37061

Digital Combat Series: World
A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)
*-------*
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!
DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!
A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!
Szimulátor történelem KATT IDE!
-
Ludowik #22319 Aranyos a kép a kis szöszkével :) Vágja a megoldást:D -
wolfhgb #22318 Monitor
Itt megtalalod, epp a10 ell hasznaltam a kepen, neked persze nemi kedvezmenyt eszkozolok. :) -
wolfhgb #22317 Mert abban a monitor file ban, amit bemasoltal a monitor setup konyvtarba, amit ki kell valasztanod a jatekban mint monitor lehetoseg, abban at kell irni az adott kijelzo megjelenitesi kordinatait, ugy h helyes helyen jelenjen meg az adott eszkoz a kijelzodon, babras, probalgatos dolog, de csak egyszer kell megcsinalni.
Nekem meg megvan a 19" os 4:3 as erinto monitorom, ami raadasul alvanyra epitheto, en azzal hasznaltam, priman elfer az ember elott, mint egy muszerfal, ajanlom figyelmedbe olcso penzert. -
Á, nem. De most erősen elgondolkodtam azon, hogy nézek valami tapogatós monitort.
Amúgy a fájlok megvannak, amikkel felül kellene íratni az eredetit. Ilyen például, hogy AN_ALR69V_init.lua
Viszont ha ezeket bemásolom, akkor ugyan megjelennek ezek máshol, de szerte-széjjel, valami iszonyat felbontásban. ÉS ezekben a fájlokban nem látok semmi olyant, ami arra utalna, hogy hol jelenjen meg... Illetve bizos benne van, de ez már tényleg kínai nekem :/
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!dofile(LockOn_Options.common_script_path.."devices_defs.lua")
indicator_type = indicator_types.COMMON
purposes = {render_purpose.GENERAL,
render_purpose.HUD_ONLY_VIEW,
render_purpose.SCREENSPACE_OUTSIDE_COCKPIT,
render_purpose.SCREENSPACE_INSIDE_COCKPIT}
local x_size = 1
local y_size = 1
function update_screenspace_diplacement(zoom_value)
local default_width = 0.5 * LockOn_Options.screen.height + (64 * zoom_value)
if default_width > LockOn_Options.screen.height then
default_width = LockOn_Options.screen.height
end
if default_width > 0.5 * LockOn_Options.screen.width then
default_width = 0.5 * LockOn_Options.screen.width
end
local default_height = (y_size/x_size) * default_width
local default_y = LockOn_Options.screen.height - default_height
local default_x = LockOn_Options.screen.width - default_width
dedicated_viewport = {default_x,default_y,default_width,default_height}
dedicated_viewport_arcade = {default_x, 0 ,default_width,default_height}
end
update_screenspace_diplacement(0)
function set_full_viewport_coverage(viewport)
dedicated_viewport = {viewport.x,
viewport.y,
viewport.width,
viewport.height}
dedicated_viewport_arcade = dedicated_viewport
purposes = {render_purpose.GENERAL,
render_purpose.HUD_ONLY_VIEW,
render_purpose.SCREENSPACE_OUTSIDE_COCKPIT,
render_purpose.SCREENSPACE_INSIDE_COCKPIT} -- set purposes to draw it always
render_target_always = true
end
-- try to find assigned viewport
local multimonitor_setup_name = "Config/MonitorSetup/"..get_multimonitor_preset_name()..".lua"
local env = {}
env.screen = LockOn_Options.screen
local f = loadfile(multimonitor_setup_name)
if f then
setfenv(f,env)
pcall(f)
local vp = nil
vp = env.RWR_SCREEN
if vp ~= nil then
dbg_print("ok we have directly assigned viewport to MFCD\n")
set_full_viewport_coverage(vp)
end
end
----------------------
rwr_symbols_bound = 0.027 -- coeff to limit indication on RWR when symbol can't be place on RWR entirely
-------PAGE IDs-------
id_Page =
{
PAGE_OFF = 0,
PAGE_MAIN = 1,
PAGE_BIT = 2
}
id_pagesubset =
{
COMMON = 0,
MAIN = 1,
BIT = 2,
}
page_subsets = {}
page_subsets[id_pagesubset.COMMON] = LockOn_Options.script_path.."AN_ALR69V/Indicator/AN_ALR69V_COMMON_page.lua"
page_subsets[id_pagesubset.MAIN] = LockOn_Options.script_path.."AN_ALR69V/Indicator/AN_ALR69V_MAIN_page.lua"
page_subsets[id_pagesubset.BIT] = LockOn_Options.script_path.."AN_ALR69V/Indicator/AN_ALR69V_BIT_page.lua"
----------------------
pages = {}
pages[id_Page.PAGE_OFF] = {}
pages[id_Page.PAGE_MAIN] = {id_pagesubset.COMMON, id_pagesubset.MAIN}
