36921
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
#30905 Szerintem a 19-es a razbamtól. -
sakkay #30904 -
#30903 A 2.5 az 2 éves lenne már? Nem tartom számon ennyire az idő múlását.
Az meg, hogy nálad és nálam mi létezik az két különböző dolog...
Ha nem lenne mikrolag és lenne valamilyen szintű din hadjárat, akkor hébe hóba szólóan repkednék vele, bár a gond az, hogy valódi szuperszonikus multirole gép befejezve még nincs a 4. genből (Viggen és F-5 korábbiak, azokkal lehet mókázni) , de ez csak idő kérdése. Kb. passzoló SAM is van ellenük a DB-ben úgyhogy ez sem gond. Sztrela-10M, 2K12 Kub és 9K33 Osza-AKM.
Nekem az is elég lenne, ha F-15-tel tudnék buta bombázhatni, de ezt sem modellezték le soha, pedig a gép képes rá. (Más kérdés, hogy IAF-et leszámítva soha senki nem használta ki az A/C gépek AG képességét. A vas attól még tudja.)
Hogy én gyártsak missionöket arra nekem se erőm, se időm,értelmét sem látom.
TIR 5 és X52 Pro. Ha már ennyire személyeskedésben vagyunk...
Anno megvettem őket, az "egyszer szükség lehet rá" alapon. -
Caterpillar #30902 Csak kíváncsiság képpen, bekerül a Dinamikus Hadjárat, tételezzük fel még jó is, sőt tovább megyek, hozza az elvárásaidnak megfelelőt (sose fog megtörténni), akkor utána mibe fogsz belekötni? Kereshetnél új alaptézist.... :(
Bár a 2 éve nem létező microlagot az sem javítaná meg...
Ellenben, felmerült bennem a kérdés, hogy ha nem akarsz gépre költeni egy olyan szoftver esetében amire mindig is high-mid tier gép kellett, már a Lock On időkben is, akkor perifériára miért tennéd? Nagyon kíváncsi lennék mégis milyen hotas + pedál kombóval és milyen fejmozgást követő eszközzel vagy felszerelve, már csak azért is mert ezek nélkül a DCS lássuk be, nem hozza a teljes élményt... -
#30901 Nagy meglepi, amihez elég plusz két nap? Nem tudom, valami háttérkép vagy egy új Wags video... komolyabbat én nem várnék -
gantus68 #30900 Tényleg tomcat release-ről tud vki vmit? -
#30899 Azért mondom. Alig pár hete. Kíváncsi leszek, jó lenne tesztelni. -
streightholo #30898 Ellenben a dedicated serverrel voltak tesztek, nem is olyan régen... -
Caterpillar #30897 Dinamikus kampányt én 2020 előtt nem várnék, Vulkan-t meg nem csinálják, csak megígérték hogy megnézik... -
gantus68 #30896 vulkan? dedicated server? dynamic campaign? Amúgy azt! -
#30895 Erősen arra hajlik a dolog, hogy dedikált szerver. Remélem mert a vasárnapi moccanás missionjét eléggé megtoltam unit countban, remélem nem ülteti majd le a szerót. :). Vagy kapunk egy jetwash effektet. -
sakkay #30894 Mi lehet a pénteki nagy meglepi?? Amúgy anyjuk picsáját -
streightholo #30893 Régen a régen is jobb volt... :) -
#30892 Régen minden jobb volt -
#30891 A szkripelés kapcsán, egy tutorial alatti komment.
I will give you my honest opinion here, please don't be offended. I can do missions in ME. I can create scripts using MIST (usually), etc. So I understand lua as little as necessary to create some missions. The most complicated one was to build a script for a radio menu with quite a few branches for a training mission for my squad of oldies.
So... my opinion is that DCS needs a GUI and not 10 scripting engines.
All the time spent on creating tutorials for scripting and creating yet another scripting engine that does this and that is wasted time. All programmers in DCS should simply start programming today a unified community GUI be it even in a browser app or whatever. I think hoping more people will start to like doing scripts in DCS is a vane hope. DCS will not develop without content and contend that is basically programing (scripting... texting code, whatever) is going to be too little.
