37061
Nevada_900x350.jpg
Digital Combat Series: World

A DCS World megszületésével a DCS sorozat egyetlen közös magra építve, egy felületről lesz elérhető. Az eddig egyenként telepíthető DCS részek helyett egyetlen közös felületről lesz elérhető, így sokkal könnyebben lehet váltani az egyes kiegészítők között, egyszerűbb és könnyebb lesz a frissítés is. A DCS World folyamatos frissítésekkel, a grafikus rendszer, az AI egységek, AI logika, effektek, stb. együtt fejlődik. Minden ami a szimuláción kívüli repülhető gép, térkép vagy más fizetős tartalom. A jelenlegi DCS World még béta verziós, nem végleges. Az első kiadás ingyen tartalmazza a Flaming Cliffs 2-ből származó repülhető Szuhoj Szu-25T Frogfoot típust.(THX by Sanyo)

*-------*

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.

HUNAF nyílt facebook csoport KATT IDE!

DCS OFFICIAL fórum KATT IDE!

A DCS HuNAF weoldala KATT IDE!

Szimulátor történelem KATT IDE!
  • Lysandus
    :-D
  • VO101Tom
    Ez is vicces. Mondjuk ha én repültem volna a 21-essel, akkor nem lenne az.

Komolyra fordítva, mostanában nagyon sokan panaszkodnak, hogy peccsről peccsre szarabbak a rakéták, nevetségesen könnyen lerázhatók, ez meg, ami Karaya videójában volt, hogy két szembejövő rakéta egymáson működteti el a közelségi gyújtót, ez is durva azért. Múltkor volt egy videó, amiben ikonokkal játszva a gyerek konkrétan a bejövő Amraam-ra fogott rá, lelőtte, majd az azt indító F-15-öst is. Akkor sokan mondták fórumon, hogy "á, ilyen soha nem történne ikonok nélkül, kizárt, hogy normál szerveren megtörténjen. Ja, látjuk mennyire "kizárt". Kurva szépen néz ki ez a DCS -ezt mindig elmondom :P -, de egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni az ilyen faszságok miatt. Ezért félek az F-18-astól is, ilyen fegyverekkel annak sem lesz sok rételme multi role-ban, csak levegő-föld küldikben.
  • Lysandus
    DCS-ben a rakéták modellezéséről már volt szó. Találtam egy jó kis videót ennek érzékeltetésére :

• TakiPetya77
    Okés! Köszi! Én már nagyon várom! Nem vagy egy rakétázós, cannon-os tipus. Inkább az ilyen air race, air show a kedvencem.
    Ti szoktatok chat-elni repülés közbe? Vagy Ts-en van szoba esetleg?
    Üdv! TakiPetya
  • z0ty4
    "A küldetést amikor végleges, felteszem majd a fájlok közé, hogy meg lehessen ismerni a pályákat. Pontos dátumot majd írok. További részletek majd később… :-)"
    még csak teszt fázisban van a dolog.
  • Klusi86
    Nem tudom, de már nem küldeném vissza mert a csavarokat mintha csak fújták volna feketére már helyenként lekopott a színük. Pedig olyan óvatosan csavaroztam ki őket, hogy ettől óvatosabban max egy órás mester dolgozhat :) Mindegy most már jól működik , remélem így marad.
  • TakiPetya77
    Sziasztok!

Ezt hol lehet megtalálni?: A multiplayer szerverre fellépek és én nem találom. Van AIR SHOW ...meg a többi, de az AIR RACE-t nem látok.
    " HUNAF Air RACE! Tesztküldetés fut a szerveren!
    A gépek a levegőből indulnak, az előtted lévő 1-es kapunál kezdődik a race, amikor megközelíted lesz egy jelzés, (flare) aztán áthaladsz a pilonok között és indul a számláló. A verseny akkor fejeződik be, amikor látod a végeredményt és a finish mellet a verseny távhoz tartozó idődet. Kapu kihagyása hibapont, nem megfelelő magasság a kapuknál szintén hibapont, ezekre figyelni kell. Jó versenyzést! Amikor befejezted a versenytávot 2 vagy 5 kör KÉSZÍTS róla egy képmentést, amivel igazolod az idődet, a jobb felső sarokban lesz látható "Print Sreen" Jó szórakozást kíván a HUNAF "

