36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • VO101Tom
    Hallgatom most ezt az interjút (40:45), ED-nek sikerült rájönnie, hogy a VR egyik legnagyobb teljesítményproblémája a térképekből ered, és ezen dolgoznak, hogy teljesítményt nyerjenek a térképeken. Remek. És erre MOST jönnek rá? Senkinek nem tűnt fel ezelőtt, hogy talán, esetleg nem a világ legjobb ötlete ha a vakolat repedéseknek is normalt rajzolnak a falra, meg mondjuk a felhőkarcoló oldalán lógó ablaktisztító liften lévő elektromos dobozra rétenni az elektromos veszélyt jelző kis villámot is a felesleges faszság kategória?
    De az nagyon pozitív, hogy nem a 2080Ti-től vagy a Vulkantól várják a megoldást.
  • PhantomAss
    Megvettem az evga fe-t, durva jó. Még majd 2 év gyári gari van rá.
    Hangos maxon, de nem igazán érdekel. Ahogy Solt is mondja mini házba ez a jó mert kifújja a meleget. Így legalább a fűtéssel is spórolok :)
    Amúgy default profillal 84 C volt a legmarasabb hőmérséklet , il2 bos, ultra grafika, vr.
    Custom profillal 74 fok, de persze hangosabb a fan.
    A 2080-om 2 ventis volt, ott is felment 75 fokig il2 alatt.
    gtx 970-es meg 79 fokig, 2 ventis asus black.

@Tom,
    nekem volt 2080, de a 1080ti mellett döntöttem mégis: +3gb vram és olcsóbb, kiforrott.
    A 2080 újabb, picit erősebb, de a különbség elenyésző. Mindkettő jó de sztem jobban megéri a 1080ti.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.11. 22:24:27
  • Solt
    100%-n hajszárító, de egy mini házban az egyedi kártyák nagyon befűtenek... csak keverik bent a meleget. A referencia kártyákat érdemes alulfeszelni, úgy halkabb, hűvösebb, és magasabb órajelet is tart...
  • VO101Tom
    Hát akkor a lockonos programozó nem volt helyzete magaslatán anno :)
    Ilyen a mostaniakban tuti nincs benne, ennyi és ilyen részletes objektummal muszáj trükközni, hogy csak azzal legyen számolva a grafikai engine, ami szem előtt van.
  • repvez
    Lockonos időbe volt ez még téma, hogy azért olyan nagy a gép igénye, mert ott is full részletességgel kirajzolta a tengert, csak ezért emlitettem meg.
    Ez amolyan szálloige volt akkoriban mint a megjelenési dátumok a sturmonál vagy a falconnál
  • Razor18
    Az viszont nem qrva hangos, mikor rendesen pirít?... Hány fokig megy fel a hőmérséklete max.?
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.03.11. 20:07:36
  • Solt
    Mini házba szigorúan referencia hűtés, ami kifújja a meleget...
  • VO101Tom
    A legtöbb programban a tenger szintje az abszolút nulla szint, ami nyugodtan ott maradhat a föld alatt is, mert a legegyszerűbb megoldás, ha egy végtelen plane-re tesznek ismétlődő dolgokat. Az alig foglal erőforrást. Ha a játékot programozó nem komplett idióta, akkor a nem látható 3D dolgokkal a rendszer nem számol, a föld alatt teljesen mindegy, van-e tenger vagy nincs, nem lesz attól kevesebb fps-ed.
  • repvez
    érdekes volt , amit elmondott, csak mind mind sok idő mire ennyi dolgot megcsinálnak.
    Az mondjuk meglepö volt, hogy azt mondta, hogy a Pimax5+ VR szemcsi már inkább a gen2es szintet hozza, mert ez az első aminél rendesen lehet olvasni a kijelzöket és a FOV is kellöen nagy.Csak VR-ban a terület miatt van a legnagyobb teljesitmény csökkenést ezt át kell nekik dolgozni VR hez.
    (gondolom még mindig hullámzik a tenger a föld alatt )
  • VO101Tom
    1080-ast vagy 1080Ti-t én sem cserélnék most, de nekem a 1070 sajnos kevés a DCS-hez, érdekes, hogy főleg VR alatt, pedig az Odyssey natív felbontása 2880x1600, míg UHD-n 3840x2160, mégis finomabban fut monitoron, mint VR-on. Mondjuk a grafika eléggé le van szedve mindenhol.
  • LeonSilver
    Én ha veszek, akkor 2080TI - de az egyelőre megfizethetetlen. A 1080TI fasza és nem hinném, hogy ez lenne a bottleneck, ahogyan a 9700K vagy a 23gb ram sem. Ede a hunyó.
  • sakkay
    Arra én is.
  • sakkay
    11 giga ram-1080ti 8 giga a 2080. Nálam ez döntött, de leginkább az ára.
  • molnibalage83
    Engem kb. csak a din. hadjárat érdekelt. Kíváncsian várom.
  • sakkay
    Nahát...
  • VO101Tom
    Én most azon gondolkozok, hogy 1080Ti vagy 2080 (nem Ti)... árban kb ugyanaz... sebességtesztek viszont eléggé inkonzisztensek, van ahol a 2080 jobb, van ahol a 1080Ti.
  • PhantomAss
    Faxa, köszi
  • LeonSilver
    Mondjuk már régen nem tesztelgetem, meg méricskélem a hw cuccokat :D Meguntam. Működik faszán, és kész.
  • LeonSilver
    Nem. Semmi bajom vele.
  • PhantomAss
    Leon, ha jól emlékszem neked van gyári hűtős 1080ti-d?
    Mennyire vált be, nem bántad meg hogy ilyet vettél?
    Most tudnék itt helyben elég olcsón egy evga-t venni gyári garival, erősen gondolkodom rajta. Mini házba menne, jó ha kifelé fúj.
  • Solt
    Igen, ahhoz is volt szerencsém... :))
  • molnibalage83
    Nálam a hangfal színezte el 7,5 év alatt.
  • VO101Tom
    Emlékszem, a CRT az a mellé tett erősebb hangfalakra is érzékeny volt :) Simán beszínezte a képet, ami úgyis maradt hosszabb ideig.
  • LeonSilver
  • Solt
    Nekem egy CRT monitor csatolta fel a szopórollert kőkeményen... galérián beraktam a fal mellé egy kis "kuckóba", bekapcsolom, ferde a kép. Értsd ezalatt, hogy a monitor bal sarkában felülről 4-5 mm-s fekete csík látszott, ugyanez a jobboldalon 1 mm-s volt és az egész kép dőlt balra. Na mondom fasza, mehet a szervizbe... leadtam, pár nap múlva hívnak, hogy kész van. Hazaviszem, ugyanaz... felhívom őket, vigyem vissza. Bekapcsoljuk a szervizbe, semmi baja... néznek rám mély megvetéssel, ég a pofám, hazaviszem. Bekapcsolom, ferde... cifra káromkodás, elviszem máshová, előző helyen többé nem égetem magam... másik szerviz, bekapcsoljuk, semmi baja, újabb égés. Haza viszem, lecipelem a gépet a galériáról, bekapcsolom lent, semmi baja, na ne szopass... Nem ragozom tovább, a lényeg, hogy még jó párszor vittem fel-le az egész szarkupacot mire kiderült, hogy fent a galérián a falban ahol a monitor volt, ujjnyi vastag elektromos kábelek futottak és azok mellett hülyült be a CRT monitor! :D Nem tudnám megismételni azt az ordenáré káromkodást ami perceken keresztül folyt a számból, de az biztos, hogy Karády őrmester a kanyarban sem volt... :D

