36919
Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
carlosfly #36394 Pontosan erről van szó. -
#36393 egyrészt igazad van, de azért a többségnek van kedvence és a többit azt inkább hajlando nem autentikus vezérlökkel repülni, de a kedvencénél jobban szereti ,ha minden ott van ahol kell.
Abban igazad van, hogy az olyan kapcsolok amiket a repülés alatt 1x vagy ritkán használ az ember feleslegesnek tunhet, de ez is pont azért , hogy ne kelljen egerészni.
A másik meg a barkácsolás miatt, hogy örömet szerez ha valamit te alkotsz meg és ha az még össze is kapcsolhato a hobby val akkor meg plusz jó. Ha elromlik akkor meg tudod javitani, ha valami nem olyan akkor tudsz rajta alakitani modositani.
Ezt egy gyárival nem minden esetben tudod megtenni. -
carlosfly #36392 Van benne igazság! Én viszont csak magamról tudok példát venni, kb mióta megjelent lockon, dcs, stb.. csak su25 vagy 25t. Nem mondom, hogy néha nincs mig vagy su, de a leggyakoribb ez a gép típus marad. Nekem személy szerint nem jön be pl egy alpha yoke honeycomb se kinézetre sem pedig funkciókra. A kinézetétől pl még a hideg is kiráz :DD. Inkább leülök fúrok faragok egy hónapig és amiket használok legtöbbször egy egy adott gépen( hajtóművezés, fegyver controll stb..) azokat megépítem. Ha nagyon ráunok eladom, erre már volt példa.
És igen, jó az amikor valami több funkciós, de az sem egy utolsó dolog ha hasonlít valamire. Kinek mi.. nem vagyunk egyformák.
Utoljára szerkesztette: carlosfly, 2022.09.15. 15:26:24 -
bunny #36391 Nekem az a bajom az ilyem típushű dolgokkal, hogy aránylag ritka, hogy valaki kizárólag 1 géppel akarjon repülni. Részemről inkább a semmire se tökéletesen hasonlító, ellenben minél több gép funkcióit egységesen kezelő cuccok híve vagyok. Erre tipikus példa pl. a warthog hotas, amin a kapcsolók eredeti funkcióját kb. a büdös életbe nem használtam, most őszintén tényleg az a leginkább fontos, hogy fizikai kapcsolója legyen a hajtómű kezelésnek amit jó ha 1x használsz a repülés elején, és amúgy egérrel bekattintható? Részemről hasznosabb lett volna pl. egy dedikált futóműkar pl., amit aztán a többségünk rárak valamelyik kapcsolóra szóval ott tartunk megint, hogy atom felesleges volt az élethűség ha úgyis másra használod a kapcsolókat.
Egyébként ez is tipikus, hogy az otthoni szimurajongó építők olyan funkcióknak gyártanak dobozokat, ami mondjuk úgy marginális a legtöbb ember számára. Nyilván nem mindenkinek és ez csak az én szubjektív véleményem. -
carlosfly #36390 Talán most..
Utoljára szerkesztette: carlosfly, 2022.09.13. 06:59:57 -
#36389 Képtelenség! -
carlosfly #36388 Nem tudom mi okból nem jelennek meg a képek...:(
-
carlosfly #36387 Vagy, megcsinálom neki én :). KA-50
Utoljára szerkesztette: carlosfly, 2022.09.12. 19:52:14 -
#36386 akinek van 3d nyomtatója , és akar egy kicsit barkácsolni. -
Wampapa #36385 Meg fogom venni, a Bronco nagy kedvenc.
Tegnap olyat láttam a DCS-ben, amit szerintem még itt senki :) a topik jellegéből adódóan (szim topik)
Annyira felidegesített az Apache, hogy a repmodelt átállítottam game-re, valamiért a Warthogon meg kell mozgatnom a gázkart, csak akkor működik (indításnál mondjuk illúzióromboló az A-10 en, mikor iddle-be teszem és semmi, még egyszer meg kell csinálni...csak első belépéskor csinálja). Na, szóval emeltem a gázkaron (itt collective) és a gép FELSZÁLLT.
Lol. Hang nélkül, motor nélkül, áram nélkül, ajtó nyitva...ott voltam vagy 2000 lábon. Na, ez a lopakodó, nem a RAH 66 :P
Meggyőződésem, hogy vagy van egy ideális beállitás az axis tune-ban amit nem kaptam el, vagy hosszabbított joy (cyclic) meg pedálok nélkül csak szenvedés. Arról nem is beszélve, mennyire kell a vr vagy a trackir. Mondjuk IRL is ott a IHADSS.
