37055

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
gsg16 #14352 én nem "cheat-eltem" ,csak harcoltam vele sokat
de volt több C64-es játékhoz hasonló trükk anno.
Utoljára szerkesztette: gsg16, 2015.03.15. 00:14:26 -
A BoP volt PC-re is, ha a név egyazon alkotást takar, akkor az volt PC-re. Én nem, de egy társszerző játszott vele. ;)
Ezen felül nem volt cél minden szimulátor bemutatása, hanem a főbb jellemzők tekintetében a fejlődés egy lényeg, összeségében az írás így több, mint kéttucat játékkal foglalkozik és említés és utalás szintjén még alsó hangon féltucat van benne. -
Kár hogy az Amiga korszak kiesett... pedig voltak rajta finomságok az említetteken kívül:
F/A-18 Interceptor, Birds of Prey, Falcon, Flight of the intruder (ezt lehetett nyomni 2 Amiga-t összektöve is), Combat Air Patrol...
Más.
Használ itt valaki HELIOS-t? Elmondaná hogy hogyan lehet életrekelteni? Nekem nem sikerül. -
Félreértettél, én is az A.C.E.-szel kezdtem :)
A "kétezres sebesség üzemanyagfogyasztás nélkül" mód mindenkinek megvolt?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Maximum tolóerővel függőlegesen emelkedve, miután a csúcsmagasságot elérve a gép átesett és zuhant, függőlegesbe véve 1800-as sebesség elérése után a tolóerőt levéve minimumra, a gép 2000-es sebességre gyorsult, és nem fogyasztott többé üzemanyagot :)
-
Pontosan az ilyen kommenteknek örülök, mert ezek szerint én sem emlékeztem mindenre. Remélem a többinél is lesznek ilyen "hát ez is kimaradt" észrevételek. Kommentelni egyelőre nem lehet technikai okok miatt, de ha megy ez, akkor hozzáadom. Vagy a legvégén lesz egy extra rész az olvasói kommentekkel. :) -
Lysandus #14347 De ha jól emlékszem EF2000-ben is hasonló volt, a kétüléses Szu-34-esek nem estek le egy ASRAAM-tól. -
Na, erre nem emlékeztem. Köszi, kommentben kiegészítésként beírom. :) -
-
Skacok, mostaztánmármeguntam. :$
Valaki tolna fel valahova U.S.A.F. izókat?
Vagy linkeljen egyet ha kérhetném.
Sehol nem találok olyant ami működne.
Az enyém meg valahol rejtőzik. :(
KÖSZIII -
Lysandus #14343 Nem rossz! :-) Egyébként a Retaliatorban az volt a különbség a MiG-29 és a Szu-27 között, hogy a MiG-et le lehetett lőni egy Sidewinderrel, a Szuhojhoz egy Sidewinder és egy gépágyú találat kellett. Egy Sidewinder egyenlő volt három gépágyútalálattal, tehát a Szuhojhoz négy gépágyú találat kellett, a MiG-hez három. :-))) Mai szóval ezt hívnánk DM-nek, azaz damage modellnek. :-D -
gsg16 #14342 simán beleképzeltem!éjszakákon keresztül csapattam némelyikkel -
Nem bírtam kivárni már tovább. Az iddqd blog felől sajnos megszűnt a kommunikáció. Amúgy is, ez neki szerintem a méltó hely. Remélhetőleg majd beteszi ajánlóba az iddqd blog. -
Na, végül Sanyóhoz került? :)
Jó írás, köszönjük! -
Becsületes kis összefoglaló, köszi!
Ennyi év távlatából nehéz elhinni, hogy ezekbe a szaggatottan mozgó színes pacákba meg recés vonalakba hogyan lehetett beleképzelni a "repülést". -
wittman #14338 Open-beta update a Tu-22M3 modell okozta crash hiba miatt
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.14. 13:12:03 -
Szimulátor történelem, 1. rész. Hetente jön elvileg majd a folytatás. -
beci43 #14336 Akad...szerintem tisztább,ha repairral oldja meg az ember,de ez az én szubjektív véleményem...
-
-
wittman #14334 Az is elég, csak akkor le fog tölteni, több mint 1GB-ot, bár ha van sebesség... -
beci43 #14333 Visszaállításnál elég ha start menüből nyomtok egy DCS repairt. -
Köszi. -
wittman #14331 Ja és 14118-ban van a leírás, hogy ezek a fájlok hol találhatóak. -
Ne mondhassad már, hogy mindig csak aszogatlak :)
(no meg engem is érdekel a dolog)
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.13. 14:25:26 -
Nem találom ezt a hsz-t. Mennyire rég volt? Ha valaki megtalálja, akkor nyugodat linkelje vissza. :) -
Ja, igen, akkor nem gomb, hanem az ini-ben kell turkálni. Rég használtam :) -
Köszi,közben rájöttem,egy értéket kellett "0"-ra átírni -
Rég használtam már, de ha jól emlékszem a sweetfx-nek van egy olyan fícsöre, hogy mutatja mi változott. Egy gombbal hozod elő és rejted ez ezt a felezést. Nézd meg a bill kiosztásban, benne van-e... -
Tud valaki segíteni a DCS SweetFX 151-ben?
Bemásoltam a bin mappába,de valami nem stimmel,mert a fele képernyő "default" a másik fele a DCS SweetFX 151
Mit rontottam el? -
Köszönjük! -
wittman #14323 A bemásolós Vietnam mod és Desert mod elkészült és feltöltve.
A két mod egyszerre nem használható, mert mindkettő ugyanarra az évszakra(ősz) van elkészítve!