Üdv! TakiPetya
  • z0ty4
    ha ilyen az első benyomás akkor az nem lesz hoszú életű joy :(
    aqua-nál van díjmentes termék visszaküldés? asszem az emag-nál van ilyen
  • VO101Tom
    Na, ezek szerint még tart a lelkesedés? Helyes A héten majd reppenhetünk megint valami gyakorlót.
  • Klusi86
    Sajnos nekem az első tapasztalatom nem túl jó a Javelinről. Az aquatól rendeltem vasárnap, postapontra kértem, ma mehettem is érte. Eddig minden szép és jó volt, de kicsomagolás után a trigger próbánál vettem észre, hogy akad a gomb, nem mindig ugrik vissza a kapcsoló, beragad. Na most sokan hülyének fogtok nézni, de nem visszaküldtem, hanem szétszedtem. Gondoltam valami rugó lesz a ludas, igazítok rajta és összerakom. Hát ez az igazítás 2 és fél órámba telt, de sikerült. Viszont az anyag minőséggel nem vagyok elégedett:
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=6502.jpg
    A ilyennek a selejtben kéne landolnia, nem beépíteni a joystickba. Továbbá, maga a rugó az átadó felület a külső gomb és a mikrokapcsoló között, tehát a mikrokapcsoló kis gombjára rá van szorítva a rugó majd a másik vége találkozik a "külső gomb" belső felével, de annak meg nincs valami fixen tartó nút vagy vájat vagy valami. Jó hír viszont, hogy az alkatrészek elég csereszabatosnak látszanak, és könnyen lehúzhatóak a kis csatlakazókkal, pl ha zizzegne poti egy idő után és nem kell akkor simán lehúzom és kész. Egy kép a markolatról:
    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=4101.jpg
    Miután összeraktam, kipróbáltam, így már minden pöpec volt. Tényleg nagyon pontos kis joystick. Nem tudok többet hozzáfűzni mint beci43 kolléga, ő már leírta a lényeget. Remélem a kezdeti nehézségek után, már minden fasza lesz és nem kell megbánnom ezt a vételt.

Utoljára szerkesztette: Klusi86, 2017.04.25. 22:27:38
  • macleody
    Igen, valamelyik boltra azt írták, hogy személyesen azonnal átvehető. Gondolom onnan hoztad el. De én Egerben lakom, kiszállítást kértem. 3 munkanap volt írva azt hiszem, de semmi visszaigazolás nem jött.
    Most nézem, már egy ezressel feljebb nyomták az árát.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2017.04.25. 22:07:06
  • beci43
    Mert a 21-esnél gond volt a starforce aktiválással Papa.Minden felhasználótól azt kérték,törölje a 21-es modult,(még registry szinten is) majd telepítse újból és aktiválja.Mindenki kapott + egy aktiválást pont ez miatt.
    Ha vhol megtalálom a DCS fórumos bejegyzést,belinkelem Neked.
  • Papa01 #22827
    Lehet ez segít neked: #22624
    Egyébként igazad van. :)
    Utoljára szerkesztette: Papa01, 2017.04.25. 21:52:02
  • beci43
    Ezt én sem értem.Én is vasárnap du. de inkább kora este adtam le a rendelést és tegnap mehettem érte.
  • sakkay
    Papa. Úgy kiakadtam a DCS-re, hogy elkezdtem Falconozni. Nagyon jó és elképesztőn összetett. Jóval komolyabban mint a DCS. Csak nem olyan szép. De ez van.
    Utoljára szerkesztette: sakkay, 2017.04.25. 21:48:26
  • LeonSilver
    Marha régóta vagyok lokkon majd dcs fölhasználó :D modullal nem volt problémám.
    Eddig.
    Most van. Nem mintha olyan sokat repkednék a 21-es géppel, de most ha akarnék se tudnék.

