37057

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
sakkay #13912 Én nem akarok beállni a falkába akik éppen tépik az áldozatot (mert ha az ember nem figyeli a hozzászólások lényegét még akár ilyen olvasata is lehetne) de halkan kérdeznék. Te tényleg nem érted miről beszélünk, vagy csak simán trollkodsz. Már csak azért mernék ilyet feltételezni, mert pont az il-2 topicot is addig idegesítette egy játékod-troll, hogy sikerült kibaxattnia 1 ember(megoldotta), meg kiosztatni egy csomó pontot. Mindezt egy olyan helyen, ahol alapvetően béke van és nyugalom.Na most te pont hasonlóan ténykedsz. Nem lehetne, hogy mindenki akit nem érdekel a DCS, ellenben szereti A wartündért, átmegy oda a xxxxxxx idegesíteni másokat? Előre is köszi. -
A TFX-et pont tegnap este toltam a munkahelyen.... őm izé...akarom mondani..., minden idegszálammal a telephely őrzésére koncentráltam! 
Engem a TFX nyűgözött le igazán akkor a vektoros grafikájával. Valahogy jobb atmoszférát tudott teremteni mint elődei. Ó a gömbökből álló vektorfelhőkről ne is beszéljünk.
A Fleet Defenderben meg a bermudáknál lehetett UFO-val találkozni :D Vagy az ott eltűnt 2.vh-s repülőalakulattal. :D
Kíváncsi leszek hogy a DCS-s F-14 mennyire lesz fordulékony. Ahogy olvastam az Aranysasban, az A verziót a gyenge hajtóműve miatt a 21-es lefordulta. Azért egy dolog jó abban ha kivonnak egy típust, minden anyag nyílvánossá válik. Tudom utáljuk a LN-t, de én azért drukkolok, hogy jól sikerüljön a Tomcat. Engem 2 gép érdekelt mindig is, magyar létemre a 21-es és a Top Gun miatt az F-14-es. Ha ezek megvannak több modult én már nem is veszek dcs-hez. :D -
Látom továbbra sem érted, hogy mi egy szimulátor... -
Az. -
Ludowik #13908 Értem akkor ha én elolvastam megnéztem huszonmillió vidit könyvet a fw-190 esekről majd két hétig tanultam most merre mit állítsak be aztán beültem a gépbe előre a gázkart ringlispíl megint tanul rájön hogy hülye voltam. Leírom soha nem repültem semmivel,hacsak az a kamovos repkedés amit a mezőgazdaságban utasként átéltem nem számít. Aztán meddig eltartott míg repült is egyenesen a holmi Nekem ez szimulátor szerintem mert marker nélkül hót mindegy hányas szinten repenve pici kis pontokra vadászom amiknek az alakjából kell kitalálni milyen gép.
Ez mi akkor Árkád?
Istenem hányan megkérdik hogy merre van az ellenség! Ők bepattannak pézért felhúzzák a játékot mert ott nem fullos gépet adnak amiben te okosodhatsz hanem szopóágról indítanak,hogy úgy okosodjál. Vagy ha nem akarsz sokáig cumizni akkor fizessé. Ja és van della okulusra meg hotasra és leszedik szopik a fullossal.
E miatt le van húzva az egész.Mert nem tanul nem olvas nem gyakorol nem repül párban a bf-109 esekkel órákat két három ellenfélre vadászra és a játék által adott feladatokat végre hajtva.
És lehet mű repülni és kötelékben repülni és ha lelőnek vége nincsen másik gép ez árkád?
Utoljára szerkesztette: Ludowik, 2015.03.03. 18:30:27 -
ÉS elég ha olyanokra gondolunk, mint amár emlitett 2 ember 1 gépben, dinamikus hadjárat. vagy csak olyan dolgok, hogy az eső meglátszott a kabintetön,meg minden gépben volt pilóta . néha még a füst is jobban nézett ki mint a mai játékoknál. -
Nosztalgia :)
Kezdetekben Ace, Ace2... vadhajtásként egy évig (vagy kettő) Elite....
A szakközepes számító(gép)szobákban F-111, F-15, ....
Egyetemen a számítóközpontban, és a számgrafteremben Commanche, F-22, F-19:) ,
A dogfightot már lehetett soros porton hálózatban repülni.