Készítettem egy DCS gyári fájlokat visszaállítására szolgáló tömörített állományt, amivel gyári állapotba tudjátok visszaállítani a Vietnam vagy Desert mod után a DCS-t.
Visszaállítás: DCS_orig_files.rar kicsomagolása DCS World mappába
A visszaállítás része még továbbiakban az is, hogy az alábbi elérési útban található mappában lévő dolgokat töröljétek, kivéve a "CombinedArms" mappát! X:\...\Eagle Dynamics\DCS World\Mods\tech\*.* (kivéve CombinedArms mappa)
DCS World Vietnam by Starway_v1.1
DCS World Desert by Starway
DCS_World_Orig_files
Persze lehet létrehozni újabb DCS World mappát, pl DCS World Desert és abba bemásolni a dcs-t majd a mod-ot, parancsikont meg csinálni az asztalra!
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.13. 00:34:31 -
wittman #14322 GTX 970 volt kinézve, de ezt a GTX580 3GB VRam kártyát 33 ezer forintért vettem, a DCS-hez elég, BMS Falcont simán viszi, meg néha ARMA-ra. A 970-es meg nem olcsó. -
Na jó, akkor mégiscsak szarral gurigázol 
, de legalábbis pár generációval ezelőtti kártyával, ami azért nyilván még mindig decens, de én ezt az AF-dolgot véletlen találtam DCSW grafika optimalizálást guglizva, vagy a DCSW, vagy a Steam fórum bugyraiban, és a tényleg combosabb kártyák tulajdonosai is panaszkodtak a jelenségre, persze nem mindegy, hogy a 120 helyett van 60-70 FPS-ed, vagy a 35-40 helyett 18-25... Fordítva viszont tényleg megörültem, hogy az AF teljes kikapcsolásával kaptam pluszban 10-15-20 FPS-t.
-
wittman #14320 GTX580 3GB
" párszáz Balázshardvernyi HSZ-el ezelőtt" ezen felsírtam....:)
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 23:28:38 -
Nyilván nem, viszont 8-10 éve az NV6600GT ugyanúgy egy középkategóriás kártya volt, mint most (na jó, 1.5-2 éve...) az NV650Ti Boost. Wittman meg nem szarral gurigázik, párszáz Balázshardvernyi HSZ-el ezelőtt írta is, mit használ, és gyanítom, más 2048x2048-as (vagy 4096x4096-os) textúrát használó játéknál nem tépázza meg neki így az FPS-t a driveres AF.
Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.12. 23:14:31 -
wittman #14318 Ez is igaz, mert az 512x512-es volt, DCS 2048x2048.
Egyről beszélünk, én is úgy gondoltam, hogy részletesebb, mert nem mossa el.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 22:41:25 -
Biztos vagyok benne, hogy a Lockon/FC nem annyi és akkora textúrát használt, mint a DCS most. -
wittman #14316 Ugyanez vonatkozik a talajra is a DCS-ben, régebben működött is, de a nagyon korai verzióknál, meg ahogy sure írja, Lockon FC és FC2-ben is. -
Itt a lényeg szerintem az, hogy a modern ( = 10 évnél nem régebbi...) közép- vagy felsőkategóriás kártyákon, talán jórészt az optimalizáltabb drivereknek köszönhetően, az anizotróp szűrés bekapcsolása már nem okoz nagyságrendi FPS-esést általában, de a DCS-nél sikerült azért megoldani...ahhoz képest, hogy Lock-On/FC-ben ez a jelenség nem állt fenn. -
Az anizotrop szűrés az nem táj részletességet emeli vagy csökkenti. Az a textúrákkal játszik, hogy a távoli textúrákat elmossa, hogy ha úgysem látod normálisan, ne pazarolja az erőforrást arra, hogy kirajzolja a modellekre olyan részletesen mint a közeli objektumoknál.
Például állsz a kifutón, akkor a másik küszöbnél a felfestés már egy nagyon homályos, elmosódott paca, aminek sok jelentősége nincs, hiszen úgy sem látod rendesen. A magasabbra vett anizotrop szűrés ezt az elmosást csökkenti, hogy ha zoomolsz pl, akkor a túlsó küszöböt is jól láthatod.
Talajnál, tájképnél, mivel a textúra amúgy is foltos, elmosódott, nem hiszem, hogy sokat jelentene, ha magasra állítod. Egyiknél egy homályos szélű pacát látsz, a másiknál éles szélű pacát :) Egy feliratokkal teleaggatott falnál vagy pl. kifutópályán viszont sokat jelenthet. -
wittman #14313 Ezt teszteltem a minap és valami gebasz van a DCS-ben az AF-el(vagy pont így jó), mert a játékban nem tudsz állítani az ok, de a driverben állítottam 2x,4x,8x és 16x-ost, de a távoli tájak részletessége nem változott a nagyobb szorzóra állítástól. Mindig ugyanaz a részletességű talajtextúra volt. Azt hozzá kell tennem, bőven részletgazdag volt igen messzire lévő talajtextúra is és egyáltalán nem volt elmosódva kikapcsolt AF-el.
Azt meg nem kell mondanom, hogy természetesen FPS visszaesés volt 8x és 16x-os AF-el, de a távolabbi táj nem lett részletgazdagabb. Így most a driverben alkalmazás vezéreltre állítottam az Aniso Filteringet és sokat javított az átlag FPS-en.
Aki akarja próbálja ki. Azt hozzáteszem én 4096x4096-os(gyári 2048x2048-as) talajtextúrát használok a DCS-ben.
Utoljára szerkesztette: wittman, 2015.03.12. 21:44:40