbáltam tegnap, az mind csont nélkül vette a 4K-t 1080HD helyett. Armát még nem néztem meg, arra még kíváncsi leszek 😄
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.07.06. 17:47:35
www.pumaszallas.hu
Ka-50
Ezek a beállításaim egyébként: kép
Biztos van még pár elem, amin lehetne nyerni, shadow pl legyen rusnya, vagy látástávolságot húzzam magamra, de túl sokat nem akartam vele retkelni, egész onnan indult, hogy Sakkay kolléga győzködött, hogy most már "minden max"-on és simán fut. Ami nekem nem igazán megy i7 7700 4.5Ghz, 32GB Ram és 8GB-os 1070 mellett. Ami meglepett, hogy a 1080HD után 3840x2160 UHD-n is majdnem ugyanazt tudja mint negyed ekkora kijelzőn <#fejvakaras>#fejvakaras> (Visszaállítottam 1080-ra most a felbontást, hátha valami frissítés hozta a csodát, de nem. 10-el több fps, ugyanolyan recegés).
Úgyhogy szarjanak sünt, majd újra próbálkozok ha a Hornetnek lesznek normális fegyverei és fícsörei, addigra vagy rendbe teszik ezt, vagy emberi áron lesz 1080-as :/
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.07.06. 14:19:49
www.pumaszallas.hu
www.pumaszallas.hu
Jó, nem heteken belül de, hogy egy éven belül az tuti..<#wink>#wink>
1080p: rx470 medium 60fps; 1070 high 60fps
4k: rx470 medium 30fps; 1070 medium 60fps 1070 high 30fps
Minden más helyzetben, akárcsak 1 beállítás feljebb állítása előhozta a mikrolaggot, fps cap és bármilyen vsync a driverben szintén. Ha van recegés, akkor lejjebb kell venni a beállításokat. Ez elég jól leírja a helyzetet: DCS 2.5 Optimisation Guide
www.pumaszallas.hu
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.07.03. 22:43:18
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Meg itt a cél a RIO hang felvétele volt és gondolom ,hogy jobban tudja mondani az instrukciokat a pilótának ,ezért lett ez igy, hogy ne azt legyen csak, hogy nem látom , merre van merre fordul.
Tehát a véglegesben sztem nem lesz semmi könnyités vizuálisan, aztán ,hogy a Jester AI mennyire lesz superképességű és kiszurja e messzirol a repülöket és megmondja a humán pilótának elöbb minthogy ő észre venné az már más tészta.
Vagy csak buta CV deck személyzet alfa állapotú fejlesztésben. Állni és bőgni már tudnak. 😊