Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sok helyen, Youtubon is vannak összehasonlító videók, keress utána. Annyira nem durva, sok tesztben fej-fej melllett teljesít.

Ka-50

macleody
Ezt hol olvastad? Az azért durva lenne.
6900xt állítólag VR-ban 3090 szint.

Ka-50

Ahogy mondod Papa! A legnagyobb ugrás, mióta simezek.

Ka-50

LeonSilver
Mostanában olvastam valahol - vagy egy videó alatt vagy fórumon - egy pilóta monológját.
Ő azt mondta (joggal), hogy lehet akármekkora moniotorja az embernek, játszhat 1000K felbontásban, a 2D a nyomába nem ér a VR-nek a valódi repülés tekintetében. Igaza van és ezt elmagyarázni nem is lehet olyannak, aki még nem próbálta.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

macleody
Az a kurva nagy baj, hogy kipróbáltam a vr-t és nem akarom elengedni 😊 Most repültem az apaccsal meg az f16-ossal, annyira más élmény mint a monitor, hogy bexarás. Már azon gondolkodom, hogy eladom az 5700-ast, meg a 480-ast, meg persza a G2-t is és veszek egy 6900xt-t. Aztán majd összekaparok megint egy G2-re valót 😊
Tegnap meg flight simmel repültem, a H145-ös helivel, megnéztem Kijev környékét. Marha jó az a gép.
<#eplus2>

Ka-50

Igen, én is olvastam, azért is ódzkodtam tőle, de eddig csak nyertem rajta.

Ka-50

macleody
Gondolom a te vga-dat támogatja az openxr toolkit. Az 5700-at nem annyira 😊
LeonSilver
Pedig sokan panaszkodnak a fórumon is, igaz ha jól emlékszem ez független az openvr-től

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Tegnap folyamatosan játszottam vele 3 órát, egyszer sem léptem ki. Több modullal, trénig, egyéni misszó, gyors misszió is volt. Én nem találkoztam semmilyen anomáliával.

Ka-50

macleody
Sikerült egyébként belőni 30 fps-re a cuccot ezzel a toolkittel de... valamiért kb. fél óra repülés után lecsökken az fps 15-re. Nem tudom az okát, de csak az újraindtás segít, így viszont használhatatlan a cucc. Toolkit, meg a 3 fájl bemásolása nélkül nem csinálja ezt az fps esést.
Boconadi
A multicrew-ot optimalizaltak a legjobban, ott voltak hibak, nem lötte a laser-t, voltak szinkronizacios gondok (rotorlapat, futomü, stb), azok most müködnek mar, eddig egyszer repültünk ketten vele ujra, es nem volt problema.
De, mindkettőt. Sőt, tegnap jöttem rá, ha a WMR kezdőlapon OpenXR módban indítod (fix it) a headsetet, onnantól működik a Motion reprojection! A toolkitben be is tudod állítani hogy 45,30,22,2(!) fps legyen, ha magasabban elfogy a szusz. Kipróbáltam, mindegyik folyamatos képet ad.
Én részemről maradok ezen a platformon, sokkal szebb és élesebb a kép mint Steamen.

Ka-50

macleody
Openxr toolkitet nem használod csak a developer tools-t?
Nekem sem volt bajom a sebességgel, de OpenXR alatt mégis minden jobb. Nekem túl nagy falat egyelöre az Epecs...keveslem a training küldiket is.

Ka-50

LeonSilver
Olvasom a fórumon is, hogy vannak problémáik az FPS-el. Nekem semmi bajom vele, pedig szinte minden fullra van húzva.
Természetesen ezzel nem azt mondom, hogy akkor ők tuti hazudnak 😉 Szó sincs erről, gondolom, hogy nem hobbiból írnak ilyeneket 😄 😄

Nekem a Dzsordzs gyerekkel sincs semmi bajom, mindig pontosan azt csinálja, amit kérek tőle legyen ő a pilóta vagy a puskásember.

LeonSilver
Én a következőt csináltam tegnap este, amikor ránéztem.
Az 1-es motor simán elindul. A 2-es viszont amikor megy la a fordulat szépen le is áll. Na nem baj, rátoltam fullra a teljesítményt, majd megint indítottam a kettes motort és így már simán ment, nem állt le.

Akinek megvan az Apacs, javaslom ezt a cockpitet használni. Nem veszed észre a különbséget, és sokkal több fps-ed lesz!