Azt egyébként azóta sem tudom, hogy az első szervizben az első alkalommal mit csináltak vele amire aztán azt mondták, hogy kész van! :)
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.03.11. 13:48:50
  • PhantomAss
    Na most odáig eljutottam hogy a hiba az hogy a feladatkezelőben nem jelenik meg a gpu. Tehát olyan mintha nem lenne csatlakoztatva. Rejtett eszközök között mutatja 45-ös hibakóddal hogy nincs csatlakoztatva, és ennyi. Nem lehet csatlskoztatni és így drivert sem letölteni. A másik gépben jól működik a kártya.
    Átbújtam a netet de nem tudtam megoldani, elvittem szervizbe hátha ők okosabbak lesznek.
  • LeonSilver
    Volt egyszer egy zsí új gép, amit elvitt a kuncsaft és ha feltette az asztalra, akkor nem kapcsolt be, ha letette aza sztal mellé, akkor minden további nélkül működött faszán. A végén már mindent kicseréltünk neki - a jelenség megmaradt. Tanács: ne tegye az asztalra.
    Vagy minden szervizes előtt ismert az a jelenség, hogy otthon szar - behozzák fasza :D Mint a fogorvosnál a "már nem is fáj" szindróma :D
  • Solt
    Így teljesen áramtalanítva lesz, ami sok apró nyűgöt orvosol CMOS clear nélkül. Az biztos, hogy a PC "csodákra" képes... pár évvel már az én életemet is megrövidítette, ebben biztos vagyok! :)
  • Razor18
    A Manual-t gondolom csak a hülyék olvassák el, igaz?
  • Wampa reloaded
    Szia
    off-on
    Mit csinál olyankor a gép, amikor a tápot kikapcsolod és benyomod a bekapcsot ? Még sose hallottam ezt, én is mindig jumperezek, vagy csavarhúzózok. Néha olyan dolgok vannak, hogy bexarás. Nemrég eladtam a régi gépem, előtte szétszedtem, ki belőle minde, portalanitás, pasztázás, összerakom...nem kapcsol be. Csak power saving módot irt ki a monitor. CMOS reset, semmi. Átdugdostam, kábelt cseréltem, semmi. Mondom, meghalt az LG. Új monitor, ugyanez. Akkor meghalt a videokártya. Rakom az új gépbe, tökéletes. Még előtte mesélte egy haverom, hogy ugyanilyen hibája volt és az segitett, hogy egyenként tette vissza a RAM modulokat és mindegyiknél bebootoltatta a gépet. Nem akartam elhinni, de végső kinomban megpróbáltam, és működött. Soha nem gondoltam volna rá magamtól.
  • Wampa reloaded
    Az se használtam még, köszönöm
    Meg voltam győződve, hogy a steerpointokat követi. Mik ki nem derülnek itt, 8 év disznóság után :)
    Óvodás korom óta hajtom a disznót.
  • Solt
    Új alaplap, ahhoz új BIOS, új chipset driver, stb... bármi lehet, sőt annak az ellenkezője is! :)
  • molnibalage83
    Van valami néhány ezer forintos kis doboz, amivel váltogatni lehet a bemenetek között, hogy véletlenül se ismerje fel és keverje az eszközöket. A neve most nem ugrik be. Anno én is töprengtem ilyenen, de olyan ritkán rakom ki TV-re gépet, hogy végül sajnáltam rá a zsét.
  • PhantomAss
    Nálam csak egy monitor van rákötve, szal bizti nem az a hiba, de köszi a tippet, jó észben tartani ezt is.
  • repvez
    Nekem akkor volt ez a jelenség amikor kicseréltem csak a VGA-t mindent visszadugtam ahogy volt és bekapcsolva a gépet no signál , kiderült, hogy nem a monitort hanem a TV-t ismere fel elsödlegesnek , ezért ott jelenitette meg a wint-,mire rájöttem 3x huztam ujra a wint :(
    kuhuztam a kábelt a TV-bol minden jó lett utána már meg ttudtam változtatni a beállitásokat.
  • PhantomAss
    Köszi a tippeket, kipróbálom ha hazaérek.
    Csak az a fura hogy a régi gépben tökéletesen működik a kártya ugyan ezzel a biossal /vnidia driverrel, nem volt ilyen gond vele.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.10. 13:34:59
  • Solt
    A monitor menüjében lennie kell (elvileg) olyan beállításnak, hogy Display Port 1.2 support (vagy valami hasonló), azt engedélyezd. Nekem még a GTX 780 esetében ez oldotta meg a problémát. Ettől függetlenül lehet még a kábel is "hibás", mert mind a DP mind a HDMI szabványt meglehetősen sajátosan értelmezik a gyártók.

