37040

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Mert az nemcsak egy gomb, DE azt igy fejből nem tudom, hogy melyik,de azt igen, hogy van egy tárcsa amivel külön tudod ellenőrizni a forgószárny lapátokat és a szekcióit is és a forgószárnyét is 17-esnél mi8-nál csak a lapátot,szekciót nem.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.11.11. 21:57:34 -
Már túl vagyok rajta:)) És nem változott:) Ne feledd ,nem vagyunk egyformák. Van akinek bejön valami van akinek nem.
-
sakkay #10838 Leon-vagy aki tudja-hol a fenébe van a minyón jégmentesítő'? A tesztgombját megtaláltam, de magát az anti ice gombot nem...vagy nem is így szerepel?! -
sakkay #10837 Majd ha kipróbálod, megváltozik a véleményed..
ez tuti. főleg a 3. verziótól! -
Én meg megmondtam,hogy sose:) Nekem nem kell,eleve már alig repkedek ,amikor meg igen arra jó a TR is.
Nem is értelek miért izgulsz rá,te se koptatod a joy-t ,akkor meg minek?
Utoljára szerkesztette: Her Laca, 2014.11.11. 21:08:23 -
Solt #10835 Megmondtam már anno, hogy csak idő kérdése mikor kerül a te fejedre is ilyen... közeleg a pillanat! :DD -
Aztán minek ha utána nem marad pénz repülni? :) -
Hát... már aki. Én például inzulinos vagyok, így még vitorlázót sem! :( -
Búvárszemüveg! Fujj:) Mért nem már szkafanderben amiben előállítják a G erőket is:)
Amit belefeccölünk ezekbe abból letehetnénk egy pilótavizsgát:)
-
sakkay #10831 Annak örülök(de tényleg),mert nem értettem miért írtad ezt, de akkor minden rendben..lehet kezdek kicsit paranoiás lenni a neten
?!
-
gsg16 #10830 félre értettél -
-
priluki #10828 de működik, jött egy patch pár hete és tökéletes,tudok kapcsolgatni oculussal a fejemen -
Caterpillar #10827 Mondjuk ez EDe issue, nem Oculus probléma...
-
wittman #10826 Az egér nem működik az Oculus használata mellett a DCS-ben. -
Wittman elmenybeszamolojara reagltam az elozoben.... -
Ez tenyleg jol hangzik, viszont a kapcsolhato kabinhoz egyenlore eleg, ha mar az eger keznel van, HOTAS + eger, minden mukodik, de csak az A-10c-re tudok hagyatkozni e teren. -
Caterpillar #10823 Valószínűleg a TiR sem véletlenül kap új verziót... Az 5 mikor is jött ki? 2 éve?
-
wittman #10822 Ha jó lesz a felbontás, akkor sokan fognak a TrakIR-től megválni...Azt én is tapasztaltam, amit a Cutter írt, egyszer kellett központosítani, aztán tökéletesen precízen meg is maradt, pedig jó párszor félig letoltam a billentyűzet használat miatt. -
SAjnos más elfoglaltságot találtak nekem arra a napra a melóhelyen -
Solt #10820 Akkor, ha megteheted, vasárnap a nyílt napon a helyed... :)) -
Persze elhizsem, csak mint laikus nekem ezek tüntek fel, még nem volt módomban kiprobálni sem a track IR-t sem a occulust. -
Solt #10818 Az a kép csak demonstrálja a ledeket, szabad szemmel nem látható...
A kábellel nem hiszem, hogy több macera lenne, mint mondjuk a TrackIr kábelével... a vezeték nélküli lehetőséget szerintem egy jó darabig felejtsd még el! :) -
Caterpillar #10817 Pedig a ledek ott vannak, láttam egy telefonon keresztül.
A kábel maga egyébként elég hosszú, tehát csak figyelni kell rá, vagy megfelelően elvezetni és akkor nem fogod kirántani, eltépni meg szinte kizárt, baromi erős érzetre és kellően merev és egyben rugalmas is hogy nehéz legyen megtörni. Nem gondolom, hogy macerásabb mint egy vezetékes füles.
A vezeték nélküli megoldás egyelőre szerintem halva született ötlet. Így is küzdenek hogy a késleltetést csökkentsék, azzal csak még inkább rontanának a helyzeten. Arról nem is beszélve, hogy szerintem a jelenlegi WiFi -k nem nagyon bírják a 4k/60fps sávszélesség igényét. -
Meg az is érdekes, hogy a sim-city-s és egyéb képeken, még a ledek helye sem látszik (ugy mint az alsó képen), nemhogy világitanának.