pages[id_Page.PAGE_BIT] = {id_pagesubset.COMMON, id_pagesubset.BIT}
init_pageID = id_Page.PAGE_OFF
use_parser = false
--- master modes
A10C_ALR69V_OFF = 0
A10C_ALR69V_MAIN = 1
A10C_ALR69V_BIT = 2
------------------------------------
pages_by_mode = {}
clear_mode_table(pages_by_mode, 2, 0, 0)
function get_page_by_mode(master,L2,L3,L4)
return get_page_by_mode_global(pages_by_mode,init_pageID,master,L2,L3,L4)
end
pages_by_mode[A10C_ALR69V_OFF][0][0][0] = id_Page.PAGE_OFF
pages_by_mode[A10C_ALR69V_MAIN][0][0][0] = id_Page.PAGE_MAIN
pages_by_mode[A10C_ALR69V_BIT][0][0][0] = id_Page.PAGE_BIT
opacity_sensitive_materials =
{
"font_RWR",
"INDICATION_RWR"
}
-
wolfhgb #22315 Na es egyebkent erintos a masodlagos monitor? Mert anelkul nem lesz akkora durranas a dolog, hisz pont az a lenyege, h nelkulozheto a billentyu es eger a hasznalataval es tok realisztikus lesz vele az erzet. -
wolfhgb #22314 Na tessek, latod! :) mondom en, csak kitartas kell es bongeszes hozza! :) azokat ugy kell mind egyenkent feluliratni a tartalmazo mappaban, es csak az a10 es modulnal mukodnek heliossal, ha jol emlekszem. De azt is leirja capt zeen oldalan, h hol vannak azok a file ok, amiket mind felul kell iratni az ovevel, h importalodjanak a masodik kijelzore kulon kulon. -
Már van MFCD is.
De még kellene egy-két dolog :D
RWR, UHF, Chaff, flare és a többi...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Egyelőre ott tartok, hogy a műszerek és a kapcsolók működnek. Az MFCD-k még nem.. :/ -
wolfhgb #22311 link
itt sem arrol van szó, h ne működne. -
wolfhgb #22310 Én még win 8 al használtam utoljára, de nagyon faintos volt, capt zeen oldalán biztos szo esik win 10 es használatról, nem hinném, h ne menne alatta. -
néha a tgp képe jobb lenne nagyobban.
ezzel faszán meg lehet csinálni
-
Nem, ahogy nézem a tutoriálokat csak ez kell neki.
Viszont az a gyanúm, hogy nem fog működni. Ugye ennek a héliosznak 2013-as a legfrissebb változata, azóta nem piszkálták.
De azóta teljesen vagy jelentősen megváltozott a DCS fájlszerkezete. Nem ott vannak már fájlok illetve van, ami nincs is.
Ráadásul a w10 sem ott tárol különböző fájlokat, ahol a w7.. Ha nem leszek lusta, akkor felteszem a Falcont és megnézem, hogy azzal mi a helyzet.
Van egyébként egy, UltraMFCD nevű kis program, ami qrva jó, igaz nem tud ennyit. Viszont az ég világon semmit nem kell mókolni, kirakja az MFCD-ket (meg még 2-3 cuccot) és ezeket aztán oda mozgatod, ahová akarod és még a sakukat megfogva nagyítani is lehet őket.
Mit ezen a videón, csak nem egy monitoron mókol az ember, hanem kettőn.
Ja, és egy klikk a programban és a fő monitoron kikapcsolja a MFCD-k képét.
És amit kiraksz, az simán klikkelhető :)
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.02.19. 05:41:18 -
Nem értek hozzá, csak egy ötlet:
nem lehet hogy az A10 könyvtárnak a teljes útvonalat kell megadni, nem csak a gyökér könyvtárat?
dcs world/mods/aircraft esetleg? -
Nem lehet, hogy a w10 nem tetszik ennek a kurva héliosznak? -
Beállítottam faszán (vagy vas-szán... :D ) az útvonalat nekijje.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: LeonSilver, 2017.02.18. 20:00:38 -
wolfhgb #22304 Én pengén vágtam, de már teljesen kiesett. A műszerek azért nem működnek, mert a helios progiban valahol be kell állítani a játék elérési utvonalát, de már fingom nincs h hol így emlékezetből, de tudom, h anno én is videokból és leírásokból fakultatív képeztem ki magam rá, neked is tuti menni fog kitartással, a kijelzőket is úgy lehet importálni a második monitorra, kb ennyi dereng még belőle így egy év távlatából. Sajnálom, biztos beugranának a dolgok, ha újra látnám a dolgokat idővel, de a vr miatt, már széthullott a helios rendszerem teljesen -
Paszmek... Hát nincs egy legény sem, aki értene ehhez a kurva Helios-hoz? :'( -
gantus68 #22302 TU160 akkor mar :D -
Solt #22301 :DDD -
Átírtam a lua fájlt. -
Concorde szimulátorhoz tökéletes lenne :) -
gantus68 #22298 Eyefinity-vel, de a DCS egyszerűen megoldja, ha beírod az összesített felbontást.
Nvidia is tudja kezelni driverből a surround-al.
