37036

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Solt #9195 Hogy jön ide a "magyar magas ló"? Nem védeni akarom, de te ugyan azt csinálod mint ő, csak más a célcsoport. -
Kettőnk közül én képes vagyok érvelni, veled ellentétben te tudatlan kis gyökér. Nem véletlenül bannolnak téged minden topicból lassan (pl. WoT). Amúgy meg senki nem nyalja senkinek a seggét, csak szimplán nem beszélek hülyeségeket úgy, mint te a magyar magas lóról. Az idióta okfejtéseidről meg csak annyit, hogy a nagy USA-ban hányan beszélnek vajon az angolon kívül más nyelvet, hmm?!? Megtehetik, meg! -
bgabor #9193 Te meg egy érvelni egyáltalán nem tudó, személyeskedő kis pöcs. Na, melyikünk járt rosszabbul?
Amúgy az oroszok seggét nyalni egy olyan ország polgáraként, ami alig 25 éve szabadult fel a 40 évig tartó orosz katonai megszállás alól, kurva gáz ám.
De mint mondtam, a játékról csevegjünk. -
bgabor #9192 Az semmi, de próbáld majd ki egyszer a KA-50est. Nem rossz mint helikopter, de abban ugyanez az igénytelen fekete fehér Skhval az egyetlen célfelderítő berendezés. Érted, célfelderítés infravörös érzékelő nélkül. Infravörös érzékelő nélküli lépett szolgálatba 1995ben... Elrepül egy tetves bokor felett ami ártalmatlannak tűnik a Skhvalal nézve, aztán kibújik a bokorból egy csecsen egy MANPADal, és bye bye KA-50. -
Igazi hülye vagy, erről tanúbizonyságot tettél..:)) -
bgabor #9190 Így van, sötét, ocsmány népség. Láthatjuk a színvonalukat minden áldott nap az MMO játékokban, pl:War Thunder. A közös nyelvet nem beszélő, nulla játéktudással játszó csürhe ők.
Aztán a való életben meg örülhetünk ha a kedves vezetőjük a dicső Szovjetúnió visszaállítására irányuló szép tervébe nem vesz bele minket megyarokat is, mint az Ukrajnától nyugatra lévő első országot.
De ne az ocsmány oroszokról beszéljünk, hanem a játékról, arról szól ez a topik. -
Hát persze, az oroszok soha nincsenek semmiben a toppon, bezzeg te a nagy magyar felsőbbrendű szobapilóta, te toppon vagy mindenben. Félreértés ne essék, nem védeni akarom az ED-t, mert egy idióta bagázs, csak nem éppen attól, hogy oroszok... -
bgabor #9188 "Kellene már egy jó multirole gép a játékba."
Majd ha megérkezik végre a játékba az F-18C (vagy E?) és az EDGE motor, akkor fog fellendülni a DCS szekere. Végre lesz egy igazi, modern multirole gép. Teljesen alap dolog lett volna már a kezdetektől hogy tegyenek be egy-egy multirole gépet kék és vörös oldalra, aztán mehetnek a tetszőleges missziók egymás ellen, végtelen variációban. (a vörös oldalra legyen egy Su-30, az teljesen megfelel vörös multirole gépnek)
Dehát ezek oroszok, akik ugye nem igazán vannak a toppon soha semmiben.
Helyette ilyen idiótaságok készültek a játékba, mint a P-51D Mustang. Hát az a gép aztán nagyon kellett egy modern kori Krím félszigetes hadszíntérre! Meg Combined Arms, anyám borogass...
Még annyi eszük se volt, hogy DCS szintre hozzák a játékukban amúgy már meglévő, nagy érdeklődésre számot tartó Flaming Cliffsbeli gépeket(F-15C, MiG-29, Su-27).
Szóval én nem csodálom hogy ennyire nyögvenyelősen fejlődik az egész DCS. Soha semmilyen ésszerű koncepció nem volt mögötte, gyakorlailag a kihagyott lehetőségek programja ez.