A kábelekkel meg csak anyni, hogy nem mindenkinek van kabinja vagy egy FPS-nél ,nem is a forgolódás miatt hanem, hogy mondjuk a szék kartámaszába vagy asztalsarkában megakad s megrántod és már szakad,törik.
Egy wifi-s jelátvitelt lehet elbirna. -
Caterpillar #10815 Érdekes, de pl az én telefonom sem látja ezeket a ledeket, egy másik telefon viszont igen... Szerencsére a füles ezen a verzión csak opcionális, tehát levehető, habár itt jegyezném meg, hogy a térhatás eléréséhez bőven elég egy normál füles, ha szoftveresen megoldott a térhatás "legenerálása". :)
Nekem mikor a fejemen volt, nem igazán zavartak a kábelek, bár tény egy kabinban nem sok mozgástér van, tehát nem tudok 3x körbefordulni, de amennyit lehetett, ott nem volt baj. -
Igen láttam képeket róla,csak eddig amiket láttam használat közben videot vagy képet a DK2-ről azokon sehol sem látszottak ezek a ledek, Pedig a kamera érzékelőjén ugyan igy világitaniuk kéne nem? Vagy nem infra ,hanem valamilyen spec ledeket használ?
A másik meg ami aggaszt még egy kicsit az a vezetékek, Ahogy nézem az a leggyengébb pontja a rendszernek, mert elakadhat vagy megtörhet és gondolom, házikag nem olyan egyszerü cserélni.
Remélem a véglegesnél valamit kitalálnak vele még.
Ezen van már fülhallgató is,de ahogy nézem ez inkább hátrány lesz mint előny,mert nem hiszem, hogy ez a walkman füles 5.1-et tudna ami azért nem lenne hátrány hamár térbe látod a világot akkor térbe is halld.
Utoljára szerkesztette: repvez, 2014.11.11. 13:47:51 -
Caterpillar #10813 A válasz röviden is-is..
Van egy kamera ami az eszközön lévő ledeket figyeli és van az eszközben egy gyro is, ha esetleg kikerülne a látómezőből (mondjuk hátat fordítasz). A DK2 -nek kijött egy új verziója aminek a fejen lévő pánt hátulja ( a tarkódon) is tartalmaz ledeket, de még az alap verziónál sem sikerült úgy fordulnom a kabinban, hogy romlott volna a pontosság. Középre egyszer kellett állítani, mikor felvettem, és onnantól végig egészen hihetetlenül pontos maradt.
Kép a ledekről:
-
Optikai elven kiegészitő kamerával oldják meg a fejkövetést vagy valamilyen mozgás, gyorsulás mérő hardver van benne?
Mert azt látom, hogy a FAcetrackNOir program támogatja a különbözö mágneses és gyorsulás mérős hardvereket,de még megvásárolható vagy házi barkácsban elkészithető eszközöket nem találtam hozzá, pedig az ebayen 1-2 ezer forintért lehet kapni ezeket a paneleket.
Tehát töredék árból meg lehetne csinálni egy olyan eszközt amit nem befolyásol, hogy most milyen fényforrás van és a zavarása sem könnyü.
Egyedül ezt találtam ami érdemes lehetEDTracker2
De ez is egyenlöre csak 3 tengelyes.
-
szupi!
-
Solt #10810 Ezek után már a TrackIr-m sem várom annyira vissza! :D -
Caterpillar #10809 Régen abbahagytam a DCS -t, de ez olyan amiért esetleg újra nekikezdenék, főleg egy jó F-18 modullal... Mindenesetre új montiort én már nem veszek...
-
Solt #10808 Alig várom a végleges verziót... :))) -
Caterpillar #10807 Nem tapasztaltam akadozást, bár FPS is volt bőven, viszont az a precizitás amit ez ad, annak a TiR soha nem fog a közelébe sem érni. -
Solt #10806 TrackIR esetén, ha nincs meg a fix 60 fps, akkor forgolódás közben akadozik a kép, ( van akit zavar, van aki észre sem veszi ) itt is érzékelhető ez a jelenség? -
Caterpillar #10805 A Samsung csak átvette az Oculus külső borítását, belül pedig picit alakított rajta, hogy a Note 4 egyben belemenjen...
