36921
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • streightholo
    Egy kis Videjó, hogy lehessen másrol is beszélni.. :)
  • z0ty4
    Baloo
    Engem érdekelne a dolog.
    Küldesz infót a repkedésről?
  • feca1229
    Én mintha valahol azt olvastam volna még nagyon régen, hogy a Tomcat egyáltalában nem volt jó dogfight harcos. Ott nagyon szépen le volt elemezve, hogy a hajtóműve nem volt olyan erőteljes, lassan gyorsult. A későbbi verziókon javítottak a hajtómű teljesítményen akkor valamelyest jobb lett. Ami miatt nagyon jó gépnek számított az a radarja és a hordozott fegyverzet volt! Viszont a filmek miatt a "legjobb vadászgép" !
    Gyerekkoromban is hatalmas nagy dolognak számított mikor láttuk a Topgun című filmet videokazin, és az egyik barátom megvette a boltban az egyetlen Tomcat-et, mi meg irigykedve néztük a szerencséjét! Azóta is a nagy kedvenc ez a harci gép!
    Ki tudja, ha nem lett volna a Végső visszaszámlálás és a Topgun című film akkor is mindenki ilyen fasza gépnek tartaná? Amúgy valóban szép vonalai vannak!
  • Caterpillar
    Elveszik a sok "mit nem tud" között a tulajdonképpen egész sok mindetn tud...
  • sakkay
    800 földi egység multiban??? Lehet voltam is rajta, de nem tudtam, hogy tud ilyet a DCS.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2019.05.11. 22:58:51
  • Capt Baloo
    Azért az, hogy te beszélsz mentalitásról, az azért elég erős :D Nincs elő ember a magyar neten, aki bármilyen haditechnikai témához hozzászólt 2-nél többször és te még nem vesztél össze vele. Még aki valamilyen szinten számításba is veszi amit csinálsz, annak is az első dolga megjegyezni, hogy a stílusod a kritikán alulit is arról bámulja. Ezt a hangnemet te alapoztad meg évtizedes kitartó munkával, hát innentől meg viseld az adjon isten és a fogadj isten közti közmondásos reláció második felét is ;) Amúgy érdemben nem válaszoltál továbbra se egyetlen konkrét kérdesre sem, csak linkelgeted saját magad, meg ismételgeted, hogy de az nem lehet. Az a szép, hogy valszeg most tényleg nem is tévedsz, mégsem tudod alátámasztani érdemben, ami persze nem csoda, lévén nem sok tapasztalatod és konkrét műszaki adatod lehet a szóban forgó rendszerről, max. másból tudsz következteni meg találgatni, de az meg édes kevés a bebetonozott véleményhez. :) Amúgy más ötleted nincs is, hogy mégis miért nem feltétlen IR rakétákkal próbálnak BM elleni rendszereket összehozni, vagy ez az egyetlen ok, ami eszedbe jut? :D
  • Caterpillar
    Nekem a kedvencem a Tomcat dogfightban, amikor te jobbra szeretnél leborítani, de a gép balra borul és fél másodperc küzdés után rájössz, hogy felesleges erőltetni, egyszerűbb engedni neki, hogy csinálja...
  • Capt Baloo
    Így.
    Amúgy szerintem az F-14 fm nem rossz, in general paraméterek nagyjából rendben vannak, én próbáltam dogolni vele, hát bármi is körberepüli, és a lapos dugó nagyon gyorsan összejön, ha meg túl sok a G akkor törik ez az rajta, ahogy cutter is írja. Szóval elég technikás, nem az az FBW-vel corner speeden húzom neki tökig, aztán mission complete jellegű gép, persze nem kétlem, hogy aki nem 1 órát rakott eddig bele, az sok mindenre képes vele, de szerintem azért elég erős hátrányból indul dogban, főleg ha a másikon még sisakcélzó meg 9X vagy R73 is van.