-
Multiban akkor a repülők jó helyen vannak mindenkinél? Csak a mozgó földi célokkal van gond.
Az IR zavaró az milyen elven működik és hol található? A gépbe van integrálva vagy konténerbe? -
Akkor már értem, miért nem világított, ha próbáltam bekapcsolni! :) -
wittman #9185 Csak álló földi célok esetében van értelme multi missiont repülni most, mozgó földi célpontokat a kliensenként más helyen vannak.
Szóval én ha megadom a pozíciókat a Su-25A-nak, de ő nem ott fogja látni, hanem 10km-rel arrébb. Ez nem olyan jó. Több verzióban is megvolt ez a hiba.
Az új Su-25T kabinban is több hiba van, mint ECM és IR Jammer control lámpa nem világít, stb. -
Feelingesnek hangzik! Ismét kösz a szemléletet. Ezek szerint én próbáltam hibásan használni a 25T-t. F-16-al sose kellett így összeszervezni a dolgokat, mert van AG radar, van Lithening, és az alacsony légvédelem hatómagassága fölött vígan dobálgatod a GBU-12-t.
Na persze egy multirole géppel és a fejlett technikával könnyű, az öreghez meg tudás kell.
Nincs véletlenül egy DCS World-ben lejátszható track-ed valami hasonló csapásmérésről? Okulás céljából megnézném.
Tehát ha jól értem a szinkronhiba miatt a multi használhatósága gyakorlatilag 0? -
Miért megmosolyogatató? A taktikai modellezés alapja az, hogy legalább kicsit is a valóságra ütő kinetmaikai modellezés legyen. Ez rohadtul nem votl meg a DCS/LOMAC-ben. Szó se róla a Falconban sem, csak mivel ott nem szkriptelt, ezért meg lehet csinálni olyanra. -
wittman #9182 Csapásmérésnél több taktikai eljárás van, ami függ a feladattól, a csapásmérő gépek típusától és mennyiségétől.
A lényeg, hogy egyedül sosem megy egy csapásmérő!
Vegyünk egy alapesetet, amit mi fürkészdarazsak használunk.
Feladat: folyóparti város visszafoglalása, szárazföldi haderő támogatása.
Repülőgépek: 2xSu-25T, 2xSu-25A
- A két Su-25T megosztva deríti fel a célterületet védő légvédelmi erőket és semmisíti meg azokat típustól és fegyverzettől függően.
Nálunk bevált az a módszer, hogy az egyik T a lokátoros légvédelmet iktatja ki, és marad 4500 méter fölött, a másik T az infrás és csöves légvédelmeket deríti fel és 4000-4500m között "dolgozik" felderítésnél.
- Miután a két Su-25T látszólag légvédelem mentessé tette a területet, jöhet a két Su-25A és a T-től kapott felderített ellenséges szárazföldi haderők pozíciója alapján támad. Eközben előfordulhat, hogy megbújó MANPAD az épületek között meglepetést okozhat, de a 2xSu-25T min. 4000m magasságból őrjáratozik célterület fölött és figyeli az esetleges indításokat. Ha van ilyen azonnal rádiózik a Su-25A-k felé jelzi az indítást és annak irányát, majd azonnal támadja a MANPAD-et.
De ez csak egyszerű esett. Bele kell gondolni, hogy az ellenséges területet őrjáratozó vadászok is védik, illetve még megspékeli az élményt, ha van több aktív CA-s kliens mindkét oldalon, akik a mobil légvédelmek helyzetét is változtatják.
Szóval mondhatnánk, hogy milyen fasza minden, és milyen jó missionokat repülünk. Inkább csak repültünk, mert a DCS most erre szar enyhén szólva, mert komoly hiba az, hogy a szerver és a klinesek deszinkronizáltak. -
Tegnap végre rászántam magam és leszedtem a 1.2.8-at. Végre egy gyönyörű cockpit. Már csak egy oculus kellene, meg full kapcsolható kabin.