A legmeghatározóbb élmény egyébként 96 tájékánvolt amikor a lanon keresztül, (dos alatt), repült Falcon3 volt. 4-en repültük multiban a számgrafterem gépein. (Teszem hozzá a német nyelvgyakszik rovására általában).
Ezután már a multik (az akkori net --ami vagy volt 32 kbps vagy nem) ugye nehezen mentek volna. Multit utána legközelebb már csak 2004-ben repültem, szintén lanon egy haverral.
Abban az időben volt meg (van meg) nekem a Jane's USAF, Jane's F-18,.... stb. VALAMINT a hordozós küldetésekben verhetetlen DI's F-18 Super Hornet..
Az előző eszmefuttatásra reagálva pont a DI's F-18-a volt az ahol a le és felszállást hetekig gyakoroltam mire normálisan ment :) Ugye visszatekintve a gyakorlás mibenlétére és a hasznára.
A mai szimulátorok meg már a jelenkor.
Gyors net, infók a fórumokon, kézikönyvek elérhetők, közösség van és segítőkész, és természetesen azonnal agyonlő a virtuális égen, csak hogy fejlődhessen a delikvens (ahogyan Laca is megemlítette) :D -
Már mikor megvolt mint "szimulátor" az F22 és a EF200? Elég érdekes... :) -
-
Így van, csak hogy egyet említsek, volt egy F-16 szim a 90-es évek derekán (emlékeim szerint ez: F-16 Fighting Falcon), amiben pl. megvolt csinálva, hogy amikor leszállás után begurultál és leállítottad a hajtóművet jött automatikusan a tartálykocsi és kezdtek is megtankolni meg újrafegyverezni. No meg sétálgattak a katonák a reptéren... -
igy van, mert mi végigjártuk az összes lépcsőt és láttuk a fejlődést és tudunk viszonyitani.Ha valami játékban hiányolunk valamit az azért van mert régebben már megoldották , ma meg sehol nincsenek .Pedig aztán a PC gépek teljesitménye mennyivel gyorsult. -
Erről is lesz majd szó az írásban. ;)
[spoiler]
Én kb. úgy látom, hogy a helikopteres szimulátorok a '90-es évek legvégétől tekinthetőek kihaltnak a Longbow Apache II után. A Comanche vs Hokum nem hardcore tudtoomal és a 2. része meg főleg.
A jetes repszimek szerintem a Falcon 4.0 buktája miatt haltak ki, a Lock On-t még elvitte az utoló lendület a megjelenésig, aztán az Ubi tojt rá magas ívben.
A propos vonal húzta a legtovább az Il-2 szériával.
A DCS-sel és a CloD-tal támadt fel a műfaj, úgy ahogy, bár a DCS inkább csak megkésett folytatás, mint feltámadás.[\spoiler]
Azért ismerjük el, a DCS World third party gépeivel most annyi energia és pénz összpontosul a harci szimulátorok fejlesztésében, ami évtizedek óta nem volt.
Egyetértek. A baj az, hogy amíg az DCS alap bugos és gyenge lábakon áll, addig a 3rd party gépek sem váltják meg a világot főleg, ha még azok is atombugosak, lásd MiG-21bisz.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.03. 17:11:06 -
bgabor #13900 Én az LHX-el kezdtem a repülős karrieremet. Ma már megmosolyogtató, de akkor elképesztő volt. Aztán ott volt még az F-15, az is PCn, szerintem az is valami 80-as évekbeli cucc lehetett. A 90-es évekből amit a legjobban szerettem, az az EF-2000 volt(elképesztő volt a kidolgozottsága és a hozzáadott 600 oldalas kézikönyv, amiben mindent leírtak a repülésről) De marha jó volt még az a tankos Armored Fist 2 és a helis párja, a Comanche 3 (ugyanazt a rendszert használták.)
Aztán úgy 2005 után sajnos meghalt a műfaj. Talán most majd a DCS EDGE meg a a sok third party által fejlesztett repülőgéppel végre megváltozik a helyzet. Azért ismerjük el, a DCS World third party gépeivel most annyi energia és pénz összpontosul a harci szimulátorok fejlesztésében, ami évtizedek óta nem volt.
Utoljára szerkesztette: bgabor, 2015.03.03. 17:03:27 -
Nekem 90-91-ben ez határozta meg a mindennapjaim:
MiG-29 Fulcrum
Ebben kezdtem műrepülni is, billentyűzettel ehh...