Ka-50

Nah' szóval leírnám tapasztalataimat az OpenXR használatával kapcsolatban. Letöltöttem ezt a csodát, ami mindössze 3 fájl. Ezt be kell illeszteni a \bin mappába. A DCS fórumon azt írták, hogy repair/újratelepítés/metashader törlés kell hozzá. Nos én egyiket sem alkalmaztam, mindent úgy hagytam ahogy van, tekintve a sok beállítást, MOD használatot, stb. Úgy voltam vele, ha így nem indul, hát nem indul, hagyom a francba. Láss csodát, tökéletesen működik, egyedüli feltétel az ipd 1,0-ás beállítása a játékban, e felett ugyanis anomáliák jelentkeznek a képalkotásban. Se baj, az OpenXR Toolsban minden beállítható. A custom render scale elé be kell tenni a pipát és a csúszkával tudod szabályozni a rendert. Ott a lehetőség a Motion reprojectionra is, bár ezt nem ajánlom egyelőre, szétesik tőle a kép, nagyon zavaró.
A Motion repr. később javítani fogják.
Végül úgy értem el a tökéletes használatot, hogy a csúszkát 70%-ra állítottam be, a játékban meg a 2xmsaa használatát.
Így szinte mindenhol megvan a 90 fps, ha kicsit visszaesik sem porobléma, nem annyira zavaró a kép töredezettsége mint a SteamVR használatakor.
Élesebb a kép! Ne kérdezzétek hogyan, a technikai részleteket én sem tudom, aki akar utánaolvas.
Sokkal jobban olvashatók a müszerek, jobb a követés és úgy általában jobb az egész mozgás közben.
És a betöltő képernyő nem remeg, már ezért is megérte váltani!
Valószínűleg az ED programozói is rámozdulnak, állítólag már folynak az egyeztetések, szóval jó lenne ha natívan bekerülne a játékba a támogatás, már csak azért is mert a VR felhasználók többsége a WMR vonalon játszik. (Reverb G1-G2)
Én maradok ezen, a Steam nyűgjei feledés homályába vesznek.<#awink>

Ka-50

Valamelyik küldiben működik, valamelyikben nem. Nem jöttem rá mi az ok.

macleody
Köszi.
repvez
LeonSilver
Valami gebasz van, mert ha jól rémlik olvastam a fórumon

macleody
Változott valami az ápdét óta az apacsnál? A kettes motor felpörög, aztán leáll, kézi indítással is meg win-home-mal is.
Még a ZENE is remake, amitől szarabb lett.
Semmiféle eredetiség nincs gyak már az amerikai filmgyártásban. Nagyítóval kell keresni a nem szemetet.
PhantomAss
Tökre egyetértek, én is így látom.

GOOBY, pls

repvez
nekem csak az a bajom vele , hogy ez is egy copy paste film lesz mely oly sok más is mostanában. Az előzetesek alapján tisztán beazonosithatoak az azonos jelenetek és a karakterek.
Ami pozitívum, hogy a mai technologiának is köszönhetően valós gépeket látunk mind kívülről mint a kabinból és nem egy kamu nappali méretű helyet ahogy lenni szokott vagy egy pontatlan CGI verziót . és az előzetesből ha jól láttam akkor talán a mig28as se amerikai típus hanem egy Szu57esnek látszó gép lesz.
A cikk alá még annyit írtam ide az SG-n , hogy az eredetihez képest megjelenik az erős női karakter a mai kor igényének megfelelően és emiatt gondolom a szólásszabadság és vélemény nyilvánítás teljes támogatásával cenzúráztak is a hozzászólást 😛
PhantomAss
Ez nekem is nagy kedvenc filmem, ahogy mondod, a fényképezés mindent visz! A sztori itt is gagyi de azok a felvételek...
Nekem viszont nagy kedvencem Cruise. Bár a scientológiát én is rühellem, de elválasztom a filmeket az embertől, nekem teljesen mindegy hogy a magánéletben mi a vallása.
Szinte az összes filmje nálam ott van a topban, az Utolsó szamurájtól a Valkűrig.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.03.30. 20:17:20

GOOBY, pls

LeonSilver
Én eleve rühellem ezt tom nevű, scientológus görényt. Egy filméjt sem nézem meg. Az első Top Gunt persze láttam, nem ttetszett.
Inkább megnézem kétszer a Vadászpilótákat. A sztori meg úgy minden egy sz*r, de a felvételek mindent visznek.
Persze csak szigorúan "szerintem"

Nyilván mind megnézzük, legalább azért, hogy lehessen fikázni 😄 A Top Gun-t amúgy én se szeretem, az a pár repülős jelenlet még anno király volt, mégiscsak amcsi vadászképek (még az orosz is 😄 ) de a story meg a többi amúgy nem az esetem. Néha adja a tv én meg sose nézem meg, mégcsak le sincs töltve.

