36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • sakkay
    Ja ez olyan mint az indulás. DK1 DK2, aztán a HTC meg kiadta a első teljes értékűt. Szerintem jól csinálják, de drukkolok az ocolusnak-ezzel csak mi nyerhetünk.
  • sakkay
    "Max tényleg a katonákoknak lehetne, összvegyvernemi harchoz" idézek magamtól. Tervezés, vezetői képzés az ok. De most az egyéni harcos képzésen vitatkozunk, aki csapatban dolgozik. Nem lehet megcsinálni. Ok. Futkároznak páran (és játszanak) ebből, megcsinálnak egy virtuális közegben egy feladatot.. hogyan marad meg szerintetek tapasztalatnak az agyban, hogy kimész terepre és szakasz szinten menetet hajtasz végre-határterületen, vagy megközelítesz és elfoglalsz egy épületet. Semmivel nem több, mint táblára, vagy oktató videón nézve, csak szórakoztatóbb. Egyszerűen az agyad nem fog párhuzamot vonni. Ezt nem értitek meg. Ahhoz viszont, hogy ez meglegyen egy ilyen rendszer kell

Irgalmatlan pénz.
  • Paladin
    Pont erre lesz jó amit Repvez írt, az Oculus Half-dome-ban bemutatott fókuszálós technika. Gondolom ezt házasítják össze a következő riftben a foveated renderinggel, amit ugye már régóta tudni lehet.

Szóval a HTC nem előz, csak felzárkózik ;) Ők inkább úgy tűnik folyamatosan kisebbeket fejlesztenek, és rögtön kiadják. Az Oculus inkább nagyobbat akar lépni a pc-s változattal, addig meg a tömegbázist építi ki a Questtel és hasonlókkal. Majd kiderül, melyik módszer válik be jobban :)
  • Paladin
    Erről van szó. Nem ott fogja a fizikai részét begyakorolni senki. Viszont a taktikát, a helyzetfelismerést, tervezést, vezetői képességeket, döntéshozást abszolút lehet.

VR és szemüveg: egyrészt egy normális méretű szemüveg simán elfér a riftben, másrészt elég olcsón lehet csináltatni beleapplikálható szemüveglencsét.
  • sakkay
    Ja szívesen belenéznék, hogy milyen.
  • sakkay
    Öszvegyvernemi, jtac, ilyesmi. De nem hiszem ennél többről lenne szó.
  • wolfhgb
    adtak a szarnak egy nagy pofont, habar kisebb lesz a gepigeny, akkor nem. de a lencsekkel is kezdhetnének valamit, mert korben homály a kép, ha a szélekre nézel, sokat nem dob a látványon a dolog, ha az éles képet elhomályosítja a lencse. az igaz, h ha a kép többi részén csokkenti a kidolgozottságot, azzal csokken a gépigny, ilyen formán hasznos, de a szélekre nézve ettől még elmosodott lesz a kép.
  • Solt
    Pedig valamire biztos jó, ha több mint 50 ország hadereje használja... :) VBS3
  • repvez
    Akkor biztos csak hülyeségböl költenek nagy pénzeket a VBS kifejlesztésáre és több hadsereg is használja kiképzésre.
    Nem azt mondom, hogy a fegyverfogásokat kell onnan megtanulni, de az egységek mozgatása különbözö taktikák megértése, hatásuk sztem elég jó lehet gyakorolni.

JA most a CES alkalmával mutatták be, kár hogy az OR nem mutatott semmit , bár ök meg a fokusszállást probálják megvalósitani, különbözö távolságokra, jó lenne ha a két tulajdonság egy eszközbe lenne benne a szemkövetéssel együtt a távolság függö fokuszpont ugy még természetesebb lehetne a VR-ben való érzet.Csak a szemüvegesekre még mindig nem gondolt senki, hogy anélkül is élesen lásson.
  • sakkay
    "ezért lenne jó ha a DCS-ben is a Mig29 es és a szu27 is megkapná a klikelhető kabint, mert ott azért sokkal többet kéne gépészkedni mint most és igy sokkal kiegyenlitettebb a helyzet egy F18-assal szemben mint a valóságban. " Csak egyetérteni tudok.
  • sakkay