A Sony féle project morpheus pedig valószínűleg nem fog megvalósulni igazán soha... (Nem bírja a PS4 ereje) -
wittman #10804 Ez tényleg jó hír, arról nem is beszélve, hogy sok nagy márka elkezdte fejleszteni a saját VR szemüvegét, még maga a Samsung is...
Utoljára szerkesztette: wittman, 2014.11.11. 10:18:58 -
Caterpillar #10803 Az élmény tényleg ilyen, nincs mit hozzátenni, kis technikai háttér:
Jelenleg az Oculus DK2 kijelzőjét a Samsung Note 3 adja. Ez egy 5.7" -os 1920*1080-as kijelző. Ebből könnyen kijön, hogy az egy szemre jutó felbontás 960*1080.
Mivel a kijelzőt a későbbiekben is a Samsung fogja szállítani, a tegnap megjelent hír elég fontos lehet:
Note 5
A cikk alapján, a jövőre érkező Note 5 már 4k felbontást fog tudni -> Nagyon valószínű, hogy az Oculus is ezt kapja meg.
~6" -> 3840*2160 -> 1920*2160.
Szóval lesz itt jó kijelző, utána már csak a software -t kell csiszolni.
Jah és pici reklám.
Ha valaki esetleg szeretné kipróbálni, most vasárnap nyílt nap lesz, lehet menni kipróbálni (ingyenes az esemény)...
-
Solt #10802
-
wittman #10801 Volt szerencsém részt venni eme eseményen és kipróbálni az Oculus Rift 2 fejlesztői változatát. Sanyo jól fogalmazta meg a tapasztaltakat és azt kell mondanom, ha kijön egy megfelelő felbontással rendelkező változat, akkor simán beruházok rá én, és ezzel nem leszek egyedül úgy gondolom. Hatalmas élményt adott az, hogy végre érezhető "igazán", hogy van tér! Brutális volt az első perc is már, amikor csak Su-27 kabinjában ülve a zónában érezni lehetett, hogy pár méterrel magasabban ülök, mint a talajszint. Arról nem is beszélve, hogy bármerre nézel ki a gépre, az nincs megnyúlva, mint a egy monitoron, amit látunk.
A repülést az Oculus-al újra kell tanulni, de az élmény mindent kárpótol. Az első 15 perces repülés alatt teszteltem, hogy mit bírok. Szatyi barátunk javaslatára 10db orsó végrehajtása közben egy földön kiszúrt pontot nézve teszteltük magunkat. Hát az kell mondanom, hogy a 10. orsó végére, jött egy kicsit az az érzés, ami valóságban is jelentkezik ilyenkor, de szerencsére engem csak kicsit "viselt meg". Megvolt a szűz leszállás is, ami nekem problémamentes volt, mert ahogy Sanyo is írta a műszerek és HUD adatai nagyon nehezen olvashatóak a még így is alacsony felbontásból adódóan, de a sebesség érzetet nagyon visszaadja az Oculus. A "kabinból kiszállva csak azt vettem észre, hogy hatalmas élménnyel lettem gazdagabb, meg csurom vizes lettem tetőtől talpig. Igaz ez még az alkoholmentes teszt volt.
Később, mikor már jó pár pálinkával való koccintáson voltam túl újra beültem és több típussal kipróbáltam az Oculust. Természetesen nekem a Su-25A-el való repülés volt a legjobban odabaszós, mikor a hegyek között lavíroztam pár méterrel a patakok fölött, mert most először éreztem, hogy azok hegyek igen is magasak és én meg lett vagyok a lábánál. Su-33-as Kuznyecovról való felszállás is odabaszott, meg a Kuzin az alacsony áthúzás. A másfél órát sikerült egyfolytában repülni az Oculus-al így második körben, melyet befejezve olyan fáradság lett rajtam, hogy aludtam is egy jó órát egy fotelben, de meglehet a pálinka is közrejátszott ebben, talán...
Összegzésként csak azt tudom elmondani, hogy azon törtük a fejünket, ha kijön egy olyan VR szemüveg, amely megfelelő felbontással rendelkezik szimulátorozáshoz, akkor már "csak" azt kell valahogy megoldani, hogy ebben a virtuális térben a kapcsolókat is tudjuk valahogy vezérelni a kezünkkel, mint ahogy az érintőképernyőn kapcsolgatjuk a gombokat a Helios segítségével. Szerintem ez sem lehetetlen dolog...