Amúgy június 2-re van kiírva egy pirosak utálják a kékeket jellegű comao PVP, lesz A2A, A2G, SEAD feladat bőven, cirka 800 földi egység totálban, legutóbbi körökön voltunk szép számmal, ha valakit érdekel, szóljon és adom az infókat. Dátum még nem 100%, csak 90.
  • sakkay
    Bezony.
  • sakkay
    erről van szó..
  • k53ta
    Igen vannak trükkök a youtube videóknál:
    pld :emberke lerepül 20 azonos küldetést, amiből egyszer ö kerül ki győztesen. Ezt a győztes videót feltölti.
    Aztán készít másik küldetést, amit megint addig hajt végre, amíg megint lesz egy sikeres küldetése. ezt is feltölti.
    Ezt ismételve a videók alapján egyből az jön le, hogy mekkora ásszal állunk szembe, holott az egész csak egy trükk :-)

• Caterpillar
    Tegnap Leftyvel (én 99%-ban RIO vagyok), egyszer már majdnem megfogtunk egy human MiG-29-et, kellett hozzá 10g meg egy darabokra tört INS
    A 6,5g-n belül maradva 1 körből 2x lőtt le minket...
  • sakkay
    Én rendszeresen-napi szinten-repülöm online ide inkább dumálni jövök a srácokkal. Ellenben a 14 mint dogfight gép, ne hidd el a videóknak. Sok köze nincsen a dogfighthoz, teljesen jó lett a modellezése. Pillanatok alatt megfogod egy hornettel pl. Gondolom butára állított ai ellen vitézkednek a vidikben.
  • k53ta
    Még mindig "csendes" fórum olvasó vagyok és nem dönthetem el miről beszélgessenek itt az emberek. A tudásom is kevés, bár a Redhunteres idők óta kisebb megszakításokkal repülőgép szimulátorozom.

A DCS-ben semmi következetesség nincs, de erről már írtam, így nehéz alkalmazkodni egy szimulátoros pilótának. És ha változtatnak benne valamit, az nem mindig jó irányban történik.
    Pld most itt van az F-14 láz, mást sem látok, hogy mindenki ász pilóta lett vele, Mert oké hogy BVR-ben erős, de fordulóharcban is olyan győzelmeket aratnak vele, ami szerintem messze nem reális.
    Számomra mindig mérvadók a hazai és a külföldi pilóta beszámolok és vélemények az általuk lefolytatott gyakorló légi harcokról. És hát a pilóta beszámolok és a DCS-ben lévő gépek modellezése között sokszor van szakadék.
    KOLOS és az orosz rendszerek gyakorlati működéséről nagyon kevés pilóta beszámolót olvasni, leginkább csak annyit, hogy a karcolódó üveg felület miatt sok esetben használhatatlan.
    Szerintem nem véletlen nincs rendesen modellezett Mig-29 és Su-27, mert (véleményem) szerint a rendszereik pontos és reális működéséről a fejlesztő csapat nem tud valós adatokat beszerezni.
    Többször le, lett írva, hogy ez egy játék és azt a maga környezetében kell kezelni és csak 50%-ban szabad a valós repüléshez hasonlítani.
    (sajnos néha én is bele esem ebbe a hibába, hogy valóságot várom el (lásd F-14 vs valóságról írt soraim))
    A fórumra visszatérve,sokkal értékesebb lenne, ha a DCS-ben jól alkalmazható taktikai megbeszélések lennének közzé téve, küldetés elemzések, taktikai tanácsok géptípusokra lebontva. Személyes küldetés beszámolok, rendszerek gyakorlati használata...stb. Mert ezek az igazán fontos dolgok, nem a bugok oldalakon át történő kibeszélése.

Utoljára szerkesztette: k53ta, 2019.05.11. 15:26:27
  • Caterpillar
    1. Ezt az állításod mire alapozod? Lásd lentebb.. Ezt nem tudom. Ezt sem.
    2. Ez igaz. Lehet, vagy esetleg egy lokátor sokkaln nagyobb távolságból látja a célt? Ezt mire alapozod #2?

Szeretném látni az adatokat, amik leírják a KOLS működési paramétereit, különösképp a hőmérséklet értékeket, például hogy a hőmérséklet különbségnek (kontrasztnak) minimálisan mekkorának kell lennie hogy 3-2-1km-ről be tudjon fogni egy közeledő R-27 méretű célt. Magasság, időjárás és egyéb tényezőket természetesen figyelembe véve.

Őszintén kíváncsi vagyok ezekre az adatokra, és nem a tippekre vagy utalásokra, hanem olyan adatokra amik alapján egyértelműen alátámasztható kijelentéseket lehet tenni a témával kapcsolatban.
  • molnibalage83
    Akkor tőmondatokban..