Hoppá! HTC előz!!!
  • sakkay
    Pont ezt mondom, hogy nem lehet gyakorolni-illetve ha konkrét feladatot nézünk-és valaki megcsinálja annyi időn belül a helyszínt-akkor az a tervezéshez nagyszerű. De ilyen meg nincs. Mindenkit megnyugtatok, hogy egér+billentyűzet kombóval semmit nem fog gyakorolni, aminek egy kicsi értelme is lenne
  • repvez
    sztem meg pont az arma a jo összehasonlitás hozzá vagy inkább a VBS, hogy lehet használni gyakorlásra, a taktikát és a csapatmozgást mindenképp.
    Föleg ha még le is tudják a helyszint modellezni hozzá akkor sokkal felkészültebben tudják a feladatot végrehajtani mintha ott kell improvizálni.
    ÉS utána könnyebb a hibákat is megbeszélni visszajátszani.

De visszatérve az eredeti témához, a skinek engem sem érdekel, mert az csak festék akár a valóságba is lefestheti hello kittisre a gépét a tulaj ha ugy tartja kedvét, de ahogy irták a valóságtol eltérni csak azért, hogy a két oldal egyenlö legyen azt nem szeretem én sem.
    ezért lenne jó ha a DCS-ben is a Mig29 es és a szu27 is megkapná a klikelhető kabint, mert ott azért sokkal többet kéne gépészkedni mint most és igy sokkal kiegyenlitettebb a helyzet egy F18-assal szemben mint a valóságban.
  • sakkay
    Na ha mindenkin van egy ilyen, át van írva az ARMA ennek megfelelően-ALAP!!! dolgokat, már lehetne gyakorolni. Épület harcászathoz viszont teljesen át kellene írni még így is, továbbá nem ártana mindenkinek, olyan felszerelés a kezében meg a testén, amit használ. Na ott tartunk, hogy elképesztő pénz. Akkor már ki kell menni simunition fegyverekkel terepre, vagy taktikai házba-és megint ott vagyunk, hogy nincs értelme. Ja és a pénz különbség a kettő között..Max tényleg a katonákoknak lehetne, összvegyvernemi harchoz-DCS 2049:)))
  • sakkay
  • sakkay
    Gondoltam, hogy mondani fogod. Némi neműleg van közöm az ilyesmihez, és egyszerűen baromságnak gondolom, illetve olyan minimális bevezető lehet a spec.harcba, ami inkább marketing. VAgy átvezető a civil életből a valóságba-de egyszerűen nincs komoly érteme-nemn tudom elégszer hangsúlyozni. Valóságban a testeddel dolgozol, semmilyen szinten nem lehet szimulálni-habár láttam egy eszközt egyszer, de ahhoz alapjaiban új programot kellene írni. Talán egy dolgot gyakorolhatnál, taktikát és csapatmozgást, oda meg megint jön az, hogy nincsen értelme, mert a valóság annyira más, sokat nem tanulnál, egyszerűen nem lehet összevetni. Max egy power pointos oktatás buli gyakorlata lehetne az előadás végén.
  • Solt
    Ehhez képest ott a VBS ami az ArmA katonai kiképzésekhez szánt verziója. Mobilról macerás linkelni, de hamar találni olyan képet ahol ülnek a bakák a gép előtt és tolják a VBS-t... :)