All of you great programmers will never have your work properly used because having few tens of people (maybe) that can use it in a different degree is not enough to make DCS take off. What I see now is something like a 3d max era when building 3d graphic content was a programming job mostly. Yes it was doable and the few that did it were wizards but the content was crap (sorry) and the true art managed to come out when the code internals was hidden from creators. So my advice is hide your work behind a human interface. Lose any of the elitism and be OK with 12 years olds creating silly stuff for fun using unknowingly your talent. This is how it truly starts. Not with a 30 hours tutorial on wasting other 1000 hours doing scripts. If you think I'm talking nonsense just think how it will be to create a mission altogether in a editor like notepad++ or what FC uses here. EVERYTHING! From a blank page. Yes... lua scripting is powerful and the sky's the limit... if you don't take time into account... but GUI is 1000 times fold more powerful than it.
You can do a tone of things with scripts in 10 years but I can do a kilo (just a kilo) of stuff in one minute with the simple GUI. That is a force multiplier!
Mire erre.
VERY well said. While I applaud the OP for his work, it still seems like a job to learn how to code to be able to do a couple of relatively complex things within the sim. Putting together a GUI would be an amazing feat of what the community can do if we (they) all worked together to make something dummy proof.
Nohát...
Más is szerint ehhez kb. programozónak kell lenni. És a legszomorúbb az, hogy egyesek szerint az a hülye, aki nem tudja vagy akarja ezt megtanulni, mert nincs rá tehetsége/ideje sem. Nekem sem volt. Soha nem ment a programozás hiába vázolom fel neked a függvényéket a fát, hurkokat, akkor sem tudom leprogramozni.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 16:11:53 -
Caterpillar #30890 Jézus, ez még létezik?
Ha szabad kérdéssel válaszolnom, mire lenne ez jó neked? -
k53ta #30889 (Off kérdés, ha megengeditek)
A lockon.ru oldaláról letölthető a régi FC2, de ott nincs hozzá semmiféle kulcs, amit a szoftver kér a használathoz. Vásárlási lehetőséget nem találtam.
Mindez azt jelenti, hogy az FC2 már nem használható?
köszönöm,
-
Caterpillar #30888 A témát eddig sem mi nyitottuk a "Lássuk ma miért szar a dcs?" vonalon, de ha leírsz valamit, arra lesz reakció, még akkor is ha ez neked nem tetszik. -
#30887 Vicces ezt a nem változós szöveget tőled olvasni Mr. Szakértő. További jó harcot a világgal! :) -
#30886 Akkor ezzel zárhatjuk is a témát, addig várjuk a híreket a dinamikus hadjáratról. -
Caterpillar #30885 Ez sajnos csak neked pech, mi hétről hétre kiválóan szórakozunk, akár pvp akár pve eventeken, akár 10+ emberrel is, de a 4 fős küldik is lekötik az embert 2-3 órára... -
#30884 Pech. Pedig megfelelő tool-ért és modulért fizetnék is. Az n+1-dik leszarom repülőgépes modulért nem. -
#30883 Értem. Mivel nem játszom, ezért nem tudom megítélni azt, hogy a szkriptek használata milyen nehéz vagy könnyű. Ez aztán a vaslogika...
Az meg soha nem írtam, hogy a Flakon a világ legjobb szimulátora, bár az legalább nem mikrolaggol érthetetlenül és nem kell varázslónak lenni a standard helyszínen az élvezhető FPS-hez.
Érdekes módon csak akkor van "sírás" terminológia, amikor én kommentelek. Azt a kommentet nagy csend követte, hogy az F-14 streamnél mennyire fos FPS volt. Az bezzeg nem sírás.
