Digital Combat Series: World
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk a jateknak is nott a gepigenye, ez jogos, de sztem normalis is. Az extrem igeny talan a vr nek tudhato be, mar aki azzal hasznalja es egyre tobben vannak a taborban.
60Hz-s monitoron még 1440p-n is abszolút jó és stabil FPS-t lehet kihozni belőle egy 1070 körüli VGA-l és egy erős CPU-l.
www.smart-bus.hu
Na erről számomra egy darabig ennyi. Figyelem ezt a dcs fórumot régóta meg van a DCS is régebben néhányan még repkedtünk együtt. De kb egy másfél éve csak megy a licit a és erősebbnél erősebb kártyák kellenek egy olyan játékhoz ami nem képes utolérni a korát. És ami még emberi ésszel felfogható is kb az egy havi fizetésem 80% teszi ki egy olyan konfighoz amin talán 60 fps röccenés mentesen elmegy, talán . Na ezt pihentetni kell mert a józan ész azt diktálja hogy ebbe a ringbe nem érdemes beszállni.
Mit tudunk tenni. Max bizakodunk ezek utan egy jol mukodo vr sli tamogatasban, meg egy 1080ti al annyit nyer az ember, amennyit meg lehet a kovetkezo generacio sem hoz, ha igy folytatjak az agysebeszek. Foleg, h most meg az aruk is lejjebb ment.
Főleg nem 2 év után... na mindegy, ez van, várjuk a következőt! 😊
www.smart-bus.hu
<#eljen>#eljen>
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Hat ritka nagy fos! 2080 ra nem is erdemes cserelni. Amit nyer az ember azt a kicsit elbukja a kevesebb rammal. Ezt a szopatast. Vicc. Kb ezzel a generacioval pofam sem lett volna elobujni a laborbol, a fejlesztok helyeben.
PR duma valamelyik hívő szájából! 😄 Anno az AMD hívők is ezt csinálták, akkor az NV trollok szívták a vérüket, most fordult a kocka! 😊
www.smart-bus.hu
Ja így az alapok megvannak, csak amiket Tom ír, azt nemtom' érdemben kommentálni<#nevetes1>#nevetes1>
Képzeld el úgy a vulkánt, min egy autómotort. Lehet köré építeni egy fasza sportkocsit, ami hasít mint az állat, de rakhatnak rá egy 200 tonnás téglatestet, ami vánszorogni fog miközben zabálja a benyát.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Én hülye vagyok hozzá. Mond meg te<#alien>#alien>
Szép dolog azt feltételezni, hogy minden programozó tud olyan rendszerszinten programozni, ami pl Vulcan API-hez kell, de a szomorú valóság az, hogy akkor is bugokkal és hülyeségekkel teli játékokat kalapáltak össze legtöbben, amikor csak a DirectX-hez volt hozzáférésük. Egy rohadt Speedtree-t nem tudnak rendesen integrálni a játékba, mégis mit várunk a Vulcantól?
www.pumaszallas.hu
Az 1080-asok közül sok 20-25% akcióba esett. Azt nem tudom, mikortól.
Prohárdverről
"Így van! A linkelt tesztben a 2080, és az 1080Ti fej fej mellett vannak, egészen a vulkanos gamig, ott plusz 20fps a 2080-nak! Kicsit még előzték a kártyák a játék ipart, mert holott pár éve jelen van már a dx12 még nem igazán volt érdem beli kihasználása!"
Jönnek a hiv. tesztek!!!
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.20. 17:26:15
"Így van! A linkelt tesztben a 2080, és az 1080Ti fej fej mellett vannak, egészen a vulkanos gamig, ott plusz 20fps a 2080-nak! Kicsit még előzték a kártyák a játék ipart, mert holott pár éve jelen van már a dx12 még nem igazán volt érdem beli kihasználása!"
Jönnek a hiv. tesztek!!!
Utoljára szerkesztette: sakkay, 2018.09.20. 17:26:15
Ennyi.
Reméljük a Vulcant...
Egy driver nem fog neked jelentősen dobni az fps-en, ahhoz ED-nek kellene kicsit ráfeküdnie a programozásra, és mondjuk optimalizálni egy kicsit a játékot (ahogy azt mondani szokták, a 3D grafikusok munkája nem akkor fejeződik be, ha nem tudnak már mit hozzátenni, hanem akkor, amikor már nem tudnak mit elvenni). Esetleg Vulcan API-t leprogramozni, hogy a talaj, fák, sok apró szarok ne fogják meg annyira. A multi GPU támogatás a szememben csak amolyan szükségmegoldás lehet, erőből áttolni amit észből nem tudnak. Ráadásul dupla 1080Ti árban is elég húzós.
www.pumaszallas.hu
Azért meg kell várni a normális drivereket is, de vsz nem lesz meg a stabil 90.