"Unable to run the application due to integrity fault of the Activation Key. Re-enter a valid Activation Key or re-activate the application.
    If the error recurs, click "Error report" and send the report to product technical support."

Nyugodtan elmehetnek a bánatos picsába. Hogy ezektől soha, semmit nem veszek, az tuti.
  • macleody
    Az Aquatól rendeltem én is vasárnap de azóta semmi hír hogy mi a szitu.
  • VO101Tom
    ww2-es gépeknél is működik a pedálfék.
  • wolfhgb
    A 10C nel beallithato a saitek pedal oldalankenti fekre, tehat az a modul biztosan kezeli analog formaban is a fekezest, de a tobbiben nem vagyok biztos.
  • MBW126
    Bár a VKB GunFighter Pro lesz a végleges, a Javelinről annyi jót írtatok, én is berendeltem ma.:)

BTW, jelen hírek szerint háromféle modern markolat lesz majd:

http://vkbcontrollers.com/?p=3705

A DCS motor képes analóg féket kezelni?
  • JanáJ
    Az MPL-t nem tudom, de az összes többi - nem fos királyi posta - következő munkanapra kiviszi. Ettől még az bolt mondhatott igazat. Ezek a 3-6 napos szállítási határidők simán összejönnek, ha másik boltból vagy másik cégtől kell átmozgatni a terméket. Amúgy is divat, hogy az utolsó darab egyszerre 20 helyen van hirdetve.
  • Death Rattle
    Én az Aqua-tól rendeltem anno a Javelint. Volt némi zsiványság mert kb. 2 hét alatt szülték meg, de ehhez 3x kellett rájuk telefonálnom, és amikor harmadszorra, szerdai napon beszéltem velük a csóka szerint hétfőn feladták postán. Pénteken átvettem, megkérdeztem az MPL futárt hogy hogyan is működik a dolog, erre megmutatta a papírokat, csütörtökön adták fel...
  • JanáJ
    Ajánlj nekem jó belépő gázkart és pedált és jöhet vele a paypal donation link is. XD
  • Lysandus
    Hm, jutalékot kellene kérnem tőlük. :-D
  • JanáJ
    Annyira dicsértétek a Javelint, hogy beparáztam, hogy elfogy. Erre megrendelem és azóta csak 3-4 napra írja. :-)
  • Death Rattle
    Na igen, a Javelin nagyon bejött nekem is. Sokkal jobb, könnyebb repülni vele mint eddig bármivel. DCS, War Thunder, Elite : Dangerous, X3... nagyon komoly. Meg a Shift gombos lehetőség is fantasztikus, főleg hogy a HAT switch-re is rá lehet tenni.

• beci43
    :) Nem baj.Nem fogod megbánni,én egyből beleszerettem.DCS-ben átírtam mindent amit kellett,egy csomó mindent rendelhetek a gombokhoz.
    És végre úgy repül a MIG-21 ahogy ÉN akarom...
  • macleody
    Beszarkofágozok, pedig már olvastam is mikor írtad, akkor voltam itthon kajálni. Most meg hogy hazajöttem egyből néztem, hogy akkor most milyen is az a Javelin, elfelejtettem mi volt délben :) Egyébként tegnap megrendeltem, úgyhogy most várom a fejleményeket. Bakker lecseréltem ma a billenytyűzetet és marhára nem találom el a betűket rajta.
  • beci43
    Három sorral lejjebb,egyem a szíved! :) Még hosszabb lére nem eresztettem,most értem haza.
  • macleody
    Béci 8 óra elmúlt, hol van már az a beszámoló? :)
  • JanáJ
    Legyen igazad. Autós példával élve ez olyan mintha FFB-es kormány nélkül kellene driftelni. Nem érzem mi van, csak reagálok a látottakra.
  • Lysandus
    Persze, hogy elsajátítható. Csak gyakorolni kell. Ahogy mondani szokták: úgy két óra gyakorlással elsajátítható. Három évig, a hét minden napján. Viccet félretéve: előbb-utóbb már érezni fogod, a képernyőn látottak alapján, hogy csúszik valamelyik irányba a gép. (Szem-láb koordináció.)