Semmit sem változtál... -
Caterpillar #30882 Erre csak egy szó a válasz:
Sandbox
Azt csinálsz amit akarsz, a lehetőség adott kellő tudás ismeretében, ha ez téged nem érdekel akkor a software nem neked van sajnos és sose lesz. -
#30881 Az a gond, hogy te a saját bevallásod szerint semmivel sem játszol, fikázni viszont annál nagyobb elánnal fikázod az általad nem használt szoftvereket. Javaslom a Flakont! Ja bocs, azzal sem játszol, mert bugos, bár igaz eddig a világ legjobb szime volt az olvasatodban, ellentétben a DCS-vel. Tényleg kurvára unalmas már, hogy akárhányszor felnéz ide az ember, mindig a te sirámaidat kell olvasni.
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2019.02.27. 13:29:25 -
#30880 Én a kevés hibája ellenére is nagyon-nagyon kedvelem a DCS-t.
Sajnos én izulinos diabos vagyok, így esélyem sincs, hogy akár csak egy vitorlázóra letegyem a vizsgát (ez persze nem jeletni azt, hogy nem vezettem még stikában ;) ). Szóval nekem a DCS olyasmit nyújt, amit igazából sohasem tapasztalhatok meg IRL. És igen, elbaszom rá az összes zsetonom, de.. nem iszom, nem dohányzok. Nem játszom szerencsejátékokat és nem kurvázok. És megkeresem rá a pénzt - több-kevesebb sikerrel! :D És ahogy mondtam - felteszem a kurva riftet, elfelejtem becsukni a szájamat és élvezem a játékot!
Hidd el Balázs, sokkal jobban járnál, ha Te is élveznéd és nem csak a hibát keresnéd benne. Igen is a DCS egy fasza gém! -
#30879 Annyira bírom az ilyen kommenteket. Neked van varázsgömböd, amivel látod, hogy szkript nélküli mission szerkesztésszel mennyit töltöttel el és még az sem csinálta azt, amin én szerettem volna...?
Ok, akkor rákényszerít a program a szkript használatára. Hol van ehhez magas szintű tutorial anyag? Ja, hogy másszál fel YT-re vagy bárhova és talán van. Vagy nincs.
Mert ok, hogy pl. van ilyen is, de ebből létrehozni bármit nekem kb. mission impossible. Ez már basic szintű programozás. Ír mindenféle parancsokat, totál követhetetlen az egész.
Ezzel bárki bármit csinál bonyolult blokksémák jönnek ki. Ja, hogy rajzolgassam ezeket én kis kacsómmal, tervezzem meg és amikor szétkúr egy update valamit - erre is volt példa, be is kommentelték ide, amikor használni akartam egy letölthető mega mission-t - akkor játsson a user programozói hibakeresést, hogy mi mért nem működik?
Mert, ha én mondjuk olyan szintű dolgot szeretnék, hogy mondjuk térképen kívüli supply pontszám legyen, amiből a támaszpontokra szállítanak fegyvert bespawnoló cargo gépek vagy helik és vonogatja le a fegyverk pontértékeit azt hogyan kéne megcsinálni? Lehet ilyet? Semmiféle támpontom nincs erre.
És akkor még én vagyok helikopter...
Elnézést, hogy nekem igényeim vannak. Talán lehetne ez az egész objektum orientált, legördülő menü és kezelhetné a program, mert ez a felhasználók nagy részének parasztvakítás. Mert ez így kb. annak nyújt valódi lehetőséget, akinek van erre ideje repülés helyett és érti.
Valahol vicces, hogy alapvető igények azok egyeseknek "sírást" jelent. Úgy hogy ez nem egy új, 1 hónapja kint levő dologról van szó. Még arra sem vette a fáradságot a készítő gárda, hogy legalább pre-made unitokat készítsen el legalább század szinten.