A zenéjére a mai napig emlékszem:)
Meg is van:
Utoljára szerkesztette: Reaper, 2015.03.03. 17:03:43 -
Hát igen... -
Az az igazság, hogy szerintem aki nem érte meg a "hős" korszakot - nem tudják hogy miken ment át a szimulátor fejlődés - zok nem is tudják igazán értékelni a mai jó szimulátorokat.
Vonatkozik ez minden más játékkategóriára is. -
hamár nosztalgia
Repülőnap '45-ből -
Detto.
Legelső repszimem ACE, meg az ACE 2 '86-ban lett C64-ünk. Ha úgy vesszük akkor már az ACE-val is lehetett pilóta/wso multisan játszani ;) hehehe.
Port 1 joy a pilóta, repüli a gépet, kezeli a gépágyút, port 2 joy a wso, kezeli az aa és ag rakétafegyverzetet, az infraszórót, céloz lő.
Engem igazából az Amiga 500-on a Fighter Bomber indított el a szimulátorozásban a '90-ben, a Top Gun film hatására.
Apropó ACE 2..... csak a vén szimulátorosok kedvéért ;)
3:22-től
-
Egyébként döbbenet, hogy a 80-as évek második felében és a 90-es években mekkora dömping volt mindenféle repülő- és helikopter szimulátorból. Ahhoz képest most semmi sincs... -
Jaja, helikopterből meg még aminek baromi jó hangulata volt az a Commanche széria! Mennyit vadásztam tankokra, hegyek között bújkálva éjjellátóval...:-D -
42nd...hmm valami remlik 

-
Lysandus #13891 Volt még a TFX is, az se volt rossz. De ebből a korszakból az EF2000 volt a legjobb.
Ja meg az a helikopteres játék, LHX?, ahol a küldetés végén kiírta, hogy mennyibe került a gép javítása az adófizetőknek. :-)
No és ne feledkezzünk meg a jó öreg F-19-ről sem. Mondjuk az el se indult, ha nem tudta az ember azonosítani a belépéskor feldobott repülőgép típus. Mondjuk ez az SSI - hol van az már? - játékaira jellemző volt, a Silent Hunter II-nál hajótípusokat kellett azonosítani kezdéskor. -
42nd? :) Emlékszem, szívtuk egymás vérét, nem is egyszer
Nekem a VOW kimaradt, inkább VEF meg a későbbi warokban voltam aktív.
-
pontijonny #13889 Bezony:)
És tudod mit? Sokan azt mondják,hogy nagy mellénnyel vagyunk .Lehet igazuk is van,DE! Azért tettünk is ,hogy nagy legyen az a zubbony!
-
Így van, nincs jobb érzés, mintha megfelelő tanulással / gyakorlással kifilézel egy öreg rókát vagy ne adj Úr Iisten egy cheatert:) Jártuk régen sokat egy "Akado gun" nevű szerverre (Lock On vonal volt még), na ott volt pár az utóbbiból, de sikerült sokszor felülkerekedni rajtuk.
A VO101-esek pedig jó arcok, nagyon jókat harcoltunk egymás ellen réges rég, amikor még ment a VEF meg a VOW. Mindig megvolt a megfelelő rivalizálás, hehe! :) -
Ezekre emlékszem! Jók voltak! :) -
Sot HIND dobozosban megvan otthon, meg EF2000, AH-64 apache, Flanker 1-2 (2 gold kiadas), F-16+Mig-29+F-22...meg meg a fene tudja mik...evek ota rajuk se neztem :D -
pontijonny #13885 Azért árnyalom a képet .
Van egy játékos aki kitalálja ,hogy repszimezni akar.Mindegy melyik most.Szerintem tök mindegy milyen apró segítségeket kap ,ha nincs belefeccölve idő ,meló akkor lelövik mint egy kutyát a régóta vitézkedők. Aztán vagy elmegy a kedve ,vagy felszívja magát és csak azért is megmutatja,és mint Dumbo is írta ha 1000 x lelövik akkor 1001 edszerre is felszáll és próbálkozik.
Nem véletlen,hogy nagyon kicsi a játékosállománya ezeknek a rep harci szimeknek még világszinten is.
Kevés ember annyira "elveteműlt" ,hogy végigszenvedje a kezdeti nehézségeket ,amik nem 1-2 hét hanem akár évek is lehetnek.