Nem úgy néz ki... 😞
www.smart-bus.hu
Láttátok a teszteket? A 2080Ti elég karcsú lett... 1080Ti + 23% 1080p-n, + 38% 4K-n. És mindezt aranyáron... 😞 LINK
www.smart-bus.hu
Hat jah, Es mind ekozben 75% os gpu hasznalat. Van meg hova fejlodni a dcs nek is! 😊
Az nem jó...
Na igen. Még szerencse, hogy egyre több teszt érkezik.
A mozgóképes teszteknél én hiányoltam, hogy a feje alig mozgott, inkább csak mereven nézett egy pontra. megnéztem volna mennyire esik szét a kép, ha ide-oda forgolódik. Az is látszik, hogy 30 fps körüli állapotban játszhatatlan az 5000x2500 körüli felbontás teljesen reménytelen, de ez nem volt meglepetés mondjuk. Viszont a videóknál a Vive képe sokkal szebb és sokkal folyamatosabban futott úgy is, hogy a felbontást annál is feltolta elég rendesen. A látószöget sajnos nem lehetett érzékelni, az biztos sokkal jobb a Pimax-el, és a natív felbontás is jóval több, viszont a videókon a Pimax képe sok helyen kifejezetten ronda, elmosódott volt, a jóval nagyobb látószöget sem lehetett érzékelni rajtuk, szóval ezt nemtom hogy készült és ebből tényleg mit látsz a szemüvegben.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.09.18. 20:05:25
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2018.09.18. 20:05:25
www.pumaszallas.hu
Mutatja, h a low van kivalasztva
JA. Láttam a dcs-t. Vajon milyen grafikai beállításon van?
sli supportot a többi is tud megfelelő alkalmazással, a proginak kell tudnia, ami alatt használni akarod.
És SLI supportot is tud.
Hát, a StarVR One már tudja. Illetve tudni fogja. A Tobi eyetrackert integrálták.
90 FPS esetén 11 ms telik el két képkocka között. Ehhez képest szerintem sok.
www.smart-bus.hu
hát, ha egy gamer monitor 1-2 ms os értékéhez viszonyítjuk, vagy azokhoz képest megnézzük az első lcd monitorok 13-16 ms es értékét, akkor igencsak karcsú. Bőven lenne késés benne.
Ma, a Tobii Eyetracker technologia 27-33ms latency-t tud. Hogy ez sok vagy keves azt nem tudom. Nyilvan annak is a fuggvenye hogy mekkora a foveated renderingben az "eles" terulet.
Hát igen. mert köztudott, h az emberi szem igencsak gyors mozgásra képes horizontális és vertikális értelemben, talan a fokusztávolság megtalálása egy kicsit lassabb ennél, de mindenképp klappolnia kell a dolognak nagyon pengén, különben egy légiharc a homályba burkolozás közben zajlik le. 😊
Kézérzékeléssel és tökéletesen működő szemkövetéssel már ott tartanék, hogy a számtalan spontán magömléstől kipállna a belső combomon a bőr... <#hawaii>#hawaii>
www.smart-bus.hu
Bármilyen értelmesen elmagyarázzák nekem, hogy működhet, én még mindig nem tudom felfogni és elhinni, hogy a szemkövetés késleltetés nélkül valós időben megtörténjen úgy mint a valóságban... nincs ehhez elég fantáziám, vagy tudásom, de az tény, hogy ha megcsinálják akkor felállva fogok tapsolni! 😊
www.smart-bus.hu
En az eye tracking + foveated renderingben bizok. Az nagyon komolyat lendithet a teljesitmenyen. De szerintem is kell meg 2-3 ev mire kiforrja magat a VR technologia. Es olcso akkor sem lesz.
igen, egy valos 4k, 140 fok fov, kézérzékelés és ha ezt mostanság tervezik, akkor egy real time szemkövetés jol pozicionáló persze. Ennyi kell a maximálisan elégedett vigyoromhoz. 😊
Igazából én egy olyan képminőséggel mint amit egy 1080p-s monitor ad 24"-n már elégedett lennék... picit nagyobb FOV, jobb lencsék és megvagyunk... efölött már minden ajándék! 😊
www.smart-bus.hu
Az biztos. Nem a cv2 lesz a hab a tortán. Addig még sok viz lefolyik a dunán, mire oda jutunk, h na igen, ez már tényleg döfi. De arra nem is kell várni, mert nem lesz annyi nyugdíjunk, h befinanszírozzuk a dolgot. 😊
Én főleg másik gépen illetve árnyékokon vettem észre az ASW negatív hatásait. Nyugisabb játékokban, mint pl ETS2 észre sem venni, csak ha mondjuk bekapcsolom az ablaktörlőt! 😊
Abban meg teljesen egyetértek, hogy az érezhetően nagyobb felbontású, látószögű, frissítési frekvenciával rendelkező HMD ideje még nagyon nincs itt... még legalább 2-3 VGA generáció és sok-sok szoftveres fejlesztés. Hacsak tényleg meg nem oldják a multi gpu-t késleltetés "nélkül".
És akkor ott van még a nagyobb FOV, amire azt állítják az okosok, hogy egy ponton túl nagyban növeli a rosszullét esélyét.