Minden feladatot kvázi a felhasználóra tol. Ezt el lehet fogadni, de azt várni, hogy ezen örvendezzek az minimum vicces. -
#30878 Van még 1-2 ember, aki scriptel, de valóban a team nem a megfelelő megnevezés! :)
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2019.02.27. 13:11:51 -
#30877 Én meg azon képedek el, hogy olyasvalaki, aki kb. 10 percet sem töltött el egy program használatával véleményt alkot róla. Senki nem ígért random mission-t hozzá, amikor megvette a nép, de a lehetőség megvan rá, hogy megcsináld, csak kicsit utána kell olvasni. Az meg, hogy te nem veszel új gépet meg a fáradtságot sem veszed, hogy kicsit utánanézz a dolgoknak, az a te problémád. Én most vettem új gépet és előtte egy 8+ éves géppel nyomultam (egy upgrade volt anno, mégpedig egy GTX960-as) és érdekes módon be tudtam úgy állítani a DCS-t, hogy szépen fusson. Persze én okoskodás helyett vettem a fáradtságot és megkérdeztem másokat meg utánaolvastam. Lehet fikázni a fejlesztőket (néha van is miért), de az ember saját korlátoltságáért röhejes másokat ekézni. Ez a tipikus mindenki hülye csak én vagyok helikopter...
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2019.02.27. 13:04:47 -
#30876 Az megvan, hogy ez itt kb. egyedül neked okoz gondot megint, az ide járók döntő többsége meg a nyilvánvaló hibái ellenére is inkább jól szórakozik a DCS-vel röhögés meg sírás helyett? Akkor csak nálad lesz a hiba, nem? Vagy legalábbis nem a megfelelő fórumban próbálod mindenkinek megmagyarázni, hogy még a szar is ízetlen? Cutter elég jól leírta, kicsit unalmas már, hogy a DCS fórum 30+%-a az, hogy a programot csak ímmel-ámmal (se) próbálgató néhány ember fikázza mindenért, és napi 3x kötik mindenki orrára, hogy melyik irreális elvárásuk nem teljesülése miatt büntetnek azzal, hogy nem használják, mintha ez akár ED, akár a közösség részére valami irdatlan kib*szás lenne, vagy egyáltalán érdekelne bárkit is.
Az, hogy 2019-ben egy cirka 500k-s hardware szerinted valami egetverően elrugaszkodott igény, az megint egyéni szocprobléma, de azért egy felnőtt, diplomás embernek az EU-ban nem kellene hogy gondot okozzon 1500 euró. Ha meg sok, az se baj, én se járok golfozni, de nem írom le minden második nap 10+ éve, hogy nekem erre nincs pénzem. (Amúgy meg túlzás az 500k, 4-ből már jobb konfigot lehet összerakni, mint amivel a közösség nagyrésze tolja, és nem panaszkodnak mikrolagra.)
Reaper amúgy rosszul fogalmazott, mert a "felelős team" az konkrétan egy ember, aki hobbiból csinálja a moose scriptelést, és ő sem főállásban. -
#30875 A probléma a válaszodban van...
"felelős team"
... amikor singly player mission-t gyárt az ember. Felelős team járt a modulok áráért? Vagy ez afféle extra secret szolgáltatás?
Akinek ilyen opciója nincs, akkor ahhoz, hogy a játékos élvezze, tanuljon meg basic szinten programozni és/vagy hajtson fel embereket, akik ezt megcsinálják. Ahhoz, hogy a program fusson rendesen legyen 500k-s hardvere és/vagy legyen varázsló.
Az OCI installerek korában nem tudom, hogy a fenti elvárásokon sírni vagy röhögnöm kellene-e.
Miután megtanultam hardvert a végletekig optimalizálni és programozni is akkor jut majd idő repülni is valamikor...?
Azért valahol egészen elképedek, hogy az ekkora önellentmondásokat és eszemet követelményeket simán elfogadhatónak tartják egy fizetős termékért. Mi lesz a következdő lépés és elvárűs? A user esetleg tanulja meg moddolást is, ha használni akarja a DCS-t...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 12:37:38 -
#30874 Azért. mert te nem tudsz összerakni random/komplex mission-t az nem a program hibája. Érdekes, nálunk a felelős team olyan mission-öket tud összerakni, amit akárhányszor lerepülhetsz, az kb. mindig más lesz. Ja ők mondjuk elmélyültek picit a scriptek és triggerek világában, nyavajgás helyett. Maradjunk annyiban, hogy a DCS-ben lassan kb. mindent meg lehet csinálni mission szinten scriptekkel/triggerekkel... -
Lysandus #30873
Van, hogy még tovább is. -
#30872 Track IR-t be sem lőttem, először anélkül akartam megnézni. Anélkül sem ment...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 11:39:37 -
#30871 Nem vettem sértésnek.