Pedálnál arra érdemes figyelni, hogy könnyen mozogjon, vagy állítható erősségű legyen. Ugyanaz előfordulhat vele, mint a botnál, hogy pici nyomásra nem mozdul, mert erős a rugó ellentart, ha jobban léped, hogy legyőzd az ellentartást, akkor meg a végén többet mozdul, mint amit kéne.
  • beci43
    Valahogy a Gladiator firmjét kéne rápakolni.

Egyébként első tapasztalatom: mivel eddig X-52-őt használtam évekig,van összehasonlítási alap.
    Szóval a joy jó nehéz,de erős rángatásnál azért elmozdul a helyéről.De no problem,a joy szélein van négy furat,amivel csavarral lehet rögzíteni az asztalhoz,vagy bármi máshoz.Aki nem akarja,lehet házilag fémből szerkeszteni olyan talpat ami a TH Warthognál is jelen van.A joy precizítása mérföldekkel jobb egy X-52-nél,kis mozgatásnál is azonnal reagál,és kellőképp jó az erő elosztása.Saitekhez szokott kezem a könnyű csukló mozdulatokhoz szokott,de itt nagyobb erőt kell kifejteni,hozzáteszem;végre.
    Az X-52 esetében már gondolkodtam egy erősebb rugó felaplikálásán,de így okafogyott lett.
    Papa: nagyon jó,vedd meg megéri!Az X-52 gázkarjával tökéletesen működik.
    Utoljára szerkesztette: beci43, 2017.04.24. 12:14:25
  • JanáJ
    Pedálból használtat venni mennyire lutri? Kikophat benne valami?

Ez a "golyóra állni" dolog ez készség szinten elsajátítható? Mint pl a váltás az autóban? Mert pillanatnyilag akkor sem megy a joy-t tekergetve ha csak erre figyelek. Remélem a pedállal könnyebb.
    Köszi a Joy-os válaszokat.
  • wudman
    Pont ezzel vacakolok énis XD
  • Death Rattle
    Én találtam egy WIZZO (v0.8.5.0.) nevű kis alkalmazást a VKB Gladiatorhoz, ami "Weapon Systems Officer Configuration Utility" akaródzik lenni, de amit elindítom, kidob egy hibaüzit hogy nem találja a joystickot és automatikusan bezár.

Tehát gondolom alapvetően a Javelint nem támogatja.
  • wudman

Nem próbáltam ,sajnos erre nem tudok válaszolni .

Igaz,hogy clon, de ahogy a forumokat olvastam vásárlás előtt nem igazán van külömbség az eredeti az amerikai piacra készült ez pedig az európaira a hal szenzor ugyanaz mind kettőben ,ugyanazok a kiegészítők csatlakoztathatók hozzá.

• beci43
    Én ma megyek a Javelinért.Egy kérdés:mivel VKB koppintás egy az egyben,esetleg annak a firmwarejét fel lehet tenni a Javelinre?Ahogy néztem a VKB drivere sokkal jobb,mint a Javeliné.
  • wudman
    Sziasztok !

Régóta olvasgatom a fórumot és nagyon sok hasznos hozzászólást találok rajta .

Jevelint vettem én is és nagyon megvagyok vele elégedve.Előtte Thrustmaster Flight Hotas X et használtam és hát a kettő között hatalmas a külömbség , Sajnos a Hotas X nek szinte kezelhetetlen holtere van és ez az évek után csak rosszabb lett. Most a Jevelin + Thrustmaster combót használom de látom már a gázkar is cserélve lesz.
    WT hez jó a gázkar de a DCS ben a pontosabb irányitás miatt szükség van szerintem másik gázkarra.
  • LeonSilver
    Azért a szimulátorokhoz egy minimális angol tudás nem árt. Vagy legalább egy szótár legyen nálad.
    Vagy kérdezz. Az nem kerül semmibe ;)