Digital Combat Series: World

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

PhantomAss
Fogalmam sincs mi lehet, nálam is előjön, szerencsére nagyon ritkán.
De az a lényeg hogy megoldódott.
Amúgy az Odyssey-nek is nagyobb a felbontása mint a Riftnek, több erőforrás kell neki, plusz még erre rájön az is hogy baromi részletes a Tomcat kabin.
970-nél nálam is volt olyan hogy visszadobta a betöltő oldalt menet közben. 1070 is nagyon kevés neki, még a 1080ti is erőlködik sokszor, az is kompromisszumos.
Szóval a gpu-t biztosan megéri fejleszteni neked is, azzal szerintem kiküszöbölöd ezt a hibát.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.15. 08:34:45

GOOBY, pls

molnibalage83
Anno FSX-szel újraforgatták moddolva az eredeti intro-t. Sajnos mindenhonnan leszedték az a Loncis videót, úgy 10-11 éve fent volt YT-n.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

repvez
Na erre vártam 😊
VO101Tom
Ami a Tomcat sebességét illeti, fps-ben nem vettem észre nagy különbséget, viszont VR alatt nekem ma 1070-el többször volt, hogy F10 után amikor újra kabinba ugrottam, 2 másodpercig néztem a VR betöltő szobát (!) majd visszaváltott DCS-re és láttam a kabint. Ilyen eddig nem volt (Hornettel, Meszával, Mig15-el repkedtem VR-al ezelőtt). Az ilyen akadások, másodperces megállások miatt gondolom, hogy azért jóval több erőforrás kell a Tomcat kabinnak, mint a többinek (amennyire részletes, az lenne a furcsa, ha nem így lenne). Amikor nem váltogattam térkép és kabin közt, akkor nem volt ilyen gond.

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Ma megint repkedtem kicsit Tomcattel, és teljesen rendben volt a 6DOF. Nem tudom mi lehetett múltkor. Lehet sisak setup? Passz.

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Semmi plusz fps-t nem tapasztaltam riftben! Akkora fílingje van, hogy a fal adja a másikat... 😊

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

Nem tapasztaltam esést.Viszont játékélményt igen!

Ka-50

Nincs különbség, olyan mint a viggen vagy az F-5, nálam legalábbis.
molnibalage83
Milyen az F-14 modul használata alatt az FPS? Számottevő különbség van a többi géphez képest?

LeonSilver
Paszmek... el sem hiszem - működik a warthog 3 állású kapcsolója a cicamicában.

\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"

PhantomAss
Akkor valszeg tényleg nem a fény az oka.
Ha van elég napfény az okés, estefelé meg én mindig felkapcsolom a villanyt, de van hogy néha akkor is hullámzik egy picit a kabin.

GOOBY, pls

VO101Tom
Köszi a tippet, ED fórumán szétnéztem azóta én is, ott is volt akinek odyssey-nél elment a 6DOF, neki DCS repair oldotta meg. Másnak meg valami stabil fényforrás a szobában. A fénnyel szerintem nem volt gond, délután egyből kipróbáltam amikor kijött, még rendesen világos volt a szobában du négy-öt felé. DCS repairt egyenlőre kihagyom, most még úgyis mást csinálok.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Az valszeg azért van mert nincs elég fény a mozgáskövetéshez. A wmr-headsetnek minél több fény kell a kamerák miatt, na nincs elég akkor szokott együtt mozogni a kabin a fejeddel.

GOOBY, pls

LeonSilver
Ja. Meg holnap reggel beviszem a riftet a munkahelyemre. A kedvenc főnököm kiszeretné próbálni 😊 És hát régi, jó barátom (előbb volt barátom, mint főnököm), szóval az sem lesz. TrackIR eladva, szóval...