De, volt DCS a gépemen, csak nem emlékszel rá. Most is fent van. A 2.5 és néhány patch-csel később is kipróbáltam. Akkor is mikrolaggolt. Azóta nem vettem elő. Még az árnyékokat is kikapcsoltam, pedig anélkül sokat veszít táj a szépségéből.
Hol kötöttem bele és milyen repmodellbe...?
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 11:38:48 -
gantus68 #30870 A lag-gal egyetértek, aminek az fps beesése az egyik okozója. Ezen sokat lehet javítani pl. egy lfc-s freesync monitorral, hardvernek megfelelő felbontással és beállításokkal, a megadott hardverkövetelmények teljesítésével. Vulkan megoldja ;)
Ha nem bírja a gép, nincs miről beszélni, ED leírta mi kell hozzá, a preset-ekre gondolok.
Másik lag okozó probléma a headtracking, melynek jobb a fix fps, mint az adaptive sync, ezért sokan fix 60 fps-el repülnek lag mentesen. -
Caterpillar #30869 Nekem nem hogy bajom nincs a személyeddel, de nem is érdekel, ha ezt sértésnek veszed azt sajnálom.
Azzal viszont egyáltalán nem értek egyet, hogy véleményt alkotsz olyasmiről, amit nem ismersz.
Oké a dinamikus hadjáratot zárjuk le, valóban hiányzik, majd lesz, vagy nem. Az is rendben van, hogy neked anélkül nem élvezhető, de, és ez legyen egy elég nagy de:
- sosem próbáltad a komplex mission-ök egyikét sem
- évek óta nem volt dcs a gépeden, nem tudod hogy mikrolagol e
- ehhez alpont, hogy kb 1.5.8 óta nincs mikrolag, amennyiben a dcs ssd-n van, még nálam se pedig egy 4 éves konfig van alatta, kvázi maxra húzott grafikán 40+ fps harc közben is, egy elég durván teleszórt hadszíntéren, naplementében, hogy sok legyen az árnyék
- belekötsz a repmodellbe, pedig innen mindenkinek max sejtése lehet a modellezés milyensége és minősége terén, aki mást mond spekulál vagy hazudik
- sorolhatnám milyen érveket hoztál fel az évek során folyamatosan de minek?
Persze a kritika szükséges, sőt, nade ne alaptalanul tegyük már, könyörgöm... Nagyon visszás, igazából egy idő után bosszantó, aztán dühítő, végül bicskanyitogató, hogy folyamatosan szapulod, de nem használod. Pénzt nem adtál érte, gépet nem vettél alá, veszteség nem ért és mégis. Ha használnád és nagyon sok pénzed lenne benne, azt mondom fair. De így? Miért?
-
#30868 Nekem semmi bajom a személyeddel. -
#30867 Mire alapozom azt a véleményen, hogy miért kellene magasabb szintű automatizáltan készülő vagy bárhogy pre-mad dinamikus hadjárat? Hát arra, hogy anélkül nem élvezhető számomra. Ehhez nem kell játszani.
Ha 1v1-ben is mikrolaggol, akkor mire számítsak máshol...? Hova vesződjek vele Igen, nem top gépben van, de basszus 1v1 MED felbontáson mi lenne, ha működne a játék úgy, hogy nem lövök mellé, mert beesik a lag...? Ez olyan nagy kérés?
Szóval azért ne is haragudjatok, hogy túl sokszor érzem azt, hogy a személyemmel foglalkoztok inkább a műszaki tartalom helyett.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.27. 10:38:12 -
#30866 Véleményed lehet, de mire alapozod ha egyszer nem használod? Hallomásra? Itt-ott olvasott dolgokra? Azt azért remélem Te is érzed, hogy ez így meglehetősen fals. Érted balázs..
Az meg kurvára nem releváns, hogy Te mennyit költesz vagy mennyit nem egy gépre.