1. A rakétákat a KOLSZ kb. addig tudná megfogni, amíg rálát a csóvára. Ez rövid idő és még a KOLSZ is pásztáz. Emlékeim szerint az 3-4 sávban, de bevallom erre fejből nem emlékszem, utána kéne nézni.

2. Hiába melegszik a rakéta orra, az semmi hőmérséklet a gázcsóvához képest.. Ezért van az, hogy még a BM rakétákra sem IR rakétát zavarnak, amik sokkal melegebbek. Egy kiégett hajtóművel közeledő rakéta ellen a KOLSZ semmit sem ér.

Tehát akkor ez alapján aki képes olyat leírni, hogy ez fúde reális az nincs magánál.
    A képalkotós érzékelők sokkal kisebb hőmérséklet különbségeket is érzékelnek, de olyan technológia közelébe sem szagolt semelyik rakéta és a KOLSZ sem.

Ja, és a témát nem én hoztam fel. Tom betette a videót és C meg lereagálta elég rosszul...

További jó trollkodást. Az 59-es mentalitás továbbra is süt egyesekről.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.11. 06:45:09
  • Capt Baloo
    Röviden: link

Kifejtve:
    Ez teljesen jogos, de nagyrészt pont azért van így, mert az életkedvem is elmegy, amikor idetévedek nagyon ritkán, és 90%-ban az megy, hogy mi a szar (sokan mások meg fel se jönnek, bevallottan pont ezért). De ezt is aláírnám, ha az lenne a probléma, hogy tegnap megint kib*szott a szerver, vagy nem oda esett a JDAM/HARM akármi ahova kellett volna, nem pedig, hogy az épületek körül örvénylő levegő hatása a repmodellre, és az általa felvert port impaktja az AIM-9X Block III 85%-os hajtóműteljesítményen repülő Su-17-en mért befogási távolságára nem elég pontos, és így szara'egész :D Vagy, hogy milyen extrém repülés helyzetben mennyire viselkedik úgy/szakad elemeire a MiG-21/Viggen mint irl kellene - közben meg, némelyik irl pilótképzésre használt szimben onnan tudod, hogy megbuktál, hogy 750 fpm-et mutatott a varió a leérkezéskor, de a DCS-től elvárjuk, hogy olyan sorrendben törjenek a futószár alkatrészei, ahogy a fizika diktálja (persze core 2 duo-n fusson azért 90 fps-el) :D De nem beléd akartam kötni Tom, csak az állandó negativitásba. Igen, valóban koncepciótlan a Rata, nem kell megvenni. 3rd party fejlesztette, ő ezt akarta, nem tudom miért, biztos erre áll fel neki, ő dolga, mástól nem vett el időt, energiát. Igen, ED a pénzre megy, pénz az új modulokból van. A sarki péket is a bevétel érdekli. Ha nincs bevétel, nincs pénz fejlesztőre, még később lesz vietnam map, F-4, tws a horneten meg a/g radar, és túl ritkán kell majd új kifogást találni, hogy ki miért nem DCS-zik éppen Vicces ez lelőjük a rakétát feature, igen, nem ugyan azzal a logikával működnek az ir szenzorok, mint az életben, nem akkora csoda, hogy nem számolja a komplett elektromágneses spektrumot, a légköri hatásokat arra, meg az egyes szenzorok érzékenységét az egyes hullámhosszokra, attól még az esetek 99%-ban ugyan az lesz a történés, ha a felhőktől eltekintünk. Ettől nem lesz használhatatlan, vagy teljesen irreális, ha nem keresed direkt az ebből eredő hibákat, akkor nem annyira fogod megtalálni őket. Ha igen, elég egy sóhaj, hogy hát pc játék basszus, van ilyen.

Azért asszem van pár másik fórum, ahol aktívan éptjük a közösséget, és veszekedés helyett repülés van, meg egymás segítése :)
  • VO101Tom
    Azért Tom mert lehetne ebben a fórumban érdemi dolgokról is beszélgetni, de valahányszor feljövök ide, másról sem szól az egész, csak hogy mi a szar. És egy idő után roppant idegesítő.