LeonSilver
Ááá, a lányomékhoz megyek. Unokázás lesz ezerrel 😊

Vidd a géped is Papa!<#crazya>

Ka-50

VO101Tom
Manual letölthető pdf-ben, nyomtasd ki és vidd el. Jól fog jönni 😄

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Na, mindegy. Én holnap reggel indulok Svejcba és csak a jövő héten hétfőn indulok vissza. Addigra remélem kitaláljátok, hogy merre hány méter.. 😄

Ja, meg ezt a kurva videófelvételt kellene megoldani, mert agyrohamot kapok...

Az biza!Meg ahogy mozgatod a fejed, úgy látod a tükörben.Hhhúúú vazze...

Ka-50

LeonSilver
Tudom, hogy tök lényegtelen és erőforrás-zabáló - de a tükörben a látvány qurva jó!

Ja, én se igazodok el rajta.

Ka-50

Bexarás.Az eddigi legkomplexebb gép.És qurvára élvezetes...

Ka-50

LeonSilver
Nálam tökéletes. Csak ezt a qrva rio gyereket nem tudom rávenni, hogy durrogtasson. Kicsit nem egyértelmű az a menü..

VO101Tom
Neked van kabinban 6DOF? Ahogy mozognék a kabinban, csak a fejét dönti, de mozog a kabin velem együtt. Kicsit zavaró...

www.pumaszallas.hu

<#eljen>

LeonSilver
Hát srácok... csak annyit tudok mondani, hogy huvazze..

LeonSilver
Remélem is 😉

VO101Tom
VR-al beszarás az a kabin <#alien><#eljen>

www.pumaszallas.hu

LeonSilver
Gyün mán lefele 1000L ez a kandúr.. Kíváncsi vagyok marhára..

repvez
Meg hát fémböl van Hall szenzoros igy elvileg a tartossága örök élet+1nap
LeonSilver
A virpil cuccát már néztem és gondolkodóba ejtett. A mechanikája fényéveket ver a TM-re és rá lehet tekerni a TM nyelét.

repvez
Force senzoros joy base Cougarhoz, ha valaki az F16-oshoz keresne .

iletve uj Virpil stick base
VO101Tom
Igen, ez lenne a logikus, de mondjuk én azt is logikusnak tartottam volna eddig, hogy a 3D részlegnél ne dobják a gyeplőt a lovak közé, hogy egy játék engine-nek lennének tényleges modellezési limitjei, és azokat be is tartatná a QA. Az pozitív változás, hogy egyáltalán beismerik, hogy gond van vele (már nem lehet hova átírni az ajánlott konfigot <#alien>), és ha most elmozdulnak a VR felé a prioritásokkal, akkor legalább a játékélmény fontosabb lesz, mint a grafika. Talán.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2019.03.12. 16:54:48

www.pumaszallas.hu

repvez
Valamit biztos lépnek mire a 3 uj térkép kijön, mert ha jol értettem az egyik ingyenes lesz és annak nagyobb felbontású domborzata is lesz mint a mostani igy annak a földi egységekre gyakorolt hatásai miatt is át kell dolgozni pár dolgot.

Ha már most is a térkép a gyenge pont akkor a még részletesebb érképet csak ugy érdemes megoldaniuk ha megszüntetik a problémákat
VO101Tom
Igen, az nekem is furcsa, hogy Vulkanról ennyire nagy a csönd. Wags mondjuk a térkép vizsgálatát sem részletezte, hogy azt hogy akarják javítani, ott lehet szó Vulkanról is, nem csak a hagyományos optimalizálásról. De azt azért látni kell, hogy videokártyát driver szinten programozni nem egyszerű, a Vulkan API előnye akkor jelentkezik, ha valaki a videokártyát tudja a játék igényeihez programozni. Nem tudom, hogy ED-nél mennyien vannak képben ezzel (mondjuk egy ember is elég, ha az érti amit csinál).

www.pumaszallas.hu

repvez
De az mondjuk, pont kimaradt vagy csak én nem emlékszek rá, hogy emlitette volna a VULKAN-ra való áttérést.Most vagy azért nem mert amit most felsorolt az 2019re érvényes és igy a vulkán idén nem várható vagy csak egyszerüen kimaradt a kérdések közül erre rákérdezni.
Fogalmam sincsen. A hornet belső dolgain 4 mérnök dolgozik. Ennek tükrében tényleg fura.

