37057
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • GeriDoc
    Köszönöm, sikerült beállítani a pedálokat. Kínlódtam, hogy átmappingolom a fék és kuplung pedált, hogy hasonló erősségű legyen, de az nem sikerült. De már így is sokkal jobb, mint gombokkal. Még egyszer köszönöm. Holnap rendelek egy T-Flight HOTAS-t , aztán mehet a repkedés.
  • macleody
    G25-nél a gáz és a fék pedál használható, a driverben be kell pipálni a combined pedals opciót. Kicsit zavaró ugyan, hogy a fékpedál jóval keményebb mint a gáz, de meg lehet szokni.

sure: ha emlékeim nem csalnak, a BS2 még a World előtt jött ki. Én nem vettem meg a teljes BS2-t, csak upgrade-eltem, így olcsóbb volt.
  • hrundibaksi
    Frissült a DCS,sajnos a telepített modulokat nem frissítette! Lehet az új exe-ket letölteni!
  • sure
    Helikopterezéshez én is a Logi DFGT-m pedálját használom...a rudder twistnél/gázkaron levő "billenőkapcsoló" tengelynél jobb, nyilván nem az igazi, de amit én össze-komolytalankodok magammal, ahhoz bőven elég.
  • sakkay
    csuppa kis betűvel...dcs..
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2015.03.16. 18:32:53
  • VO101Tom
    Nagyon régen én is használtam kormányhoz adott pedált a repszimekhez, volt valami olyasmi kapcsoló a windows tengey beállításoknál, hogy egy tengelyes, vagy két tengelyes joyként kezelje a két pedált (azon csak gáz és fék volt). Egy tengelyes pedálként úgy működött, hogy felengedve volt középen, egyik vagy másikat belépve meg belépte a jobb vagy bal pedált. Ilyenkor a másikról le kellett lépni, mert ha pl mindkettőt belépted, akkor ugyanúgy középállásnak vette, mintha nem lépsz rá. Esetleg ez irányba kutakodj, hogy ilyesmi megoldás van-e a tiedhez.

Nem volt igazán jó, és autentikus de sokkal jobb volt mint az Evo joy-t tekergetni.
  • GeriDoc
    Köszönöm a segítséget. A rudder pedálon gondolkozom, a G25 kuplung pedálját használom, de az úgy működik, hogy középállásban van nullán, felengedem egyik irány, benyomom másik irány. Kb. 30 percig még elmegy, de utána már kezd elfáradni a lábam:) Még nem jöttem rá, hogy meg lehet-e csinálni külön pedálon, még próbálkozom. Egyébként rudder pedálból csak a Saitekek vannak? Abból nincs egy kicsit olcsóbb verzió?
    Utoljára szerkesztette: GeriDoc, 2015.03.16. 18:11:13
  • sure
    "azt az elképesztő programozói bravúrt végrehajtani"
    (spoilerben, mert nem szép dolog senkinek az örömét elvenni egy 40 dodós addon telepítési rejtelmeinek azonnali elárulásával)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

szinte zökkenőmentesen, most az install után pusztán explicite aktiválni kell mint modult -

Alapértelmezetten szürke az a pipa (edit: nyilván nem az FC3-nál, hanem a Hawk-nál szürke a pipa install után, most hadd ne csináljak külön screenshotot ), de ha nem nyomunk rá még egyszer külön,hogy bezöldüljön, akkor ez a kedves üzenet fogad

(így már csak a korábbi verziókkal készült küldiknél dobja fel, de ha elmentjük a jelenlegi patchben, utána elmúlik neki)

Kedves ED, nyilván azért húztam ma le 1.4 gigányi DCS update-et, meg 180-valamennyi megányi már korábban megvett Hawk modult, hogy inaktívban figyeljen a modulok közt.

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.16. 17:42:25
  • sure
    Kinn volt már egy ideje (megvenni már régóta lehet az Ede shopban), a készítők oldaláról letölthető és kevés kis szopással külön installálható modként, de végre sikerült azt az elképesztő programozói bravúrt végrehajtani, amit az előző frissítésben nem, hogy a Worldön belül az Install-ra kattintva ne hibaüzenettel szálljon el, hanem lehúzza és installálja a modult.
    Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.16. 17:08:12
  • bgabor
    A hueyt én csak akkor javaslom, ha van rudder pedálod is, mert annál a gépnél szinte folyamatosan be kell lépni valamennyire a ruddert hogy egyenesben tartsd. Joystickos rudderrel ez baromi idegesítő. A Mi-8ast nem ismerem.
  • sure
    Azt ugye mindenki tudja, miért ajánlatos legfeljebb 7 vezérlőeszközt elhasználni szimulátoros karrierünk során?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mert a nyolcadik HOTAS: a Halál.