Ide azért kell egy bizonyos olthatatlan szenvedély a repülés iránt ,meg nem kevés versenyszellem szerintem.
Én a mai napig jól emlékszem arra amikor felfedeztem az Il2 multi részét még az UBI szerverein,volt egy Lengyel srác Katrascsuk (ma már más nevet használ bár rég láttam de jóban vagyunk asszem a 303 oknál van ha van még) na én bementem arra a full real szerverre ahol volt,és ha nem lőtt a porba több százszor akkor egyszer sem.És amikor tán egy jó fél év múlva lelőttem akkor el nem mondhatom micsoda eufóriába kerültem, de ,hogy én mit nem gyakoroltam,visszanéztem a harcokat ,elemeztem stb. Meg is dicsért.
Aztán már amikor úgy éreztem,hogy én vagyok az isten,rátaláltam a nagy közösségre és megláttam a pumákokat egy szerveren ,na mondom most én megmutatom. No hát úgy megmutattam,hogy majdnem ketté törtem a joy-t mérgemben. Nagyon nagyon csúnya volt :))Megint jött egy fél év gyakorlás:))
Szóval csak azt akartam ebből kihozni,hogy meló nélkül nincs sikerélmény .
-
-
http://www.mobygames.com/game/tornado
http://www.mobygames.com/game/hind-the-russian-combat-helicopter-simulation -
Akkor szeretni fogod, amin dolgoznom. Még nincs kész, de már most 160 ezer karakter hosszú. ;) -
Reges regen volt Neuroval egy cikksorozatunk a megboldogult BoP weblapon retro jatekokrol...az egeszen teljes volt kezdeti korszakot tekintve. -
Volt C64-en valami F-4 Phatnom II-rol szolo jatejk, piszoksokat jatszottam Amigan a Panavia Tornadoval (funyiro rulez!...es mikor Su-27 kergetett para 1000L :D), Meg Mi-24 (ezekben is volt mar dupla kabin!!!!).... -
wittman #13879 1985: C64 F-14 Tomcat, ekkor vesztettem el a "szimulátoros szüzességemet". ez 30 éve volt...akkor ezért őszül a hajam...
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.03. 15:48:19 -
Látom mindenki belelendült a retrózásba! :)
Kinek mi volt a "legelső"? Nekem az Ace meg a Top Gun volt. Jó kis Commodore játékok Enterprise 128-ra portolva! :)
Ace:
Top Gun:
-
igy van a fighter ops féle fejlődési rendszer jó lett volna,de amit leirtam, hogy aki sokat játszik és még plusz segitséget is kap az nem segiti az erőenyensúlyt beállitani a játékosok között, tehát egy kezdő a segitségekkel lehet egyenragú sinten lenne egy profi val segitség nélkül.igy nem lenne az ,hogy elmegy a kedve a kezdőnek 5 perc alatt mert csak abból áll a játéka ,hogy kiugrál a gépekből.
Attól meg nekem is herótom van, hogy XP ,meg uj skint meg tököm tudja mit addnak mert lelöttél x egységet. ha akarok majd csinálok magamnak skint , az nekem nem ad plusz motivációt, hogy megszerezzem a hello kittys design-t.
Egyébként nekem ez tetszett annak idején nagyon, igaz nem volt ilyen szép mert csak sárga-fekete monitoron játszottam egy tehetősebb barátomnál :
-
Akkor nem publikusan idecsúsztathatnád nekünk
ha már megemlítetted hogy nektek ilyenetek is van már.
Lefogadom ha magyar skinnnel repülném a 21-et akkor még jobban menne vele minden
-
Engem nem izgat a DCS vs WT vagy DCS vs Falcon BMS.... én úgy is tudom hogy az ACE COMBAT a leghiperrealsiztikkusabb szimulátor és kész.
Úgyhogy nem folyok bele a vitába.
Crimson Skies.... áááh Balu kapitány meg Don Kartács világa
Feelinges volt!
Dogfight.
Na erről beszéltem Tomnak :D -
wittman #13874 C64 F-14 Tomcat, mennyit repültem vele, amíg a nagy floppy lemezek is úgy akarták...
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.03. 15:06:41 -
pontijonny #13873 Minap a ROF fórumon is retró napok voltak,valaki betette ezt .Hogy mekkora királyság volt.
Mondjuk szimnek nem szim de repülők:)