Semmilyen általam linkelt video vagy fórum post nem kellene, hogy megakadályozzon téged abban, hogy "érdemi" témát dobj fel. Amit őszintén megmondom, nem emlékszem, hogy utoljára mikor láttam tőled vagy más 59-estől itt. A Stinger Combat Movie-t is én linkeltem be legutóbb, pozitív felhanggal, nem igaz, hogy állandóan és csak a fikázás megy. Arról viszont nem tehetek, hogy abból is veszekedés lett, és olyan ez mint a katasztrófa turizmus, a vérszagra gyűlik a nép - és ahhoz pedig ED lelkesen gyártja is a muníciót . Btw a három videó amit mostanában linkeltem ide (Stinger, Rata, IR rakettya) több hsz-t generált, mint amennyit az elmúlt három hétben az offtopikkal együtt termelt az oldal. Nem tetszik a témaválasztásom? Oké, egyáltalán nem kell, hogy tetsszen, linkelj te is témákat, pörögjön az oldal. Annak én csak örülök
    Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.05.11. 00:05:59
  • Capt Baloo
    Most segítsek feloldalni az önellentmondásokat amibe keveredtél egy poston belül, vagy menni fog magadtól is? :D Komolyan baszki. Az előbb még egy légiharcrakétáról volt szó, meg 80-as évekbeli Flankerről, meg kolsról, meg 5 km-es távolságról beszéltünk, most meg már az ABM rendszereknél tartunk, meg az űrből visszaérkező RV-kra mivel lőjünk? Talán mert a radaros jobb megoldás? De hogy jön ide a THAAD meg a PAC-3 Patriot? :D

És hát persze, hogy csesztem elolvasni :D Hát azt azért még te se gondolhatod komolyan, hogy bárki, akit egy kicsivel jobban érdekel a téma a 4,5 perces kocsmai beszélgetések szintjénél, majd az önjelölt okoskodó nárcisztikus hülyegyereket kérdezi meg róla, aki akkor látott haditechnikát közelről, ha a repülőnapon közel volt a szalagkordon. Ha majd tényleg az érdekel, hogy a kols láthat egy R-27-et, akkor megkérdezek valakit, aki repült vagy üzemeltettet olyan típust, amin volt. Azt a hozzáértési szintet, amit te képviselsz, azt úgy hívják, hogy google - havi 5500-ért mindent tudhatok, amit te tudsz, mégis miért érdekelne a te interpretációd minderről? :D Az egész arról szól, hogy vedd.már.észre.magad, aztán okoskodjál kevesebbet, meg vedd picit takarékra magad mert a 45 kilós testsúlyodhoz és a nullapontnullanulla valós haditechnikai/katonai tapasztalodhoz mérten sok lesz már az önbizalom :)
  • molnibalage83
    Nem saját magamat. Források is vannak. Meg tudod, fizika. Ebből látszik, hogy csesztél elolvasni. De pofád az arcod az nagy as usual.

Nem is értem, hogy miért lézeres rakétavédelemmel kísérleteznek és miért nem IR rakétákkal lövöldöznek generálisan BM-emkre az ABM képességű SAM rendszerek. Talán mert fizikai oka van?

Az SM3/6 családnak van IR végfázisos vezérlésűje, ahol képalkotós szenzor van (más érzékenység és alapmódszer), ahol az égháttér a világűr és magaslégkörben van.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.10. 23:10:47
  • molnibalage83
    Erről van. Szó. Ennyi. Csak, ha én írom le, akkor valahogy...
  • molnibalage83
    Ja értem. Stílusom és faszságom az csak nekem lehet, de neked, ahol két mémben merült ki az érvelésed.
    Na ez a kemény bazdmeg, nem a kád széle.
  • Capt Baloo
    "Linektél anyagot" ? Már saját magadat? Tudom, hogy ha magadnak csinálod, az is számít, de azért mégsem ugyan az :D
    Amúgy van hullámhosszérzékelési diagramod a Flanker B IRST-jéhez, amit a gyár maga írt alá két pecséttel, és mérésed az R-27 intenzitásáról ezen tartományokból? De tényleg az a szép ebben az egészben, hogy cirka ugyan azt gondolom mint te, csak én fel tudom mérni kompetenciáimat felvetve a "hacsakúgynem" alapú tévedést, ellentétben veled, aki úgy gondolod magad tévedhetetlennek, hogy annyit tudsz a Su-27-ről, meg a kolról, amit a neten olvashattál róla. Azért meg még nem jár a csoki.