Csak én érzem úgy hogy mintha könnyebben kezelhető lenne a Szu-25T? Sőt még a játék is kicsit gyorsabb ugyanazon grafikai beállításon.
Kb 1 óráig próbáltam felderíteni 8 harckocsit egy kb 10x10 km-es területen. Semmi. Majd a "sasszem" FOV zoomot használva tudtam csak felderíteni őket, de ez meg nem realisztikus.
Nagyon zavar, hogy a Shkval és a Mercury-t nem lehet összehangolni, nem lehet váltogatni a két műszer között úgy hogy a szenzorfejek helyzetét le ne nullázná.
Kellene már egy jó multirole gép a játékba. Vagy legalább is egy GM / GMT üzemmóddal működő radar.
Köszönöm a taktikát! Annyira merőben máshogy kell a Szu-25T -t alkalmazni. Szívesen olvasnék még ilyen tanácsokat!
Egyszer majd szívesen becsatlakoznék egy nyílt, light-osabb csapásmérős multiba.
Van itt valaki aki X52-vel repül? Milyen tengelyérzékenységi görbékkel használjátok a joy-t meg a Saitek-es oldalkormánypedált? -
kb mint ebben a videóban:
Ralfi's Alley- Wild Weasel
nem jó dolog a csalinak lenni
-
wittman #9179 Ez is igaz amit Szaggatos írt, meg az hogy szart sem látsz a Mercuryval nappal. Amúgy valóságban is messze-messze elmarad a Lightening III-tól.
Meg a másik Borisz! A csapásmérők nem egyedül dolgoznak, hanem minimum géppárban. Egy gép bemegy csalinak 800-850km/h-val dobálja az infra csapdákat, a kisérő(k) meg figyeli(k) honnan jönnek a nyomjelzők és vagy a infrás rakéták. "Ugrasszuk ki a nyulat a bokorból".
Így ezután már könnyen megtalálhatóak az erdőben megbújó célpontok és ha nem is lézeres rakétával iktatod ki a célpontot, akkor jöhet a B-20 blokk S8-OFP2 rakéták sorozata, az majd csinál bőben lukat a célponton.
Csapatmunkában dolgozunk, csak így lehet. -
Szaggatos #9178 A mercuryt azért nem használod nappal, mert az alap shkvalnak jobb a zoomja -
Gyakorlatilag szabad szemmel és egy "szimpla feketefehér nagyítós kamerával" kell megtalálni a célt árkon-bokron-fán keresztül? 
Hát nem egyszerű a technika. Megint csak elismerésem a Szu-25 pilótáknak.
A mercury az hőt érzékel. Az oké hogy a valóságban éjszaka jobban el lehet különíteni az este lehült környezettől egy harckocsi hőképét, de a játékban van valami különbség, hogy a mercury-t nappal vagy este használom? -
wittman #9176 Ne Mercuryt használj, hanem Shkval, főleg nappal, mert a Mercury teljes sötétségben használd csak! Persze gyakorlat kell igazán. -
OFF a hsz feléig.
Valóban nem Falcon topic, de mint rep.szim kedvelők gondolom elnézik az emberek ha néha szó esik másról is. Főleg azért mert jelenleg 2 vezető modern repszim van. A DCS/FC vonal és a BMS amit sokan alul értékelnek.
Ha ex-Bonomi is azt mondja, hogy jó a BMS miközben tolja a DCS-t is akkor miért nem hisztek neki?
Pedig igen, magában a szimulátorban pont ez volt az amiért csalódtam. Illetve az nem is jó szó rá, hogy csalódtam, hanem ráuntam (a csalódást az FC3 hozta).
Nincs semmilyen műveletsor amit a kabinban végre kellene hajtani.