Abban meg teljesen egyetértek, hogy az érezhetően nagyobb felbontású, látószögű, frissítési frekvenciával rendelkező HMD ideje még nagyon nincs itt... még legalább 2-3 VGA generáció és sok-sok szoftveres fejlesztés. Hacsak tényleg meg nem oldják a multi gpu-t késleltetés "nélkül".
És akkor ott van még a nagyobb FOV, amire azt állítják az okosok, hogy egy ponton túl nagyban növeli a rosszullét esélyét.
www.smart-bus.hu
Nem, a kabin nem mosodik el. Szerintem a fejmozgasbol eredo elmozdulasokkal jol tud kalkulalni az ASW, hiszen ezt a mozgast maga a HMD szenzorai es a software generalja es kulddi tovabb a DCS fele, tehat ott van az info a software-nek, hogy merre korrigaljon. Ellenben a DCS altal iranyitott kis meretu, kiszamithatatlan iranyban es sebesseggel mozgo objektumokkal bajban van.
A spit egyebkent szuper legcsavar effektje peldaul teljesen kiakasztja. A fonalkereszt vagy a nyomjelzok, amik a legcsavarkoron athaladnak, egesz erdekesen tudnak szetcsuszni a kepen😊 Mindenestre mint irtam ez az esztetikailag zavaro szinten van, es nem okoz rosszulletet.
Na mindegy, bar a VR rohadt messze van a tokeletestol, aki probalta az altalaban lehidal az elmenytol. Viszont nem nehez talalni barmennyi nyomos ervet ellene, mert teny, hogy meg nagy kompromisszum a hasznalata.
A spit egyebkent szuper legcsavar effektje peldaul teljesen kiakasztja. A fonalkereszt vagy a nyomjelzok, amik a legcsavarkoron athaladnak, egesz erdekesen tudnak szetcsuszni a kepen😊 Mindenestre mint irtam ez az esztetikailag zavaro szinten van, es nem okoz rosszulletet.
Na mindegy, bar a VR rohadt messze van a tokeletestol, aki probalta az altalaban lehidal az elmenytol. Viszont nem nehez talalni barmennyi nyomos ervet ellene, mert teny, hogy meg nagy kompromisszum a hasznalata.
A natív felbontás az, mert a kijelzők felbontása annyi. de a megjelenített képé már kevesebb.
Más nem szellemképes, csak a gyorsan nagy vektorkülömbséggel mozgó repülő. fárasztó akkor lenne, ha állandóan, teljes látott képre kiterjedne a jelenség, véleményem szerint.
Engem nem a felskálázás zavar elsősorban, hanem hogy úgy reklámozzák, mintha az natív felbontás lenne (pontosabban jól elhallgatják, hogy a bemeneti jel az kevesebb képpontból áll, mint a 4K fele).
www.pumaszallas.hu
Az A-10c nél érdekelne, h hogyan látszik neki a teljes hud képe, javitottak rajta az 1.5 hoz képest, de még mindig nem látszik a teljes hud képe normál pozícioban ülve, le fel kell mozogni a székben, h belássa az ember a teljes képét.
Gondolom az ASW azt mossa el, ami képkockánként is érezhetően nagyot mozdul. Ha forgatod a fejed, akkor a kabin nem lesz szellemképes?
És ez nem fárasztja a szemet?
Egyszer véletlen bekapcsolva hagytam a BoS-nál a motion blur-t, amikor forgattam a fejem, vagy gyorsan elszáguldottam valami mellett, akkor azt elmosta. Először még jól is nézett ki, olyan cinematic érzés volt vele repülni, főleg földközelben. Aztán amikor forgatni kellett a fejem egy dogfightban, pár perc alatt úgy elfáradt a szemem, hogy ki is léptem. Egyszerűen nem tudtam fókuszálni az elmosódott részletekre, amikor éles lett a kép, akkor kis ideig tartott míg "megtaláltam" a jó fókuszt. Rohadt zavaró volt, ki is kapcsoltam (utána olvastam, hogy azt Jasonék kifejezeten felvett trackok visszajátszásánál javasolják, normál repüléshez nem).
És ez nem fárasztja a szemet?
Egyszer véletlen bekapcsolva hagytam a BoS-nál a motion blur-t, amikor forgattam a fejem, vagy gyorsan elszáguldottam valami mellett, akkor azt elmosta. Először még jól is nézett ki, olyan cinematic érzés volt vele repülni, főleg földközelben. Aztán amikor forgatni kellett a fejem egy dogfightban, pár perc alatt úgy elfáradt a szemem, hogy ki is léptem. Egyszerűen nem tudtam fókuszálni az elmosódott részletekre, amikor éles lett a kép, akkor kis ideig tartott míg "megtaláltam" a jó fókuszt. Rohadt zavaró volt, ki is kapcsoltam (utána olvastam, hogy azt Jasonék kifejezeten felvett trackok visszajátszásánál javasolják, normál repüléshez nem).
www.pumaszallas.hu