Amúgy annyira viccesek az ilyen mondatok tőled, hogy "te is nem tudom, hogy miért nem fogod be szádat, ha csak ennyire telik", amikor az egész magyar internet, meg a külföldi indokolatlanul nagy százaléka arról szólt az elmúlt 10+ évben, hogy te kommentelesz és öszeveszel mindenkivel :D Idézném 'Maga Lenin'-t a múlt hétről, de biztos emlékszel még rá ott is megint mi lett vége.
  • Capt Baloo
    Azért Tom mert lehetne ebben a fórumban érdemi dolgokról is beszélgetni, de valahányszor feljövök ide, másról sem szól az egész, csak hogy mi a szar. És egy idő után roppant idegesítő. Tudod jól, hogy én is neki szoktam esni rendesen gárdának, amikor sikerül valami ordenáré baromságot összehozniuk, de amikor 2019-ben is az a téma, hogy DCS-ben le lehet lőni egy rakétát egy másikkal, és ettől milyen szar már az egész, amikor ennek egyrészt semmi gyakorlati jelentősége gameplay szempontjából, másrészt meg már 5 évvel ezelőtt is így volt, akkor az szerintem tök felesleges. Amúgy steril körülmények között lehet meg tudja csinálni, amikor viszont PVP/PVE harc megy, nem fogja megpróbálni se, ha igen nem fog neki sikerülni. Én elég hosszú évek alatt egyszer nem találkoztam ilyennel. Szóval tényleg 0 jelentősége van.

IR/EO modellezés szempontjából egy dolog van, amit tényleg javíthatnának, hogy a felhőkön ne lásson át az IR raksi, a kols, meg a TGP ne maradjon point-trackben. Ettől eltekintve az esetek 99,99%-ban lényegében azt fogod kapni amit irl, persze nem feltétlen pontos paraméterekkel, több okból sem. De ugyan úgy zavarja az ir fejet a nap, ugyan hat rá infracsapda, az R-60-ra jobban mint az AIM-9X-re, ugyan úgy jobban szereti az utánégetőt mint a helikoptert stbstb. mint irl.

És az van, hogy nem csak az irl pilcsiknek játék mindez, hanem mindenkinek. Nem úgy árulják, hogy tessék itt a valóság pontos modellezése, hanem úgy, hogy tessék itt egy játék, ami megpróbál minél jobban hasonlítani a valóságra. És az a helyzet, hogy a teljes mezőnyt nézve ez elég jól sikerül is neki, a hibái ellenére. "Digital Combat Simulator World (DCS World) 2.5 is a free-to-play digital battlefield GAME". Bárki aki ettől többet vár tőle, az szerintem nincs kapcsolatban a valósággal. Nem fognak kiadni olyan játékot, amiben egy még mindig harci alkalmazásban lévő radar, légiharc-rakéta, ECM vagy TGP konténer, esetleg datalink pontosan úgy, pontosan ugyan azt tudja mint az életben - ennyire irreális elvárásai senkinek sem lehetnek ép ésszel. Mégis állandóan az megy itt, hogy ez meg az nem olyan mint az életben. Hát persze, hogy nem olyan, mégis hogyan lenne már ugyan olyan? Tudod jól, hogy ha akár a baráti társaságon belül megkérdezel ezt-azt olyanoktól, akik tényleg alkalmazzák az itt modellezett eszközöket, eljárásokat, akkor milyen irgalmatlan hamar ütközöl bele az "erről nem beszélhetek" korlátba. Innentől mit vársz egy olyan programtól, amit egy moszkvai székhelyű cég fejleszt, és Kínában veszik a legtöbben, de mindenkelőtt bárki számára elérhető világszerte? Mennyire legyen pontos az AIM-120 modellezése benne, hatótávban, zavarvédettségben, miegymásban? Tudjuk, hogy irl jobb, azt meg, hogy pontosan mennyivel és miben, azt meg sose fogjuk. Innentől meg mindegy, DCS-ben ezt tudja, az alap jellegzetességei megvannak. Szóval szerintem az IRL-el összehasonlítgatás helyett érdemesebb lenne talán szórakozásra használni, jellegéből fakadóan azért nagyon-nagyon sok minden olyan logikával, olyan mechanizmussal fog működni benne mint a valóságban, egy rendes CASE I lerepülése Tomcattel önmagában kellő kihívást jelent mindenkinek, akit a rovkis szemész kényszerített arra, hogy ezt használja kompenzációnak, Molni meg leírhatja még pár százszor a kedvenc szavait, mint tűzív, meg célcsatorna, meg InSB, meg nem fogom megint leírni és belinkeli a HTÖ-t, így ha a repülést megunod, szervezhetünk erre ivós játékot :P