Utoljára szerkesztette: gantus68, 2017.02.17. 15:20:05 -
gantus68 #22297 Nálam ez úgy kezdődött, hogy volt egy 22-es monitorom, vettem használtan mellé kettő ugyanolyat cirka 38-ért, levettem a műanyag kávát (debezelled), így kb. fél cm maradt két monitor között, ami bezavar, de játék közben a szem kiiktatja egy idő után. A felbontásom bezel correction után 3224x1680. 3xFHD monitornál 3240x1920 lenne korrekció nélkül.
Persze, van akinek így sem lenne jó, megértem. -
Mivel csináltad? Az easy monitor cuccal? -
Solt #22295 Na várj... 4db 1080p-s monitor cirka annyi pixelt jelenít meg, mint 1db 4K-s monitor. 1 normálisabb 1080p-s monitor 60000.-Ft, ebből kell négy darabab. Ennyi pénzért már kapsz 4K-s monitort, TV-t, de akár OR-t is, és nem a képernyő közepén három helyen is a kávát bámulnod, plusz "lemaradsz" a több monitoros rendszerek nyújtotta cumi körökről is. Részemről ezt a videót még nézni is rossz... :))
No most látom, hogy itt ráadásul 5db monitor van... anyám borogass! :D
Utoljára szerkesztette: Solt, 2017.02.17. 14:57:26 -
Egyszer próbáltam kölcsön monitorokkal. Engem kurvára zavart a káva. -
gantus68 #22293 Ennek is megvannak az előnyei: portrait módban nincs magasabb vga igénye, mint egy azonos felbontású single monitornak, 4k tv-nél lényegesen olcsóbban megvalósítható.
FOV bővítés: +2 monitorral :)
-
Lysandus #22292 Hát, én három monitort biztos nem így állítanék be. Így lényegében alig vagy semmit nem bővült a FOV, a látószög. :-) -
Én Helios nélkül tettem be a második monitort. Igaz így csak az mfd-t tudom megjeleníteni rajta, de így is jó. :) -
gantus68 #22290 inkább szerezz mellé egy harmadikat
-
Ja, közben rátaláltam - de lehet feladom és kibaszom ezt a második monitort a picsába :D
Két dolog okoz "csak" gondot :D
- ez az export.lua mert össze-vissza minden monitorhoz van neki beállítva; nekem meg kettő 1920*1080-as minotorhoz kellene a cucc
- a másik meg az, hogy betöltöm ezt a bizbaszt, a műszerek sem működnek a kapcsolók sem
Szóval lófasz és esti fény! -
wolfhgb #22288 Az oldalarol papikam, itt szamtalan jobbnal jobb modulhoz van profilja, az ujakhoz persze meg nincs.
http://www.captzeen.com/helios/index.asp -
Honnan? Mert én a helios oldalán csak ezt találom tőle: Capt_Zeen_KA50 HELIOS PROFILE V1.0 -
wolfhgb #22286 Capt zeen profiljat le kell
Szedni az oldalarol a heliosba betolteni es a dcs be bemasolni a megfelelo helyekre a tobbi filet is, amit az oldalan le is ir lepesrol lepesre, persze feluliratni a korabbiakat veluk, kis tokolodes van vele, de faintosan mukodik es baromi jo vele a game, foleg, ha erintos a monitor. -
Kéne némi help srácok!
Szereztem még egy hd moncsit a meglévő mellé.
Az A-10C cuccait illetve leginkább a két MFCD-t szeretném az egyikre kipakolni. -
Kicsit rossz minőségű, de a fotón 2 Viggen és egy magyar Mig 21-es van
Utoljára szerkesztette: PhantomAss, 2017.02.15. 11:15:21 -
Ja, az értelme meg annyi, hogy légi lövészetnél pl a fényjelzős lőszert nehezebb követni, hogy mikor találja el a célt, mivel nem látod a távolságát a fénypontnak, nehéz megbecsülni mikor van még a cél előtt, mikor van ott és mikor repült már túl rajta. A füstcsíknál sokkal pontosabban lehet megbecsülni, hogy adott távolságon mi volt a lövedék pontos helye (ott lényeges, ahol nagy szögsebességű fordulónál az elétartás elég sok lehet. Használni viszont azért nem használják, mert a lövedékbe töltendő anyag, ami "csak" jelzést biztosítja, abból sokkal több kell a füstölőshöz. Második világháborús német guncamera felvételeken rendszeresen látni, hogy rengeteg vastag füstcsíkot húzó nyomjelzős lőszert lőnek el, míg az angol oldalon készült guncam-okon csak azt látni, hogy rengeteg vibráló fénypontot "locsolnak" a célra. Ott nincs (annyi) füst pl.
Utoljára szerkesztette: VO101Tom, 2017.02.15. 00:37:12 -
Ebben a videóban pl "smoke tracers"-el lőnek, én nem látom, hogy fényjelzős lenne:
-
Van olyan lövedék, ami fény nékül tud füstöt húzni? Értelme mi van annak? Az angolban a tracer az, ami fényjelzős. Ha van csak füstölő, azt minek hívja az angol? -
Én úgy tudom, hogy a nyomjelzős amit füstöt húz, fényjelzős ami világít.