Az alábbiak 1-1 bill kombóval elintézhetőek:
-elektromos rendszer be
-hajtóművek be
-TV, mercury vagy phantasm. be
(e rendszerek kezelése sem őrdöngőség. Kurzor / fej mozgat, kép nagyít / kicsinyít, fej fixálása, targetbox beállít, befogás)
-flaps
-futó
Ramp startnál tudom kicsit meg lehet spékelni ezt az egészet azzal hogy fakultatívan követsz egy minimális indítási procedúrát (jobb hajtómű indít, 30%, bal hajtómű indít... stb. ) de nem szükséges.
A BMS-ben még a scramble hajtóműindításhoz is több műveletsor szükséges (gondolom a DCS A-10C-ben is) és itt még nem merült ki a fülkében való szöszmötölés. Tudom, hogy az FC-ben lévő öreg orosz technikánál nincs túl sok bonyolult rendszer amivel el lehet szöszmötölni, de akkor se egyszerűsítsék már le egy majdhogynem szimpla start gombbal az egészet.
De nem akartam vitaindító lenni, elnézést ha annak tűnök, be is fejeztem. Egyik program se tökéletes, előnyeik és hátrányaik ütik egymást.
Csak annyit szeretnék mondani, hogy aki érzi magában az erőt az próbálja ki a BMS-t is. A progi dokumentumai közül a dash1 manuált olvassa el az érdeklődő, az nem beszél félre a szimulátorba leszimulált rendszereiről.
ON
Visszakanyarodva akkor a topic témájára:
A falconból visszacsöppenve a DCS World-be; hogyan tudtok Szu-25T-ben megtalálni egy menetoszlopot mely mozgásban (nem mindig az utakon közlekednek) van? Egyetlen használható rendszere a mercury.
Az addig világos, hogy annyi infó minimum kell, hogy egy killbox-ot lehessen a feltételezett terület köré vonni és abban kellene a mercury-val felderíteni. De ha én olyan magasságon tartózkodok ahol védve vagyok az alacsony légvédelmi rendszerektől akkor semmit sem látok belőlük a kijelzőn, olyan aprók.
Vagy eleve én közelítem meg hibásan a dolgot és olyan feladatokra vállalkozok a Szu-25T-vel amire nem alkalmas?
-
Ezt szerintem még a fejlesztők se tudják biztosan
-
sakkay #9173 Lehet hülye a kérdés..de a füves képek már az EDGE, vagy egy jövőbeni sima javítás? -
Köszi szépen az infókat! :) -
wittman #9171 A-10C szintű szerintem nem lesz, de hát az ED-től nem lehet semmi biztosra menni, csak azt hogy nem lesz hibamentes, mint ahogy a repmodel is sok hibát tartalmaz. csak olvasni kell a DCS fórumát. -
Benne van az FC3-ban, csak aki nem akarja az egész FC3-at, azz megveheti külön csak ezt. -
Jó videó! :) Ezt az FC3 tulajdonosok megkapják, vagy egy A-10C szintű DCS modul lesz? -
-
Fingom sincs mire való. Bombázáson kívül. :D
Missionban bárhol áll a bal kapcsoló kidobom a KMGU-t, tutorialban bárhol áll bármi, nem megy ki (akár mp-ekig is nyomhatom a tűz gombot, akkor se mennek sehova). :D -
wittman #9166 Melyik kapcsolóval? A bal oldali időzítő kapcsoló KMGU állása nem véletlenül van! Ha tudod mire való a KMGU, akkor csak ebben a kapcsoló állásban kell használni! -
Mission-ban ha KMGU töltetet rakok fel akkor azt bármelyik kapcsoló bármelyik állásában le tudom dobni.
Turorial-ba pedig semmilyen állásban sem... Szóval nem értem.
Persze a fegyvereket is jó lenne ismerni, hogy mi mit tud, mire való, hogyan oldódik stb stb, de ettől még messze járok. :D -
gsg16 #9164 "Oké hogy openbeta, de hogy tudják ezt is így elbaszni...?"
nehéz,fáradságos,csapatmunkával! -
wittman #9163 Multiplayerben szerveren repülve, minden bomba oldás kifogástalanul megy. Próbáld meg te is inkább vagy single missionban, amit készítesz vagy egy multi szerveren.