Amúgy szavadon foglak, mert már vagy 2 hónapja kint a Tomcat, de még mindig nem láttalak egy repülésen sem :P
  • Caterpillar
    Gondolom rászolgáltál a hírnevedre "kispajtás"...
    Leírtam már máshol is, végülis, ha a molniszerint a világ elfér akkor ez is:
    - a lázálmaiddal nem szállhatok harcba
    - veled ellentétben én nem hiszem azt, hogy szakértője lennék a témának
    - nem írok nyilvánosan hozzáférhető anyagok alapján minősített rendszerekről összefoglalókat és aztán prezentálom tényekként másoknak,
    - nem csak fikázom a DCS-t, de Flanker 2.5 óta repülöm is (az úgy 16 év, kisebb kihagyásokkal)
    - nem fektetek végtelen energiát valaminek a fikázásába, ami igazából nem is érdekel (állításod szerint)
    - nincsen istenkomplexusom és akarom a magyar internet egy jelentős hányadára ráerőltetni a véleményem
    A sor pedig folytatható lenne bármeddig. Nem egy bizonyos rétegnek van elege a faszságaidból és a tűrhetetlen stílusodból, hanem tulajdonképpen mindenkinek, persze nem fogok más nevében kijelentéseket tenni, illetlenség volna.

Tehát továbbra is.... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • molnibalage83
    Te is nem tudom, hogy miért nem fogod be szádat, ha csak ennyire telik. Bár 20-ig kellett lassan számolnom, hogy nem mást írje le. Mert érvelni úgy látom nem érvelsz semmivel, mert az luxus. Trollkodni ólcsóbb.

Mondjuk úgy erősen érzem egy bizonyos csoport bizonyos részének mentalitását pusztán a nickem miatt.
  • Caterpillar
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• molnibalage83
    Én meg úgy tudtam, hogy így fogsz reagálni. Mégis kettőnk közül csak én linkeltem anyagot. Te meg csak kötekedsz.

No comment.

Oldalról ameddig a hajtómű működhet igen. Csak mivel az is sávokban pásztáz és az R-27R hajtómű üzemideje talán, ha van 7 sec ennek esélye marginális. Utána meg mégis mi a frászkarikát érzékelne? Megnéznéd esetleg a hullámhossz érzékelési diagramokat...?
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.10. 22:27:26
  • Capt Baloo
    :D:D:D Tudtam, hogy fogadnom kellene, hogy megint belinkeled "A Haditechnikai összefoglalódat". Ami amúgy pontosan semmi más, mint a nyilvánosan elérhető forrásokból szubjektíven összeollózótt és többek között olyan gránitszikla megbízhatóságú hivatkozásokkal, mint netes fórumok linkjei vagy youtube videók alátámasztott "molniszerintavilág*". Reklám van benne, vagy letöltés után kapsz pénzt? Amúgy tényleg nem lenne ezzel semmi baj, ha nem tekintenéd a bölcsek kövének, és legalább a téma jellege miatt felismernéd az előtted magasodó korlátokat, amiket egy bme-s diplomával meg egy internetelőfizetéssel nem fogsz átugrani, bármennyire is szeretnéd, illetve képzeled magadról, hogy megtetted.
    Na de akkor amire érdemi válasz nincs, hogy akkor most a Flanker B orrában az IRST szenzor az láthat e egy R-27ER-t 5 km távolságból (vagy 4-ről vagy 3-ról, vagy 50 méterről), adott feltételek mellett vagy nem. Amúgy én is arra fogadnék, hogy nem, de hát annyi az ismeretlen paraméter a szenzor pontos műszaki részleteitől kezdve a légkör pillanatnyi tulajdonságain át odaig, hogy milyen hullámhosszon, milyen aspektusból mi látszik egy R-27-ből a hajtómű kiégése után mennyi idővel, és milyen sebességnél, hogy nem merném kijelenteni olyan magabiztosan, mint ahogyan te bármikor bármit.