Utoljára szerkesztette: sure, 2015.03.16. 16:55:53
  • VO101Tom
    Gyanús, hogy ezért, igen :)
  • Solt
    No akkor ezért tolta előre taxizás közben a ficak a botot... köszönöm Uram! :)
  • VO101Tom
    A G940 az a legjobb a ww2-es vasakhoz. Akkor azzal gond nincs, hogy mondjuk billentyűzetről vagy tekergetős bottal pedáloznál.

A P-51 farokfutó rögzítése kicsit más mint a fókáé. A bot közép vagy kicsit hasrahúzott állapotban már rögzíti a farokfutót, de nem fixen, hanem 6 fokot jobbra-balra engedi fordulni az oldalkormánnyal együtt. Ha élesen kell fordulni, akkor viszont középállástól előre kell tolni a botot.
    A hasrahúzott bot viszont azért is fontos, mert a lécsavarszél lenyomja a gép farkát, nagyobb súly, nagyobb tapadás jut a farokfutóra, sokkal könnyebb irányban tartani. Az viszont gáz, ha ebben az állapotában szívódna el, ezért kb 100 km/h környékén középre kell engedni a botot. Ott már a pedál magában is elég hatásos ahhoz, hogy irányba tartsd a gépet.
  • sure
    Szia,

A World kétségtelenül lépett előre a kinézet terén, van HDR, meg jobban kihasználja a videokártyát, optimalizálás szempontjából...hát, heggesztgetik, heggesztgetik, szerintem javult valamennyire a kinézet vs gépigény ráta, de ha csak kicsit olvasol vissz, még izmos gépeken is jelentkezik mikrolaggolás, FPS drop városok, vagy bizonyos fegyverek alkalmazása esetén.

"Esetleg megérné megvárni a World 2-t (ha nem lesznek kompatibilisek a gépek)" - az majdnem biztos, hogy vagy frissítést, vagy a teljes modulokat le kell majd húzni, de őszintén remélem, hogy nem játsszák el azt, mint az FC3-al vagy a BS-el (hogy meg kell mégegyszer venni...)

A BS nekem pont nincs meg World alá, csak standalone BS1-em van, de nem hinném, hogy egetverő különbség lenne repmodellben, kabin kinézetben, egyéb paraméterekben, valószínűleg sima ED-lehúzás keretében lett fizetős a BS2 a World-be integrálása után.

Nekem Thrustmaster T-Flight HOTAS X-em van, elégedett vagyok vele, az árához képest teljesen jó, nyilván nem lehet ugyanazt elvárni egy 10 és egy 100 ezer forintos vezérlőtől anyagminőségben, precizitásban stb. Az egyetlen kissé zavaró dolog a gázkar középállásánál, ahogy fordítod, egy kis mélyedés van, hogy könnyű legyen megtalálni ezt a pozíciót, ez az arcade játékokban (ahol a gázkar középálllásban = sebesség tartása...) könnyítés, szimulátorban (helikopternél főleg) eleinte kicsit idegesítő, de meg lehet szokni.
  • sakkay
    Kijött a Hawk..mondjuk engem nagyon nem érdekel, de lehet itt valakit érint.
  • sakkay
    Ha van steamed akkor én azt javaslom. Ja és vedd meg a hueyt, meg a dagadtat is mert hihetetlen élvezetes-és nehéz-velük repülni. Kanyarban sincs hozzájuk képest a Cápa..mármint repülés élvezetileg Grafika...hát az olyan amilyen,(persze a gépek gyönyörűek) de ha kijön az edge, akkor még szép is lesz. A kérdés mikor jön..
  • Solt
    Hogyne fogadnám el... messze vagyok én attól, hogy ne fogadjam el! :))

Most utoljára úgy sikerült ahogy a végén írod... irányba álltam, minimális flaps, kicsit orra trimmelem, plusz jobbra a ruddert, megfékezem, kb 50% gáz, felengedem a féket, és közben a botot középen, semleges állásban tartom. (emlékeim szerint az oktató videón így van) Így viszonylag stabil, és elég hamar elemelkedik...

A hasra húzott bot itt is rögzíti a farokfutót?

G940
  • VO101Tom
    Ha egy kis helpet elfogadsz, bot koppig hason, ez alap. Felszállás elején is 100 km/h-ig. 100 km/h alatt fékkel, afölött pedállal tarts irányban, és ha megindul a segge akkor ne lekapd a gázt, hanem ellenkezőleg, szúrd rá. Sokkal hatásosabb lesz az oldalkormány, de gép úgysem fog kilőni, sokkal szarabbul gyorsulnak ezek annál. Az még segíthet, hogy irányba állsz, befékezed, rátolod a gázt, és amikor már rendesen pörög, akkor leszállsz a fékről, és gyorsulsz. Akkor sokkal egyszerűbb az elcsavarást kompenzálni, mert már nem változik sokat.