Egyébként ha már szimuláció, leginkább az autóversenyzők profitálnak belőle. A lézer szkennelt pályák tanulásra nagyon jók, plusz a monotonitás tűrést, koncentrációt nagyon jól lehet így fejleszteni.
  • sakkay
  • VO101Tom
    Lövöldözős játék szerintem sem jó példa. Az embert, és az emberre ható dolgokat nem tudják szimulálni. Armában sem tudják azt szimulálni, hogyan fogod a fegyvert, hogyan tárazol vagy célzás közben hogy veszed a levegőt. Repszimben sem tudják szimulálni, hogy érzed a seggeden a gép mozgását, és milyen az ha 6G szorít az ülésbe. Azonban míg egy lövöldözős játékban nincs is másról szó, csak emberi mozgás, egy repszimben azért rengeteg dolgot ugyanúgy kell csinálni mint a valóságban. A gépek kialakítása, gépek mozgása, eljárások, avionika, a környező dolgok egész jól le lehetnek modellezve (program válogatja persze).
  • sakkay
    Persze én is írtam, hogy az, azonban rengeteg dologban más-legyen akár az arma-mint minden egyéb játék. Egyszerű példa:olyat már halottam, hogy pilóták használják már már gyakorlásra-vagy vetik össze komolyan a szimulátorokat a valósággal, legyen az a BMS falcon vagy a DCS, esetleg még egy-egy szegmensét is tudják gyakorolni a repülésnek, de pl. ugyanez az ARMÁ-ban elképzelhetetlen.
  • GaBika6
    Ott van a link. Csak egy felhasználó készítette. Több mint a semmi...
    Utoljára szerkesztette: GaBika6, 2019.01.07. 23:36:56
  • GaBika6
    Tudod, hogy játék! Nem is kell ezen lovagolni sztem. Leon megmondta a tutit.
    Az arma is játék, bármennyire jobb és életszerűbb a lövöldözős társainál. Anno felvázoltam, hogy tök jó az arma és szimulál ezt azt, de a lőteret nem hozza. A repülős játékoknál is ez van. Itt csak arról van szó, hogy ami a legtöbbet hozza az életből azt hívjuk mi játékosok szimulátornak. De JÁTÉK és messze elmarad a valóságtól. Mert ha munka lenne nem ülnénk itt ennyien...
  • sakkay
    "De akkor is játék. Itt, ha földhözvered magad, akkor felállsz a fotelból, iszol egy kávét, leülsz és folytatod." Természetesen, mert ha ez nincsen akkor az a valóság , de azért nem szeretem játékozni-szigorúan pedig az-mert minden játéktól masszívan különbözik, már csak a a tudás miatt is ami kell hozzá. De ha valaki rózsaszín helló kitti skinnel jön, az egy kretén, mert-
    1.ilyen nincs
    2.kurva feltűnő
    3.emiatt értelmetlen használni "élőben"
    4.nekem nem poén
  • LeonSilver
    Persze, szimulátor és más kategória, mint mondjuk a vértündér. De akkor is játé. Itt, ha földhözvered magad, akkor felállsz a fotelból, iszol egy kávét, leülsz és folytatod. És tök lényegtelen, hogy ki milyen szkinnel repül, hogy az mennyire autentikus és mennyire nem az. Én röhögök azokon, akik szia katis szkint használnak, de alapvetően ha neki az tetszik, hát használja. Én ezekre és hasonlóakra gondolok, amikor azt írom, hogy játék.
    Természetesen legyen szimulátor, legyen nehéz és összetett. Amennyira lehet hasonlítson a DCS-ben lévő akármelyik gép a valódihoz, hisz' azért veszem meg. Ne legyen balansz, mert az nem létezik. És utálom, ha a kék vagy a piros oldalnak kedveznek valamiben szándékosan vagy véletlenül. Ha a piros rakéta gyorsabb IRL? akkor legyen az. Ha a kék pontosabb, akkor legyen az.
    Én sem azért repülök egy típust, mert azon be van kapcsolva a god mod, hanem azért, mert tetszik. Mert nem könnyű kezelni, mert ha nem figyelsz, akkor vortex van meg kamillázás vagy mert kigúvadó szemmel lestem annak idején a The Final Countdown-t a szar, alámondásos szinkronnal...
  • sakkay
    Csak egyetérteni tudok. Amikor azt szoktad írni, hogy "ez egy játék" azzal nagyon nem szoktam egyetérteni-nagyon ritkán van ilyen-és pont ezért, amit Tom ír. Számomra a szimulátor, az elérhető legmagasabb szintű szimuláció-tertmészetesen elfogadva az adott kor technikai lehetőségeit. Pl a régi il-2 mai szemmel már-már egy árkád' játék, pedig akkor a csúcs volt. Szóval a szimulátor mint olyan, nem a hagyományos játék kategória-egyszerűen más alapokon áll. Emiatt elvárom azt, hogy a balansz nyomokba sem lehet. Ha én repülök valamivel, elfogadom a hátrányait és követelem a lehetséges előnyeit. Pont olyat akarok, amilyen volt.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.01.07. 18:15:50
  • LeonSilver
    Ja, így már értem és azt hiszem ebben nem is tér el a véleményünk.