Emlékeim szerint később ezt a problémát a VGA gyártók BIOS update útján oldották meg, szóval azt is megnézheted, hogy nincs-e frissebb BIOS a VGA-hoz. Az 1080Ti-t nyugodtan megveheted, szerintem nem lesz ilyen nyűgöd vele... legalábbis én még egy topikban sem olvastam vele ilyen jellegű problémát.

Clear CMOS helyett meg egyszerűbb, ha kikapcsolod a tápot, megnyomod, nyomva tartod egy kicsit a gép bekapcsoló gombját, visszakapcsolod a tápot. Nálam ez volt a procedúra amikor szopóágra rakott a mindig problémamentes NV termék! :))

Még annyi, hogy érdemes lenne úgy is próbálkoznod, hogy minden USB-s kiegészítőt lehúzol a gépről, tehát a monitoron kívül más ne legyen csatlakoztatva. Olyat már hallottam, hogy például hibás billentyűzet kavart be...
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.03.10. 13:29:05
  • PhantomAss
    Acer S275HL
  • Solt
    Milyen monitor? Dell?
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2019.03.10. 13:00:56
  • PhantomAss
    Na én most azzal szívok az új gépemen (hála az égenk össze lett rakva), hogy bekapcsoláskor a gpu nem ad jelet a monitornak, no signal hibaüzenet van.
    Hdmi, dp, tök mindegy.
    Annyit tudok csinálni hogy gép kikapcs, clear cmos, alaplapi gpu -ra csatlakoztatom a hdmi-t, bekapcs, biosban beállítom gogy a pcie legyen az elsődleges, újraindít, dp kábel rádug és akkor jó.
    De ha kikapcsolom /újraindítom a gépet megint no signal. Ahhoz hogy működjön állandóan clear cmost kell csinálni.
    Ez egyelőre még a régi 970-es kártya, a régi gépben tökéletesen működik, de az újban nem. Félek attól hogy ha veszek egy 1080ti-t azzal is szívni fogok.
    Van esetleg vmi ötletetek? Volt ilyesmi valakinél?
    Napok óta bújom a netet és csak annyit találtam hogy nvidiánál ez egy elég gyakori probléma és igazából nincs rá olyan fix ami mindenkinél beválik.
    Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.10. 13:00:36