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

PhantomAss
Én kiváncsi vagyok rá, bár a Top Gun sosem volt a kedvenceim között. Nekem túl 'hollywoodi', de egyszer azért meglesem.

GOOBY, pls

LeonSilver
Ismét egy film, amit nem nézek meg és ennek roppantul örülök 😄

PhantomAss

GOOBY, pls

PhantomAss
Okés, mindjárt beírom oda

GOOBY, pls

Boconadi
Nincs tapasztalatom a t16000m-el, de az x52-höz kepest oriasi visszalepes szerintem. Havernak az van, az Apacs iranyithatatlan vele szvsz.
Milyen toolkit? Linkeld már pls, akár az FS2020 fórumba is , sőt inkább oda 😊

Lehet elütöttem pár szót, nem érdekel így is érthető.

PhantomAss
Igen, ez a lényege hogy kikerüli a steamvr-t.
Amiért jó lehet hogy meg tudsz adni alacsonyabb felbontást mint a HMD natív, és azt rendereli fel. Tehát kisebb a gépigénye így, egy kis minőség vesztéssel, ez egyénfüggő kinek mi a jó.
Az MSFS-hez még kiadtak egy toolkitet is amiben még egy csomó dolgot lehet állítani, és ez így már baromi jól működikl ilyesmi kéne a dcs-nek is.

GOOBY, pls

Kicsit utána olvastam én is.Tutorial videót is találtam róla. Mindenképpen ki fogom próbálni, mert nagyon dícsérik. Én a Steam VR beállításoknál található OpenXR futásidejűre gondoltam. De ez a mod kikerüli a Steamet, natívan támogatja a játékot.
Utoljára szerkesztette: beci43, 2022.03.30. 12:15:25

Ka-50

PhantomAss
Hát a leírás alapján ez inkább mókolás, nem hivatalos támogatás. MSFS-nél csak telepíted és kész, itt meg újra kell rakni a DCS-t (!), opencomposite-ot githubról, mindefélét beállítgatni.
Biztosan működik, de hogy emiatt nem raknám újra a jtékot az tuti.
Ha működik akkor nagyon sokat tud segíteni, amóta beállítottam MSFS-ben majd minden high-on van és 30 fps New York felett, az azért nem rossz.
És hát a DCS is bármilyen erős gépet meg tud enni reggelire az biztos, itt is jó lenne a hivatalos support. Majd utánanézek a fórumokon hátha van vmi infó a hivatalos támogatásról.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.03.30. 08:28:30

GOOBY, pls

macleody
Én nem tudom, hogy mi támogat mit, de sokan használják az openxr-t dcs-hez.
Dcs Openxr Quick Guide.
Igen, én is így értettem. Az enyém se Steames, de a WMR miatt azt a felületet használja.

Ka-50

PhantomAss
Az mindegy hogy steames vagy nem, nem az határozzameg hogy steamvr-t használ-e, hanem hogy a fejlesztők foglalkoznak-e vele.
Akkor valszeg nem támogatja az Openxr-t DCS.
Azért csodálkoztam én is, úgy tudom csak az MSFS supportált.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2022.03.29. 21:17:53

GOOBY, pls

macleody
Nem steames a dcs-m.
Nem támogatja, ne állítsátok be Steambe, mert csak lassul tőle.

Ka-50

Igen, ezért tett back-orderbe, átutalás nem történt, függőben van. Csak akkor veszik le a pénzt, ha a termék már készen áll a szállításra.

Ka-50

PhantomAss
Támogatja a DCS-t is? Nem is tudtam, akkor megnézem majd én is.

GOOBY, pls

LeonSilver
<#eljen><#pias>

whiteskull
Hát, ja! A kártya, meg a pia romba dönt. 😄

Miel?tt megszólalsz, gondold végig, szebb-e, mint a csend, amit megtörsz vele. Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod.

LeonSilver
Hát... úgy 3-4 éve volt. De hát öreg Sam, nem emléksze már rá 😄