Mivel pedálozol?
  • Solt
    Előbányásztam egy kicsit a Mustangot... levettem 0-ra a felszállási segítséget (vagy mi a szösz az), háááát... az első 5 próbálkozásomnak drift, aztán tűzgolyó lett a vége, de már alakul! :D
  • GeriDoc
    Sziasztok! Szeretnék kérdezni pár dolgot.

Régen nem mentem a DCS-sel, de most ez az olcsó "HOTAS" reményt adott, hogy újra nekilendüljek. Leginkább a helikopterek érdekelnek (a repülőkben nem igazán tudok tájékozódni - bár lehet csak tanulás és gyakorlás kérdése lenne:)) A Black Shark első része van meg, viszont az ugye nem integrálható a World-be. Az érdekelne, hogy a második rész, vagy a World grafikailag szebb-e, gép optimalizálás szempontjából jobb-e, irányítás szempontjából és általában előre lépés (az egyértelmű előnyökön kívül, pl. Huey) a World, vagy hasonló a BS1-hez? Esetleg megérné megvárni a World 2-t (ha nem lesznek kompatibilisek a gépek)

A másik, hogy a Thrustmaster T-Flight HOTAS X-et próbálta már valaki? A legnagyobb bajom eddig az volt, hogy a kollektív kart nem tudtam rendesen szabályozni, de ezzel meg lehetne oldani. Mivel nem tudom, hogy mennyi időt tudok "játszani", ezért most drágább vezérlőbe nem fektetnék, bár látom, hogy azok jobbak:) Ennyi pénzt viszont talán megér, hogy kipróbáljam. A neten fellelhető teszteken jónak mondják, de érdekelne hazai saját vélemény is.

Ezen kívül a World-ből melyiket érdemes használni? A steamest, vagy a letöltőst?

Illetve milyen grafikai megoldások érhetők el (a Sweet Fx-en kívül), hogy úgy nézzen ki, mint a Korea kiegészítőben a 21-es, vagy láttam 1-2 Huey-s videót, amiben szintén nagyon jól nézett ki. Tudom, hogy nem ez az elsődleges szempont, de ha van rá lehetőség, akkor miért ne.

Köszönöm.
  • molnibalage83
    Nekem mindenféle bűvészmutatvány nélkül ment emlékeim szerint. Meg is lepődtem rendesen.
  • Borisz80
    Az USAF is érdekel hogy hogyan lehet életrekelteni.
    A Janes F-15-je sajnos sehogy se akar működni, se a nagy gépen se a laptopon.
  • JoeDestroy
    OK. Örülök.
    Eredetileg 2 cd-s kiadás volt.
    :)
  • DonZorro
    Meg is kaptam a választ. MŰKÖDIK!!! :))))))
    Utoljára szerkesztette: DonZorro, 2015.03.16. 08:01:19
  • DonZorro
    KÖSZ! :)
    Nade mi ez a két FILE?
    Egyik 101f a másik 100b?
    Ez a két CD lenne???
  • sakkay
    Töszi!
  • GaBika6
    jobb alt+bal nyíl vagy jobb nyíl!
  • sakkay
    Igen? És az hogy...
  • molnibalage83
    Jane's USAF? Nekem is van működő változatom. 16 év várakozás után tudtam kipróbálni... :)
  • JoeDestroy
    USAF...
    Anno nekem ez működött..
  • TG Gida
    Ha A-10C, akkor a liteningnek van IR üzemmódja.
  • molnibalage83
    ;)
  • DonZorro
    KÖSZIIIII!!! :)
  • JoeDestroy
    Folyamatban van.
    Jane's USAF cd1-2, ha az kell, K3B-vel most csináltam, és tölt a médiára.
    Ha kész linkelem.
  • sakkay
    A-10nél tud valaki segíteni az éjszakai harcban? Nem nagyon találom meg a célokat. A nappali már egészen jól megy, de éjjel hiába az éjjellátó, alig alig találok valakit. Gondolom az elsődleges optikának nincsen éjjeli üzemmódja. Vagy ez ilyen, és ennyi?
  • hrundibaksi
    Vásárolnék Mig-15 kulcsot kipróbálásra! Tud valaki segíteni?
  • hrundibaksi
  • hrundibaksi
  • Borisz80
    Persze, persze ;) Azért remélem a Falcon vonalat rendesen kivesézed ;)