-
wittman #9162 Nem jól értelmezted bal oldali kapcsoló(késleltettet oldás) működését. KMGU-nál ennek a kapcsolónak az utolsó állásban kell lenni, írja a forgó kapcsolónál a felirat is. KMGU bombakonténer, amiben sok apró töltet van, ezek "esnek" ki a KMGU-ból. Viszont KMGU-nál folyamatosan kell nyomni a tűz gombot, amig mindkét konténer ki nem ürül! A HUD-on is látható, hogy eltűnik az bomba betűjel, mikor kiürülnek.
Próbáltam megnézni, hogy a training missionban van-e hiba, de az DCS:World Open beta 1.2.8.27915-verzióban a Su-25T bombázási gyakorlaában, A CCIP és KMGU gyakorlatnál a mission hibás, mert a Su-25 egy helyben lebeg, miközben a mission már fut. Tolóerő változtatás megy, hallatszik a hajtőmű hangja, de csak "Harrier üzemmód van" Oké hogy openbeta, de hogy tudják ezt is így elbaszni...?
A CCRP mission fut rendesen.
Meglehet, hogy ha semmit nem tudsz oldani CCIP-ben mission hiba lett. -
Leon77 #9161 A kioldógombot célfogás után folyamatosan nyomni kell oldásig. Ha ez megvolt, akkor nem szóltam. :) -
igen ha kickstarteren megvetted a ww2-t akkor a dóri ingyen van, itt találsz minden ifót:
kickstarter dcs ww2
úgy látom a Normanydy map lesz bent alapból ingyensen, ehhez jönnek még ttérképek később (ha jönnek)
várjuk ki a végét, én is azt mondom
bár úgy látom azért tényleg dolgoznak a srácok
viszont az új motorra leszek én is kiváncsi, mert a dcs-el nem lehet majd multizni normálisan az tuti. Annak nem sok értelme van hogy van egy csomó új gép, map, és a motor meg a régi ami semmire sem jó.. -
Ez a KMGU se megy. Ahogy a tutorial írja: kiválasztom a bal kapcsolóval a KMGU-t. Aztán ugyan még vartyog valami időzítésről dehát az KMGU-ban akkor nem fontos ahogy értelmezem az írásaitokat.
Szóval KMGU-ba kapcsolom, bekapcsolom a bomba módot 7-essel (még alapon van mindenem :)). Innentől már csak bombázni kéne nem? D-vel hiába választom ki melyik bombát oldja egyikkel se kezd semmit.
Vagy még egy mód a bombázós tréningek közül a középső, na azt le tudom dobni, csak a CCIP és a KMGU nem megy. :S Nem értem... -
Nincs ezzel semmi baj, de ez továbbra sem a BMS topic... -
A DCS-ben lévő gépek FM-je még így is hiperrealisztikus a flakonhoz képest, a rakéták FM-jén lovagolás meg továbbra is megmosolyogtató... -
wittman #9156 Még egy kis segítség.
Két forgó kapcsoló van a fegyverzet kezelésére a Su-25A és T-ben egyaránt
- bal oldali kapcsolóval az időzítést tudod állítani az időzítést ms-ban. Ennek a kapcsolónak az utolsó állása csak a KMGU bombakonténer használatához való, ebben az állásban nem old más bombát!
- jobb oldali kapcsoló tudod állítani a kiválasztott bombák oldási darabszámát. Pl FAB-500 típusból 2db van, akkor ezzel a kapcsolóval alapállásban 1db-ot old, 1-es állásban egy párat. Ha 4db van akkor, lehetőséged van 2-es állában már mind a 4db-ot oldani, de továbbra is alapállásban és 1-es állásban is oldhatsz 1db-ot vagy 1 párat.