Csakis a Kaukázusban tudok repülni normálisan, ezt úgy kell érteni, hogy nem verem oda egyből felszálláskor, a sivatagban nem megy. Gondolom a hideg levegő miatt. A való életben meg atom stabilan lebegnek a jóemberek.
Mondanám hogy nem idegesít, de hazudnék.
-
#36384 Ez egy baromi jó kis modul, bár vannak nem kis hiányosságai. De jó vele szambázni, tök szórakoztató. -
#36383 Majd kipróbálom, de egészen biztos, hogy ugrálni fognak a háza - viszont ez nem zavar. De kipróbálom a reprojectiont is.
Mondjuk egyszer próbáltam fix 45-rer állítani, majdnem lehánytam a bokámat.. nagyon szar volt -
aki ki akarja probálni a gépet mielött a DCS is kiadná a részletesebb verziot. -
bunny #36381 Igazából a szám valóban nem érdekes, de nyomj egy free flight-ot és lemész 5-600 alá és oldalra kinézel nagysebességnél. Na ott, ha a házak nem folynak hanem picit is ugrálnak, akkor nincs meg az fps. Én mindig ezzel tesztelem, és szerintem (de tényleg érdekel a tapasztalatod) nincs olyan hardver ami ez reprojection nélkül hozza. Mert ha azt bekapcsolod, akkor a házak szép folyékonyan halad melletted plusz a gépet se üveghangon járatod és a látványban semmi különbség a natív 90 és egy 45fps reprojection.
Utoljára szerkesztette: bunny, 2022.09.11. 08:35:06 -
#36380 Sose' mértem vagy nézegettem, mert ez sem érdekel :D Komolyan. Megy, nem rángatózik - a többi számomra nem releváns. Nekem az előző gépemmel sem volt fpsileg problémám. -
#36379 Lehet, de ez sose' érdekelt. ;) -
bunny #36378 De hozza a VR-ben a 90fps-t stabilan? -
#36377 nem lett rossz vas
most kb a feléből összeraknád -
#36376 Hát, én nemrég raktam össze (~2 hónapja kábé) egy új gépet, hasít mint az állat. Mondjuk amennyibe került az a minimum, hogy hasít :D
64gb ram, 12900K, 3090 ti, stb.. -
#36375 -
#36374 -
bunny #36373 Nálam a 6800XT-vel még sebesség gond is van, nem tudom a 90hz-et mi tudja produkálni stabilan, ha pedig csak kevesebbet tud a vas, akkor biztosan látszik sebesség különbség. Tutorial baromira nem kell hozzá, a fórumos leírás alapvetően sokat magyaráz meg a képek, de igazából csak pár kattintást csinálsz. -
beci43 #36372 Igazából nem a sebességgel van gond. Hanem sokkal élesebb a kép, meg az OpenXR toolkitttel sokkal több a finomhangolási lehetőség. -
#36371 Megértelek :D
Én megcsináltam, de semmi változást nem tapasztaltam - nem igazán lett gyorsabb.
Mondjuk nemrég lett a dcs alá új vas kalapálva, meglepődtem volna, ha látok különbséget ;) -
beci43 #36370 Hát időm (meg kedvem) sincs nekiállni, de a link itt van Papa. -
#36369 Hát annak bizony nagyon örülnénk. :)
-
#36368 Igazán csinálhatnátok egy jó kis tutoriált, amit aztán linkként kiteheték ide, felülre. -
beci43 #36367 Én április óta használom. Eleinte nyögvenyelős volt, de nem adtam fel. Mostanra jól kiforrt, nagyon sok lehetőség van benne. Vissza nem mennék Steam VR-ra. -
bunny #36366 Mivel úgyis pörög a fórum, gondoltam mesélek. Megcsináltam az openXR-es mókát a DCS-en a steamVR leváltására. Jelentem kiválóan működik, 1.5x FPS és nincs végre szarakodás a steammel. Az Open XR Toolkit pedig végre megoldotta azt, amit eddig semmi más sem, hogy megmondhatom a reprojection-nál, hogy hány FPS-t akarok, nem rak be idióta 30 meg huszonX-et mert úgy véli, az nekem a jó (fs2020 és XP11 tipikusan). Egyelőre még semmi finomhangolás, csak meg akartam nézni, működik-e és ha igen, mennyire jó. Hát nagyon :) Belockoltam 45FPS reprojectionra a ReverbG2-vel, 100% felbontás és folyamatos a kép, a toolkit szerint még egy 50-60%-ot tudna a gépem de felesleges. Nekem az a tapasztalatom egy fix 45FPS duplázva sokkal folyékonyabb képet ad mint amikor próbálkozik 60-70-80 FPS-sel és ugrál le-fel a tájtól függően.