PhantomAss
Az én mini házamban elöl egy 20cm-es, hátul egy 14cm-es venti van.
A két oldala pedig porszűrős és nyitott.
Corsair 380t

GOOBY, pls

molnibalage83
Az azért meglepett, hogy egyetlen programozó dolgozik csak rajta. Ez azt jelentené, hogy a motor funkcióinak megtervezését is ő végezné? Vagy csak magát a kódolást?

Sosem volt mini házam, gondolom azokba egyikbe sem lehet 120, főleg 140 mm-es ventilátorokat betenni? Bár lehet csak én vagyok túl allergiás a zúgásra... <#crazya>

PhantomAss
Szerintem évekre ne tervezz egyikkel sem, ilyen szempontból a 2080 sokkal rosszabb mert nem erősebb, drágább, és kb felesleges újításokat tartalmaz. Majd talán a következő széria jobb lesz, ez meg felejtős. Persze ha jó áron van..
Én úgy voltam vele hogy azt kell venni amelyik olcsóbb, pár év múlva úgyis cserélem valszeg.

GOOBY, pls

Hat évre az meg kevés lesz...ez olyan mintha most vennéd a új 1080ti hat évre. Két éves kártya.

<#alien>

VO101Tom
A memória miatt én is 1080Ti felé hajlok, viszont a 2080 újabb technológia. Ha évekre tervez az ember, lehet, hogy azzal jobban járok...

www.pumaszallas.hu

VO101Tom
Hallgatom most ezt az interjút (40:45), ED-nek sikerült rájönnie, hogy a VR egyik legnagyobb teljesítményproblémája a térképekből ered, és ezen dolgoznak, hogy teljesítményt nyerjenek a térképeken. Remek. És erre MOST jönnek rá? Senkinek nem tűnt fel ezelőtt, hogy talán, esetleg nem a világ legjobb ötlete ha a vakolat repedéseknek is normalt rajzolnak a falra, meg mondjuk a felhőkarcoló oldalán lógó ablaktisztító liften lévő elektromos dobozra rétenni az elektromos veszélyt jelző kis villámot is a felesleges faszság kategória? <#banplz>
De az nagyon pozitív, hogy nem a 2080Ti-től vagy a Vulkantól várják a megoldást.

www.pumaszallas.hu

PhantomAss
Megvettem az evga fe-t, durva jó. Még majd 2 év gyári gari van rá.
Hangos maxon, de nem igazán érdekel. Ahogy Solt is mondja mini házba ez a jó mert kifújja a meleget. Így legalább a fűtéssel is spórolok 😊
Amúgy default profillal 84 C volt a legmarasabb hőmérséklet , il2 bos, ultra grafika, vr.
Custom profillal 74 fok, de persze hangosabb a fan.
A 2080-om 2 ventis volt, ott is felment 75 fokig il2 alatt.
gtx 970-es meg 79 fokig, 2 ventis asus black.

@Tom,
nekem volt 2080, de a 1080ti mellett döntöttem mégis: +3gb vram és olcsóbb, kiforrott.
A 2080 újabb, picit erősebb, de a különbség elenyésző. Mindkettő jó de sztem jobban megéri a 1080ti.
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2019.03.11. 22:24:27

GOOBY, pls

100%-n hajszárító, de egy mini házban az egyedi kártyák nagyon befűtenek... csak keverik bent a meleget. A referencia kártyákat érdemes alulfeszelni, úgy halkabb, hűvösebb, és magasabb órajelet is tart...

www.smart-bus.hu

VO101Tom
Hát akkor a lockonos programozó nem volt helyzete magaslatán anno 😊
Ilyen a mostaniakban tuti nincs benne, ennyi és ilyen részletes objektummal muszáj trükközni, hogy csak azzal legyen számolva a grafikai engine, ami szem előtt van.

www.pumaszallas.hu