Számomra számítógépes játékoknál (legyen az szimulátor, mmo vagy mit tudom én mi) a leggyűlöltebb szó a balansz... nincs balansz!
  • VO101Tom
    Az egész valósággal való összehasonlításnak csak azért van bármi értelme, mert ED azt mondja, hogy ez egy hardcore szimulátor, és mindent próbál úgy csinálni, ahogy a valódi gépeken van. Ha mindenkinek lennének Fox1, Fox2, Fox3 fantázianevű rakétái, ami mindkét oldalnak ugyanolyan, akkor senki nem rugózna azon, hogy az orosz gyorsabb (IRL is így van), de az amerikai miért nem képes eltalálni a célt 5 mérföldről (IRL ez nagyon nincs így). Amíg a valóságot próbálják utánozni, addig mindig is lesz arról fórumozás, hogy ez mennyire sikerült.
  • LeonSilver
    Erről már dumáltunk egyszer Tom :) és ezt az egészet kicsit máshogy látom...

"Oké, a te rakétád legyen gyorsabb, mert IRL is az, az enyém meg nem érdekes, mert mégiscsak egy játék" Ezt nem egészen értem...
  • VO101Tom
    Uh, a hello kitty-s skinek engem is nagyon idegesítettek, még régi il2 alatt is. Pedig néhány VO101-es is csinálta, én sosem értettem miért.

"Ez egy JÁTÉK és nem a való világ, ezt kellene megértened (meg még néhányaknak...)." pvp környezetben ezt a mondatot senki nem fogja komolyan venni. "Oké, a te rakétád legyen gyorsabb, mert IRL is az, az enyém meg nem érdekes, mert mégiscsak egy játék"
  • molnibalage83
    Milyen füstmentes AIM-54-ről vakerál? Az életben nem hallottam még ilyenről.
  • molnibalage83
    Ezt most nem egészen értem. Ez már kész MOD vagy leak a dinamikus ED féle izéből?
  • krisztian005
    Sziasztok, szeretnék csinálni egy magyar log book mod-ot, ED-ék betették magyarországot mint választható országot, de csak ennyi, semmi választható repülőszázad stb. Nem vagyok annyira képbe, ezért kérném a hozzáértők segitségét. Amire szükségem volna a magyar pilóta rendfokozatok, megpróbáltam leforditani angolból, igy van nálunk is vagy másképp?

Second lieutenant - Hadnagy
    First lieutenant - Főhadnagy
    Captain - Százados
    Major - Őrnagy
    Lieutenant colonel - Alezredes
    Colonel - Ezredes

Milyen kitüntetések vannak a pilótáknál, erről nem nagyon találtam semmit.
    Esetleg az megoldható valahogy, hogy ha a logbooknál kiválasztunk egy századot akkor annak logóját tegye rá a repülőre?

Eddig ennyit sikerült megoldanom.
  • repvez

Utoljára szerkesztette: repvez, 2019.01.06. 19:47:17
  • LeonSilver
    Kössz. Semmi különös. Szoktam keresgetni a fotóbolthoz színeket és ez megtetszett. Valamilyen homokszínként szerepelt valahol a hex színkód. Azé' Dubai környékén meg akad egy kevés homok ;)

Meg szoktam keresgetni "jelényeket". Nose art vagy valamit beírok a ggugliba és az is tetszés alapján dől el..
    Kábé ennyi. Ja, meg talán az, hogy van amikor rámtör a fotósoppolhatnék, akkor szoktam ilyeneket csinálni.
  • molnibalage83
    Köszi. Istenkirály. Honnan jött az inspiráció?
  • LeonSilver
    Tessék néhány kép.

• LeonSilver
    MAjd ebéd után csinálok.
  • molnibalage83
    A Hornet skinről van más irányú screenshot? Rohadt jól néz ki oldalról.
  • wolfhgb
    Egy kis segítség kéne. Előre is bocs az off ert. Egy win 10 kulcsrol hogy tudom egyszerűen megállapítani, h oem vagy retail kulcs? kiirja ezt valahol a win vagy a microsoft fiokom?
  • molnibalage83