Ezt a guide-ot használtam:
https://forum.dcs.world/topic/295123-openxr-guide-for-wmr-headsets/
Amit egyébként itt találtam:
https://www.youtube.com/watch?v=RJq2Mdpb9II
Annyi a változás, hogy az openOVR átkerült ide a github-ról:
https://gitlab.com/znixian/OpenOVR -
#36365 Nem rossz, de ez csak akkor lehetne érdemben hasznáűlni ha lenne egy normális dinamikus hadjárat, mert igy magába , nem sokat ér
csak akkor ha kacsavadászatra számit valaki .
Más, voltam Zeltwegbe és ki volt állitva szimulátorok és kérdeztem az ottani embert, hogy milyen HOTAST-t használnak, mert autentikus EF2000-es bot és gázkar volt egy TM base-re téve. és mondta, hogy az ADAMS simulations (ADAMs)készitette katonai oktatáshoz és a simulátort is ami ki volt állitva, nem a DCS futott rajta ,de a EF 3D kabinja volt és a VR headsettel a kezek is látszodtak és használni is lehetett a kabinban.
Kérdeztem, hogy a true grit is csinálja a DCS-hez és azt mondta, hogy ök egy része a cégnek , de egyértelmuen ok nem teszik bele a titkos dolgokat és szeretnék majd késöbb a HOTAS markolatot is kiadni megvásárolhato formában.
A gázkar teljesen egyedi volt, az alapzattal együtt a botnál csak a markolat volt.
A Linket elnézve a META simulátort használhatják, ami talán a DCS-böl válhatott ki military célokra, de amiota kiadták ezt a videot rola azota semmi hirt nem hallani a fejlesztés menetérol vagy tudásárol.
META -
#36364 -
Solt #36363 Üdv Urak,
Hátha érdekel valakit egy félkonfig: LINK -
#36362 Megvettetek mar? :D -
#36361 -
#36360 -
#36359 Én nem nyilatkozok addig rola, mig nem látom részletesebben, de van benne valami amit irsz, viszont bizonyos magasság felett azért elég jol néz ki.
Illetve ami még pozitivum , hogy változatos, nem csak sivatag vagy nem csak zöld terület, hanem szinte minden féle rész megtalálhato egy térképen.
A tengertöl a havas heygekig egyszere, és az is pozitiv, hogy nem csak a falkland szigetek lettek benne hanem egy jóval nagyobb terület.
Igaz, hoyg ugyan ugy magányosan lehet majd repkedni rajta, mert csak azon a területen lesz valami akcio ahol a küldetés készitöje meghatározta,a többi részeken mehet a sétarepülés. -
#36358 ÉN nem találom rondának, persze nem vagyunk egyformák és ez így van jól
-
#36357 Én megvettem (ezt is :D :D ) és nekem baromira tetszik. -
#36356 Nekem meg mindig "gagyinak" tünik. Mindenki isteniti, ilyen szep olyan szep, de szerintem nem. Miert nem? Vmi nem okes, furcsa a rendereles is, a hazak tü elesek, a taj homalyos, az utak nincsenek szinkronizalva a müholdfelvetelekhez, vmi nincs rendben. En ertem hogy 4 ev kemeny munkaja van benne, hogy majd jön meg update, stb stb, de nekem abszolut nem jön at. Vagy mindenki jol latja hogy milyen high detail ill. gorgeous, es irassak magamnak uj dioptriat? Ertem h early acces, de ez nagyon messze van a szeptöl meg. Szerintem.
A grim reapers-esek mondtak asszem, hogy forgoszarnyasok voltak a legföbb elöterben, mert razbam-ek mennyire szeretik a heliket, ezert a highdetailed textures, de ez csak FL20-tol nez ki szepen, 2022-t irunk. Bar megjegyzem ujra ez abszolut csak a sajat velemenyem. -