*Nem én adtam az elnevezést, csak idézem, mert találó.
  • VO101Tom
    Balu, nemtom miért fáj az neked, hogy ha valaki az ED faszságairól beszél, tessék olyan szimulátort csinálni, amiben az egyik légiharc rakéta nem lövi le a másikat, és akkor senki nem fog videót csinálni róla. Vagy fórumon szóba hozni. Vagy röhögni rajta. Ilyen egyszerű a megoldás. Értem én, hogy sok mindenben jó a DCS, de ha valamiben mégsem az, azt miért kell védeni, vagy -ED helyett- kimagyarázni? És Molnival ellentétben én repülök a DCS-el is, online is, heti rendszerességgel (ok, 4.34 kicsit felborította az arányokat, de ilyen DCS IR modellezéssel ez nem is csoda - nyugi, csak szivatlak, ne qrj hozzá semmit a monitorhoz ), sőt IRL pilótákkal együtt, és tudom, hogy mi az ami őket idegesíti, mi az ami nem. Hogy is mondjam, náluk a DCS az sokkal inkább játék, mint szimulátor. Épp ezért nem is foglalkoznak a bugokkal annyit mint mi. De ez nem jelenti sem azt, hogy a bug nem létezik, sem azt, hogy ne lehessen szóba hozni. Mert ők beülnek a saját gépükbe meg a saját szimulátorukba, és el is felejtik, nekünk meg marad amit ED elénk tesz (illetve nekem van b opció is , de azért érted, na).

Egyébként meg a szar IR modellezés pont nem azért lenne fontos, mert a grim reaperes gyerek légiharc rakétákat lövöldöz vele. Nem is azért fontos, hogy ezt online mennyiszer ismétli meg. Azért lenne fontos, mert az egész harci repülőszimulátor lényegét az adja, hogy milyen logika, milyen érzékelő és rakéta modellezés alapján működik. Ha a ED úgy gondolja, hogy ez tök rendben van így, akkor az gáz. Amikor az Amraam mdoellezés kerül szóba, akkor ugyanez a cég mondja fapofával, hogy 'a mi rakéta modellezésünk a lehető legpontosabb a világon". Ja. Persze hogy az. Nyilván. Csak senki ne csináljon videót róla :D
  • molnibalage83
    Olvasd el ezt.
    Vagy ennek az infravörös részét.
    Nem fogom újra leírni hosszabban, amit lent is kifejtettem.
    Nem "molniszerint a világ". Csak, ha ennyire nem vagy képbe, akkor nem értem kötözködésed.
  • Capt Baloo
    Tom, akkor mutass már jobb szimet pls, amiben ne lehetne találni hasonló marhaságokat, aztán beszélgessünk utána.
    Amúgy ha repülnél a DCS-vel, nem csak keresnéd benne folyton a fikázni valót, tudnád, hogy 0,000 jelentősége van, sem PvP, sem PvE nem fog senki értelmes közegben nekiállni ilyesminek. Amúgy igen, vicces 'feature', 6 év décsézés után vettem észre, tök véletlenül, hogy az egyik rakéta képes ráfogni a másikra, ennyire rontja az élményt. (Az S-300-as vidit amúgy időlassítással és label on repülte le a tag, aztán a track-ből vette fel.) Komolyan elképesztő már az elvárás listátok, hol az a baj hogy nem fut el a 6 éves pc-n, és uram bocsá, akár 1500 euróba is belekerül egy olyan gép amin szépen fut, hol az, hogy mit modellezen atomra pontosan, és lehetőleg a NASA is ezt használja légköri meg IRST modellezésre. Mindeközben 1 métert nem használjátok, de képesek vagytok komoly energiát fektetni a folyamatos ez szar, az szar, amaz szar kontentbe az egész fórumot 'DCS-vel nem repülő emberek szerint miért szar a DCS' tematikává változtatva. Az van, hogy ez egy pc JÁTÉK. Igen, vannak komolyan idegesítő bugok benne, néha arconrúgná az ember ED-t a customer serviceért, és néhány idegesítő hiányosság hónapokig-évekig bennemarad. Ettől függetlenül szerintem elég sokaknak szerzett elég sok kellemes órát. Szórakoztatásra találták ki, nem arra, hogy ez alapján érezzétek majd magatokat bevetésre alkalmas vadászpilótának. Menjetek el valamelyik szimulátorközpontba, aztán repüljetek 1-2 kört valamelyik hatósági vizsgás, konkrétan pilótaképzésre is használható szimmel, aztán vessük össze azzal, hol tart a fizika ott, meg hol a DCS-ben. Ha nektek az IRL kell, akkor tessetek volna átmenni a rovki-n, aztán eljutni a bot mögé. Furcsa mód van akinek sikerült, és mégis kielégítő neki annyira a realism, hogy repüljön vele. Innentől meg szerintem jó lesz másnak is.

@molnibalage, ezt amúgy leveztetnéd egy képlettel nekem, hogy ha az OEPS-27 optimális körülmények között olyan 30 km-ről fel tud deríteni szemből egy vadász méretű célt, akkor miért annyira kizárt, hogy 5-ről kiszúr egy nem annyira kicsi R-27-et, ami itt bőven 1 Mach felett jön (és mindezt tiszta égen, 11 680 méteren)? Nem lehet, hogy mondjuk méretben egy kicsit más az a szenzor, más az az optika, mint ami egy IR AAM orrába belefér? Én elhiszem neked, ha van mögé legalább valami szkeccs, mert a magam részéről megtippelni se merném, hogy tudja e. Vagy ez csak ilyen szokásos 'molniszerintavilág' kijelentés gutfeelingből, amivel 10 éve kergeted örületbe a magyar internetet?
    Utoljára szerkesztette: Capt Baloo, 2019.05.10. 20:40:41
  • Caterpillar
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

• VO101Tom
    Az nem a Grim Reapers sara, hogy a játékban az IR rakéta ilyet meg tud csinálni. Lehet, hogy ők "nem kellő komolysággal" állnak a szimulátorhoz , de ettől ennek még nem volna szabad így működnie a "világ legjobb szimulátorában".
  • molnibalage83
    Mitől fogna meg simán...? Még az InSb detektoros IR AAM-ek is csak a gázsugárral tudnak ráfogni. Egy közeledő rakéta orrkúpja sokkal kisebb felületű és és sokkal kisebb hőmérsékletű A mesékben fogna rá a KOLSZ még teljesen tiszta időben is.

A videó egy dolgot mutat meg, hogy a DCS modellezésének mennyire köze nincs valósághoz egyes helyeken. Az Sz-300-as AIM-9-es lövölde is ezt mutatta meg.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.05.10. 19:52:45
  • Caterpillar
    Valamint ki az a baromfasz aki egyáltalán megpróbálna ilyet irl? A kols simán megfogna egy közeledő rakétát, az nem truváj, de őőő mégis ki próbálná ki hogy lelőhető e? Nyilván semmi értelme...

Arról nem is beszélve hogy a Grim Reapers kb a ValóVilág színvonalán mozog, meg azon túl...
  • sakkay
    Ő is nagyon örül, hogy ennyit kinyír, mert még ilyen labor körülmények között sem evidencia:)))
  • sakkay
    Harci körülmények között nem nagyon lehet használni. egyszer egyszer bejöhet, de ha valami van mögötte akkor már baxhatod(ha kicsit más a szög akkor meg ennyi voltál) mivel elég sokáig tartanod kell az irányt. és azért kiszúrni sem mindig egyszerű. Tehát nem tömeges. Nem véletlenül.
  • VO101Tom
    Apropo, ezt az "It's insane how realistic" (a video alatti egyik hsz-ból idzézve ) videót már láttátok?
    Explained: How To Shoot Down Air To Air Missiles | DCS WORLD

Kíváncsi lennék ez mennyire köztudott, vagy messzire használt módszer az orosz századoknál. Ha az IRST is simán ráfog, akkor ehhez még ikon sem kell, csak nagyjából tudni, hogy honnan jöhet a rakéta...
  • VO101Tom
    Közel sem olyan mint a BMS, mert az AI magától nem sok mindent csinál, (egyenlőre) ez is csak statikus küldetéseket futtat, de a szerver tudja kezelni a különálló küldetések futtatását egyetlen szerveren, egy időben, akár úgy is, hogy menet közben töltesz be újat. Betöltés után nyilván azok már egymással is interakcióba tudnak lépni, ez a fícsöre, és hogy C#-ban bármit leprogramozol benne, eléggé egyedi volt, amire komplett online warokat építettek. De az sem volt BMS szerű "dinamikus" hadjárat. Ezen kívül viszont volt sok más bugja, amiket javítani kellett, a CloD 2012-es elkaszálását is az okozta, hogy bár gameplay-re qrva jó ötleteik vannak, az oroszok nem tudtak grafikai engine-t, hang engine-t, hasonló rendszerszintű dolgokat programozni :/